Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 148 134
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 87
Здравейте! И аз съм с молба за гъба. От София съм, видях, че няколко човека предлагат, интересува ме дали има някой близо до центъра  - Ндк, Графа...?
Ако ли не, ще се опитам с други варианти или чрез куриер. Смятам да пробвам с мляко на Добрев, ако имате наблюдения...
Ще съм признателна!  Peace

Търся я главно за засилване на имунната система на децата, а и малкия е с кожно заболяване, четох че помагало. Отделно от това сме живели в Русия и мисълта да си правя кефир сама е много вълнуваща!

# 361
  • Мнения: 0
Здравейте Simple Smile От Стара Загора съм.Има ли някой който може да ми даде тибетска гъба.Пишете ми на ЛС.Благодаря Ви Simple Smile Heart Eyes

# 362
  • Мнения: 0
необходима ми е гъба кефир,от русе съм,бихте ли ми изпратили по превозвач с наложен платеж
връзка на 082837551 или pipimirena@abv.bg

# 363
  • Пловдив
  • Мнения: 2 296
Предлагам гъба от Пловдив съм.

# 364
  • Мнения: 1 273
Може би аз не се справям с отглеждането, но ми подаряват няколко пъти и е ужасно  Sick
Трябва да стане гъст кефирът и после да престои за денонощие в хладилника. Тогава е прекрасен. И аз имах 1-2 не особено окуражаващи опита, докато не го забравих в хладилника. Освен това, в по-хладно време, можеш да го оставиш навън до две денонощия, понеже става по-бавно. Отгоре имаше слой с отделен нещо като цвик, който не ми хареса особено на вкус, но отдолу беше нещо прекрасно. Сега чакам с нетърпение да ми се размножат гъбите, за да правя по-големи количества.
Когато кефирът престои в хладилника му се увеличават лечебните свойства, според това което четох.   

# 365
  • Мнения: 66
Може би аз не се справям с отглеждането, но ми подаряват няколко пъти и е ужасно  Sick
Трябва да стане гъст кефирът и после да престои за денонощие в хладилника. Тогава е прекрасен. И аз имах 1-2 не особено окуражаващи опита, докато не го забравих в хладилника. Освен това, в по-хладно време, можеш да го оставиш навън до две денонощия, понеже става по-бавно. Отгоре имаше слой с отделен нещо като цвик, който не ми хареса особено на вкус, но отдолу беше нещо прекрасно. Сега чакам с нетърпение да ми се размножат гъбите, за да правя по-големи количества.
Когато кефирът престои в хладилника му се увеличават лечебните свойства, според това което четох.   
Права си, аз не го чаках май достатъчно. А и децата го разляха 2 пъти и му се ядосах  Embarassed
Трябва да пробвам пак, ще потърся. Благодаря ти!   bouquet

# 366
  • Мнения: X
 Като бяхме на село и сложих гъбката на вратата на хладилника, с надпис Гъбка ,да не го обърка някой и от отварянето на вратата се получи ефекта на меха и ставаше газиран кефир за два дена ,уж я бях сложила да почива.

# 367
  • Мнения: 1 787
Здравейте!

Аз също имам кефирена гъба и пиех редовно. Реших да си направя почивка и почивката стана по-дълга (няколко месеца). Гъбата ми беше в шкафа и редовно сменях водата, но после забравих и остана с последната вода нялколко седмици. Вчера я отворих и гъбата миришеше много лошо, но не е жълта, нито изглежда развалена. Единственият проблем е, че мирише лошо. Според вас развалена ли е гъбата? Все пак е стояла във вода и се чудя дали да не опитам да заквася мляко няколко пъти и ако не се получи, тогава да я изхвърля.

# 368
  • София
  • Мнения: 24 742
Скрит текст:
Здравейте!

Аз също имам кефирена гъба и пиех редовно. Реших да си направя почивка и почивката стана по-дълга (няколко месеца). Гъбата ми беше в шкафа и редовно сменях водата, но после забравих и остана с последната вода нялколко седмици. Вчера я отворих и гъбата миришеше много лошо, но не е жълта, нито изглежда развалена. Единственият проблем е, че мирише лошо. Според вас развалена ли е гъбата? Все пак е стояла във вода и се чудя дали да не опитам да заквася мляко няколко пъти и ако не се получи, тогава да я изхвърля.





Снимай, и покажи, ако можем да преценим и да ти бъдем полезни. Simple Smile
Пробвай да правиш кефир, като преди това хубаво я измиеш със студена вода. Първите няколко кефира не ги пий! Но....за мен е рисково, лично аз бих изхвърлила гъбата!

# 369
  • Мнения: X
 Моята след дълга почивка я сложих на стайна температура вчера ,но млякото миришеше ан ферментирало и не беше сгъстено добре,май-трябваше да изчакам. Как трябва да мирише кефира ?
Като го прецедих и пробвах не беше кисел.
 

# 370
  • Мнения: 1 787
Това е гъбата, според мен изглежда добре, но мирише лошо.
Скрит текст:

Когато си правих кефир гъбата ми миришеше на сирене.

# 371
  • Мнения: X
 Моите  зрънца не са толкова прозрачни и не е толкова компактна . На повече отделни зрънца е .

# 372
  • София
  • Мнения: 24 742
Това е гъбата, според мен изглежда добре, но мирише лошо.
Скрит текст:

Когато си правих кефир гъбата ми миришеше на сирене.




Изглежда добре. Пробвай с мляко дали ще прави кефир и какво качество и сама си прецени.

# 373
  • Мнения: 168
Според мен гъбата си изглежда ок, поне моята така изглеждаше като я имах.

# 374
  • София
  • Мнения: 299
Здравейте момичета! Доста добри отзиви чух за тази гъба,и за голяма част от заболяванията ми помага! Дали ще може някоя от вас да ми изпрати /става въпрос за София/ аз си поемам куриерските разходи! newsm20

Общи условия

Активация на акаунт