Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

• 147 706
  • 738
  •   1
Отговори
# 120

Тази е на прах,а ние си отглеждаме жива гъба и я храним с мляко и не се продава,а се подарява .

# 121
  • Бургас
за Бургас,ако има желаещи си имам за раздаване и аз

# 122
  • София
Leny1мисля, че е кефирена гъба, но сигурно е на зрънца или много малки парченца. Изсушава се, когато се съхранява за по-дълъг период. Изсушена може да се съхранява до 18 месеца поръсена хубаво със сухо мляко и трябва да се държи на хладно.
akva7, за първи път чувам за кефирена гъба на прах. Може и да има, но аз не знам. Simple Smile

# 123
  • TX
а някой от вас опитвал ли е да си съхрани кефира чрез изцеждане и овалване в сухо мляко, аз опитах, но не се получи като се опитах да я съживя...беше загинала и вече като имам раздавам с надеждата, че ако нещо се случи на моята ще ми дадат

# 124
  • София
Аз не съм го правила, но чета в нета, че 24ч. се оставя да изсъхне върху салфетка и след това, ако е изсъхнала хубаво, се поръсва обилно със сухо мляко, поставя се в найлонов плик в хладилника. И так може да се съхранява до 18 месеца.
Когато решите да активирате гъбата, изваждате от плика, измивате много хубаво с вода и се слага в съд с мялкио. Първите няколко кефира се изхвърлят, не се консумират докато се активира хубаво гъбата!
След време, когато спрем да пием кефира в къщи мисля така да се опитам да съхраня гъбата.

Днес говорих с въпросната аптека, където в сайта се продава кефирена гъба за 8 лв. и стотинки - http://bilki.bg/product/2559/zakvaska-za-kefir-tibetska-gaba-10-br-h-1gr.html, предложен от akva7. Апекарката каза, че досега не е продавала и не а са имали от гъбата и не знае какво точно има в пликчетата и какво се предлага.  newsm78 newsm78 newsm78
Ако имаше тази гъба, веднага щях да я купя. Любопитно ми стана и исках да вид какво предлагат, но не се получи. Sad

# 125
  • TX
да и аз така четох, спазих напълно технологията и като реших да съживявам ...не се получи имах няколко съхранени пакета, но....и затова вече не правя така

# 126
  • София
А къде съхраняваше гъбата докато не е бил активна?

Днес мих гъбата, която ще е във вода до 14-ти септември. Отанах с впечатление, че сякаш се е смалила.  newsm78 Rolling Eyes Shocked #Crazy Така ли трябв ада стане при почивка?

# 127
  • TX
тъбата съхранявах в хладилника на вратата в отделението с капак  Peace и тъй като имах много направих няколко варианта едната в стреч фолио, а другата в салфетка както е със сухото мляко е ми нито едната, нито другата се съживи

# 128
  • София
тъбата съхранявах в хладилника на вратата в отделението с капак  Peace и тъй като имах много направих няколко варианта едната в стреч фолио, а другата в салфетка както е със сухото мляко е ми нито едната, нито другата се съживи

A преди това, гъбата беше ли изсъхнала хубаво?

# 129
  • TX
да, в по горен пост споменах, че цялата технология описана съм я спазила коректно
да и аз така четох, спазих напълно технологията и като реших да съживявам ...не се получи имах няколко съхранени пакета, но....и затова вече не правя така
и с измиването и с изцеждането и със съхранението, затова попитах дали някой вообще я е съхранявал и следтова резултата какъв е бил  Peace

# 130
Добре, там я нямат в наличност, а ето тук пише, че е закваска http://www.matatama.com/zakvaski/Zakvaska-za-kefir---10-br# , този магазин надежден ли е?

# 131
  • София
Leny1, нищо не мога да кажа за този магазин, но утре ще ги прослушам. и ще споделя Simple Smile

# 132
  • София
Здравейте!
Говорих вчера по телефона с "Мататама". Продуктът, който предлагат не е тибетската гъба, а само закваска - 10пакетчета са в една опаковка за 15.00 лв. 1 пликче става за подваска на 1-5 литра мляко. От това мляко може да се правчт други закваски. както се прави квас за кисело мляко.Но не е кефирената гъба!

# 133
  • TX
не е кефирна гъба то си пише и в сайта, гъбата се подарява не се продава
изчакайте малко да ми порасне още и ще ви пратя или следете темата  имащите редовно публикуват информация кой има за даване. Аз  скоро пращах на няколко човека и още моята не се е разрастнала за да мога отново да пратя  Peace

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 21:43 от Murka

# 134
  • Бургас
за Бургас,ако има желаещи си имам за раздаване и аз
да се самоцитирам

Общи условия

Активация на акаунт