Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

• 148 111
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • TX
относно съхранението преди бях казвала моят неуспешен опит, направих всико по препоръка : измита с мека вода, изцедена на марля, след това обилно поръсена със сухо мляко и в хладилника на отделението с капак  на вратиката ...и като реших да съживявам ...тръц не се получи , за замразяване знам е се убива. Друг начин в хладилника с мляко като се подменя на 5-6 дни и не се разболява също и с вода, но тогава времето е 4-5 дни. Вее като ми се увеличи гъбата и ми стане много предпочитам да раздавам, а ако се получи така, е си изгубя гъбата знам, е ще се отзове някой да ми даде.

# 286
  • София
yulmana, в хладилника се съхранява, ако почиваш. В хладилника гъбата не се развива, не расте. Може да прави кефир, но става за 3-4 дни.
АБОРИГЕНА, не си я съживила, защото преди да я поръсиш със сухо мляко е трябвало много хубаво да изсъхне на салфетка за 1-2 дни. След това се поръсва със сухото мляко и се слага в плик на хладно, може и в хладилник.

# 287
yulmana, в хладилника се съхранява, ако почиваш. В хладилника гъбата не се развива, не расте. Може да прави кефир, но става за 3-4 дни.
АБОРИГЕНА, не си я съживила, защото преди да я поръсиш със сухо мляко е трябвало много хубаво да изсъхне на салфетка за 1-2 дни. След това се поръсва със сухото мляко и се слага в плик на хладно, може и в хладилник.

Това го знам,нали точно затова е там сложена,просто й сменям по-често млякото.
 Къде написах,че искам да правя кефир в хладилник.
 За този тип изсушаване ,някой беше казал ,че ак е извън хладилник я нападат буболечки.

# 288
  • TX

суши се за около 3 дни на марля а отдолу и имаше друга кухненска хартия с цел по-добро попиване, технологията беше спазена на 100% но не се получи

# 289
  • София
Една съфорумка ми каза, че някои сушат люспички от гъбата по техологията нзписна във твоя пост и моя, съхраняват на хладно и след като активират люспите, т.е. гъбките, те нарастват и си стават големи гъби, но трябва време.

# 290
  • Кукуландия
Здравейте!

Аз кърмя и се чудя дали може да пия кефир... Бях чела, че при бременни не се препоръчва, но за кърмачки не намерих информация   Rolling Eyes

# 291
  • София
Здравейте!

Аз кърмя и се чудя дали може да пия кефир... Бях чела, че при бременни не се препоръчва, но за кърмачки не намерих информация   Rolling Eyes

За кърмене не знам, но не виждам причина, за да не се пие.
Една съфорумка сподели преди време, че през цялата бременност е пила кефира без прекъсване и не е имала проблеми, нито бебчето.

# 292
Здравейте, момичета!  Днес за първи път пих кефира на гладно и ми се обостри гастрита, изобщо ми стана некомфортно на стомаха. Възможно ли е да е от кефира? Тъй като има сладникъв вкус, който не ми допада най-много, възможно ли е да му слагам малко кисело мляко преди да го консумирам?
Предварително Благодаря!

# 293
  • София
Всяка сутрин пия кефира на гладно и нямам никакви оплаквания. Правя много гъст кефир и не го разреждам с нищо. Знам, че някои сипват вода, за да го разредят.
Пробвай първо по-малки количества и постепенно увеличавай.
Хубаво е и други да споделят как е при тях.

# 294
Всяка сутрин пия кефира на гладно и нямам никакви оплаквания. Правя много гъст кефир и не го разреждам с нищо. Знам, че някои сипват вода, за да го разредят.
Пробвай първо по-малки количества и постепенно увеличавай.
Хубаво е и други да споделят как е при тях.

И аз принципно имам проблеми със стомаха, но с кефир на гладно нямам оплаквания. Напротив идеално ми действа, по-добре от кафе Simple Smile

# 295
  • София
От дълги години имам колит и гастрит. Откакто пия кефира, нямам оплаквания.
Сутрин пия кефира, след 15-20 минути пия топла вода около 250-300 мл. и след около 20 минути - кафе. Скоро ви споделих, че кефира много ме засища и мога да издържа до 2-3 часа следобеда без храна.Даже 2 кг. свалих.

# 296
Моят кефир стана доста рядък като айрян и сладникав. На какво може да се дължи това? Държа на стайна температура 19-20 градуса. Да не би нещо да бъркам?

# 297
  • София
Моята гъба в началото правеше такъв кефир, след като узря явно, започна да прави по-гъст и кисел (също за гъстотата, а и мисля за растежа на гъбата, значение има и маслеността на млякото).

# 298
Млякото е от домашен източник. Незнам каква е маслеността му. Ще пробвам и с пастьоризирано да видя какъв кефир ще се получи. Дали на този етап мога да му сложа малко кисело мляко, преди да го изпия, за да ми е по-приятно на вкус? Че сега е много блудкав.

# 299
Здравейте!
Раздавам кефирени гъби. От Варна съм.

Общи условия

Активация на акаунт