Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

• 148 102
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Нашата май я уморихме. Спа една вечер с вода на мивката, вместо в хладилник.

# 301
  • Пловдив
Няма как да оживее във вода.
Все пак пробвай да й налееш мляко и да стои на стайна температура 24 часа. Може да живне Simple Smile

# 302
  • София
Нашата май я уморихме. Спа една вечер с вода на мивката, вместо в хладилник.

Нищо й няма на гъбата.  Simple Smile
Измий я много хубаво и отново я сложи в мляко. Сменяй млякото всеки ден. Този кефир не е годен за пиене. Така гъбата ще се оправи и след 4-5 зареждания вече ще е годна и ще прави добър кефир.
Оказа се, че тези гъби са доста устойчиви и трудно могат да умрат. Е, освен ако не са заразени с нещо.
Друг път, когато я слагаш във вода, трябва да е много хубаво измита и се държи във хладилник на леко отворен капак. Така може да се държи до 10 дни, като през 2-3 дни й се сменя водата. Изпробвано! Grinning

# 303
извинете знаете ли дали гъбата помага при анемия ,ниско кръвно ,нисък хемоглобин и послоянни световъртежи и хронична умора?

# 304
Момичета,ако някой иска от Пловдив,вече имам нова реколта  Grinning

# 305
  • Бургас
извинете знаете ли дали гъбата помага при анемия ,ниско кръвно ,нисък хемоглобин и послоянни световъртежи и хронична умора?
Marry Djane, не е по темата,за което се извинявам,но за твоите симптоми заповядай в темата за ВМ-НВХ

# 306
Marry Djane, не е по темата,за което се извинявам,но за твоите симптоми заповядай в темата за ВМ-НВХ
а може ли линк към нея ?

# 307
а може ли линк към нея ?
Заповядай Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=748695.0

# 308
  • София

Аз не съм голям спец за кефирената гъба, но мога да ти кажа, че дава сили, имуностимулатор и за още много други неща е полезна. Няма да ти навреди ако пиеш кефирената напитка. Най-добре потърси информация в нета / чичко гугъл / или на първа и 15-та страница има линк с информация и сама си прецени дали те устройва.

# 309
  • До хладилника, който обичам
Здравейте!

Аз кърмя и се чудя дали може да пия кефир... Бях чела, че при бременни не се препоръчва, но за кърмачки не намерих информация   Rolling Eyes

Разбира се, че може да се пие кефир по време на кърмене.
И по време на бременност няма проблем да се пие.
Кефирът е ферментирало прясно мляко, но сам по себе си не е по-жив от киселото мляко. Ако човек консумира айрян и кисело мляко, няма причина да не консумира кефир (освен по-внимателно в началото, ако си го е приготвил газиран).

Да, кефирът не е точно айрян, има и други бактерии в него. Но по същество си е млечнокисела напитка с лакто и бифидо бактерии.

Не вярвайте на всичко, което някой някъде е написал  Laughing
По пътя на простата логика, кефирът е национална напитка в бившите републики в СССР, особено в някои. Пие се от малки и големи, продава се бутилиран в магазините, освен че хората и сами си го правят от гъба и т.н., изобщо няма такива рестрикции и измислени ограничения, които чета в темата като задължителни и с тежест едва ли не на свещенодействия.

# 310
+1

П.С. И аз имам гъбка за подаряване, ако някой има желание!

# 311
  • СОФИЯ
Имам гъбка за подаряване Simple Smile

# 312
  • София
Открих много хубаво прясно мляко и евтино.  Grinning  1 литър за 0,89 лв. , 2% масленост, в плик. Продават го в Лидл. Кефира става много хубав от него. млякото е българско, производство на Мизия Милк от гр. Търговище.

# 313
И аз вземам от него,но има периоди в които има и козе в него,това няма общо с гъбата ,просто аз не го обичам.От миналият месец си е вече добро.
 Моята гъбка сега е в домашно краве,била е и с биволско и т.н. Млякото от Лидл за тази цена е идеално.

# 314
  • София
Досега не съм усещала да има друг вкус това мляко, но определено ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт