Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 147 658
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 1
и аз търся от тази гъба бих се радвала ако някой ми подари... пишете ми на....

# 556
  • София
  • Мнения: 136
и аз търся от тази гъба бих се радвала ако някой ми подари... пишете ми на....
да, все още имам

# 557
  • София
  • Мнения: 6 735
Ако Fibsi чете тук, нека отиде до офиса на Спийди да си вземе кефирената гъба! Обадиха ми се, че пратката още не е получена, а е изпратена преди седмица!

# 558
  • Мнения: 39
И аз се сдобих с гъбата даже опитах първия си кефир и ми хареса Simple Smile
Като се удвой гъбата и аз ще пиша за подаряване

# 559
  • Мнения: 2
Здравейте , прочетох темата и по нета се рових за свойствата на гъбата,но никаде не мога да я намеря ... Случайно на някой да му е останало парченце , искам да я имаме в семейството  Simple Smile много ще бъда благодарна  Simple Smile от град Разлог съм , ще си поема всички разходи по изпращането , благодаря предварително

# 560
  • Мнения: 2
И аз се сдобих с гъбата даже опитах първия си кефир и ми хареса Simple Smile
Като се удвой гъбата и аз ще пиша за подаряване


Може ли да ми дадеш?

# 561
  • София
  • Мнения: 6 735
Ако на някой от Русе му трябва гъба да ми пише спешно. Изпратила съм на Fibsi на 21.10., от Спийди 2 пъти ми звъняха, не си я е взела, до петък 7.11. ще я пазят пратката и я унищожават.

# 562
  • Бургас
  • Мнения: 891
Имам такава гъба в хладилника, седи около година във вода, която не съм сменяла, защото забравих за нея Sad
Дали сега ще мога да я "събудя"?

# 563
  • София
  • Мнения: 136
Имам такава гъба в хладилника, седи около година във вода, която не съм сменяла, защото забравих за нея Sad
Дали сега ще мога да я "събудя"?
Ако е все още бяла, добре е. Ако е по-скоро към оранжево-кафява ... може би е късно.
Сложи я в буркан, на стайна температура и я покрий с мляко. След ден-два долей още мляко. След ден два - пак. Така десетина дни поне, нека се съживява на стайна температура, като добавяш по малко мляко през ден два и прецеждаш, като се напълни буркана, и пак. Аз съм държал близо година, без да мръдне. Само дето бях я сложил в дестилирана вода. Затворен добре буркан, в хладилника. Без проблеми. Просто поглеждате от време на време дали е все още бяла. Започне ли да потъмнява - в млякото, на стайна темпратура, както описах вече. Но държи доста време, без да се вади от хладилника.
Успех!

# 564
  • Бургас
  • Мнения: 891
Днес ще се захвана със съживяването й, дано се получи.
А мога ли да използвам млечна гъба за направа на кефирена вода?

# 565
  • София
  • Мнения: 136
Днес ще се захвана със съживяването й, дано се получи.
А мога ли да използвам млечна гъба за направа на кефирена вода?
Реално, на подквасеното с тибетската гъба мляко му казват кефир.
Така, че водата с гъбата няма как да е пак кефир.
Сега прочетох мнението на hjkl. Може и да греша.
...
Налей мляко, колкото да покрие гъбата и после доливай по малко всеки ден или през ден..... Това е само един вариант.

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 20:32 от igochev

# 566
  • Мнения: 1 273
Има отделна тема за водния кефир -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=723421.0;topicrefid=19
Една любезна съфорумка ми прави.

Препоръчвам ти и комбуча. Също има тема за комбуча. У дома имам и ми харесва повече от водния кефир, поне за сега. 

# 567
  • Мнения: 2
Здравейте! Търся си кефирна гъба. Мога да я
взема лично от София на 20 или на 21.11.2014г. Моля, обадете се, ако имате от
гъбата в излишък: 0887-286-306. Благодаря предварително

# 568
  • Мнения: 4
Здравейте  Hug
И аз си търся тибетска гъба,ако има някой за даване,ще съм му благодарна.
От София съм и мога да я взема от където ми кажете.
Хубав ден  Peace

# 569
  • Мнения: 3
Здравейте  Hug
И аз си търся тибетска гъба,ако има някой за даване,ще съм му благодарна.
От София съм и мога да я взема от където ми кажете.
Хубав ден  Peace

Моята гъба доста се разрасна и с удоволствие ще я споделя!

Общи условия

Активация на акаунт