Юни на средата е, ЯНУАРЧЕ под сърцата е! Тема 3

• 23 679
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Моя корем също е много голям-както казах и преди към шестия месец съм. Така бях и с предишното бебче-не е нищо тревожно.

Най удобни дрешки за бебе ми бяха бодитата, които имат копчета отпред и са тип "прегърни ме"+ританки. Когато е студено с нещо като жилетка отгоре. Изобщо не се разбирах с гащеризоните, защото малката повръщаше много и не знам колко пъти се преобличахме дневно. А и за смяна на памперс -дълга и широка. Аз съм по простите и лесни неща.
В днешно време пелените и повиването във варианта, в който са го правили майките и бабите ни е отречено. Има вид повиване, който го практикуват в болниците. При него ръчичките са плътно до тялото на бебчето, но не е тоолкова стегнато. Успокоява ги. Освен памперси във вариант хартиени, съществуват и т.нар. "пелени за многократна употреба". Понякога децата имат дерматити или неудобства от хартиените или мама си пада по естествените подходи и ги предпочита по тези причини.Ръкавички не съм ползвала-още на четвъртия ден отрязах ноктите и нямах проблеми. Не виждам полза от тях, освен за много страхливи майки, но според мен така се ограничава света на новороденото, което то опознава най-вече чрез уста и ръчички в началото.Шапка също не съм слагала, но беше август все пак. Но пък и януари при новородено се поддържа постоянна температура, та май пак няма.

Днес бях на гинеколог за лист-основание за болничен, който да занеса на личната, за да ми пусне болничен.В момента съм с направление, което не е за ЖК, а за установяване на бременност. Сега  гинеколожката иска 30дни след първичния преглед да ида да се запиша с ново направление за ЖК. А личната казва, че се брои 30дни от вторичния, който беше днес. А края на юни трябва да пусна изследвания, щото бебе докторката ще излиза в отпуск, а и тогава трябва да ми издадат болничен от комисия.И сега? Утре ще звъня на НЗОК да ги питам, но ако някой знае, да казва.
А и бебчо вече е 2см и 08мм Heart Eyes

# 61
Золка ти от къде си, да не сме при една и съща докторица  Crazy

# 62
Золка ти от къде си, да не сме при една и съща докторица  Crazy

А, делят ни има-няма над 300км, колкото от Пловдив до Бургас Laughing
Поправям се, нямало 300 Embarassed

# 63
Много съм разсеяна  Crazy Flutter , не че не знаех че си от там, ама кой да направи връзка .

Стискайте палци за утре, в 9 и 30 съм на преглед  Heart Eyes тоя път убедих и мъжо да влезе, че до сега го беше страх и чакаше пред вратат  Laughing

Не мога да споделя нииикакъв опит оредишен, но определено няма да повивам- бодита, памперси, еекипчета за вкъщи. За спане ще е чувалче, за навън космонавт  Wink вкъщи е топличко и при нас, така че не смятам да се навличаме.

# 64
Момичета и аз утре съм на лекар, но след обед. Стискайте палци. Нещо съм доста притеснена. Излезнаха ми пъпки по лицето, точно такива като преди цикъл - големи, червени, болезнини. Не мисля, че са нормални. Вие какво ще кажете?

# 65
Момичета и аз утре съм на лекар, но след обед. Стискайте палци. Нещо съм доста притеснена. Излезнаха ми пъпки по лицето, точно такива като преди цикъл - големи, червени, болезнини. Не мисля, че са нормални. Вие какво ще кажете?

Хормонални промени. Колкото и да ни заливат с твърдения, галещи суетата ни, че бременните са най-големите красавици, колко са прекрасни, чаровни, стимулиращи либидото и манна небесна за всеки мъж, за наше съжаление не е точно така...

# 66

Хормонални промени. Колкото и да ни заливат с твърдения, галещи суетата ни, че бременните са най-големите красавици, колко са прекрасни, чаровни, стимулиращи либидото и манна небесна за всеки мъж, за наше съжаление не е точно така...

rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 67
Цветно, и на мен ми излезнаха няколко такива.  Няма нищо притеснително,  защото все пак хормоните ни бушуват и не се знае къде ще ни "удари" smile3511
Относно обличането и аз мисля че ще бъде най-удобно с тези бодита с предно закопчаване - за вкъщи максимално удобно и за мама и за бебчо, за спане чувалче, а навън космонавт или нещо подобно.  Аз не мисля, че на нашия климат ще съм смела да изкарвам бебето навън. Аз сега понякога излизам с якето......

# 68
имам въпрос:От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец 
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец 
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец 
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Така ,днес съм  в 8г с и 5 д ,тоест нали вече съм в 9 седица,само ,че не съм сигурна дали вече съм в 3 м или още не съм Laughing

# 69
  • София
Мama_sancho, е се отчайвай и не ни изоставяй. Скоро чакаме да се похвалиш с хубава новина.
desita bonita, аз и в брезите гледах, има хубави квартири. Иска ми се да е по-близо до Южнеия парк, че живот и здраве, доста време ще прекарвам там... Пък паркчето си струва и не е за пренебрегване.
Cerezas и аз получих слабо кървене, но само капчица и после всичко беше ок. И аз съм на утрогестан, но вагинално.
Да ви се оплача - много съм гладна от 3 дни, полудявам направо!!!! Какво да правя? Преди това насила си слагах в устата нещо, а сега не мога да спра да мисля за храна. И то не е от лакомия, а стомахът ми стърже неудържимо. Пия вода, но по някое време ми се иска да хапна нещо. Ако продължавам така, след 1 месец ще съм поне 5-6 кг отгоре. Аз и без това лесно дебелея и цял живот съм на диета.
vili_98, точно така! Вече си в началото на 3 месец.

# 70
Явно новите  попълнения не се отразяват в тази тема Confused
mama_sancho бъди силна, и аз минах през същото в началото на януари. Сега е втория опит и този път има бебо. От все сърце ти пожелавам бебо следващия път  Praynig Успех  Hug

# 71
Добре дошла mima_r, леко бременеене и пухкав бебок на финала... Wink

# 72
  • София
Явно новите  попълнения не се отразяват в тази тема Confused
mama_sancho бъди силна, и аз минах през същото в началото на януари. Сега е втория опит и този път има бебо. От все сърце ти пожелавам бебо следващия път  Praynig Успех  Hug
Е, не го примеай лично, тук всеки пише каквото му падне. Видях ти поста, но забравих да те поздравя, извинявай. Добре дошла! Аз пък съм на 36 и ще ми е първо дете. Днес моята колежка, която роди на 30 каза, че в класа на детето й има само една по-възрастна майка от нея и аз направо хлъцнах. Добре, че не ми личат годините, но знае ли човек след една бременност на какво ще заприлича!

# 73
Мима, Пандичка е на море, за да те запише на първа страница, трябва да й напишеш лично съобщение с каквато информация искаш - поредна бременност, години, термин...

Аз първото бебе си го гледах с пелени за многократна употреба, сега мисля пак така. Не мога да понеса, че ще измрат 20 поколения, докато се разградят памперсите на нашите деца (500-600 години). А с многократните никак не беше трудно.

# 74
Благодаря  Hug Другата седмица съм на преглед и докторката каза че би трябвало да се чуе сърчицето. Нямам търпение да видя дали всичко е наред, как ще дочакам незнам  Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт