Юни на средата е, ЯНУАРЧЕ под сърцата е! Тема 3

• 23 701
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
По-голямо значение има яслата/градината за болестите.За жалост...
Между другото пет гостенчета има нашата тема, ама много сме популярни Laughing

# 106
Котката Марта, тези пелени много ми допаднаха, сега остана да ги намеря и тук, малко повече игра ще е, но пък са естествена материя... Допада ми много идеята!
А за кърменето, силно се надявам да имам кърма и да мога да кърмя колкото мога повече, според мен няма по-хубаво от това Simple Smile

Относно количката и аз се спрях на Stokke, висока е, много е лека и удобна, не съм на 100% сигурна, ако харесам нещо друго ПОВЕЧЕ от нея (в което се съмнявам) ... ще видим, само живот и здраве.
Че той и ММ много я хареса, ама още повече и хареса цената  smile3505

Момичета, оставям ви, защото се отдавам на прекрасни мои любими занимания   newsm79 wash hang 1dishes cook clean smile3511 smile3511 smile3511

Все хубави неща  Mr. Green

# 107

Марти и каката ходят от 1г. и 9м на ясла!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug

# 108
Поздравления, Кайлис! Браво и на борбеното мъниче. Само така да продължавате и занапред...

# 109
Котката Марта, тези пелени много ми допаднаха, сега остана да ги намеря и тук, малко повече игра ще е, но пък са естествена материя... Допада ми много идеята!
А за кърменето, силно се надявам да имам кърма и да мога да кърмя колкото мога повече, според мен няма по-хубаво от това Simple Smile

При вас ще има дори по-голям избор. За бебето е добре с такива пелени, няма досег с всички химии, които са в обикновените памперси, а все пак и ние вече не перем на ръка, както едно време. Пералнята върти, не се трупа боклук на сметищата - едно средностатистическо дете използва 2000 памперса до навършване на 2 год. възраст, а те се разграждат по 500-600 години.

Майка ми също имаше забрана да идва у нас, водех й бебето у тях да му се радва, и да си тръгнем, като се разреве  Mr. Green Между другото, М. не е пила антибиотик изобщо, а е почти не 5, но не съм сигурна, че е от кърменето - може би има нещо общо, но тя като цяло е много калена, все гола и боса ходи, всичко пие и яде от хладилника.

# 110
Котката Марта браво! Със сигурност има някаква връзка според мен

кърменето + каляването = възможност за живот без АБ

Дано, дано, дано да имам възможност да кърмя и тази точица ...  Praynig

# 111

Марти и каката ходят от 1г. и 9м на ясла!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug

Едно е контакт с деца, друго е контакт с болни деца. В групата на дъщеря ми наскоро имах случай, в който се срещаме с една майка, взимаща детето си. То кашля, ама като пушач на три кутии дневно.
Чак се дави. И тя ми вика "Уча я да се отхрачва сега, иначе и със зелените сополи не можем да се преборим, едни хомеопатични слагаме." Та, зависи и от майките, чиите деца посещават ясла/градина. Това имах предвид, не просто контакта с повече деца. Щото  до две години, докато не тръгна на ясла Хриси има две настинки за по три дни. А тази зима има три антибиотика,варицела, три заразни конюктивита...

# 112
А лично аз не одобрявам кърмене след 6-7 месец. Познавам майки, вманиачени, още се кърмят с 4 годишни.

Без да се заяждам, стана ми интересно - защо?
За мен кърменето е естествен процес, но трябва да се случва ако и двете страни имат желание за това. Отбих дъщеря ми когато беше на 1г и 2м по мое желание.

Много точно казано- да има желание и от двете страни. За мен лично беше болезнено и неприятно. Около мен всички бяха психясали дълго да кърмят. Щом им харесва така- ок. Но не може да те съдят, че не искаш да кърмиш.
Освен това като кърмиш се съобразяваш и какво ядеш. Някак ми е странно до снощи да си пила вино, а на сутринта да боднеш цица и да ми се хвалиш как кърмиш.
Ще опитам и с второто живот и здраве, ако стане ок, ако ли не- здраве да е.

# 113
Не знам имам достатъчно примери да кърмени и некърмени .. Мъжът ми е кърмен и ... БОЛНАВ
Аз грам не съм кърмена .. и боледувам веднъж на 2-3 год.
На моя приятелка детето е на 5 и е през месец на антибиотик, а кърмен до 1г.2м.
Племенникът ми не е кърмен и е на 3 год. Никога не е бил на антибиотик ..  

Не съм против кърменето, но себе си не виждам да кърмя.
Всички тези неща според мен зависят от това колко е изнежено детето.

Трябва да се съобразявам какво ям, не мога да се отделя от детето или ако го правя трябва да се изцеждам  Shocked

# 114

Едно е контакт с деца, друго е контакт с болни деца. В групата на дъщеря ми наскоро имах случай, в който се срещаме с една майка, взимаща детето си. То кашля, ама като пушач на три кутии дневно.
Чак се дави. И тя ми вика "Уча я да се отхрачва сега, иначе и със зелените сополи не можем да се преборим, едни хомеопатични слагаме." Та, зависи и от майките, чиите деца посещават ясла/градина. Това имах предвид, не просто контакта с повече деца. Щото  до две години, докато не тръгна на ясла Хриси има две настинки за по три дни. А тази зима има три антибиотика,варицела, три заразни конюктивита...

Права си! И аз като се замисля , Мартин преди да тръгне май не ми е боледувал , но като тръгна гледай само какво ставаше- всеки месец с течащ сопол, кашлица ... добре,че до АБ не се стигна и съм ги лекувала само с хомеопатия. Всеки родител имаше оправдание за да си пусне болното дете и най- интереснте оправдания бяха:

" АА , ама той вече е добре"
"Тази кашлица е на оздравяване"
 "А ама то вчера беше ледният ден на АБ- той е здрав"
и тем подобни ... колко отпуска съм си вземала за това - добре , че имах свестен работодател ...

# 115

За количка сме се спрели на Стокке, която 100% ще е от чужд сайт.

matevska, да ти кажа честно като погледнах цените на количката в Бг  newsm12 излиза безценна... За България над 2400лв за количка са си много пари. Тука за пълен комплект ще дам най много 750 паунда, не повече, айде с глезотиите там допълнително да са около 900...
http://www.kiddisave.co.uk/store/search.asp?keyword=stokke-basic … LcCFdIPtAodMngAEA

# 116
Момичета, каквото и да решите, ще е правилното решение !!! Обичам ви!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 117

matevska, да ти кажа честно като погледнах цените на количката в Бг  newsm12 излиза безценна... За България над 2400лв за количка са си много пари. Тука за пълен комплект ще дам най много 750 паунда, не повече, айде с глезотиите там допълнително да са около 900...
http://www.kiddisave.co.uk/store/search.asp?keyword=stokke-basic … LcCFdIPtAodMngAEA

Shocked

# 118

Именно. Аз съм решила да взема само летния кош, дъждобран, чадър и чантите. С ММ обсъждахме дали да не вземем и втора употреба пак от Англия .. Като ги гледах като цени вървят по 400 паунда с всички екстри, а и са много запазени.
2500лв. няма да дам. В Англия братовчед ми е видял това което искам за 780 паунда  Laughing
Цените в БГ не са за българи  Laughing Laughing Laughing

# 119
Ъъъъ, 780 паунда не са ли към 2100+ лв.? Или курсът вече не е 1:3?

Калкулатор ми го дава
780 GBP = 1786.57 BGN

Пак ми е много. Ние сме в категорията количка 400-600 лв., и то ако няма кой да ни даде.

Общи условия

Активация на акаунт