Третокласници

• 48 454
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
...При нас с футбола се получи много кофти и сега не мога да реша нищо.Проблема е,че станаха два клуба,новия е същия който ни беше в градината,детето обожава треньора,но от две години си ходи при стария в училището и той е в дилема и аз.Ще изчакам таекуондото да кажат кога ще са тренировките и може би по тях ще решим за футбола,много гадно се получи.За клубовете пък той искал в един,аз го записах в друг,много се омешаха нещата....
rosikosefi , за кои детски футболни школи става дума?

Моят син лека полека взе да влиза в час. Днес си беше написал всичките домашни и даже си приготвил раницата за понеделник. Хвърлих по един поглед на това, което е работил в час и общо взето, като изключим краснописа, пардон грознописа, и пропуснатите запетайки, другото е ОК.
Между другото, учебниците на Булвест са написани сравнително разбираемо. Поне на пръв поглед.
Окончателната учебна програма, ще стане ясна другата седмица. Във вторник имаме родителска среща. Тогава ще разбера и по какви учебни помагала ще работят.

# 676
Учебниците ни са на Бувест 2000 въпросът е от учебната тетрадка по ЧО,страница 4 въпрос 7.
Футболните щколи са ФК "Олимпия" и ФК "Щурче"

# 677
Учебниците ни са на Бувест 2000 въпросът е от учебната тетрадка по ЧО,страница 4 въпрос 7.
Футболните щколи са ФК "Олимпия" и ФК "Щурче"
Ясно защо не го намирам този въпрос. Ние сме на Просвета.

# 678
  • София
Привет дами,
Въртележката се започна. При нас вече са минали част от входните нива. Сутришното ставане засега не е проблем. Ставаме в 6.45 и 7.20 са в училище. Пак драпят да ходят сами, но аз още държа фронта. И нашите ЧО и ЧП са на Булвест. ЧО още не са имали, защото им е в понеделник, а то беше 15.09.
Имаме драма с английския - искат да учат по 2 учебника в у-ще. Единият одобрен от МОНМ за ЗП - Blue skies, a другият е одобрен само за ЗИП от поредицата Happy house \ street\ etc. Според мен е безумие при 4 часа седмично АЕ да се учи по 2 учебника т.е по 2 системи, виж ако ползва само текстове от единия вече е друга работа, но май няма да е така. Оказа се, че и други родители са се наточили да си говорят с г-жата, но и в 119 СОУ го имало същия проблем. Rolling Eyes Като се има предвид, че поне 50% от децата ходят и на доп. занимания ще стане ... манджа с грозде.  ooooh!
Днес от 8.00 им беше пък първото занимание в СМГ на курс по математика. Засега са ентусиазирани, да видим като ги сгази умората след месец. Rolling Eyes Плами по между другото изчете и 2 книги на киндъла от 16.09 до днес и е полудяла по Тутанкамон и целия древен Египет, за разлика от Цвети, която не е и помирисвала книга от началото на уч. година.
В момента в къщи има 7 раници, разхвърляни нейде - 2 за у-ще, 2 за плуване, 2 за СМГ и една на малката за градина. За капак майка ми дойде сутринта да гледа Леа, издебнала ме е, докато бяхме в СМГ и е извадила около 10  обезвъздушени плика зимни дрехи, от 17 часа са на плуване, а вчера си мечтаех за уикенда  Whistling Whistling Whistling.

# 679
  • София
Биби, на мен ми се замота главата само докато те четях Crazy Hug!
И моето дете в момента е на първо занимание в СМГ, ще видим после какво ще каже. Малък гаф е имало, та не знам дали да и се поскарам...с едно момченце познато са заедно в една група, заедно отидоха , но там моята си видяла една приятелка от англ и седнала при нея. Верно, че с момченцето не са някакви първи приятели, не са и говорили да сядат заедно, но някакси се подразбираше. И майката на момченцето ми звъни по телефона, беше леко обидена. И може би с право, знам ли и аз. Нещо не ми  е ден, всеки ми се фръцка, все на някой съм му крива ooooh!. Цяла нощ не спах, че каката пък нещо повръща към полунощ, боля я коремчето, затова и не заведох аз малката на първото посещение в СМГ, а баща и. А ми се искаше да отида аз.
Както и да е, започна училището, тая седмица лично аз имам проблеми с организацията, направо не знам на кой свят съм, чудя се как ще се справя, направо не ми побира главата.
Имаме си готова програма, вчера госпожата я качи във ФБ групата ни- във вторник имат 6 часа , иначе по 5ч. И епин глупав модул, който не се знае кога ще бъде, вероятно вечер, след часовете и може много да ни обърка ходенето на театрално ателие.
Пфу, спирам, че ако продължа ще има да се оплаквам до утре.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 12:48 от Валенцето

# 680
  • София
Момичета, този сборник познат ли ви е? Имате ли някакви отзиви?

"С теорията и всички видове решени задачи с конкурсните теми и тестове, давани на приемни изпити и математически състезания."
http://www.book.store.bg/p62259/kurs-po-matematika-za-3-klas-bor … a-dacho-beev.html
Класната на Никол й го е дала да го покаже вкъщи, ако го харесаме да й го вземем. Аз го виждам за първи път и някак 10лв ми се струват множко. Сборникът на Динева и математическата читанка са толкова двете. Но ако е хубав и го препоръчвате бих го взела.

# 681
Въпроси към посещаващите курсовете по математика в СМГ - И тази година ли се повтори историята от миналата година с групи по 35+ деца? По кои учебници и помагала ще учат децата?
Курса в НПМГ стартира другата събота. Ще видим там как е.  Thinking

Учебникът по английски им е Happy house. Миналата година учиха по Blue skies.  Rolling Eyes Всъщност, преглеждайки учебника, установих, че за сина ми е просто повторение на вече ученото в школата по АЕ. Е, няма лошо да затвърди вече наученото  Wink

Klemy, миналата година нашите работиха с този сборник, но за 2-ри клас. И тогава цената му беше 10 лв. Не е лош. 

# 682
  • София
Тонита, ще пиша като си дойде малката с баща си. Истината е, че ние бяхме записани при една учителка, след няколко седмици се обадиха, че не  е събрана група за нея и ни предложиха други две преподавателки. Избрахме си една от тях, макар че и двете ми бяха абсолютно неизвестни/ то не че познавам математиците от СМГ....Ще пиша по-късно.

# 683
  • София
Тонита- 28 деца в група, това бил максимумът, обяснила госпожата, повече деца няма да се приемат.
Впечатления на детето- мила преподавателка, обяснява бавно и спокойно.
Впечатления на баща и- изглеждала много добра учителка Crazy, каквото и да значи това.
Учебниците - Математическата читанка и тетрадката към нея и сборник на Евелина Динева.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 14:03 от Валенцето

# 684
  • София
Въпроси към посещаващите курсовете по математика в СМГ - И тази година ли се повтори историята ...
В нашата група са записана 28 деца, днес бяха по-малко. Ще учат по Математическата читанка и съответната тетрадка.Днес ги купихме от г-жата - 10,5 лв. са  двете. Препоръча и сборник от/за математически състезания -сега пожелателен, а от догодина задължителен. Grinning
Г-жата ходила между чиновете и гледала кой какво пише, изкара ги последни - и двете неща ми харесват  Wink .
Валенцето, аз не бих се скарала - това какви очаквания сте имали вие с другата майка, си е лично ваш проблем.  Mr. Green Даже й се чудя на акъла да ти звъни за такова нещо   Crossing Arms Crossing Arms  Crossing Arms, нали искаш детето ти да се чувства добре ?

# 685
Тонита- 28 деца в група, това бил максимумът, обяснила госпожата, повече деца няма да се приемат.
Впечатления на детето- мила преподавателка, обяснява бавно и спокойно.
Впечатленя на баща и- изглеждала много добра учителка Crazy, каквото и да значи това.
Учебниците - Математическата читанка и тетрадката към нея и сборник на Евелина Динева.

Валенцето  кой сборник на Евелина Динева ?
Този ли:
http://www.book.store.bg/p29611/zadachi-po-matematika-za-3-klas- … elina-dineva.html

А нещо такова но за трети клас дали има:
http://www.book.store.bg/p29605/zadachi-po-matematika-za-2-klas- … elina-dineva.html

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 14:02 от vela

# 686
  • София
Вела,  да, точно този:
http://www.book.store.bg/p29611/zadachi-po-matematika-za-3-klas- … elina-dineva.html

Биби, не се карах, поговорихме си. Разбра си грешката тя, макар че то не е и грешка, както и да е. Паля от четвърт тези дни, трябва да се поуспокоя малко май.

# 687
 Hug
Бягай далеч от такива родители, ще има да ти звъни за щяло и нещяло.

# 688
  • София
Hug
Бягай далеч от такива родители, ще има да ти звъни за щяло и нещяло.
Не, не, аз може би малко не се изразих праввилно- жената не ми звънна за това специално, тя ми е приятелка, чуваме си се редовно, почти всеки ден,  не ми се е обадила да ми се оплаче, просто и е направило впечатление и детето и се е пообидило. Както и да е, разбрали са се двете деца, май най-добре да не се намесваме родителите в такива ситуации, те сами си се оправят дечицата .

# 689
Благодаря за отговорите.  Hug Значи са се поправили. 28 е по-добре от почти 40.

Впечатления на баща и- изглеждала много добра учителка Crazy, каквото и да значи това...
Е, как какво? За мъжете - 90-60-90 см.  Wink Joy Шегичка.

Общи условия

Активация на акаунт