Третокласници

• 48 515
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Успешна учебна година! Много здраве и нови знания за децата!

При нас годината започна нормално, стават все по-малък клас, на започване на годината са 17 деца. Ще имат английски 2 пъти в седмицата - нашето училище изглежда е с доста малко часове... Аз я готвя у нас допълнително и за сега не мисля да я пращам на курс. Но твърдо съм решила да включа немски тази година и прерових за курсове. Напълно съм съгласна, че индивидуалните занимания са по-ефективни, но аз търся и контакти с други деца, нова обстановка и т.н. Ако има заинтересовани на 29.09 е откриването на учебната година в Двореца на децата  и ще има представяне на курсовете. Мисля да я запиша и на тенис в парка Заимов.

Днес имаха първото домашно - интересно ми се видя от едно упражнение по български от тетрадката на Просвета, например думите пара и шут, образуват парашут. И я карах да измисля изречения, в които има и трите думи. Ако беше на занималня, щеше да измисли по най-лесен начин. Хареса ми и една задача по математика - участниците в отбора на гръцките деца са повече от 18, румънските са по-малко от 23. Може ли двата отбора да са с еднакъв брой деца. Каза, че не може, но като й обясних се сети. Мисля от другата седмица да ходи на занималня, но дали ще им обясняват там.

Събират ни по над 40 лв. за помагала. Изтръпвам, че това сигурно са 9 помагала по 5 лв... Висока е 140 см., тежи 30 кг.

Отчетох се по почти всички теми Simple Smile

Още веднъж много успехи и спокойствие през годината!

# 631
Нашата занималня започва от другата седмица. Пари за помагала и на нас ни събираха по 40 лв.

# 632
Вечер в 9 часа са в кревата. Обмислям от другата седмица да са в 8.30 ч. Изморява се , само 1 ден има 5 часа ,през останалите дни са по 6.  Чантата и при нас е тежка.
Събрахме по 25 лв. за помагала, другата седмица ще събираме по 23 за енциклопедията, и след това по 32 за учебниците по Англ. СИП ,като се тегли чертата и става  ooooh!

# 633
  • Варна

Събрахме по 25 лв. за помагала, другата седмица ще събираме по 23 за енциклопедията, и след това по 32 за учебниците по Англ. СИП ,като се тегли чертата и става  ooooh!

И при нас не е по-розово, добре, че имам само едно дете  newsm78, защото при тези цени на ''безплатното" образование, направо ще се разоря. В училище събират по 49 лв, днес купих дисковете по музика - трийсетина лева, а утре най-накрая чакам да получа по куриер 3 учебника от онлайн книжарница (историческа се оказа тази поръчка, личи си, че Варна е на другия край на страната  #2gunfire) за още петдесет лева. Последните реших да ги поръчам собственоръчно, защото получените (по АЕ, ЧО и ЧП) бяха толкова мърляви, разпердушинени и оръфани, че ме беше гнус даже да ги подвържа.

vela
, мога да ти препоръчам и тези истории за деца - купувала съм ги поединично, в течението на времето, но се оказаха истински находки:
http://www.hippoland.net/istorija-na-b-lgarija-enciklopedija-za- … -i-porasnali-deca
http://www.azola.bg/%E2%EB%E0%E4%E5%F2%E5%EB%E8-%ED%E0-%E1%FA%EB … D%E8%F6%E8__12092
https://www.google.bg/search?q=%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0 … %252F%3B400%3B400
http://www.bebelandia.bg/product/14863/pan-trakite.html

# 634
Събираме и ние всяка година по 100 лв, от които учителката купува помагала, плаща еднодневни екскурзии и т.н. Така ми е по-удобно.
Учебниците тази година са хубави. Миналата година купувах Български език и Математика, защото бяха на парцал.
Не смея да се похваля, но госпожицата, която миналата година така я мързеше, че чак я болеше, тази година се прибира от училище, хапва и сяда да си пише домашните. Днес написа за утре и за петък. Направо не мога да повярвам. Дано не е нещо временно, че 2 години се измъчих от молби да пише и викане по нея, че се мотае с часове.

# 635
  • София
Оказа се, че всички подвързии от миналата година и цветния картон под тях са в идеално състояние и пасват като размер, камък ми падна от сърцето, само 1 комплект ще трябва да направя  Simple Smile
И при нас се получи така, доволна съм. Само по ЧП ми трябват подвързии.
Моите деца лягат рано, ама като пиша рано- в момента голямата току що легна, а малката влезе в банята. Толкова си изморени, че не се налага да ги подканям хич. Wink

# 636
  • София
Събираме и ние всяка година по 100 лв, от които учителката купува помагала, плаща еднодневни екскурзии и т.н. Така ми е по-удобно.
Учебниците тази година са хубави. Миналата година купувах Български език и Математика, защото бяха на парцал.
Не смея да се похваля, но госпожицата, която миналата година така я мързеше, че чак я болеше, тази година се прибира от училище, хапва и сяда да си пише домашните. Днес написа за утре и за петък. Направо не мога да повярвам. Дано не е нещо временно, че 2 години се измъчих от молби да пише и викане по нея, че се мотае с часове.
и моя син ме изненада днес - след покъртителното начало вчера, днес се прибра с написани домашни по всичко, вкл. и домашните от вчера, беше и преписал едното домашно, защото имал много грешки... дано се задържи така  Praynig Praynig Praynig

# 637
  • София
Какъв е поредния ред в който се изписват предметите и имената на учителите в бележника?

# 638
  • Варна
Какъв е поредния ред в който се изписват предметите и имената на учителите в бележника?

Asa, най-добре да питаш класната, за да не стане грешка. Не знам дали за всички е еднакво, но в нашето училище на стр.2 от бележника искат следната последователност (но тези, с втори език не знам къде го поместват):
1. Български език и литература
2. Английски език
3. математика
4. Човекът и обществото
5. Човекът и природата
6. музика
7. Изобразително изкуство
8. Домашен бит и техника
9. Физическо възпитание и спорт
10. Български език и литература ЗИП
11. Информационни технологии ЗИП
12. Физическо възпитание и спорт - модул

Дано съм ти от полза   Peace

# 639

На нас ни ги продиктува госпожата. Има ред на предметите май. На учителите няма. Според предмета и учителя:
БЕЛ/ зип
АЕ/ сип
Математика/ Зип
ЧО
ЧП
Музика
ИИ
ДБ
ФВС
ИТ-Сип
ФВС-модул
Manzhelka благодаря за линковете. Ще ги прегледам и сигурно ще взема нещо различно от това което ще поръчаме. За траките ми хареса. Но няма да е скоро. Tired
Аз пък днес яко крещях .Вчера се прибра с ненаписани домашни, след забележка от моя страна ,не беше написал и днес всичко с червено.Няма да ходи на занималня, ако продължава така.
Много се мотае и направо ме вбесява.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 21:31 от vela

# 640
  • София
Благодаря  bouquet
Вела, така поне разбрахте за кое точно питам Laughing

# 641
Аз имам тъп въпрос. Blush
По човекът и обществото трябва ли и тетрадка за писане? Както и за човекът и природата? newsm78

# 642
Аз имам тъп въпрос. Blush
По човекът и обществото трябва ли и тетрадка за писане? Както и за човекът и природата? newsm78

И по двете. Гледам, че вече са писали една страница по Човекът и обществото.

# 643
  • София
Здравейте, момичета!
Успешна година на всички ученици. Моят син се приземи в софийско на 13.09 и както се казва, отиде на училище с плажния пясък в .....някъде си  Laughing.
В училище нищо изненадващо - обичайните такси, обичайните неразбории, обичайните проблеми с обичайните заподозрени. Имаме проблем с плуването, обаче.  След направено обследване на пристройката, в която е басейна, се оказало, че има сериозен проблем с конструкцията и пукнатина. В момента се търсят пари и евентуално се канят тази година да правят ремонт. Не знаем къде и дали ще има алтернативен вариант в околните училища. Сега се опитвам да смекча разочарованието и да го навия за таекуон до, баскетбол или дори танци. Не мога да си представя, че цяла зима ще лежи вкъщи, пред ТВ-то.
Миналата година пропуснахме английския, но от тази есен ще ходи във Фарос. В момента посещава преговорните часове на завършилите AJ  и се надявам да се справи с входящия тест за BJ. Ще видим другата сряда, вие да стискате палци  Praynig.
Днес гледах програмата и ми се стори странно да имат 8 часа български седмично, а само 4 часа математика. АЕ също имат 4 часа ( всичко, редовна програма +ЗИП). Освен това, при нас няма и следа от споменаваните мерки, за облекчаване натовареността на децата, в частност и раниците.
Нямаме нито един ден, в който децата да имат по-малко от 5 различни предмета. 2 дни в седмицата имат блок от 2 ч. български. Добре, че ЧП и ЧО не са в един и същ ден....

# 644
  • 1st floor
Не съм чела два дена и гледам вече темата сериозно се е поразмърдала.
Честит имен ден на София на патерици, да е жива и здрав!

При нас всичко се подкара като миналата година.  Tired Първият учебен ден върна целия обяд, както си беше опакован.  Tired Tired Tired Вторият ден - не написал цялото домашно в занималнята, та дописва у нас в 9 часа вечерта... Tired Tired Tired Много бавно това дете, направо  ще ме умори...Имаше да прави съчинение за домашните любимци. Е, направи го - с хиляда грешки ... ooooh! Колкото нещата при каката вървяха по мед и масло, толкова дребния ми стопява лагерите... Rolling Eyes Ще видим днес с какво ще ме изненада..

По ЧП и ЧО имаме по една тетрадка. Вътре ще пишат план на урока и обяснение на новите и непознати думи. По БЕЛ и Математика имат по три тетрадки - за работа в клас, за домашна работа и една, която се води за самостоятелна работа - от нея късат листа за контролни...Чантата, заедно с обяда и водата, става 100 кила! Не му я давам да я носи, защото има леко изкривяване на гърба. Той пък се сърди, че бил мъж! Laughing А и физическото е разделено в три поредни дни и тия гуменки, не само пълнят чантата, но и тежат... Naughty

Общи условия

Активация на акаунт