Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 242
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Milena, успех!

Не бях влизала защото на тържеството за края на учебната година ми направи впечатление, че детето много си търка очите. По-късно вечерта изпищя и като го погледнах от очите му обилно течеше бял секрет. Отидохме спешно в ИСУЛ, където никак не ни приеха радушно, но поне им се откъсна от сърцето да кажат, че е бактериален конюктивит. По-късно през нощта очите му се надуха и затвориха. Като му слагах капки се виждаше само кървясала очна ябълка и не спираше да тече секрет. Да знаете, ако някой няма пряк опит, че изглежда доста плашещо, но за 4 дни минава. Peace

# 676
Октоподче, много неприятно Confused добре ли е вече?

# 677
Да, още на втория ден имаше сериозно подобрение. Но изглеждаше много страшно и го дразнеше та не спираше да плаче.

# 678
Важното е, че вече зад гърба ви Hug

# 679
Получихме новите очила. Супер са. Но съм изумена от разликата в цените. Миналите стъкла, същите като покритие и вид, ни струваха 60 лв./бр., сегашните са 22 лв./бр., при това с 2 г. гаранция, каквато въобще отсъстваше при първите. Обща равносметка - 160 лв. за едните очила и само 75 лв. за другите, като има и подарък твърдо калъфче с детски мотиви Crazy двете рамки са на приблизително еднаква цена цена - 33-35 лв.
Направо нямам думи.
Проверявайте на няколко места преди да поръчате...

# 680
Човече, страхотно! Честити нови очила на красивата госпожица!     bouquet

Последните новини от нас са,че в края на Юни и двете ми момичета ще ги оперират заради страбизма.Неизбежно  е.Дано всичко е наред.Не се притеснявам, просто искам най-накрая да се оправят и да виждат нормано с очилата.Диоптрите няма да изчезнат, но поне очите им ще са центрирани и ще виждат каквото трябва да виждат.

Онзи ден поръчвахме очила за малката вече с реални диоптри/незнайно защо предишната докторка от Луксор й беше изписала очила с диоптър +4, при реален +8  #Cussing out /

И сега заради високия диоптър и цилиндър /+6,0 и +2.5 и +6,5 и +2.0/ не можахме да намерим прилично евтини стъкла.Над цилиндър 2 цените скачат безумно.А трябва и да са от най-изтънените.Най-най евтиното излезе 110 лв на стъкло /асферични с антирефлексно покритие,изтънени максимално/. Хиляда каталога изгледахме и нищо не открихме.Та целите очила ще излязат 290 лв  Tired

Още толкова ще дадем и за каката другия месец  ooooh!

# 681
elfi4ka, успех с операциите  Praynig

За диоптрите и аз съм се примирала, че няма изчезване, но понеже всички в двете семейства сме с очила, не ми прави особено впечатление, обичаме си ги Mr. Green

...Над цилиндър 2 цените скачат безумно...

София е с цилиндър 3. Затова ми беше странно, че са на тази ниска цена. Дано не е за сметка на качеството, ще видим...

# 682
Не се сърди , човече,
Вие в коя оптика поръчахте очилата?

# 683
В Хаджи Димитър е, но ще ти пиша на лични подробности като се върне мъжа ми от работа, не се сещам как се казва улицата  Blush

# 684
Ще съм ти благодарна.
Ние скоро направихме първите си очила и ни излезнаха 200 лв . Да не говорим , че сменихме първите рамки ( в рамките на 2 дни) за други и се наложи да си пратим 2 пъти стъклата. И всичко ни излезна 260 лв Sad .....

# 685
Дано не сме се прецакали нещо  Rolling Eyes Уж цените били еднакви навсякъде.Едни и същи били каталозите и доставчиците.На Zeiss са.Поръчахме ги в оптика Joy.Само там успяхме да намерим читави рамки, които хем да са й по мярка,хем да не са с малки и тесни стъкла, хем да й отиват,хем да не й се свличат на носа, хем да са здрави и да се огъват,за да не ги носим на ремонт всяка седмица ....  ooooh!

Човече..... цената наистина е супер! А колко са й самите диоптри? Че и тези наши гигантски 6-ци са все в скъпите графи.....  Tired

# 686
  • ГОре на черешата...
Елфичка, стискам палци всичко да мине бързо и успешно за принцесите ти Praynig!

# 687
И ние успяхме да си напрвами очилата на прилични цени в една малка оптика на Стамболийски. Жената е много любезна и внимателна с малките дечица и също получихме подарък кутийка с детски мотиви.  Предвид че първите очила изкараха по-малко от 6 месеца и малчо ги счупи не ми се купуват прекалено скъпи рамки и стъкла.

# 688
И ние успяхме да си напрвами очилата на прилични цени в една малка оптика на Стамболийски. Жената е много любезна и внимателна с малките дечица и също получихме подарък кутийка с детски мотиви.  Предвид че първите очила изкараха по-малко от 6 месеца и малчо ги счупи не ми се купуват прекалено скъпи рамки и стъкла.

Ох..... и на нас изобщо не ни се купуват скъпи,предвид, че си правят очилата на мармалад постоянно  Tired
Досега винаги сме влизали в графата на евтините стъкла/даже ни ги подаряваха и плащахме само 30-40 лева за рамка/.Но то е защото бяха изписвани по-ниски диоптри и цилиндри и не бяха асферични ,а съвсем обикновени лупи.
Предпоследния път диоптрите бяха над 4 и тогава ни предложиха някакви джуниър изтънени стъкла по 28 лв едното/можело такива,само ако са над +4/.Пак бяха дебелички,но се ядваше.
Но сега вече сме извън тази графа и не може с обикновено стъкло,защото ще прилича направо на дъното на буркан и ще са адски тежки  ooooh!

И ние ходим обикновено в една оптика, която е малка,но много добре заредена /Оптодент в Пловдив/.Супер любезни са,постоянно ни правят подаръци/детски калъфчета, спрей и кърпички за почистване,оклудери..../, ремонтите ни винаги са безплатни  Crazy .Но последния път нямаше никаква подходяща рамка и затова отидохме в Джой  Rolling Eyes

mari_eta благодаря!   bouquet  Прегръщам те! И аз се надявам всичко да мине благополучно  Praynig 

# 689
Човече..... цената наистина е супер! А колко са й самите диоптри? Че и тези наши гигантски 6-ци са все в скъпите графи.....  Tired

Няма друго тя, само астигматизъм 3. Но в други две оптики ми обясниха, че след 2 са скъпи, затова такива са цените.
Имат и разнообразие от рамки, София пробва поне 30  Mr. Green и не са скъпи от 10 до 50 лв.
За предните пак не мога да кажа лоша дума, изкараха 2 г. и половина, в което въобще не вярвах  Laughing

П.П. Стъклата са Maska Lens, не могат да се мерят с Zeiss  Simple Smile ще кажа за качеството след няколко месеца, но поне имат 2 г. гаранция, горе долу на такъв период й се променя центъра и се налага смяна.

Общи условия

Активация на акаунт