Днеска бебе, утре - две, ЮНИ си дойде.

• 32 526
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Amorevole много ти благодаря за съветите! Абсолютно съм убедена, че ще се справим важното е търпение и постоянство.  bouquet  Hug
Благодаря и на всички мами, които ми дадоха кураж и съвети. Доста по-спокойна съм.   bouquet
Отностно сестрата днес ще се оплача от нея, а разбрах, че е казала на друга мама (с първо детенце) " какво да ти помагам, оправай се сама "   ooooh!

# 601
  • Бургас
Ах, тази явно не си поплюва  #2gunfire, иска не забележка ми направо изхвърляне от там, не стига че си плащаш, ами и такова отношение  newsm61

# 602
  • Видин
Хайде и аз съм тук  preggo все още  Joy
Момичета, имайте вяра и на мен ми писна, но от друга страна това са последните ни мигове на сън и почивка за дълго време занапред  Mr. Green
Скоро всички ще се обебим и от нашата малка бойна чета, сега ще отида да пийна едно кафенце с моята компания от майки в парка, които също ме чакат с нетърпение да добутам и аз количката  hahaha
Целувки на всички, следобяд ще дам отчет от прегледа  Hug

# 603
Въпрос към някоя от консултанките по кърмене Peace  

Кърмим се доста активно в началото беше на горе долу 2 часа докато гърдите започнат да произвеждат достатъчно мляко, след като се прибрахме в къщи продължихме на същият режим на 2 ч. влезнахме и в периода в който иска да яде повече и по-честичко, но от тогава наблюдавам нещо което ме побърква когато усети дискомфорт( какъвто и да  е) колики, топло му е, нервен е...търси гърдата и иска да суче друго не помага разнасяме го пеем возим се абсолютно всичко, но без успех само кърменето го успокоява но това е почти постоянно не яде във всички случаи но иска да усеща че е на гърда, ако не е започва да плаче неистово и даже на няколко пъти така се захласна че посиня от рев и се вкамени  Shocked Shocked Shocked изкара ми англеите. ВЪпроса ми е това период ли е или ако не е как мога да влезнем в някакъв ритъм, защото ми е много изморително постоянно с гърди отвън кърмеща а и имам чусвото че ми ползва гърдата за биберон  newsm78.Моля ви дайте някакъв съвет защото ако продължаваме така ще полудея  ooooh!

Здравей PIPILOTKATA и честит ти син!   bouquet
 Наистина когато бебето е неспокойно и плачливо това може да е много уморително и за майката и понякога дори за цялото семейство. С такива периоди често се сблъскват почти всички майки.
 Нормално е Борис да търси теб и сукането като успокоение. В този все още непознат и чужд свят ти си най-близкото му и познато нещо и контактът с теб му носи успокоение и сигурност.
 Ето и някои идеи, споделени от майки които могат да са от полза при неспокойни бебета, които би могла да опиташ и се надявам много някои да имат ефект при вас :
 - кърмене, не винаги проблемът се крие в глада, но кърменето обичайно успокоява бебето и му носи усещане за сигурност, мама е наблизо.
 - контактът кожа до кожа, разсъблечени мама и бебе гушнати под чаршафче или леко одеалце в тиха и притъменена стая
 - намаляване на осветлението и нежно полюляване на бебето или  леко подрусване на бебето вместо люлеене
 - съвместна баня с бебето, ако имате вана
 - бял шум - сешоар, течаща вода, тихо радио или друго
 - смяна на сценария - друга стая, излизане навън , возене в кола
 - носене в слинг, често успокоява бебето много бързо, защото позицията му и близостта до мама, докато е в слинга напомнят за усещанията в утробата. Някои бебета заспиват минутки след като бъдат поставени в слинга, а той би могъл да ти позволи да извършваш междувременно други дейности.
- да провериш дали не му е много топло, да го разсъблечеш голичък
 - много търпение,често такива периоди са етапи от развитието на бебето и обичайно в един момент просто отшумяват така както са се появили

Надявам се скоро да отмине при вас този период. Ако има възможност нека някой ти помага в другите задължения, за да си по-спокойна и да можеш да си почиваш повече. Кърменето в легнало положение също може да ти даде възможността да си почиваш.
  Желая ти спокойствие и търпение! Hug

# 604
Въпрос към някоя от консултанките по кърмене Peace  

Кърмим се доста активно в началото беше на горе долу 2 часа докато гърдите започнат да произвеждат достатъчно мляко, след като се прибрахме в къщи продължихме на същият режим на 2 ч. влезнахме и в периода в който иска да яде повече и по-честичко, но от тогава наблюдавам нещо което ме побърква когато усети дискомфорт( какъвто и да  е) колики, топло му е, нервен е...търси гърдата и иска да суче друго не помага разнасяме го пеем возим се абсолютно всичко, но без успех само кърменето го успокоява но това е почти постоянно не яде във всички случаи но иска да усеща че е на гърда, ако не е започва да плаче неистово и даже на няколко пъти така се захласна че посиня от рев и се вкамени  Shocked Shocked Shocked изкара ми англеите. ВЪпроса ми е това период ли е или ако не е как мога да влезнем в някакъв ритъм, защото ми е много изморително постоянно с гърди отвън кърмеща а и имам чусвото че ми ползва гърдата за биберон  newsm78.Моля ви дайте някакъв съвет защото ако продължаваме така ще полудея  ooooh!

Здравей PIPILOTKATA и честит ти син!   bouquet
 Наистина когато бебето е неспокойно и плачливо това може да е много уморително и за майката и понякога дори за цялото семейство. С такива периоди често се сблъскват почти всички майки.
 Нормално е Борис да търси теб и сукането като успокоение. В този все още непознат и чужд свят ти си най-близкото му и познато нещо и контактът с теб му носи успокоение и сигурност.
 Ето и някои идеи, споделени от майки които могат да са от полза при неспокойни бебета, които би могла да опиташ и се надявам много някои да имат ефект при вас :
 - кърмене, не винаги проблемът се крие в глада, но кърменето обичайно успокоява бебето и му носи усещане за сигурност, мама е наблизо.
 - контактът кожа до кожа, разсъблечени мама и бебе гушнати под чаршафче или леко одеалце в тиха и притъменена стая
 - намаляване на осветлението и нежно полюляване на бебето или  леко подрусване на бебето вместо люлеене
 - съвместна баня с бебето, ако имате вана
 - бял шум - сешоар, течаща вода, тихо радио или друго
 - смяна на сценария - друга стая, излизане навън , возене в кола
 - носене в слинг, често успокоява бебето много бързо, защото позицията му и близостта до мама, докато е в слинга напомнят за усещанията в утробата. Някои бебета заспиват минутки след като бъдат поставени в слинга, а той би могъл да ти позволи да извършваш междувременно други дейности.
- да провериш дали не му е много топло, да го разсъблечеш голичък
 - много търпение,често такива периоди са етапи от развитието на бебето и обичайно в един момент просто отшумяват така както са се появили

Надявам се скоро да отмине при вас този период. Ако има възможност нека някой ти помага в другите задължения, за да си по-спокойна и да можеш да си почиваш повече. Кърменето в легнало положение също може да ти даде възможността да си почиваш.
  Желая ти спокойствие и търпение! Hug

И аз имам същият проблем с поведението на бебчето, но и двете ми зърна са разранени и буквално през сълзи я кърмя. Мажа зърната с Гармастан, купих си силконови протектори на Авент, нищо не помага Sad Притеснява ме това, че може заедно с кърмата да засмуче и кръв. Ако знаете как да се справя, моля помогнете.

# 605
Добро утро/Добър ден и от мен.

Все още 2 в 1, незнайно докога. Нямам никакво разкритие  Crossing Arms

Росица и Вал се загубиха. Чакаме новини  Party

# 606
Честито на всички мами, скоро не съм писала, но покрай бебо ми остава малко време да ви чета. Ето и сега пиша, но не знам бебо колко време ще ми позволи Simple Smile. Като цяло през деня доста си стои буден.

Алекс честито бебе Дими отново, радвам се, че вече сте добре. Напълно те разбирам, моя юнак също се запецна и го вадиха с форцепс беше ужасно. Ако знаех щях да се съглася на секцио. Въпреки че раждането си започна естествено без предизвикване и при нас се наложи форцепс. Като родят всички мами може и да разкажа, защо вече съм "ЗА" секциото, определено така бебо нямаше да се мъчи.
Не се кърмим за съжаление, от време на време се обвинявам, че нещата с кърменето не се получиха. Отделно така ми се спи през нощта, че ми отнема доста време да стана от леглото и да го видя защо плаче..... и само си повтарям, каква съм лоша майка да не ставам веднага да видя бебето......
има дни в които се чувствам прекрасно, но има и такива в които съм отчаяна. Няма кой да ми помага с бебето, освен таткото вечер за няколко часа.....
Извинявам се за негативния пост, възхищавам ви се как се справяте Simple Smile

# 607
Добро утро!

Въпрос към ЛЛЛ:

Вчера сутринта забелязах нещо като бяла точка, всъщност млечна светложълта и твърда коричка с размерите на голяма точка в центъра на едното ми зърно. Помислих, че е нещо от кърмата - мъжът ми се разрови в нета и се оказа, че е т.нар. млечен блистер - точно по този начин изглежда. Получавало се от запушване на млечно каналче - млякото образува "тапичка и запушва каналчето. Това е опасно, тъй като може да предизвика застой на мляко и мастит. Прочетох за всякакви начини да се премахне - снощи налагах кръгли тампончета, напоени с гореща вода. След известно време тапичката явно омекна, защото леко драснах с нокът и потече капка млекце оттам - сякаш се "спука". После обаче забелязах, че под тази външна тапа, има и по-дълбока, вътрешна бяла точка във вътрешността на каналчето. Влязах под душа и обливах с гореща струя, едновременно с това изстисквайки ръчно гърдата - стана бавно, но накрая бликна струйка оттам. По принцип и докато имаше тапичка, се процеждаше мляко покрай нея, сякаш от същото каналче... Сега не виждам запушване, но прочетох, че нещата могат да рецидивират - на същото място или на множество места, има съвети за прием на лецитин и т.н.
Вие какво ще ме посъветвате за превенция и за справяне, когато се появи блистерът?
Мислех, че сутринта ще ме боли при кърмене, но не беше така - наистина от тази гърда първите 1-2 засуквания са по-болезнени, но няма уплътнения и т.н.

Благодаря предварително!

Здравей Ivvangeline,
Радвам се, че вече си по-добре и че взетите мерки са дали позитивен резултат при справянето с блистера. Чудесно е, че веднага си потърсила идеи и информация.  Hug
 Компресите, цеденето, честото кърмене и отпушването обичайно помагат за зправяне с тях.   

Освен това, при някои майки помагат и други мерки:
 - „смаляване” на блистера - памуче, напоено с оцет се поставя в сутиена върху зърното (тъй като млякото съдържа много калций, а оцетът разтваря натрупания калций, се счита, че оцетът би смалил блистера);
-  „омекотяване” на блистера – след накисване на гърдите във вана или в съд с топла вода, в сутиена се поставя памуче, напоено в зехтин или олио от рапица (фъстъчено или царевично не се препоръчват поради възможност от алергична реакция). Може да помогне и поставянето на нещо топло върху памучето (например – затоплен чорап с ориз).
 Друг вариант за омекотяване е да се направи „солено киснене” – 2 чаени лъжици английска сол (10гр) се разтварят в чаша с топла вода и гърдата се потопява в този разтвор за няколко минути преди кърмене (счита се, че за да има добър ефект, е желателно да се прави поне по 4 пъти на ден);
 - Разтриване на областта около блистера с влажна кърпа преди кърмене (ако блистерът е „смален”и омекотен преди това, това обтриване и/или сукането после биха могли да го отпушат и да разрешат проблема). Въпросното обтриване може и да не е необходимо, ако другите методи вече са помогнали и е желателно да се прави внимателно, за да не се нарани нежната кожа;

За лечението на повтарящи се блистери
 - някои майки  намират, че помага масаж на гърдата, на ареолата и зърното с екстракт от семена на грейпфрут (не се нанася в чист вид, а в зехтин се капват няколко капки от екстракта; преди кърмене се отмива, защото доста горчи);
 - Пестеливо намазване с крем от витамин Е (трябва да се отмие преди кърмене) също би могло да помогне;
 - Нагревките повлияват благотворно според много майки (могат да се изпишат от гинеколога);

При повтарящи се блистери е възможно да има серия тапички в канала и те през известно време да достигат до повърхността на зърното. За да се избегне това, може да се опита с плавно цедене да се освободи млякото по цялата дължина на каналчето. По-добър ефект има, ако се направи след кърмене (за да има минимално количество мляко/ съответно – по-малко напрежение) и в топла вана (или поне в съд с топла вода) – позволява се на топлината да разшири каналчетата. Започва да се масажира зърното, за да може да се изцеди колкото може повече сгъстено мляко, след това – ареолата, след това – 1-2см назад и така се масажира сантиметър по сантиметър в кръг по цялата гърда, в посока от зърното към гръдния кош – изцежда се цялото количество мляко, което може да се изцеди (ако се започне обратно – от гръдния кош към зърното, млякото се придвижва в посока към блокираното каналче и може да се увеличи  напрежението);

- При много майки помага и профилактичния прием на Лецитин (хранителна добавка, която действа като емулгатор - пречи на мастните частици в кърмата да се слепват и да запушват каналчета). Би могла да обсъдиш с лекар приема на добавката.
 - Положително влияние оказва ограничаването от „лоши” мазнини и много сладко.
 - Междувременно, за облекчаване на болката може да благоприятстват студени копреси след кърмене и/или (ако се налага, и то след консултация с лекар – някакво обезболяващо).

Желая ти да не случва повече да усещаш дискомфорт, за да наслаждаваш максимално на прекрасните кърмачески мигове с бебето!  Hug

Cveteto, благодаря за изчерпателния отговор!!

# 608

Цветето много благодаря за отговора  Hug ще пробвам всичко   bouquet

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 12:19 от PIPILOTKATA

# 609
Здравейте момичета.Честито на новите мами,да са ви живи и здрави рожбичките сладки
Връщам се от тонове и всичко е наред,на 25 съм при доки да ме види,силно се надявам след това вече да излюпя  Mr. Green нямам нищо против и преди това да е де,че да си призная и аз ставам вече от нетърпеливите  Grinning
Алекс бая време си поседяла в МД и си се поизмъчила,но важното е,че всичко е наред сега  Hug
А да ви питам казват ли ви ,че бебето е слязло надолу като ви гледат на ЖК и въобще това коментирате ли го,че на мен нищо не ми каза док предния път,сега ще питам де  newsm78 ?

# 610
  • Бургас
На мен при предпоследният преглед Доки ми каза, че е слязъл бебока към малкия таз, нооо при последния установи, че не е добре наместен в таза, което било и притеснително за моето нормално раждане.От утре ще се водя от мамите, които пренасят и ако до вторник не съм излюпила мъника, ще видим какво ще правим, може и да ме резнат ...  newsm78

# 611
  • Paris, France
Vsichki sme strahotni maiki, samo trqbva da go povqrvame. Az se chudq, ima li nqkoq mama, rodila tochno na termin? (Sorry za latinicata)

# 612
Имаше една такава мама - точно на термин, но забравих коя беше ...Simple Smile
Алекс, а като беше на антибиотици в болницата - кърмеше ли, че аз не 1-2 дни - минава в кърмата.
И да е имало хематомчета от форцепса, сега въобще нищо не му личи на бебчо - за охлузванията ли е приемал антибиотик и той?
Когато имаш време, прочети назад в темата - коментирали сме всякакви въпроси, които по всяка вероятност ще развълнуват и теб в близките дни - кърмене, пишки, колики ... Има и смешни неща.
И сега и друго смешно - точно отиваме сутринта в парка на разходка и сядам на пейката да си чета ... и бебчо се размрънква, та чак се разревава - ама храненето му е далеч, а той за друго не реве. Дадох му вода - явно беше жаден, изпи 40-50 мл и щеше да продължи, ама го спрях. В този момент виждам как му извира от памперса ако- ама типичното меко, кашесто, горчичено ...огромно количество. То го видях, щото излизаше от бодито и пълзеше към количката тая огромна втасала маса:) Взех да го бърша с мокри кърпички ... що не си взимам за разходка по някой памперс - имам чанта с повивалниче вътре, което се разгъва, а не я нося към количката, и играчка не съм му сложила ... Та веднага се прибрахме, час направихме де.
Сега мрънкотеше пак, хем яде, гледам в стаята е 28 градуса и го съблякох чисто гол - само по памперс, Веднага закърти ... Горкичките, не могат да си кажат.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 13:16 от Ivvangeline

# 613
Даже 2 или 3 са доколкото помня. Grinning

# 614
Здравей bflm и честита дъщеричка!  bouquet
 От поста ти усещам, че имаш голямо желание да кърмиш и че си чела информация за това, което е чудесно! Поздравявам те и ти желая много хубави кърмачески мигове!  Hug

Справяте се чудесно и вярвам, че и занапред ще е така! Желая ти много сладки мигове с бебето! Ако изникнат нови въпроси не се колебай да ни питаш!  Hug

*Cveteto*, благодаря много за отговорите. От голяма помощ ми е информацията. Благодаря и за пожеланията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт