СЕДМИ КЛАС - 24 тема - Мислят и подреждат.....

• 45 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Е,хубава работа.Аз изпратих детето и жената в Норвегия.Балът на момчето е 35.122 и сме за 1АЕГ - така че сме вътре,въпреки че са ми подготвили един ферман за попълване.Сега момче на заем ли да търся отнякъде?

# 466
Мили майчета,да попитам за непросветени татковци,последно -може ли да подам заявлението без детето или ще ме върнат.Питам за София.Извинявам се,но една мама без дете, на друга- искат бележник на дете - обърках се вече. Simple Smile

Без да имат право - те и ракета могат да Ви поискат и пръстов отпечатък (с част от пръста за всеки случай #2gunfire),  До 14 години децата са малолетни и са недееспособни, решения вместо тях взема законен представител - родител/настойник. Само в определени случаи (продажба на имот на дете например) се иска разрешение от районен съд или има изрична забрана в даден закон (например не може да правите ипотека на имот на дете).

Съвет: ако имате 1-2 броя деца в наличност, вземете ги за всеки случай с Вас. Ако нямате - вземете телефона на РИО за областта. Като Ви поискат дете - звънете в РИО и искайте да говорите с юридически грамотно лице.

ПП Борцвет - писали сме заедно. Поздрави за успеха му.
Щом няма дете в наличност - вариант 2:
Вземете разпечатки на Семеен кодекс, закон за защита на детето и закона за лицата и семейството. А най-добре още сега се разберете с РИО и/или МОН.

ПП2 Вариант 3: вземете назаем чуждо момче  Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 12:12 от biborana

# 467
  • София
Към тези, които са подали заявлението - как искат да се изписват профилите - дали като в сайта на РИО (напр. АЕ, НЕ) или английски език, немски език  newsm78

# 468
  • I want it all and I want it now.
Както е на сайта на РИО.

Аз подадох  без детето.  Peace
Доста са учителите ,който приемат заявленията. Често ги сменят. Така ,че дори и някоя да ви върне за това ,че детето не с вас може да отидете при друга  Wink

# 469
Е,хубава работа.Аз изпратих детето и жената в Норвегия.Балът на момчето е 35.122 и сме за 1АЕГ - така че сме вътре,въпреки че са ми подготвили един ферман за попълване.Сега момче на заем ли да търся отнякъде?

А, детето не е налично значи.
Обади се още днес по телефона и питай лично в този случай какво да правиш- да имаш време за реакция. Те ще ти обяснят какво ще допуснат и какво- не. Първо виж дали въобще ще имаш проблем. Ако ти създадат такива- пак пиши, ще го обсъдим.

# 470
biborana - Благодаря за съветите.Ще си изпринтя съвета ти ще цитирам.Сега започвам да звъня в РИО да репетирам!
Syn - в кое гнездо и в София ли подаде заявлението без дете - да ходя там.
Към всички мами,може да ми дотрябва момче назаем - кестеняво с кафеви големи очи.....Simple Smile

# 471
Сини са, но можем да поставим лещи.  Peace
 Laughing
Айде, късмет, да попаднеш на сговорчиви хора, да не ти опъват нервите!

# 472
Пак с едно питане -
ако на първо класиране си приет на двадесет и пето желание и участваш във второ класиране, на което пада балът на желание десето и желание петнадесето, то системата те измества на по-горното желание, нали?!

Това е много важен въпрос, който тормози и други родители! Въпросът е за принципа на 2-то класиране - отгоре-надолу ли проверява пак, или качва нагоре, докъдето стигне бала? Т.е. ако между 10-то желание, за което стига бала и класирането от 1 кръг има желания за училища с по-висок бал, те спирачка ли ще са за класирането? Оф, голяма бъркотия...ако някой е разбрал, моля за отговор Praynig

# 473
Сини са, но можем да поставим лещи.  Peace
 Laughing
Айде, късмет, да попаднеш на сговорчиви хора, да не ти опъват нервите!
Благодаря ти!Ама тия лелки явно хапват.Звъня на следните телефони подред,ама никой не вдига!Разполагате ли с някакъв друг телефон?
1. Ваня Фердинандова Кастрева Началник на инспекторат 505 935 60 51
Отдел „Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване”
2. Евгения Иванова Вълкова Началник на отдел 508 935 60 60
3. Елка Славеева Илиева Старши експерт - Информационно осигуряване 510 935 60 63

# 474
http://www.monitor.bg/article?id=388617 - Българският вдига летвата в топшколата
Скача балът за езикова гимназия
Очаква се увеличението да е с няколко стотни

# 475
  • I want it all and I want it now.
В което и да отидете няма да ви върнат.
 То е такава лудница и суматоха,че бързат да си свършат работата.

Обикновено на 2 класиране се качва в горна позиция за същата гимназия в която е прието на 1, но не винаги. Въпроса е че се качва ,а не слиза  Joy

# 476
  • Варна
За мамите от Варна - минах през нашето гнездо -  ОУ Цар Симеон. Навалицата е голяма, има 3 комисии в три стаи. Разпределени са според вход.№ на децата. Във коридора има изкарани доста чинове и на всеки от тях е залепен списък с кодовете и имената на паралелките Peace. Сред чакащите иммаше познати майки, смятам довечера да звънна да питам колко време са чакали и утре с попълнено заявление ще отидем. Моя младеж има тренировка от 8 до 9-9.30 и след това отиваме. Според мен масово всички са отишли днес и опашката ми изглеждаше огромна.

# 477
  • София
Мили майчета,да попитам за непросветени татковци,последно -може ли да подам заявлението без детето или ще ме върнат.Питам за София.Извинявам се,но една мама без дете, на друга- искат бележник на дете - обърках се вече. Simple Smile
Ние подадохме тази сутрин в 44 СОУ, не искаха лична карта на детето нито бележник, само провериха дали има подпис на ученика и родителя, с мен контактуваха, въобще не обърнаха внимание на дъщеря ми.

# 478
GALA_KO - извинявай, чак сега те прочетох. Подадох в Райна Княгиня, нямаше хора ( все пак говорим за голям град - десетина попълвахме и десетина чакаха място за попълване. Но при подаването бяхме първи и мина леко. Жените стриктно гледаха и сравняваха инфото и кодовете. Днес в Пловдив е добре - не всички са със свидетелства и няма натоварване. От утре ще е страшно. Съветвам ви - не протакайте за последния момент типично по български, подайте навреме. В последните дни идват от други населени места, защото вече са подали в своята област и става голямо натоварване.

# 479
Вторник, сряда- пак е "навреме". Последният момент е все пак в петък.

Общи условия

Активация на акаунт