Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 455
  • 720
  •   1
Отговори
# 135
  • Юпитер- Сатурн
ednakaka във вашия град има ли цибалаб. Правят кръвен тест за алергии. Обадете им се, резултатите може да ги видите и он - лайн, няма да чакате един час пред кабинета на алерголога. Странно ми е психолог да не зачита мнението на родителите, нямам думи.

# 136
  • София
Миленка, благодаря за идеите Hug Но проблема си остава - той се храни само с филии с шарена сол. Дори и едната специалистка, която работи с него го отбеляза като минус, защото не може да бъде стимулирам от храна - имам предвид полезна храна, защото на ЧИПс(както му казва) няма да откаже Confused
Темерутчето му с темерутче изпадна в истерия, защото купих друг, а не любимия му маргарин. Снощи го пресипах в "неговата" опаковка и ако работата действа ще купя масло от маслини, че този маргарин #Cussing out

# 137
Доника, у нас положението е същото.Намазах за нея филия с масло, а за мен- с маргарин.
Взе с маргарина, защото е по-добре намазан.   tantrum
Сега се старая повече с маслото, когато имам време. Wink
Вчера се обади майка по телефона и Хриси за първи път искаше да говори с нея. phoneuu
Преди все избутваше слушалката от ухото си.
Когато й казвам Хриси ме поправя: "КрЪстина". hahaha

# 138
  • София
Така, номера е минал с маргарина. Ще поръчам от Балев маслиновото масло smile3508 и ще се пробвам с черен безглутенов хляб Simple Smile

# 139
Дони и аз си помислих, че ще мине защото все пак шарената сол е доста силна като вкус и едва ли усеща точно вкуса на маргарина, ама за хляба вече незнам  Thinking.

n_alex76 и ти ме разсмя защо не мажеш хубаво маслото  като маргарина Joy

Намерих рецепта за домашен пластелин и сега ще видя кога ще я направя  newsm78

# 140
Миленка, благодаря за идеите Hug Но проблема си остава - той се храни само с филии с шарена сол. Дори и едната специалистка, която работи с него го отбеляза като минус, защото не може да бъде стимулирам от храна - имам предвид полезна храна, защото на ЧИПс(както му казва) няма да откаже Confused
Темерутчето му с темерутче изпадна в истерия, защото купих друг, а не любимия му маргарин. Снощи го пресипах в "неговата" опаковка и ако работата действа ще купя масло от маслини, че този маргарин #Cussing out

По всяка вероятност вие ще се повлияете силно от диетата, при най-пристрастените е най-силен ефекта. Но очаквай абстиненция при това много плашеща.

# 141
Здравейте! Случайно откривам темата, и се чудя дали да се запиша тук. По малкия ми син е вече на 2 години и почти нищо не говори. Всичко разбира, но думите които използва се броят на двете ми ръце. Батко му на две години вече говореше отлично. На година и половина започна да научава дума след дума и до две години имаше голям запас.

# 142
_re_ge, kojo,
благодаря за препоръките и споделеното! Hug
Получих вече характеристиката от градината. Разбира се, както очаквах, попретупана, едва няколко реда, но не очаквах и повече. Пропуснали са доста неща, които в разговор са споменавали.  Все пак, надявам се да ни свърши работа.

От РЦ ни изпратиха при конкретен невролог, за преглед и становище. "Невролога" се оказа педиатър и то какъв! Crazy Жената беше...хайде ще я нарека доста странна, макар това да не е точното определение за поведението и. Няма такава пародия и смях. Дори детето я гледаше изумено, все едно е паднала от небето. След "прегледа" и шеговитите коментари, които си разменихме със съпруга ми, стигнахме до извода, че няма невъзможни неща, щом тази жена е "невролог". Mr. Green

Дони,
абсолютно на същото положение сме, когато стане въпрос за хранене.  Tired Ема не иска да се доближи дори до омразните храни, да не говорим за докосване. А за тикане в устата и дума не може да става. Пробвала съм, настават такива писъци, рев и плюене, че не повтарям.

Ели,
съжалявам, че се е наложило да чуеш това. Случва се с всички, предполагам, но човек никога не претръпва съвсем.  Tired
За отговор на въпроса "как се казваш", не мога да помогна. Ема все още отказва да отговаря. Логопедката предложи да репетират отговора в групичката. Един вид, когато тя види, че другите деца отговарят с името си, ще започне и тя, подражавайки им. Може да опиташ и ти, просто включи деца, които да отговарят с името си и така, когато дойде реда на Хриси, тя да последва примера.  Wink

milena1976,
давам го веднъж на ден, непосредствено след прибиране от градина, смесен с много малко течен шоколад /заради зелените водорасли, които крия вътре/.

Ани,
добре дошла!  bouquet
На първа страница има много полезни линкове, които можеш да погледнеш. Консултация с логопед никога не е излишна също.  Peace

# 143
Минавам само бързичко да кажа, че съм изключително доволна от консултцията при психоложката - ще напиша подробно по-късно ако някой се интересува. Утре ще се обади на логопедката за да даде мнение и насоки за наш Андрейко Simple Smile На края на втория час детето не желаеше да си тръгваме Laughing

# 144
Момичета искам да попитам за ноотропила.Понеже разстройвал съня на нас ни казаха сутрин и обед,ако му дам на обед няма ли да му разстрои следобедният сън?Ние днес го почнахме, за сега само сутрин,но ако му давам след следобедния сън вместо на обяд?Вие как го давате?

# 145
 Аз не давам Ноотропил, но ми е изписван и Христова ми каза да го давам в 16ч следобедния.  Peace

# 146
Момичета искам да попитам за ноотропила.Понеже разстройвал съня на нас ни казаха сутрин и обед,ако му дам на обед няма ли да му разстрои следобедният сън?Ние днес го почнахме, за сега само сутрин,но ако му давам след следобедния сън вместо на обяд?Вие как го давате?
На нас д-р Христова винаги ни го е изписвала в 8 и 16 часа. За да не се разстройва съня. Даже ни е казвала, ако го забравим да не го даваме след 18 часа. Схемата ни в момента е три месеца сутрин по 400 мг и после в 8 и 16 ч 400 мг- една година. На обяд честно не бих си причинила да го давам  Crazy
Изпревариха ме  Laughing

# 147
  • София
natalinik, ще съм много благодарна ако споделиш  Simple Smile Радвам се, че нещата вървят добре при вас.

Ние сме на логопед в неделя.

# 148
  • София
Аз вече споделих нашия опит с ноотропила за 10-тина дена. Аз първите 10 дена го давах сутрин след закуска - към 9ч. 360мг и на обед след ядене - към 12:30ч. 240мг. После момчето си ляга и заспива като пън. Обаче, май има ефект на натрупване на лекарството, защото започна да става нощем за по малко, а следобедния сън му се съкрати от 1 час на половин час. Сега му давам 240мг сутрин само, от 3 дена. Започна да спи по-добре. Ще налучквам дозите, като през 3 дена опитвам да увелича малко и наблюдавам ефекта.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 11:53 от denitsagr

# 149

Доц. Стамболова от София беше категорична че само сутрин и на обед.
В последствие психиатърката на варненско ниво Милена Топалова и тя го изписа по същата схема. Както и три години по късно доц. Боянова от София - невролог .
Проблемът често не е кога а как се надгражда дозировката  докато се достигне желания оптимум. За едно дете на възраст 4-5 години дневната дозировка обикновено е 500 мг  сумарно в два приема която се достига за около месец. Малко по късно ако детето позволи може да се премине към еднократно сутрин.

Детето ми е на 6 години в момента приема 2400 млгр ( 2,4 грама ) еднократно сутрин. Като тази дозировка постигнахме с постепенно увелчиаване в рамките почти две години с почивка миналото лято.

това дали действа въбуждащо или не зависи конкретно от самото дете затова винаги се препоръчва наблюдение докато се увеличава дозата за да се усети накоя точно дозироква да се спре.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 12:01 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт