Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 28 972
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
А, ясно! Аз не се сетих да погледна лепенката. Ама от как го видях и не мога да го забравя  Shocked

# 526
  • Бургас
А, ясно! Аз не се сетих да погледна лепенката. Ама от как го видях и не мога да го забравя  Shocked

хахахах, да бе, ти представяш ли си...7 кила и кусур...почти 8....страх Simple Smile

# 527
Още едно девойка си имаме Simple Smile Хихи, ставаме все повече - колко хубаво!
Честито на мама Seapearl, да й е жива и здрава дъщеричката и да има прекрасно детство
Надявам се днешната среща на Софийските мами да не е последната и следващият път да мога да се включа.
Татко ми е по-добре, но се е ошашкал много(то това е при мъжете)
А, аз наистина вече не издържам, нищо не помага срещу това потене - нито климатик, нито милиони тонове вода, абсолютно нищичко  Confused Давайте съвети - вие как го борите, макар че, явно си е нормално Simple Smile
Тоновете - на мен също не са ми ги записвали, само ги мерят. Иначе сега вече трябва да ходя на две седмици на лекар, та съм спокойна.
Джине - честит рожден ден на детенце, да те слушка много и да е живо и здраво!

# 528
Аххх,какво голямо бебче! Честито на мама сийпърл ,да е жива и здрава Мария Магдалена   bouquet Едричка си е ,но пък е огромен плюс - ще гушка почти отгледано бебе bouquet
И ние в компанията на баткото имаме един юнак ,дето се роди 5 кила ,но сега е даже дребничък.
Мен все ме плашат с "едър плод",утре ще видим дали е така.Записах си час в частна клиника в Пловдив ,ще направим преглед на хубав апарат ,да се види дали всичко е ок за нормално раждане.
Днес ми звънна счетоводителката ,че са ми сбъркали болничния.Нямал някакъв номер и дата ShockedЗащо се  обажда чак сега не знам,дала съм й го още на 6 юни Shocked Утре ,като се върнем от Пловдив ,трябва и с това да се занимавам.
На мен ми е ужасно топло ,няма спасение освен климатика.Не се стои у нас без ,затова и бебо ще го учим на хлад да спи.Нещо не ми върви с почистването ,днес почти нищо не свърших ,но довечера след 20 часа се надявам да ми дойде музата  Laughing Laughing
Жалина  и на мен най-големият проблем ми е изпотяването ,на гърдите ,на шията ,кошмарно е ....
Преобличам се през нощта ,нали ставам до тоалетна ...Само с един тънък чаршаф се завивам и пак се потя много.Спя само по гащи и широк ,свободен памучен потник ,но не помага.

# 529
  • София
Честита щерка на сийпърл, да ви е жива и здрава и много щастлива, обичана и усмихната млада дама да порасне!

Маги, честита ви рожденичка! Много здраве, щастие, много успехи в училище и по състезания, много късмет и любов й пожелавам!!!

Срещата мина супер, много хубаво си изкарахме, не можахме да се наговорим  Hug, другият път се разбрахме с количките в парка да се видим, тогава вече дай боже да направим една голяма влакова композиция Simple Smile)))). Снимки има Лили, 2-3, ама има, не пропуснахме Simple Smile

Друг е въпросът как сме излезли в тая жега, то бива бива горещо, ама не е истина просто, добре че досега ни подмина...Галче, за потта лечение няма, какво да ти кажа, като река съм, дано после мине, ама от тези хормони докато не се нормализират надали, а то не става веднага след раждането...браво за баща ти и питаха те за стола за кърмене, върни се виж по-назад, Глупи пита Simple SmileР

За тоновете, явно само в София е практика да се мерят по 20-30-40 мин и да се записват и очевидно не всички го правят, така че няма страшно, както са си свикнали лекарите явно, така ще е Simple Smile

Ох, чистене, подреждане, трябва да се захващам и аз, а като се върнах от срещата какво направих, ядох и спах, браво на мен, добре се готвя за детето, няма що...

# 530
Аааа Глупи за стола ли било Simple Smile Аз се чудех Simple Smile)) От Икеа е купен, но съм го виждала и в Айко Simple Smile
Потенето явно ще го търпя, но вече ми писна - аз съм 50 кила с мокри дрехи и за пръв път се виждам в чудо, а най-лошото е, че на които и да измрънкам ми вика - бе не може толкова лошо да е....особено ММ, той си е добре в Германия на хладинка Crossing Arms

# 531
Здравейте сладурки  Hug

Честита дъщеричка на сийпърл , да е жива и здрава и много да ви радва  bouquet .... Като чух размерите си помислих... " ей, и аз се фукам ,че съм родила голямо бебе 4200гр , 54 см  Laughing "

Джине, честита рожденичка - да носи много усмивки и гордост и да има здраво и щастливо детство !  bouquet

Момичета - и за мен беше радост да се запознаем и да си поговорим така хубаво  Hug Hug Hug Наистина се надявам тези срещи да зачестяват и децата ни да се познават и да си играят заедно ! Дари беше много впечатлена и радостна от целия ден :- ) Снимките къде да ги кача - в снимка. бг или във фб ?

# 532
Наскоро гледах това в интернет, като стана въпрос за голямо бебче  Wink
http://www.vbox7.com/play:f53ebd4254

# 533
  • София
Лили, давай в снимка.бг, направи ново албумче: Софийски срещи или нещо такова и там Simple Smile

# 534
Понаваксах с четенето, но имам още.
Мярнах, че говорите за аспираторите за носле. Аз също ползвам за баткото бейбивак, от този за прахосмукачката и е може би една от най-полезните ми покупки за детето. Когато го купих преди сигурно 3-4 години споделих с педиатърката ми. Тя купила за внука си и често като ходя ми казва, че ще ме благославя цял живот, че съм и казала за тази помпичка /тогава те въобще не бяха популярни/.
И за размерите на бебчетата да кажа. Моя доктор 2 дни преди да се роди Виктор го измери на ехографа и каза, че бил 2900 кг, а бебче се роди 2220кг. Моя близка приятелка с която родихме заедно първия път роди момиченце 5150кг и то нормално раждане  Laughing.

# 535
  • София
Джине да ви е жива и здрава дъщеричката. Много радост и поводи за гордост да ви носи!

Добре дошла на Мария Магдалена, да е жива и здрава. Мали голямо бебе, каква ли щеше да се роди ако беше почакала още 20 дни до термин.

Радвам се, че сте изкарали прекрасно на срещата. Бях сигурна, за това и толкова много ми се искаше да дойда и аз. Но уви с моите проблеми с този скапан зъб. Между другото се оказа, че освен джоб имам и гангрена на него. Видимо съвсем здрав зъб, без никога да е правен се оказа с гангрена, той добре, че го отвори аз толкова вече бях изтощена от болка, че само си повтарях "вади го". Ей хора сега ми просветна пред очите, пет дни бях като в амок, нито жива ни умряла.

# 536
  • София
Честита Мария - Магдалена на мама seapearl!!! Ето това е - имаме си още една мама - герой! Уж едно, а пък то с кг за двечки. Сега отглеждането ще е по-лесно  Hug

Близначе, видях ти снимките! Супер си на тях - бе къде се извъдихте всички такива едни - фотогенични.  Hug Ти не каза ТМ що рече за шалтето?

Иве, аз направих точно същото - ядох и заспах. Събудих се подгизнала и опотнила де що съм докоснала възглавници. Гадост. Жалина, бременните се потят повече - имаме повече кръв в организма, а и от хормоните. Аз например почти не се потя по принцип.

Искам специално да благодаря на мамите за срещата  - беше като глътка свеж въздух (въпреки жегата). Мноого хубаво си изкарах! Само съжалявам, че не се събрахме повече.

# 537
  • Варна
Здравейте, момичета!  Hug
Днес бях на преглед, обаче доктора не пожела да погледне бебетата, вика ми "ами какво да ги гледаме, то малко остана"  Shocked  #2gunfire и ме изпрати директно при акушерката. Иначе кръвно 110/70, хемоглобин 111, килата не са мръднали от две седмици (+12), слушахме им тоновете, но запис и на мен не са ми правили досега. Аз се бях притеснила малко, че от няколко дни по-малко ги усещам, но явно нямат място вече, миличките. В петък ме викат пак за кръв и урина и последни инструкции преди "заколението"  Mr. Green ... не остана... Хем се радвам, че вече много ми тежи, хем ми е притеснено, и сякаш още не се чувствам готова, толкова неща не са ми ясни... И аз много се потя през нощта, и на всичкото отгоре точа едни лиги, възглавницата ми сутрин е мокра  Embarassed, ние нямаме и климатик и е направо ужас, но мисля да инструктирам мъжо докато сме в болницата, да ходи да купува, че не виждам как ще се издържа. Днес след прегледа реших да прескоча до НОИ да си взема ПИК и да си проверя един забавен болничен, от там до Градска болница, че не сме избрали още педиатър (голям дерт ми е и това) и като се прибрах, бях направо труп, легнах в 2 и се събудих в 5.30, добре че спалнята ни е малко по-хладна, ама пак се събудих вир-вода  ooooh!
Радвам се, че сте се срещнали и сте изкарали добре, пожелавам ви още много срещи оттук нататък.
Честита Мария-Магдалена на мама Seaperl, да бъде много здрава и да расте щастливо дете!
Джинка, да ти е жива и здрава и на теб дъщеричката, безгрижно и щастливо детство и много успехи в живота!  Hug
И моя най-малък племенник в Кипър днес става на годинка, да ни е жив и здрав и той, аз още не съм го виждала, но ги чакаме на 26 юли - сестра ми ще се прибере с децата и тогава ще запознаем братовчедите  Laughing

# 538
Радвам се,че сте си изкарали добре и тайничко ви завиждам.
Майчета с дечица,споделете някакви капки за конюнктивит,сутринта малката се събуди със зашито оченце,мажа я с Гентамицин-маз,ама ефект нещо няма.Сега се събуди,окото и е кръвясало и ми е притеснено,а докторката ни е на село,ще и почиствам очето с отвара от лайка,нещо друго?Благодаря предварително! Hug

# 539
  • София
Хайде и аз да се доизкажа за големите бебета, че нали сега това ми е големата проблема  Mr. Green Чета тука разни статии из нета и има една теория, че големите бебета, всъщност се раждали по-лесно, щото имали сили да се избутват навън. Тоест, и бебето участвало активно в излизането и като е по-голямшко - по-добре и по-бързо се справяло. Много успокоително, надявам се да не е само някоя шашма, която да успокоява бременните със слончета...  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт