Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 28 986
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Защо не е хубаво да се пие магнезии? Аз пия почти цяла бременност и смятам тук до 8 дена да го спирам, тогава ще съм влязла в 9-я месец.

# 481
  • София
Ами за да не задържал контракциите. И аз така знаех, че в девети месец се спира и си пиех спокойно до 36та ГС, но той явно така реагира, защото нямам реални показания да го взимам, тоест да имам контракции  и да се мъча да задържа бременността.  newsm78

# 482
Ники, ще се допитам до консултантите, веднъж да родя.
Мъхче, точно сега е момента да се интересуваш и да си подготвена. Ако някой от ЛЛЛ ти даде съвет ще се чувстваш по- комфортно. Аз също четях библиотеката на кърмаческия преди да родя, но си давам сметка, че с 2 бебета ще е доста по- различно.
Мисля си също,че ако Роси.то беше попитала защо акушерката я натиска да кърми повече от 5 мин толкова малко бебе ще получи добро обяснение.

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 18:50 от Niki1

# 483
Добро утро!
Не съм от най-раннобудните, но 8:30ч. за мен бива. Само дето се събудих от жега, бебо качен в ребрата и ми е лошичко  Sick
Тези всички бабешки методи съм ги пробвала, но на мен не ми действат  Sad През 2007г. такъв стомашен проблем направих, че никой и така не разбра какво е. Какви ли не изследвания минах, до сонда стигнах  Sick и пак нищо... Накрая ми казаха: "Имаш нервен стомах", мерси, това и аз го знам. Та тогава 3 месеца ги изкарах на сухари, сирене, солети и камара хапчета (за 22 дена изпих 200 хапчета, по нататък просто не помня количеството). Иначе като започнах да "ям", то беше само варен ориз, картофи, картофена супа, обикновени бисквити и що се сетите подобни неща. Бяха ми дали един списък с Позволени, Ограничени и Забранени храни. Майка ми като го прочете се хвана за главата: "И ти какво ще ядеш?  ooooh!" От тогава насам, баща ми всеки път като ме чуе ме пита: "Ядеш ли?", макар, че минаха години.
А, да, любимото ми беше: "Поне цял живот ще си финна и слаба!" - една лекарка и една аптекарка ми го изтърсиха  Laughing Само дето не искам да отслабвам за сметка на това, че не мога да се храня с друго, освен с хапове  Crossing Arms
Снощи обаче не ми попречи да изям пакет обикновени бисквити, че ми стържеше стомаха  Embarassed
Малеее, какъв ужасен пост написах.  ooooh!
Все пак благодаря много на всички ви, за загрижеността!  Hug Hug Hug

Кате, внимавай с Одорекса, помага, но ако забележиш подуване някъде го спирай, че може да запушиш потна жлеза. Мой колега беше доволен, до този момент и го спря. Оправи се без лекарска намеса, слава Богу.

Карли, не се шашкай допълнително. Ами явно с тебе слончета-гигантчета ще раждаме, дупе да ни е яко, ама пък после, ако ще главунчовци, крачунчовци, тумбачковци да са, пак ще си ги обожаваме!  Heart Eyes

Мисти, и на мен ми спряха магнезия като влязох в 9-тия, поради същата причина, че уж за нормално се глася. Иначе знам, че в момента на схващането трябва да си опънеш пръстите на крака нагоре, боли, ама отпуска или да станеш и да го раздвижиш, само дето е по-опасно да не ти поддаде крака и да паднеш  ooooh! Ако спиш все още по гръб, сменяй позата, че така пак се получават крампи.

За Бейбивак-а, притеснява ме, че мъничо може да се плаши от прахосмукачката. Моята племенница е на 3,5 год и като чуе прахосмукачка, сешоар, пасатор или нещо бръмчащо, и почва да пищи и плаче  Sad А пък най-мрази спрейовете за нос и съвсем е наплашено детето. Иначе мощността на прахосмукачката ми се струва добра за изсмукване на сополки Simple Smile
Герма, благодаря за разяснението, аз мислех, че си отиват директно в прахосмукачката, даже по тръбата й остават  Laughing Щом  няма опастност да стигнат до устата ти, това е вариант!   bouquet

На мен за един "джоб" зъболекарката ми изписа паста за зъби и вода GUM Paroex - червена и едни садистични клечки за зъби, но с гумичка накрая. Но не знам сега с тумбаците, дали няма да е силен GUM-а, иначе ми намали възпалението, което се получи от направена пломба на шиечен кариес.

Приятна среща на Софийските мами!  Hug Направете си някоя снимка, после да ни я покажете! Simple Smile

П.П.: Опитвам от около час да си постна коментара  Laughing

# 484
Карли то зависи с какъв диабет са, защото и майка ми и дядо ми са с диабет, но неинсулинозависим, който се появи вследствие на високо кръвно, а моето засега е в рамките на нормалното максимум до 130/80 са ми го измервали в ЖК, обикновено е по-ниско. А за магнезият нали уж като вляза в 9-тия трябва да го спра, поне до края на седмицата ще си го пия по 2 на ден, а от другата седмица влизам в 9-ти и май наистина ще ми го спрат, ще питам в петък, че тогава съм на ЖК.

# 485
Ами за да не задържал контракциите. И аз така знаех, че в девети месец се спира и си пиех спокойно до 36та ГС, но той явно така реагира, защото нямам реални показания да го взимам, тоест да имам контракции  и да се мъча да задържа бременността.  newsm78
Аха и аз така мисля, че в 9 всичко се спира и се чака вече бебето, но пък крампите са жестока болка. Аз имах на прасците първата бременност, а с тази имах на пръстите на краката, много е болезнено.

# 486
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро! Hug
Момичета аз ще пропусна срещата Confused нещо ама хич не съм добре!Вчера май прекалих с чистенето(не че успяж да свърша всичко,че апартамента ни е голям Naughty),но после и в магазина малко се поулях,незнам защо реших,че ще пренаредя рафтовете и този път като дойде стоката ще си я подредя,а тя се състоеше от стекове с води и безалкохолни-та резолтата е болки в корема и кръста  Sad.Цяла нощ не съм спала и днес съм наказана вкъщи в леглото!
Гледам че бибероните сте обсъждали аз съм купила един,но мисля да го давам само ако много реве или пък започне да си смуче палеца,че по добре биберон от негопо лесно ще го откажа Peace
Напоследък и аз имам бяло течение,но като ми взеха секрет се оказа,че е чист та не са ми изписвали нищо освен желязо,че хеоглобина ми е паднал и беше 111 Thinking

# 487
Добро утро  Simple Smile
Аз днес ще дойда с Глупи, но няма много да стоя. Хич не ми е добре и ме боли корема - имам мускулна. Цяла нощ прах и простирах, приготвях бебешкото легло и от много наеждабе имам мускулна треска.
Преведоха ми болничния , та чак не мога да повярвам  Rolling Eyes
ММ се прибра в 2 ч., за щастие невредим (освен че беше скапан). Днес пак е на протести  Tired Хем ми е мъчно за него, хем ми е мъчно и да стоя сама като куче точно в тоя момент. Все по-страх ме хваща и искам някой да е постоянно до мен.
Момичета, там нали ще има тоалетна? Че аз съм през 2 секунди...... Blush

# 488
Здравейте  Hug

Стиснете по палец,в 12ч сме на лекар 

# 489
  • София
Близначе, споко - има езерце и храстчета бол Stuck Out Tongue Хихи.

Катееее, как можах! Три пъти "Отче наш" ще кажа за самонаказание. Ама пък вчера си спомням, че нещо ти писах за тахана... Не може така - всеки ден да искаш! А и по мас-та не съм специалист. Hug

Ани, и защо? Някой ще ти каже "браво"? Ти май искаш да раждаш вече.

При нас тоновете минаха добре, само дето 3 пъти ме питаха "Нали не те боли нищо". Явно имам Бракстън - Хигс или пък много риткат. Взеха ми и 4 колбички кръв за изследванията.

# 490
добро утро  Hug

# 491
  • Бургас
Плами, как си, всичко наред ли е с теб?

# 492
Да кажа какво издебнах - Скреч не е влизала във форума от 8 юни, но в последните си постове не е споделяла нищо тревожно, вероятно наистина са се развихрили в ремонта и няма нет.
Бемол е влизала вчера  Wink Дано пак започне да ни навестява, липсва ми. Последно е питала за почерпки при изписване от Неонатология, т.е. тези дни са изписали бебетата, вероятно вече са си в къщи и се гледат.

Забравих да допълня за свинската мас - има я и по кварталните магазини, както и по месарниците. Не е нещо екзотично, продава се масово. Обичайно е хубава, аз съм купувала много пъти и съм ползвала за много неща.

# 493
Хихи, Пина smile3530

Mr. Green

Аз все още чакам Глупи да ме вземе за срещата. Но се чуствам много зле днес и не знам какво да правя. Явно наистина не съм за никъде, а само да пяазя леглото. Много болки и контракции имам, още от снощи. А и сега пих хапчето и в тая жега като се разтреперам.....Почва да ми става неудобно, но може да се наложи и да откажа...

# 494
Ох момичета дано си изкарате страхотно Simple Smile Искаше ми се и на мен да дойда да се запознаем, но нищо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт