Париж 7

• 68 046
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Много любим град !!!
Мими , страхотни снимки , наистина! Тази конструкция пред НотрДам много ме впечатли .  В ниското , отстрани на стълбите какво има ? Нещо свързано с историята на катедралата ли ?

Толкова бързахме за меса в църквата, че не съм забелязала какво има в ниското.  Embarassed
Месата беше великолепна. Раздаваха предварително текст/план на месата на няколко езика и всеки(дори незапознат) можеше да се включи в пеенето. Стахотно беше.

# 511
Напълно подкрепям за месата . Била съм на няколко и бях настръхнала през цялото време ! Такава акустика !

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 10:27 от minimo

# 512
  • Варна
Записвам се с пожелание през Новата година да посетя поне Париж. Simple Smile

# 513
  • SF
Мъж ми беше впечатлен от тортичка на цена около 130 евро.[/size]  hahaha

Наистина ли му е харесала толкова много!!!!! А тебе впечатли ли те?
УАУ! Пожелавам му следващия път да си хапне 2!

# 514
Мъж ми беше впечатлен от тортичка на цена около 130 евро.[/size]  hahaha

Наистина ли му е харесала толкова много!!!!! А тебе впечатли ли те?
УАУ! Пожелавам му следващия път да си хапне 2!

Ха-ха впечатли го само визуално.  hahaha
Не сме я купували тортата. Цената за мен е стряскаща.  Mr. Green
Макароните там бяха великолепни.

# 515

Другото ,което ни е яви като голяма екстра,че уцелихме безплатната първа неделя на месеца за посещението на Лувъра.

Благодаря за тази информация,ще си я отбележа в плана!  bouquet
А не са ли прекалено големи опашките за влизане тогава?
Притеснявам се през май дали няма да е стълпотворение? Thinking
Освен това на 1-ви май предвид празника какво бихте ми препоръчали да посетим,където няма да е огромна навалица?Предполагам за този ден Версай и Дисниленд са най-неподходящите?

# 516
  • пак на Рив Гош
Освен това на 1-ви май предвид празника какво бихте ми препоръчали да посетим,където няма да е огромна навалица?Предполагам за този ден Версай и Дисниленд са най-неподходящите?

Аз бих препоръчала разходка или нещо, което няма вход  Peace. На 1ви май много от музеите и забележителностите са затворени, както и доста ресторанти.
Ако влизате в Лувър през първата неделя на месеца, идете рано и ползвайте входа през метрото.

Между другото, не помня дали съм го давала досега  newsm78, но ето един линк, където са изброени безплатните музеи и паметници в Париж (може да е полезен за първа страница):
http://www.parisinfo.com/decouvrir-paris/guides-thematiques/pari … -gratuits-a-paris (на френски)
http://en.parisinfo.com/discovering-paris/themed-guides/paris-fo … onuments-in-paris (и на английски)

Мимиии, онзи ден намерих още едно място, където могат да се похарчат неразумно количество пари за сладки неща  Grinning: бутика на Кристоф Мишалак (световен шампион по сладкарство през 2005та и понастоящем главен сладкар в хотела Плаза-Атене, че и хубавец на всичкото отгоре, което не разваля картинката  Mr. Green). Нарича се Michalak Masterclass и е на 60, rue de Faubourg Poissonière 75010, метро линия 9 Bonne Nouvelle или линия 7 Cadet.

Онзи ден си направих голяма обиколка на града, по най-туристическите места, но така се стекоха обстоятелствата  Laughing. Отдавна не го бях правила и бях забравила какво е. Даже и снимки направих  Grinning.

# 517

Аз бих препоръчала разходка или нещо, което няма вход  Peace. На 1ви май много от музеите и забележителностите са затворени, както и доста ресторанти.
Ако влизате в Лувър през първата неделя на месеца, идете рано и ползвайте входа през метрото.

Много благодаря,Мира!  bouquet
Само исках да уточним от коя спирка на метрото Palais Royal Musee du Louvre или Louvre Rivoli ,или има вход и през двете?

Снимките ти са страхотни ,както и на Мими!  bouquet

# 518
  • In the shadows of my mind
Здравейте момичета,
Записвам се да ви чета и следя, планувам късна пролет в Париж и все още не мога да реша дали да се самоорганизираме с половинката или да идем с агенция. Имам голямо желание да не давам пари на вятъра с агенции, но пък имам големи притеснения дали ще се оправим с всичко сами, дали няма да се загубим и т.н.  ooooh! Crazy
Доколкото видях, тук повечето са ходили сами, но имам доста да чета, за да се информирам как, къде и какво. Била съм във Франция само веднъж, миналата година, обикалях обаче южната част и ревиерата - Ница, Кан, Монако, Антиб, Ез... и не говоря френски, тъй че доста се притеснявам Sad
На първо време искам да ви питам за удобен и хубав хотел, който обаче да не ми коства 1000 евро за 5 нощувки, че в booking направо  Shocked Shocked Shocked

# 519
Роца, прекрасни снимки!  Hug
Ще трябва да си купувам нов фотоапарат...  Mr. Green
По снимките имам два въпроса: от кои места са 0053 и  0111.
Разгледах сайта на мосю Кристоф Мишалак.   Laughing  Ще го посетя при следващото ми ходене.

Благодаря за сайта с безплатните музеи и паметници - ще го включа в следващата тема.  Hug

# 520
Здравейте, от скоро ви чета и съм доста объркана, но смятам, че с времето ще се ориентирам. Нашето парижко приключение ще се случи през м.05/2014. Имаме вече самолетни билети. Ще пътуваме с Алиталия с едно прикачване в Рим. Загуба на време 1 ч., но пък пристигаме в 12,30 на Шарл Де гол. С помощта на Linkata се ориентирах относно организацията на полетите, летищата и т.нат. Благодаря ѝ за което. Избрахме си апартамент и сега имам нужда от помощ да ми кажете добро ли му е разположението. Ние гледахме на картата, но това е град голям и за всеки случай искам да попитам и вас, по-запознатите. Става въпрос за това http://www.only-apartments.fr/fr/paris/villageramey_28610/

# 521

Между другото, не помня дали съм го давала досега  newsm78, но ето един линк, където са изброени безплатните музеи и паметници в Париж (може да е полезен за първа страница):
http://www.parisinfo.com/decouvrir-paris/guides-thematiques/pari … -gratuits-a-paris (на френски)
http://en.parisinfo.com/discovering-paris/themed-guides/paris-fo … onuments-in-paris (и на английски)

Мимиии, онзи ден намерих още едно място, където могат да се похарчат неразумно количество пари за сладки неща  Grinning: бутика на Кристоф Мишалак (световен шампион по сладкарство през 2005та и понастоящем главен сладкар в хотела Плаза-Атене, че и хубавец на всичкото отгоре, което не разваля картинката  Mr. Green). Нарича се Michalak Masterclass и е на 60, rue de Faubourg Poissonière 75010, метро линия 9 Bonne Nouvelle или линия 7 Cadet.

Онзи ден си направих голяма обиколка на града, по най-туристическите места, но така се стекоха обстоятелствата  Laughing. Отдавна не го бях правила и бях забравила какво е. Даже и снимки направих  Grinning.
Линковете са с много ценно инфо! Благодаря ти  Hug

# 522
  • пак на Рив Гош
Само исках да уточним от коя спирка на метрото Palais Royal Musee du Louvre или Louvre Rivoli ,или има вход и през двете?
Palais Royal Musée du Louvre е спирката Simple Smile. Другата е пред старата част на Лувъра (Cour Carrée), откъм църквата Сен-Жермен- л'Оксероа (красива архитектура) и няма директен вход към музея.

Sissa, аз лично не бих отседнала в този район (нищо, че е в Монмартър)  Peace. Доста е мулти-култи, в което по себе си няма нищо лошо, но е съчетано с огромна навалица по всяко време на деня, а излизайки от спирката на Барбес трябва да си пробиваш път между амбулатнти търговци, предлагащи незаконни цигари и младежи, пъхащи в ръцете ти флайери за услуги на разни марабута и други шамани. Екзотично е, но аз лично не го харесвам.

Мимии, номер 53 е вътрешният двор и пътят към входа на Musée Galliera (Музеят на модата), а номер 111 е църквата на Инвалидите, но не от страната откъм Сена, а откъм avenue de Breteil.

# 523
Здравейте, от скоро ви чета и съм доста объркана, но смятам, че с времето ще се ориентирам. Нашето парижко приключение ще се случи през м.05/2014. Имаме вече самолетни билети. Ще пътуваме с Алиталия с едно прикачване в Рим. Загуба на време 1 ч., но пък пристигаме в 12,30 на Шарл Де гол. С помощта на Linkata се ориентирах относно организацията на полетите, летищата и т.нат. Благодаря ѝ за което. Избрахме си апартамент и сега имам нужда от помощ да ми кажете добро ли му е разположението. Ние гледахме на картата, но това е град голям и за всеки случай искам да попитам и вас, по-запознатите. Става въпрос за това http://www.only-apartments.fr/fr/paris/villageramey_28610/

Здравей,
квартала е популярен сред туристите и много отсядат там. Ние също бяхме там, на 2 пресечки от вашия хотел. Зависи какво имаш предвид под "добро" местоположение. За мен лично, всяко местоположение в Париж е добро ако си в близост до метро, имайки предвид развитата им метро мрежа и точността й. Булевард Bd de Rochechouart има пешеходна част и е приятен за разходки. Между метро станции Anvers и Pigalle има голям Carrefour, който ще ти бъде на 10-15 мин пеша.

# 524
Роца    bouquet

В музея на модата не съм ходила, а църквата на инвалидите съм я забравила вече.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт