Алексей или Андрей?

• 5 430
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
Фьодор е Тодор/Теодор.

# 16
  • Сопот, Пловдив
Знам, но на мен варианта Фьодор ми хареса много повече от Тодор и Теодор.

# 17
И двете имена са много хубави и се колебаех, но в крайна сметка гласувах за Алексей.

Никита е хубаво, Даниил.

Ако чакахте момиче веднага щях да ти предложа любимото ми Анастасия Heart Eyes.

# 18
Знам, но на мен варианта Фьодор ми хареса много повече от Тодор и Теодор.

Сега като ти прочетох пак поста те разбрах, аз първоначално прочетох, че не знаеш с какъв произход е. Явно гръцко. Сигурно заради православието имат много гръцки имена, като нас. И са им от най- масовите. Но имат и латински. Даже сега попадам, че Игор е със скандинавски произход - нормално, съседи са си, ама за нас са си руски и толкова.

# 19
Андрей.Не харесвам Александър и производните му.
От руските имена харесвам повече женски. Може би, защото ясе рускини познавам и само 2-3-ма полу/руснаци. Единия е Емил, другият е Григор.

На Андрей сън чувала да казват Анди и Андро.

# 20
  • UK
Предлагам Игор, любимо ми е от руските! Скандинавско, нескандинавско, за мен е руско и с руско звучене! Simple Smile
После ще има още, като имам време да седна да поровя. 

# 21
  • сред маслини и портокалов цвят
Андрей Heart Eyes Ако синът ми беше с бг фамилия, щеше да е Андрей.

# 22
  • София
Андрей, това е едно от вероятните имена и за моя син

# 23
Алексей се откъсна в началото на водеща позиция, а сега двете имена се изравниха Simple Smile
Благодаря и за новите предложения!   bouquet Повечето сме ги обсъждали с ММ и са отпаднали, по една или друга причина, но има и такива за които не сме се сетили. Записвам си ги и ще ги обсъдим Simple Smile

# 24
  • UK
Намирам Нестор като руско име, така ли е? Харесва ми, не знаех, че е руско. Обсъждали ли сте го?

# 25
Нестор някак си не ми звучи руско.
За Алексей едно нещо ме притеснява - името е по-меко. Бих искала момчето ми да е със силна воля. Познавам само един Алексей. Вие имате ли познати с това име, какво мислите за характера и волята им?

# 26
За Нестор знам, че е гръцко. Имах съученичка с фамилия Несторова.
Иначе не е лошо.Повече ми харесва от Алексей.
Алексей не познавам, знам само принца  Laughing Точно затова ми звучи като за малък принц.
Сега гледах за руски мъжки имена..Герасим го дават да е руско и македонско  newsm78 Но честно казано тези, които ми харесват са славянски и типични и за България, няма да се познава, че има руска жилка.
Максим не е лошо, както и Назар, Никифор,Ролан, Всеволод-имам познат с това име и винаги много ми е харесвало

# 27
Андрей с галено Анди

# 28
Аз гласувах за Андрей. Wink

# 29
  • Сопот, Пловдив
За Алексей едно нещо ме притеснява - името е по-меко. Бих искала момчето ми да е със силна воля. Познавам само един Алексей. Вие имате ли познати с това име, какво мислите за характера и волята им?

Не познавам Алексей, познавам всъщност един Алек, който може и да е Алексей, определено има силен характер, а и на мен името не ми звучи меко, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт