Алексей или Андрей?

• 5 638
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Алексей ми харесва повече има и сантиментална стойност за мен  Heart Eyes

# 46
Предпочитам Андрей

# 47
  • с/у ОколоМръсТното
Андрей, категорично...

# 48
Алексей от мен. Имах едно гадже. За волята му не мога да говоря, но какви очи, каква коса, какъв ръст  Laughing Красавец беше.

# 49
Ако Андрей /мъж от гръцки/ и Момчил /млад момък/ имат сестра/сестри, тя/те как ще се казват?
Чудя се и не мога да се сетя?  Thinking

# 50
  • Сопот, Пловдив
Гина  Grinning .

# 51
Ползвай гугъл преводач. LaughingВляво напиши жена/момиче на български и цъкай после на различни езици. Все нещо ще ти допадне.
А иначе Ева ми хрумва.
Сетих за Медхен Еймик. Медхен е момиче на немски, скоро някъде тук се споменаваше.
Гинеки или гинека е жена на гръцки. Преди време го бях писала това за Гина на майтап и ме сдъвкаха. Laughing

# 52
  • Сопот, Пловдив
То прозихода на Гина изначално май е съкратено от Гергина, ама първо това  ми дойде на ум.  Laughing Сестрата на дядо ми се казва така.  Simple Smile

# 53
Не си падам по руските имена, но да ти кажа и много хора се бъркат кое е руско, кое е славянско или дори българско...

За Андрей съм се ровила повече, защото ако имах момче, това беше един от вариантите (чакам момиче).

Аз самата се казвам Ирина и първата асоциация е че съм от Русия (работя главно със скандинавски клиенти в офиса), имаше едно предположение и за Литва. Всъщност името е древногръцко и няма нищо общо с Русия.

Затова, проверете произхода (ако не сте го направили вече), помислете дали пък това име не се среща видоизменено на други места (в Гърция ще съм Ирини, в Дания Ирене, а в Англия Айрийн) и вземете решение. Както казва майка ми, когато човек има информация взима по-добро решение.

Андрей - Андрю ... знае ли човек...

Успех!

# 54
Не държа името да е от руски произход, дори напротив - не харесвам имената от руски произход. По скоро искам името да се свързва с Русия, но дори това не е главната причина да се спра на Алексей и Андрей. Тези имена ужасно ми харесват и по звучание и по характеристиките, които придават на характера. Познавам много андреевци и това, което пише за името е абсолютно вярно. За съжаление с алексеевци не съм се сблъсквала, но характеристиката на името им е много хубава!

# 55
Каква е характеристиката на Алексей?
Андрей е мъж/мъжествен от гръцки, нали?

# 56
  • София
Нито едното не ми е на сърце...може би бих предпочела Алексей от двете само защото много харесвам краткото Алек (всъщност него бих ползвала за цяло име), не ми харесват с това Й накрая просто.

# 57
  • някъде по морето
От имената свързвани с Русия харесвам Григорий (Гриша)
Егор, Данила...

# 58
Естел, за Андрей си права - означава мъжествен. Алексей означава защитник, най вече на жените. Понеже в бг сайтовете много малко инфо е дадено за имената, чета от руските.
Като цяло и за двете имена пише че са много весели и жизнерадостни личности, с каквото се заемат винаги успяват. Андрей е малко по палав като дете, докато Алексей е по послушен - излъчва спокойствие. Всестранно развити, имат увлечения и към музиката и към спорта и към науките.

# 59
  • София
Силно съм пристрастна и гласувах за Андрей. Синът ми така се казва, на галено е Анди. Не мисля, че е чак толкова модерно сега, в миналото е било по- често срещано. И аз знам, че е гръцко име и означава мъжествен. Символиката определено ми хареса, а и има еквивалент на много езици.

Общи условия

Активация на акаунт