Алексей или Андрей?

• 5 430
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Алексей на мен ми звучи мъжкарски.

# 31
Аз предпочитам Андрей.  Peace

# 32
  • София
Преди да родя бях пред абсолютно същата дилема, само дето накрая включих и Константин като опция.  Laughing Даже бях пуснала анкета в този подфорум. Накрая се появи Андрей, поради което съм и пристрастна към името. Simple Smile

# 33
Благодаря на всички за мненията и гласовете!  Hug
 Обсъдихме имената с ММ, но главните претенденти за сега си остават Алексей и Андрей Simple Smile
Очаквам и други да се включат в гласуването Hug

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 22:11 от Kristisha

# 34
Андрей води със значителна преднина.
Струва ми се че Андрей е по-разпространено в БГ отколкото Алексей. Rolling Eyes

# 35
  • UK
На мен ми се струва, че с Андрей, точно защото е много разпространено в България, се губи замисълът на авторката, руската жилка да си личи още с представянето, с името. Аз познавам поне няколко Андрей, в нито един от тях няма нищо руско. Затова пък познавам двама Сергей, и двамата (полу)руснаци. Ако държа на това да си личи жилката, ще избера име, което не е разпространено в България и не се възприема като българско. По същата логика не бих се спряла на Владимир, например, нали то също е поначало руско?

# 36
  • София
Името Андрей не е с руски, а с гръцки корени, а името Владимир е славянско, за Алексей не съм запозната

# 37
И Алексей е хубаво, но Андрей по-ми харесва  Simple Smile

# 38
  • UK
То и Иван е с древноеврейски произход, ама ние си го считаме за българско и е най-разпространеното име у нас. Тук, доколкото разбирам, не става дума за произхода на името, а с коя националност най-често се обвързва и асоциира. 

# 39
И Алексей е гръцко, но звучи 'по руски'.

# 40
# 41
Алексей и от мен Peace. Андрей ми е някак по-обикновено, докато Алексей веднага ще прави впечатление и препратка към руската жилка.

# 42
И двете ми харесват, но предвид модността на Андрей напоследък, предпочитам Алексей.

# 43
Сергей - Серьожа
Михаил също май е руско  Rolling Eyes

# 44
Аз съм категорично за Алексей  Peace
Андрей е по-обикновено и масово/в никакъв случай не искам да обидя спрялите се на него/, но аз лично бих кръстила детето си Алексей,ако ми беше точно такава дилемата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт