Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 50

• 51 024
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Много благодаря за отговорите инжекциите са Пурегон и Мерионал Simple Smile

# 676
Hopy благодаря, стискам палци и на теб, ще чакам да споделиш как се развиват нещата, аз съм една крачка след теб.  Simple Smile Аз също се притеснявам от факта, че процента на успеваемост при една яйцеклетка е малък, но все пак го  има нали така. Имам позната която успя от първия път на спонтанен цикъл, така че .... стискаме палци.

# 677
  • Бг
Хайде от утре започва и моята стимулация, почвам на втори ден от МЦ. Надявам се всичко да е наред.
Момичета исках да питам всеки ден ли се ходи на преглед, че както споменах не съм от Сф, а предният път пропуснах да попитам доктора. И все още съм в чуденка ако всеки ден са прегледите дали всеки ден да пътувам до там и обратно или да търся хотел в близост до клиниката.
Желая успех на всички борещи се.

# 678
Abra_cadabra, наистина не осъзнавам май какъв късмет е това, накара ме да се замисля... Не знам колко обаче е вероятно да не се разделят правилно... все тези страхове, съмнения. Плаша се и за имплантацията. Може би защото изобщо нямах настройка за ин-витро и така бързо го решихме. Аз отидох на 11 ден за проследяване и докторът веднага ме впрегна, в същия ден решението за ин-витро , прегнила и така Simple Smile А иначе, казаха ми, че оплождането е станало ин-витро... Ох, как ме е страх от утрешното обаждане...  Моля се на Господ!!!!
Valeria, дано да имаме късмета на твоята позната! Аз също имам позната, която успя без стимулация, на 3-ти опит! newsm44
Момичета, да ви попитам, след трансфера (евентуално!), трябва ли да се лежи повече, да не се пътува?

# 679
  • София

Момичета, да ви попитам, след трансфера (евентуално!), трябва ли да се лежи повече, да не се пътува?
Според мен златната среда - да не се залежаваш, но да не се пренатоварваш физически! А за пътуването, какво да ти кажа, има жени, които правят ин витро в Солун, например, и веднага след трансфера се прибират и имат успех!

# 680
За пътуването на мен ми беше казал докторът, че не е особен проблем. Още повече, че всяка седмица така или иначе трябваше да ходя на преглед до София - което прави 500 км общо на едно ходене.
При все това всеки път като започнеше да друса автобусът, изпадах в тих потрес, но аз съм си паника.

# 681
  • Варна
Hopy радвам се, че има още едно момиче в моята ситуация. На мен ми предстои пункция другата седмица. Също ще правим ин витро на спонтанен цикъл с една яйцеклетка. Явно че вече се практикува често при липса на бременност без видима причина (поне на пръв поглед). Моля те разкажи ми за пункцията, малко се притеснявам. Разбрах че си била с пълна упойка, ти ли го поиска или такава си е практиката, защото четох че за една яйцеклетка може и да не ти сложат упойка.

Пункцията не е нищо страшно. Ако имаш нормална поносимост към болка /т.е. ако не припадаш, когато видиш спринцовка или лекар/, те съветвам да я правиш без упойка. Първия път не разбрах кога ми я извадиха, изобщо не ме боля, а втория път болката беше слаба. Да не говорим, че всичко се случва за секунди, максимум за минута. Освен това на място ти казват има ли Я. или не. Определено няма нищо плашещо и хиперболезнено. Аз също бях с неизяснен стерилитет. През септември правих първо инвитро на спонтанен цикъл, но реших да имам поне две ембриончета. Върнаха ми 1 свежо и 1 замразено. Тестът ми е положителен, сакчето обаче е само едно.

# 682
Gallizia Много се радвам да го чуя. Това ти беше първи опит въобще или първи опит на спонтанен цикъл. Наистина се колебая много за упойката. Аз лично предпочитам ако е поносимо да го направя без упойка. Но пък някои момичета казват че много боли.

# 683
  • София
Gallizia Много се радвам да го чуя. Това ти беше първи опит въобще или първи опит на спонтанен цикъл. Наистина се колебая много за упойката. Аз лично предпочитам ако е поносимо да го направя без упойка. Но пък някои момичета казват че много боли.
хич не боли....

# 684
Alexa_a , всеки ден се ходи на преглед, освен ако не си на естествен цикъл, но щом започваш от 2ри ден значи не си. Далеч от София ли живееш?
hopy, тръгнала ли си по този път ще видиш, че всяка успешна стъпка е голям успех и след всяка страха започва отново и отново. Молиш се за фоликулчета, после за яйцеклетки, да има оплождане, правилно да се делят, да има трансфер, да се имплантират, да видиш сакче, да чуеш сърце.....   bouquet

# 685
Аз от вчера вече си имам замразено ембрионче точно от естествен цикъл. Вчера ми се обадиха по обяд, че го замразяват. Аз малко се сепнах, защото мислех, че ще го замразяват на петият ден, но казаха, че замразявали на третия, а ако се наложи след като го размразят щели да го оставят да се развие до петия. Аз ги питах дали така не намаляваме шансовете му, а те казаха, да не се притеснявам, че се развивало много добре и шансовете му са запазени. Аз считам също, че това си е успех. Уж, гледах да не се притеснявам, но всеки ден чаках тръпнейки обаждането.

На следващия седми ден от цикъла обаче смятам да ги питам колко пъти ще минавам процедурата, най-малкото за да съм наясно. При мен изобщо не е ставало дума веднага да ми имплантират, въпреки че при имплантацията ще имплантират само едно, защото не мога да износя повече от един плод.

Иначе и аз, като минала преди 4 дни пункция да кажа, че нищо не разбрах. Вярно е, че бях с пълна упойка и само ми се губи известно време.

Стискам палци на всички ви.    Hug

# 686
  • Варна

Първо инвитро въобще. И както ти е казала Ivankaka, не боли. Така че смело напред Simple Smile

# 687
  • София
Alexa_a , всеки ден се ходи на преглед,
как така всеки ден newsm78
Ходи се през ден. Като след първата инжекция на втори ден, викат след 3-4 дни за първи преглед, после през ден....
аз при всичките ми стимулации досега съм имала по 3 прегледа и 3 изследвания на хормони.
Но зависи колко дълго продължи стимулацията де.

# 688
ivankaka , всичките ми опити в Щерев са били с ходене всеки ден, когато са били стимулирани.
Кръв за хормони давах всеки ден.
Явно има разлика в клиниките.

# 689
  • София
Abra- cadabra, моя първи опит също беше в Щерев и там също ходех през ден.
За първи път чувам някой да го викат всеки ден, то вени няма да ти останат от дупченето.
Може би си при теб така се е налагало, знам ли newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт