За стволовите клетки-още веднъж

• 10 238
  • 46
  •   1
Отговори
# 45
Относно случая на Стела - аз съм на мнение, че това може да се случи на всяко място, няма значение коя ще е тъканата банка. Важното е, че хората се опитват да компенсират по някакъв начин - от написаното виждам, че това което е в правомощията им го правят - така де, поне се опитват да направят нещо  Peace. За това, на коя банка да се довери всяка от нас - аз съм на мнение, е точно Фючър Хелт не са най-удачния избор - от тук от там разбрах, че плащат дебели суми на Аг-тата да им изпращат клиенти. Ама така е... където не можеш да пробиеш с кадърност си плащаш ...  Още повече сега с този случай на момичето, което почина в центъра им (въпреки, че няма общо със съхранението на ст. клетки) още повече настръхвам като чуя за тях... Бият се май само в гърдите - на приказки са добри, признавам - и те бяха сред тези, които проучвах ... Абе какво да ви кажа - всеки сам за себе си решава....  Thinking

# 46
Всеки си знае, на никого акъл не искам да давам, но се чудя наистина на някои хора. Как така за такова нещо се доверяват на чуждестранни фирми и се решават да съхраняват клетки в чужбина, като ето как при евентуален проблем възникват невероятни трудности от международно естество, всякакви невероятни проблеми - и логистични, поради разстоянието, и финансови, ако щете и езикови, и от правно и културно естество. И недай си Боже като опре работата до адвокати, какви са разноските за международно дело и какви - за местно, разликата е от небето до земята. И накрая, разбира се, справедливост няма, защото много трудно човек си търси правата в други държави и на други езици, а освен това те ни третират като аборигени, което не им пречи да ни вземат парите.

Ние сме съхранили клетки в българска тъканна банка и проблеми нямаме. Имаме си сертификати, платихме чак когато ни дадоха официалните сертификати и писма, че клетките са успешно изолирани и съхранени, а условията, където се намира банката, ги видях, но така или иначе аз нищо не разбирам от това. Видях, че сградата е надежна, има охрана и СОТ и не пускат никого дори и в коридора, който води към пробите - и мен също не ме пуснаха, та не мисля, че в която и да е банка ще разберете как точно ги съхраняват, ако не сте специалисти.
И разбира се, искрено се надявам абсолютно никога тези клетки да не ни потрябват и най-добре ще бъде дадените да тях пари да се окажат пари на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт