Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 27 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Сандалке, а може както Мисти казва да е и пот, сега като река се потя, иначе може и да си се изпуснала сигурно, но наистина, слагаш една превръзка и после на лекар, там капват на превръзката реактив и ако се оцвети, води са, само така ще си спокойна.

Мисти , ти кога си на лекар днес, да пишеш после какво е станало, стискам палци, но всичко ще е наред!

# 121

Мисти , ти кога си на лекар днес, да пишеш после какво е станало, стискам палци, но всичко ще е наред!
В 12 имам час. На кафе при Гала има едни бъдещи майки, ин витро, но са доста напреднали, сега ги гледам, да не би някоя от вас да е на гости там  Grinning

# 122
  • varna
И от мен добрутру   bouquet Днес съм си направо ранобудна Mr. Green
Агнес, това твоето е направо безобразие - търси си правата до дупка! Аз като съм била в яслата, редовно са се карали на мама, че съм била ухапала някое дете, ама не са ме върнали. А в детската градина помня, че ших копчетата на лелките от престилките, защото ги късах докато се дърпах, че не искам да спя следобед. Това днешното на нищо не прилича  #2gunfire
Честит Александър на зайчето!Жив и здрав да е!

# 123
Сандалка, и аз веднъж наскоро се събудих в почти локва мокро на чаршафа, но беше под гърба ми. Помислих си, ако беше по- надолу, да бях изпаднала в паника, че са води, ама няма как от гърба ми да излязат. А от 4-5 дни редовно възглавницата ми и завивката пред лицето ми са напълно мокри. Всичко това е пот. Някак си мисля, че и при теб е пот, но наистина също така може да са води. Голяма помощ получи от мен - ако не е едното, ще е другото..., ама това само мога да напиша като коментар.

Мисти, успех на прегледа, и аз съм днес по обяд, пак ще ме бъркат, като Флай...  Confused

Гифт, ако все пак решиш да отидеш до Плевен - не мисля, че някой чак толкова ще те разпитва и ще се възмущава къде си била до сега... Първо - била си в чужбина  Wink Второ - случаи има всякакви, не са всички толкова праволинейни и стандартни, та да учудиш света с търсене на лекар в последния момент преди раждането.

# 124
  • София
Не, не е течение, момичета  Naughty Имам си аз течение, но количеството просто е несравнимо! Диаметърче около 10 см... и навътре попило, попило... Чак такива течения не вярвам да има.

Мисти, това много ме успокоява, което си изровила за слузта  Hug Защото слуз няма.

Лошото е, че док днес не работи... А вчера бях при него и всичко беше наред  Praynig Не ща да е сега!  Crossing Arms Поне до края на месеца трябва да се задържим, имам си планове пък  Crossing Arms

Може пък да скоча някъде другаде да ме видят на ехо... ще се види, нали, ако са намалели водите? Но проба нямам как да взема - то е попило.

Хм, има и един друг вариант... Аз си държа до леглото един леген с вода, и когато нощем избеснея, потапям краците на студено. Може пък одеалото да се е смъкнало към легена, да се е намокрило, и после да съм го придърпала обратно, където то да се е отцедило...  Thinking Изследвах обаче цялото одеало - то е сухо. Пък баси гъзмеда - тази нощ съм спала като пън, не помня дори до вц да съм ставала  Rolling Eyes

Честити нови бебенца в темичката! Нека са здрави и да ви радват безкрайно!  Hug

# 125
  • София
Честити бебета! Живи и здрави да са Йоана и Александър, много щастливи и кротички бебета! Hug

Сандалка, а направо чаршафът да отнесеш? Не е ли вариант? И наистина можеш да си сложиш една превръзка, ако са  води вероятно ще продължат да изтичат. Късмет!  Hug

Пина, аз пеех "Тихо се сипе първият сняг"- тихо, бавно и протяжно (и много,много фалшиво) и заспиваше.

Иве, Кате, Мисти, стискам ви палци да свършат отоците, дано да не са проблемни, а просто съчетание на 9-ти месец с 35С жега!

На мен снощи ми отекоха зловещо краката, но аз през деня щъках сравнително много, после вечерта на разходка, кръчма, краката все висях надолу и явно това е причината, днес изглеждат сносно....

Извинявайте, че много неща пропускам, нещо не мога да се съсредоточа, много съм разсеяна.....

# 126
Честито бебенце на Златно зайче, да е живо и здраво и да расте щастливо !    bouquet

Сандалке, и води да са какво Simple Smile То си е време за раждане. Или още ти се стои с огромен корем? Ако намериш някъде иди на ехограф, че иначе цял ден ще тръпнем от любопоитство. Simple Smile

Агнес, аз съм потресена направо  ShockedТърси си правата и ги гони до дупка. Така като нарочат някое дете, ще кажеш най-големия престъпник е. Идиоти.
Иначе и на мен ми харесва Огнедар  Peace

Ние пък като се спряхме единодушно на Боян и с ММ друго не сме и мислили повече. Решихме, че това е името и точка. И като ни питат имаме ли име, казваме категорично "Да". Пък дано му отива Simple Smile

Вие се оплаквате от отоци, аз пък от безсъние. За щастие все още се радвам на добро бременно състояние без киселини, отоци,запек, подуване, дебелеене и прочие екстри. И стрии нямам, дано и не се появят, ма то няма за кога.
Но пък това безсъние.... Tired Вече изгледах един куп щуротии от рода на "Имаш поща" и "Сделка или не".

А, и още нещо: От днес честито ви астрономическо лято. Днес е най-дългия ден в годината.   grinning039

# 127
djorgova_d , честита принцеса - да е жива и здрава и много, много да ви радва  bouquet bouquet bouquet

zlatno zaiche , честит син! Да расте здрав, усмихнат и много да ви радва !  bouquet bouquet bouquet
Сандалче, не че съм експерт, но аз бих звъннала на моя лекар и ако рече и на преглед.

Pina, благодаря за рецептата   chef ще се тества тези дни.

Аз вчера пропуснах да си пия магнезия и ме стягаше корема, имам още 7 таблетки и според док, мога да си ги изпия, та  тази нощ да ми е по-добре. Аз също спя гола - само по гащета и чаршафа го премятам и мачкам.

# 128
златно зайче честит ти александър,здраве и щастливо детство му желая!

# 129
O, да, от днес е лято и от днес започва зодия Рак - следващите бебета в темата ще са вече раци, до сега бяха близнаци.

# 130
Супер, значи мога вече спокойно да раждам. Исках малкия да е рак. Ние с баща му сме скорпиони и така вкъщи ще е идилия  Laughing Praynig

# 131
terpsyhora дано се сбъднат пожеланията ти.
Оффф, нещо с това предаване на Гала, само рева, стана ми едно такова мило, като се сетя преди 7-8 месеца изненадата като видях положителния тест, после колко бях щастлива, че е момиченце, изобщо много дълъг път изминахме  Hug сега ме е страх от раждането, но пък като ги гледам тези мами по тв, си мисля какви късметлийки сме били, че и ние имаме мами ин-витро, като гледам при тях какво е било  smile3518 Къде е Мъхчето?

# 132
Ох, ама много ми се ражда вече! Не ми се чака. Просто искам да почва и да се свършва. Чакането ме изнервя, искам си бебока вечеееее  Laughing

Честито за новите бебенца! Да са живички и здравички!

# 133
  • Зеленият рай в сърцето на България
На мен за околоплодните води ми казаха, че не се характеризират с цвят и мирис, ако се усъмня да подложа парче лигнин и с него в болницата, там му капват някакво вещество и става ясно какво е.

Сандалка, а и на мен ми мина през акъла, че може да е просто изпотено  newsm78

Честито бебче на Златно зайче!!!

Агнес Огнедар е много хубаво и оригинално.

Мисти като спомена Мъхчето, предната нощ я сънувах... Нещо съм се чалнала  #Crazy като видя на някой снимка в снимка.бг и после го сънувам... имам чувството, че се познаваме.  Grinning

# 134
  • София
Добро утро на всички!  Hug Докладвам, че още сме в комплект и ви почвам по ред на номерата, че вчера адски ме мързя и не писах. Благодаря ви, че ме мислите, много се трогвам така!  Hug

Първо, честити нови бебенца!!! Да са добре дошли, най-вече здравички и да ги очаква прекрасен живот! На мамите им - поздравления и леко възстановяване!   bouquet

Второ, на патерици, ЧРД на wwwaz! Мила, желая ти само хубавини да ти се случват, да сте здрави с бебо и леко, много леко и безпроблемно раждане! А, и да не ти се подуват краката!  Wink

За подуването - и на мен взеха да ми се подуват малко краката - задължително наблегнете на протеините! Помага и изключене всичко сладко, освен плодове, разбира се. Пийте много вода, но на малки глътки и на често, защото тя пък вдига кръвното! И моето кръвно от жегите се е завиило леко. До сега все си беше 110/70, вчера - 120/80, даже към 130. Отдавам го на горещините. Не се шашкайте с прееклампсията, а Мисти, ти си купи най-накрая един апарат за кръвно или помоли в аптеката да ти премерят - няма да ти откажат!  Naughty Това си е инвестиция за цялото семейство - всеки трябва да си има. Иве, то не остана при теб, по-малко се притеснявай!

Гифтче, спокооойно, док може да е темерут, ама със сигурност им доста опит. Все пак раждането е естествен процес и е нормално да няма усложнения. Убедена съм, че и при теб ще е така, тъй че - гледай си кефа сега, докато си още на промоция две в едно  Hug И при мен на ЖК не меряттонове, а само за 5 мин слуа сърцата. Тоновете ми ги измериха сега за първи път в частната клиника, за което си платих 20 лв. Явно има такава практика при държавните. Пак тиказвам, при теб всичко си е нормално и вероятно това го кара да е спокоен. И при теб не остана, скоро няма да се сеща за тези дертове!  Hug

Скреч, а как без чайче? Ами ако имат колики, да не давам ли? Аз мисля само да им плакна устенцата с водичка след кърмене, ама с лъжичка и ще гледам да хидратирам себе си хубаво, за да има и за тях в кърмата. В тази връзка, гърдите ми започнаха изненадващо да растат след дремане през цялата бременност. Това дали е някаква индикация за нещо?

Мисти, ти ли питаше за отказването от нощното кърмене? Аз не съм спец, но четох, че до края на първия месец трябва да си имат задължително поне едно нощно кърмене или майката да се буди и да се изцежда. След това, за да си спят, увеличаваш кърмата, даана преди лягане в предните две кърмения и ги прави на по-чест интервал.Например, ако нормално кърмиш през 3 часа, им давам в 19, после в 21 и после ги приспиваш, а в 23 най-късно ги храниш последно в просъница - без да ги будиш, не святкаш лампи, не сменяш памперс и не оригваш. Трябвало да изкарат поне до 5-6 часа сутринта. Дали работи, не знам.

За водите, може да текат и по малко, ако се е спукал мехурът в горната част. Сандалче, най-добре е да замъкнеш чаршафа с теб някъде на преглед. Ама и да са изтекли, то може би ще започнат някакви контракции... newsm78

Аз след малко отивам да ме тестват за алергии. Хич не ми се излиза в тая жега и ме мързи! Ще си видя и резултатите от кръвоточенето (ако си спомняте - 4 колбички "дарих").

Нещо и някого забравям, ама... Кате, сигурно тебе...  Hug

А, не Агнеската е! Абе, тая овца, нали е възпитателка уж...ми да го възпитават, като е непослушен...Това им е работата, не са пъдари, деца гледат все пак. Как се ядосах! Я да й свиеш сърмите на тая!

Фроузи, и аз много ви сънувам всичките Simple Smile Няма начин, толкова си пишем, всеки ден ... станахме си като някаква комуна или сектичка! Хах Simple Smile  

Общи условия

Активация на акаунт