Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 27 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 105
Близначе относно водата  newsm10 абсолютно като теб ще съм. Какво общо имат кучетата и котките  ooooh! Дъщерята и аз сме отгледани с вода, и като гледам вреди физически няма, майка ми каза, че сестра ми пък не е искала никакъв биберон, затова не е пила вода, освен че беше по-болнава като малка пак си е здрава, така че както иска бебето.
Ники по тази твоя логика за движенията аз вече трябва да съм в болница. Моето бебе все си спи, ако се събуди и е по-активно 2 дни на третия хич го няма, явно релаксира. Няма точни часове, изобщо егати и бебето никакъв режим няма, как ще уча не знам  Laughing Вчера беше много активна, предполагам затова днес само 2 пъти я усетих откак съм станала - преди 1 час. Но днес имам много излизания, а като съм в движение тя спи, та не знам кога ли ще меря движения? Утре евентуално.
Руми не си изперкала, просто като гледам колко малко ти остава, е съвсем нормално.
Скреч търсете седмо име, може там да ви съвпаднат мненията. Че не остана време. А за свекърва ти съжалявам те, наистина  Sad това си е дилема, ако й кажеш, че предпочиташ само да си подредиш нещата, защото ще знаеш кое къде ти стои няма ли да те разбере?
Иве това с прееклампсия от снощи само това ми е в акъла, подута съм яко, за ден от вчера сутринта до тази сутрин съм 1 килограм нагоре, изобщо нямам търпение да ида до докторката, че съм откачила вече.
zlatno zaiche честит ти син Александър! Да ти е жив и здрав!

Гърл ин блу още едно бебе секцио, така че има надежда да си втората с нормално раждане  Laughing

# 106
Скрееееч!Толкова се радвам,че се появи!!!  Hug Hug Hug

Честити бебоци на Джоргова и Златно Зайче  stork-boy stork-girl

# 107
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мами, вчера една вече изпатила от подуването мама и родила наскоро, ми каза 2 дни да ям извара и ябълки. Аз забравих да си купя извара, но днес ще пробвам, защото сутрин не мога да си свия кебапчетата на ръцете.

# 108
Добро утро  Hug
zlatno zaiche да ви е жив и здрав александър и много да ви радва  Hug

# 109
Мами, вчера една вече изпатила от подуването мама и родила наскоро, ми каза 2 дни да ям извара и ябълки. Аз забравих да си купя извара, но днес ще пробвам, защото сутрин не мога да си свия кебапчетата на ръцете.
Кате само извара и ябълки или и това?

# 110
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мисти, само ябълки и извара. Това 2 дни, че не знам дали ще издържим повече  Laughing Никаква сол и много, ама много вода. Ако има ефект може това да ми е основното ядене до края на бременността.

# 111
Оххх, че вкусно! Цяла зима на закуска ябълка със сирене, но извара не съм си купувала, а била много полезна. Трябва да пробвам, но ябълките са ужасни по това време  Crazy

# 112
  • София
Аз малко подремнах докато ви чаках...

Мисти, аз прочетох за отоците ти, ама не знам какво да кажа и затова нищо не писах, въпреки че и с предната бременност бях така и мен тогава ме караха да ям извара, ама не помогна Sad Сега пия направо чисти протеини, нали ви казах, в кутиите като за културисти, то това е идеята, че с подуването се очаква да губиш белтък в кръвта и да си го набавяш от изварата или в моя случай от коктейлчето, което забърквам, но аз сега не съм подута, почти, но пък това кръвно...спекла съм се яко, та Мисти, ти нали нямаш високо кръвно, дано всичко днес на консултацията да е ОК, отоците не са страшни сами по себе си, трябва да са комбинирани и с другите признаци, а ако имаш отоци, т.е. задържаш вода е нормално и кг. да са повече за съжаление....Руми, ти иначе си права и аз така си говорех от 19-ти февруари когато за 1-ви път вдигнах кръвно, но много ми дойде, и че доплерът от сряда беше в долните граници и че водите са ми леко редуцирани и сега от вчера и кръвното и не знам вече, това състояние си прогресира точно в края на бременността и се надявам все пак да не се развива скоростно, предният път го удържахме, въпреки всичко си родих 3 кг бебе 5 дни преди термин, само дето беше със секцио, но не спешно и сега се надявам да устискам до плановата дата...Кате, мерси за изваратаи ябълките, за изварата, пия протеини, а ябълки не обичам, но вчера без да знам ми се доядоха и изядох 2, явно организмът си знае работата  Hug

# 113
  • Варна
Честити бебчета на djorgova_d и zlatno zaiche! Да са ви живи и здрави дечицата!

По въпроса за нощното кърмене и аз направих грешка със сина ми. По съвети побързах да му го премахна, а нощно време кърмата е най-много. Пък после се чудех защо ми намалява и бързо се наложи дохранване. Тоя път ще слушам само бебето, ще гледам да съм настоятелна с кърменето и да не бързам да дохранвам, ако не е вече съвсем наложително. На теория звучи добре, да видим на практика как ще е  Thinking

# 114
Добро утро мамита!(Дано го публикувам докато е още утро)

Глупи,какви съквартиранти,бе мила?Нещо съм изтървала.С кого живееш и те ядосва,че така се разстройваш?Евала на синчето ти.Много мило ми стана като прочетох как те е хванал за ръката и те е накарал да си измиеш очите..

Честити рожби на Златно зайче и djorgova_d!!Да са ви живи и здрави и много радости да ви носят!

Агнес,Омуртаг не никак турско. NaughtyНо на мен лично ми харесва първоначалния ви избор-Огнедар.Иначе други с О се сещам за Олег,Орлин,Огнян.

Скреч,радвам се че се появи и си добре.Бяхме се притеснили вече.

Мисти,малко ми остава наистина.За това и не ми се разправя да го сменям,защото ако реша да ходя в Плевен,ще започнат да ме разпитват къде съм била до сега,какво съм чакала до сега и т.н.За подуването те разбирам напълно.И аз съм така.То е нормално сега и с тези жеги.В изследванията нали не пише,че имаш албумин?

# 115
  • София
Момичета, не съм чела, моля извинете.
Имам спешен въпрос:
Възможно ли е водите да ти изтекат (или пък част от тях)нощем, докато спиш, и да не усетиш нищо?  newsm78
Скрит текст:
Сутринта заварих едно мокро петно в чаршафите си.
Като количество... все едно 5-6 месечно бебе се е изпишкало (тоест, не много голямо на диаметър, но пък богато мокричко.. На миризма не мога да определя, но на урина не мирише. Не е зелено или оцветено някак... бистро е. На нивото на кръста ми е  Thinking
А спя гола, та не мога да изследвам други следи...
Има ли някой специалист по водите?

# 116
djorgova_d, честита Йоана! Да е жива и здрава!

Златно зайче, честит Александър! Да е жив и здрав!

Флай, рецептата

Скрит текст:
Миди с ориз по варненски

1,5 - 2кг миди се почистват добре от пясък и брадите (режа ги с ножица). Слагат се в празна тенджера (без вода). Слагам една връзка девесил (лиющян) накъсана на едро.Поставят се на котлона , покриват се с капак и се оставят на умерен към леко силен котлон да се отворят и да си пуснат сос (сами пускат доста). Да не се прекалява с отварянето и да не се преваряват. Изцеждам чорбата, която са си пуснали. Евентуално се прецежда през марля, често е достатъчно чиста и ако има някакви песъчинки се отаяват на дъното на съда. В отделна купичка приготвям 2,5- 3 чаши ориз (ползвам за мярка малка чашка – 150мл. Ако се ползва голяма чаша да се пресметне) добре измит, смесвам го със сол, черен пипер, олио и разбърквам. Връщам тенджерата с мидите на котлона и отгоре им изсипвам ориза. Той в по- голямата си част влиза в отворените миди. Поразбърквам леко да изпада ориз и надолу, но няма нужда много, само 3-4 движения с лъжица. Тогава заливам отгоре с една чаша бяло вино или розе и 4-5 чаши вода. Ориза- водата да са 1 към 2, като намалявам една чаша за сметка на виното. За вода ползвам бульона на мидите, който сами са пуснали. Обичайно има 2 чаши, може и малко повече. Т.е. заливам с вино, чорбата от мидите и допълвам с вода. Слагам капака и на умерен котлон варя 20мин да ври леко. Разбърквам един- два пъти, то не е много лесно, но горе долу. Задължително се готви с капак. Това е.

# 117
На водите е леко сладка миризмата. Всичко е възможно принципно.
Бебето може да те е ударило по мехура и да си се изуснала, но казваш, че не мирише на урина.
Другия вариант е течение. То е  по-обилно в края на бременността.
Каква е миризмата, ако има такава?

# 118
Руми урината я изследваха преди 1 месец, а подуванията се влошиха от по-скоро от как стана яко жега.
Сандалке лошо, че спиш гола, защото може да си се изпотила примерно, не знам, ако има вариант да отнесеш спешно проба на лекар ще е най-сигурно.
dani_keranova  интересно ще ми е, по-нататък да споделиш как премахна нощното хранене, аз опитвах какви ли не методи цяла година, и нищо не помогна, цяла година си искаше нощно време млякото. Давах вода уж да се залъже и да заспи, различаваше я и не я искаше през нощта.
Кате не знам колко ще издържа само на това, но поне ще опитам, че не мога вече да се гледам.
Движения вече влизам в статистиката явно по-късно се събужда, сигурно от кафенцето, със сигурност от 15 минути е с повече от 10 движения  Laughing Сега поне ще знам кога се събужда, та утре пак ще броя по това време.
Сандалке ето какво намерих по въпроса Изтичане на околоплодните води: Друг предвестник на предстоящо раждане е изтичането на околоплодните води. Ако усетите силно подмокряне което е твърде вероятно около 37 гестационна седмица от бременността, вижте дали сте изпуснала урина или това е околоплодната течност. Лесно може да разберете  – околоплодната течност е със специфична миризма и на пипане е хлъзгава. Възможно е да има и кафеникава слуз.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 09:34 от mysterious

# 119
Сандалче,оня моя тъпанар,като го питах възможно ли е да ми изтичат полека водите,ми се изсмя и каза,че водите тръгнат ли да текат,си текат.Нямало такова "текат ми малко".Не знам обаче колко може да му се вярва.Може и при теб да се появило това гадно течение.Било нормално за края на бременността.Обилно е,почти няма цвят и без мирис.

Общи условия

Активация на акаунт