Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 27 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 90
Ники1,моля те не се извинявай,нищо не се е случило,аз пък исках да кажа,не че е рядка кърмата,а че е способна да задоволи нуждите от вода,тъй като съдържа цели 90% от нея,а тези останалите 10% хранителни в-ва наистина са напълно достатъчни да оформят малки Мишленчета от бебетата.Все пак при тези жеги,които са ни нападнали,аз все пак ще предлагам вода,а пък бебето ако иска да я пие,просто  ще я давам,когато е по-скоро сито,не гладно,за да не се залъгва с нея.
Данче,мерси за доверието,ама не съм спец,всяка майка притежава това,само ще кажа,че при мен,предполагам и при всички останали любовта не се поделя,просто се появява нова,също толкова голяма и уникална,не мисля,че мога да го обясня.Но в никакъв случай не си мисли,че обичта ти ще се прехвърли от едното към другото дете и ще има ощетени,но ...ти скоро сама ще го усетиш.
Джина,така е,но повярвай сама не си вярвах,че ще откараме толкова,пък и то след година и нещо си беше по-скоро за успокоение и за приспиване.

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 23:35 от fly2

# 91
Чуден, летен ден - още веднъж Ви благодаря момичета за хубавите пожелания - да се връщат двойно от сърце Heart Eyes  Hug Hug Hug

# 92
  • София
Леле, за какви болезнени прегледи говорите! И то рутинни, без предпоставки за какви да е проблеми с бременността. Аз не давам да ме барат, отдолу, но и лекаря не настоява. Всъщност и с трите бременности никой от гинеколозите не ми е правил вагинален преглед преди раждането, не са бърникали изобщо(освен съвсем деликатно взимане на секрет с клечка). Знам обаче за няколко случая, в които лекаря решава ей така без причина (дори без да коментира с бременната) просто да тушира. Не за друго, ами термина наближава, що да не ръгне двата пръста.

А, Сандалке, има,има  Simple Smile (данни за вреди от предлагане вода на кърмачета). Те са свързани основно с риск от замърсяване на водата(и прилежащите атрибути) и с прекалени количества (а прекалени могат да бъдат дори някакви си "никакви" 30тина милилитра за денонощие примерно, зависи от конкретното бебе и ситуация). Отделно има и косвени вреди, които не ги предписвам на водата обаче( когато майката слага захар във водата или изобщо не предлага вода, а чай. А още повече ако е подсладен).
 Я кажи как да рекна на свеки, че не ща да идва да ми помага за оправянето на дома преди бебето  Thinking . Не, че нямам нужда от помощ, а тя наистина може да върши работа, като машина е, но защо ми е помощта ѝ като през цялото време ще ми обяснява каква каква мърла съм, ще ме учи как се поддържа дом, после ще мине на как мъжа бил най-щастлив (мисия провалена при нея, но за сина си знае рецептата), после как се отглеждат деца... изобщо твърде скъпа помощ, предпочитам си кочинката. Трябва да е нещо кратко, но категорично. Няма ефект от традиционните меки и нежни обяснения тип "сандвич", защото тя не може да търпи някой друг, освен нея, да говори повече от секунди. Прекъсва убедена, че е разбрала всичко и не дава думата повече. За сега ѝ отбих мераците с това, че още не е свършил ремонта и няма смисъл.

Ние имаме шестилема  Rolling Eyes за името. Шест имена, а едно бебе. Каквото на мен ми харесва, на ММ не му допада и обратното. Най-странното от предложенията му е да се казва като мен. Това пък ми е най-далеч от желанията.

# 93
Данче Hug не е хубаво че и ти се чувстваш така, но някак си ми стана добре като знам че някой ме разбира.  Днес пак стана скандал у дома със съкилийниците и много е разстроих и както ми е гадно от вчера така се разплаках. И Марти ме хвана за ръчичка, заведе ме в банята и ми пусна водата и вика "мамо спри да плачеш и и измий очичките" после ми спря водата и вика хайде сега ходи си в стаята да си полегнеш. Ама на мен ми стана още по криво и продължих да плача и той само ме гушка и ме успокоява да не плача. Събрах багажа и сега сме в апартамента далече от всички. Хапнахме навън и се бъзикам с мъжа ми, че съм като на курорт. Ядем в завесения, няма после чистене, чинии и т.н.Колко ти е голямо детенцето междудругото?

Джина и моя рита и тогава не си чува телефона, и аз си мислех ако зараждам, че докато е свържа с него ще родя

За кърмата и водата, аз кърмих до година и 7-8 месеца. Отначало пиеше по малко вода, после тотално отказа. Даже това ми беше голям проблем като го оставях, защото дори и да имаше кърма той не искаше да яде от шишето.  Предлагах, докато не запо1на да си иска. Наистина като се захранят и искат вода.
И аз съм изпадала в същата ситуация като Карли, то реве, ти му даваш нервна то продължава да реве. а в комбинация с жега и нервни баба и дядо става страшно Sad( Весето много добре го е решила, като се роди никои да не слуша освен детето си

Гифтче, по-добре го смени сега. Едно че ти не си спокойна, отделно и не мисля, че някой друг би те върнал независимо дали си накрая или не. Аз с предното раждане се запознах с лекаря който ще ме изражда в 34 или 35 седмица, както съм сега. хареса ми и бях спокойна.  Ако искаш покажи стъпките на мен, може да ти пратя дъжд на теб Simple Smile))

Леле Агнесанка, тая е луда, Няма да се отказваш, но аз бих си оставила детето при мен. За пореден път ми се потвърди мнението за яслите и детските градини.  Добре, че мъжа ми е на моето мнение и не иска да го даваме. 3месеца нерви и тревоги са ни достатъчни.

Сетих се за практиката на някои педиатри да се заменя след първият месец нощното хранене с вода или чай. Моя приятелка с която раждах такива глупости правеше заради педиатърката си, че няма накъде. Вика, аз трябва да спя, няма да се мъча да ставам нощем. Хранеше я през 3 часа, а тя реве и пищи гладна, ама тя вика не може, трябва да се учи на режим, не може когато и скимне.После с тази вода нощем и после вика, кърмата ми е малко, и е рядка и сега е недохранена малката та ще давам АМ. та за 3 месеца направи страхотни поразии.
А пък на един колега тяхната, понеже имаха около6 спонтанни аборта и накрая като стана педиатърката посъветвала майката да си спре кърмата още на 3тият ден, че виждаш ли толкова е чакано това дете, да не остане недохранено на кърма. Е то бива педиатри идиоти, ама може ли и една майка да слуша друг, а не детето си.

Мале бая се постарах с писането. Извинете ме, аз май скоро няма да спя, толкова ми е още криво от днешният ден, че легна ли ще мисля глупости и само ще се мъча

# 94
Здравейте и от нас  Mr. Green

Първо, честито на мамите, които вече гушкат своите бебета!! Да са ви живи и здрави, много да ви радват и много да се гордеете с тях!! Да растат и укрепват бързо и да си ги гушкате скоро в къщи, за които още са в болница!!

Катенце, много хубава тема, както винаги. Благодаря!!   bouquet

Ние още сме си 2в1. Сандалке, мерси за вниманието, не съм родила още. Но последната седмица в работата ми беше много натоварена и не можах да ви следя и от тогава се опитвам да ви наваксам с четенето - вече две седмици, две теми ви гоня - е нямате умора в писането!! Не може да се включи човек.  #Crazy

Малко ми е каша с кого какво се е случило през тези две-три теми и няма да цитирам по именно, моля да ме извините за което.

Днес ни дойдоха първите дрешки и ми е много приповдигнато като си ги гледам, едни такива мънички и красиви - Агнес, възползвах се от твоите сайтове и поръчахме от английско - много приятни материи са от асдата нещата. Имаш едно голямо гуш от мен за линковете  Hug и хиляди благодарности. Чакам с нетърпение да ни дойдат нещата и от другите два сайта, за да започна с прането и подготовката за бебето. За сега само трупаме нещата в едната стая.

Иначе, да чукна на дърво, нямам никакви оплаквания, осен от октопода в корема ми - това бебе не мирясва, от няколко дни е супер активно, мести се постоянно, не знам как ще съжителстваме заедно още един месец - искам да избягам от него вече!!! Но хич не ми се ражда все още - не сме готови за него.

# 95
  • София
Здравейте и от мен по нощите, днес е по-спокойно гледам, аз пък точно сега не мога да заспя Simple Smile

Четох, четох от вчера, ама нищо не запомних  Embarassed

А, имаме си още 1 бебе, да е жива и здрава Йоана и много щастлива!

Агнесана, е*а си директорката, честно, децата имат такива периоди, хапят, бутат, удрят, не е редно, но докато не им се обясни, което не става от днес за утре, а със системно повтаряне, което съм убедена, че правиш и докато те сами не преодолеят този период, няма какво да се направи, моят син не е хапал например, ама буташе децата като му вземат играчката, на мен и баща си е посягал с шамар през ръцете, нищо чудно и на леличка от яслата да го е правил и какво, да го изгонят ли, как така ще гонят детето, според мен не им се занимава с него, защото знаят, че си си вкъщи (и на мъжа ми от градината на Стани му бяха казали да не го записва на сборна група, защото ще съм си вкъщи...че те ли ще решават ще ходи ли или не, местата били малко, е добре, ама и ние си имаме планове, естествено за мен е по-добре в момента да го гледа баба му, не държа на сборната им група юли (а август и септември изобщо няма да работят), но решението би трябвало да е на родителите все пак) и защото на есен няма повече да е при тях, то много лесно така, но ако имаш вариант не оставяй така нещата, не е редно, има си правилник и в него надали е описано, че заради едно ухапване могат да изгонят детето, виж ако закъснееш да си го вземеш повече от 3 пъти могат, поне при нас Simple Smile

Аз днес, така де вчера взех шезлонга (страхотен е, с бухалчета Simple Smile))), дадох си документите в офиса, обядвах с колежката и ходих на тонове, с колата ми, която няма климатик, на отворени прозорци, ядох и пих подсладено мляко за пиене преди тоновете, резултатът е, че дребната не спеше и направи добра графика с 2-3 разбутвания на корема (е поспаланка си е сега, какво да я правим Simple Smile), обаче кръвното ми с лекарства беше 140/90, после в кабинета вече беше 130/90, лекарката каза, че е от жегите и напрежението от карането, забрани ми да карам кола повече и да излизам по-далече от квартала и то само по хладно, да лежа и да почивам повече, за да избутаме и тези дни, които остават до секциото и да не се налага още по-рано да вадим бебето, в сряда пак съм на преглед и ако всичко е ОК тогава после е и датата на събитието, само още 1 преглед имам преди това Simple Smile))))

По този повод тази вечер съм спала 2-3 часа, в 2 и малко се събудих и после до 4 се опитвах да заспя, безуспешно уви  Confused и ей ме на Simple Smile

# 96
Здравейте мили мами! Вчера в 12.32 часа на белия свят чрез секцио се появи нашата гордост бебе Александър. Тежи 3800 и е 52 см. Пожелавам на всички маминки в очакване бързо и леко раждане!

# 97
zlatno zaiche , да ти е жив и здрав Александър. Много радост да ви донесе, а на теб бързо възстановяване  Hug
djorgova_d да ти е жива и здрава момата !  Hug

# 98
  • София
Златно зайче, честит син, да ви жив и здрав и много, много щастлив!

Събудете се, събудете се, скучно ми е, чета тука за тъпата прееклампсия и съвсем се сдухах, дано всичко е наред и с мен и с детето както предния път, сякаш този път съм по-добре от предишния, ама...страх ме е Sad

# 99
zlatno zaiche честит син Александър. Бъдете много щастливи заедно и на теб ти желая бързо възстановяване   bouquet

Благодаря ви момичета за подкрепата
Скрит текст:
Аз знам, че съм права и до дупка ще си търся правата. А септември Зар тръгва на градина. При нас ОЗД има само в моя квартал, а там яслените места бяха само 20  Shocked и изобщо не се и пробвах да го запиша там. Сега обаче е приет на градина там, та ще се местим. Иначе реших, че и понеделник няма да го пусна на ясла, което ме подсети да звънна на сестраите... Та така. Иначе аз си му говоря, че не е редно да хапе нито децата, нито сестрите и уж разбира. Поне в нас имаме напредък от сряда насам. Дано повече не се случват подобни неща, понеже аз съм възпитана, че учителят винаги е прав и той е авторитет и смятам това да предам на детето си. Нищо, че част от сегашните учители са "пунта мара" и грам авторитет нямат.
В никакъв случай не мисля да оставям нещата, макар реално да има два месеца останали докато изпишат детето ми. Смятам и да направя проучване на колко от родителите е звъннато и са помолени по същият начин да не водят децата си повече. Вече дори започнах.

Скреч радвам се, че се появи. Вече ти мислехме най - хубавото и чакахме новини  Mr. Green А за списъка с имена аз мога да те успокоя. Поне имаш 6, които да свършат работа. Аз нямам ни едно. Бебето ще е Оги, ама как Оги никой не знае  Rolling Eyes

Мадлен радвам се, че и ти се появи. Дано всичко пристигне скоро и да си им се радвате на нещата. Аз така и не стигнах да поръчвам от тези сайтове, че покрай мен само други проблеми се завъртяха. Обаче поне шишета трябва да си поръчам. Ако ли не ще посетя магазина разбира се  Mr. Green Ти иначе как си, ремонта го свършихте... Име избрахте ли?
Скрит текст:
ММ е решил, че детето ще се казва Ованес  Shocked при което аз съм върло против. Баща ми е Овагим, а на мен и двете имена не ми харесват. Да се сещаш за някое леко международно и не изкелиферчено име с буквата "О"  Praynig Между другото наши приятели ме подсетиха да съм търсела из прабългарските имена, та се сетих за едно извън предлаганите - Омуртаг  Shocked Обаче на мен ми звучи турско това име и хич не ми харесва.

# 100
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
b]Силве честит ти син Hug да расте много здрав и щастлив,а на теб бързо възстановяване![/b]
iva_angel всичко ще бъде наред не го мисли и най-добре спри да четеш подобни неща,за да не се вкарваш в излишни филми Naughty!Колкото и банално да звучи мисли пложително и се настрой,че всичко е наред действа да знаеш-е виж ме мен още от 5тия месец ми казваха само да лежа,че едва ли не бебо ще излезе всеки момент пък докъде стигнах вече,дори и на работа си ходех и продължавам де  Laughing!
Агнес относно твоя проблем съм направо в шок  #Crazy това е лудост повярвай ми един нормален човек няма да реагира така  Naughty но не оставяй нещата така,ако е частна градина да кажеш има право да ми връща детето ама тук съм на 100% сигурна,че не може(майка ми работи в детска градина и съм много наясно с нещата).
Ооооооооо и да ви се похваля тази нощ съм спала Peace,но краката ми от сега са отекли,но като ги вдигам високо и се оправят много бързо!

# 101
Добро утро  Hug

zlatno zaiche , честит син Александър !!! Да расте здрав и щастлив и безкрайно много да ви радва !   bouquet  bouquet  bouquet
djorgova_d , честита рожба и на теб - да е жива и здрава и много, много да ви радва   bouquet  bouquet  bouquet

Аз днес съм на консултация, ще пиша после . А вчера бях на преглед в болницата  ( след него ми казаха за секциото ) и така хубавичко ме опипа отвътре,че още ме боли  Sad .

Хубав ден, момичета  Hug

# 102
  • Бургас
добро утро Simple Smile

djorgova_d и Златно зайче, честити ви бебчета!!! Да са живи и здрави, а на вас бързо възстановяване Simple Smile

Много се радвам че се появиха и Скреч и Мадлен, не бяхте писали от доста време Simple Smile

# 103
djorgova_d, честита дъщеричка   bouquet zlatno zaiche, честит син   bouquet  Да растат децата щастливи, здрави и обичани  Hug

# 104
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Честити бебчета на мама zlatno zaiche и djorgova_d!  Hug Нека растат здрави и усмихнати деца, и много да радват мама и тате   bouquet

Скреч, добре дошла  Hug

Общи условия

Активация на акаунт