Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 27 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Никой не може да ме убеди, че в кърмата видиш ли си имало всичко. Ама никой. Водата е жизнено важна и аз няма да лиша детето си от нея в чистия и вид, а не от кърмата.

Близначе, аз не, че се опитвам да те убеждавам, но помисли за следното: едно котенце, или едно кученце, като се роди не може да ходи няколко седмици. Съответно си стои в гнезденцето, което майка му е приготвила и поема само и единствено кърма. Котката не му носи вода в лапичка  Wink Тоест, напълно нормално и логично е кърмата да съдържа всичко необходимо.

Сега да не си помислите, че съм против предлагането на вода! Особено, ако бебето се дохранва с АМ. Аз също смятам да предлагам, просто с каката предлагах доста редовно, но така и никога не поиска, зиме и лете. Както каза Ники, чак като прояде твърда храна, и то в по-големи количества (че в началото кусаше лъжичка-две), чак тогава пропи. ОБАЧЕ имаше един случай, зимата, бяхме отишли на село, и естествено, майка ми, баща ми и малко бебе - взривоопасна комбинация! Напалиха печката като за сауна... непрекъснато ми мрънкаха, че бебето е голо, съответно аз търпях, търпях, накрая не издържах и го облякох повече, отколкото мислех за редно. Изнервиха ме, бебето се разрева брутално, кърмих го, то продължаваше да реве. И като се почна: дай му вода, та дай му вода! Накрая, супер изнервена, се съгласих, само за да им докажа , че бебето вода не иска и това е! Давам и аз биберона и тя като го засмука..... Ужас направо  Shocked Та това си го обяснявам със следното:
1. невероятната жега в стаята;
2. като си изнервена и под стрес, тя кърмата много-много не тече
3. Законът за гадостта  Mr. Green Точно когато исках да докажа, че бебето вода не пие, тя точно тогава пи.

Та пак повтарям, и преди, и след този случай - много пъти съм и предлагала вода, защото не знаех как иначе ще уцеля момента, в който започва да иска да пие. Но освен този единичен път, никога не е искала.

Fly, и мен ме заболя като го описа!  Shocked Да ти кажа, аз не усетих нищо особено неприятно или болезнено, обяснявам си го с това, че аз всъщност НЯМАХ разкритие и де факто, той не си е пъхал пръстите вътре в шийката ми, само отпред я е опипал. Или пък както казват някои майчета с опит, всеки доктор пипа различно. Иначе и аз имам един такъв мнооого болезнен вагинален преглед, след секциото ми имаше съмнения, че задържам кръв в матката, защото лохиите ми поспряха на третия ден. Та това за да го проверят трябваше да ми опипат матката. Е направо щях да пукна #Crazy! Но тогава тя беше срязана все пак и сигурно затова почувствах такава жестока болка. Разбирам, защо т.н. ревизия на матката при  VBAC държат да я правят с упойка  Rolling Eyes

# 76
Oceanlab,Благодаря,че сподели как е минало раждането.Радвам се че е минало спокойно! Hug Целувки на бебо!

Несторова,остави!Няма какво да те уча на стъпките.Явно не го изпълнявам правилно щото при нас не капна и капка. Crossing Arms Но виж пратила съм малко в София.Глупи,20-20.Кой ти ги дава?Утре пак ще се пробвам,че днес са ми много подути краката. ooooh!

И сега един важен за мен и сигурно глупав за вас въпрос:Как се мерят тонове?Подозирам,че това,което ми пуска док за не повече от минута е просто сърчицето на бебето.А както преди време време уточнихме,тоновете са нещо различно.Или греша?
Скрит текст:
Хора,много съм притеснена.Тук не получавам никакво внимание.Докторът не ми дава никаква информация.Чак се чувствам виновна че съм се запознала с туй онуй около бременността и се интересувам. SadИска ми се да го сменя,но вече няма за кога.Ако реша да отида в Плевен,мисля,че не става без да съм ходила на нито една консултация..Страх ме,Не съм сигурна,че този си разбирам от работата. cry

# 77
  • София
Гифт, не се филмирай Praynig Тоновете са сърчицето на бебето, опасват те с един колан, и един уред прави нещо, като ЕКГ на бебенцето. Аз нямам представа каква степен ми е плацентата, как се храни бебето, какво количество са водите и куп други неща, които момичетата от темата споделят. Но имам доверие на лекарката си. Понякога се дразня, че обръща повече внимание на мен, вместо да говорим за бебето. Ей, на вчера пак- при все, че ми няма нищо, цял ферман рецепта (цикатридини не знам си там колко видове, за бъбреци, за... вече забравих). Както казах и преди, понякога прекалената информация пречи. Иначе и аз, като теб, например, като прочета нещо от гореизброените и започвам да се чудя как е при мен, защо не знам и ставам нервна. Не си го причинявай.

# 78
 Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 10:54 от Niki1

# 79
Ясно!Еми не са ми го правили.Никога.Слушаме сърчицето с ехографа и толкова.Кардиограма,колани..нищо такова.Е сега как да не филмирам?Вагинален секрет не ми взема,тонове не мери,на изследванията хвърля по едно око и не коментира.На всеки мой въпрос ми отговаря с половин уста..Толкова съм уплашена,че даже не мога да му се ядосам.По-скоро ме яд на мен самата,за дето се доверих на хората,без да знам,че те всъщност са толкова прости и ограничени,че са съгласни с всичко казано от докторите и се примиряват лесно при липса на внимание от тяхна страна и лошо отношение.
Ето сега,колкото не беше страх от раждането и го чаках с нетърпение,толкова сега се страхувам нещо да не сме пропуснали.Страхувам се как ще протече.Дали ще се направи всичко необходимо за мен и детето ми.Боже,много се страхувам!

# 80
Руми, нормално е да се притесняваш. Разбирам те много добре. Моята работа е основно свързана с пациенти и то предимно жени. Пиша епикризите предимно на болни от карцином на маточното тяло или маточната шийка, също и аднексите (яйчници). За да мога адекватно да пиша епикризите, аз уча от болничните учебници по гинекология, които намирам в болничната библиотека. Уча се и от лекарите с които работя.Смея да твърдя, ,че знам доста макар и да не съм лекар. Ето защи искам гинеколога ми да ми обяснява адекватно, а не да ме мисли за тъпа. Ето, и ти четеш и ти знаеш и е логично да искаш някой да ти отговаря подобаващо. Имаш право да изискваш, лично аз винаги си отстоявам правото на информация, за съжаление най-често ми я предоставят след скандали (а аз като яхна метлата никой не ми отказва). Стисни зъби, довери се на тоя и това е. Защото наистина нямаш време, за съжаление. Докато тръгнеш да опознаваш някой друг лекар и ще родиш. Ето и аз съм в шок от днес, и аз оставам без лекар баш преди раждането и много се скапах....Sad

Карли, не можеш да ме убедиш и това си е  Mr. Green Ние нямаме нищо общо с кучетата и котките. Вода ще давам и това си е моето мнение. Пък който иска да не дава, няма аз да давам акъли я...

Джине, как си го написала, ще каже човек че съм медиен магнат hahaha И притежавам ТЛС. Обаче и на мен са ми много гнусни тия детски конкурси за красота, а после защо имало педофили  ooooh! Горките деца, тия майки са с болни мозъци...

# 81
Близначе,много добре си ме разбрала!Ще му се доверявам на този и ще се моля на Господ всичко да е наред.Съжалявам за твоята лекарка.Мога си представя как се чувстваш.Дано те насочи към не по-малко специалист от нея и си родиш спокойна и в сигурни ръце. Praynig

# 82
Ще видиш, че всичко ще е наред  Hug После ще се смеем какви сме били шматки, но съвсем нормално е сега да се тревожим. Че то какво друго да правим по цял ден  Mr. Green

# 83
Тук съм  Mr. Green 3в1 не 2в1. Ще разправям по надолу  Flutter

djorgova_d да ти е жива и здрава госпожицата и много радости да има покрай вас от тук нататък   bouquet
Аз ви казах, че момите взеха да излизат първи ама... моята племенница е родена първите дни от деветия месец, а сина ми ако не беше планирано секцио сигурно щях да пренося. Надявам се и нероден Петко да не бърза, че не съм готва за него още.

Вода аз мисля ДА предлагам. Съгласна съм, че кърмата има всичко необходимо, но сега е такава жега, че ако детето има нужда от допълнително количество охлаждаща течност (антифриз  Mr. Green ) то ще си му я давам. А кърменето и аз смятам да е на поискване и на интервал не повече от 3ч. Имам тренинг със сина ми докато се разберем кой ого командва и кой кога ще яде.

Та с две думи да кажа защо станахме 3в1.
Скрит текст:
От вчера моят син е изгонен от яслата. Директорката ми се обади на обедд в най голямата жега да отида да си го прибера и да си поговорим. Като разговорът ни по телефона започна така:"Ти нали си на работа? А не ти сега си по майчинство! Ела да прибереш Златпзар понеже ухапа сестрата и хем и да си поговорим малко."
Аз  Shocked
Разговорът се въртеше около това колко ужасно е детето ми, видиш ли след 10 месеца в тази ясла и как изведнъж той е най непослушното дете. Избягвахме думата агресия, понеже тя не е психолог и не може да даде такава оценка на детето  Shocked Накрая ми бе съобщено, че от другият месец излизат сборни групи и направо като си го взема повече да не го нося. Видиш ли аз съм в майчинство и мога да си го гледам. Абсолютно недопустимо е дете да ухапе някого особено сестра, но е факт, че никой до сега не ми е казвал, че детето ми проявява някаква агресия в каквато и да е форма. Дори напротив - аз си прибрах детето на два пъти ама зверски ухапано първият път до кръв, а вторият път бузата му беше подута и насинена жестоко. Деца са, бият се, хапят се, за мен това е нормално. Но да ми се каже, че ще се предаде в общината за случилото се, но няма да бъдат взети мерки за това  Shocked Защо моето дете като беше нахапано така не се предаде докладна в общината и да не се вземат мерки пак така? Направо съм бясна. А сестрата е толкова добричка и съм сигурна, че малкият го е направил в радоста си към нея. Тя беше и толкова притеснена като го прибирах, но и дума не успя да обели от директорката. Отговори на въпросите си не получих. Ще ги получа от друго място така или иначе, но това че започват сборни групо, което за мен е неясно, понеже знам, че яслите нямат сборни групи, не означава, че аз като съм си в нас ще си държа детето толкова време затворено. Аз в момента не излизам защото не мога. Ходя до магазина в съседния блок и това е. Достатъчно си държах детето затворено 2 седмици в нас, понеже майка му е неспособна да го извежда. Според мен това е и основната причина да е пощурял сред децата в яслата тези дни. Наоплаках ви се за което се извинявам, но наистина съм много афектирана от случилото се и това е поредната издънка на директорката, за която вече на мен ми кипна маслото. За капак излезе, че се познавам с бившата сетра от яслата понеже и говоря на малко име. Ми на мен както ми говорят така и аз говоря на тях. Щом ми говорят на ти и аз говоря на ти. Аз съм не по малко образова от тях и смятам не съм по малко човек от тях. Директорката веднага смени тона и ме подкара на вие като ми заобеснява защо старите сестри вече не са там. Това си личи от колометри, но проблема им бил в тютюнопушенето на всеки 15мин. То с такъв началник и на 15мин пауза не стигат. Въпреки всичко аз не смятам да спирам детето си от ясла и ако трябва е стигна и до обшината да ми обеснят и те как така няма да мога да нося детето си на ясла през лятото.

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 22:47 от agnesana

# 84
  • София
Niki,  това с движенията за 1 час - със сигурност, не искаш да кажеш, че във ВСЕКИ час от деня бебето трябва да мърда по 10 пъти, нали?  newsm78 Да не се обърка (и побърка  #Crazy) някой? Според мен, има се предвид когато бебето започне да мърда активно, да преброиш колко пъти мръдва за 1 час, или пък да засечеш за какво време прави 10 движения... newsm78

Имам една книжка за бременността, там казват, че това броене трябва да започнеш да го правиш при пренасяне, и че трябва да има 10 движения за 4 часа, и то да избереш тези 4 часа, в които си забелязала, че бебето е по-активно. (Но трябва да са едни и същи 4 часа всеки ден, например от 18 до 22 часа.)

Тук пък посочват интервал от 2 часа (на английски е): http://americanpregnancy.org/duringpregnancy/kickcounts.htm

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 23:01 от karlie

# 85
Ники1, и по-конкретно:
Цитат
Второ, съставът на кърмата наподобява в много отношения състава на кръвта. Майчиното мляко съдържа 87% вода, която служи освен за разтваряне на хранителните вещества, също и за задоволяване жаждата на бебето.
Освен това съм кърмила до 3 годишна възраст второто дете.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 10:30 от fly2

# 86
Мале аз вече съвсем съм изперкала.Не мога сама да се понасям.Или ще ми е нервно и всичко ще ме дразни или ще ми е тъжно и ще се чувствам жалка и безпомощна.Вие раждалите,я кажете колко време след раждането се връщаме в нормално психическо състояние и изобщо връщаме ли се?

Ауу,Агнес,каква е тази директора.Каква община,какви мерки,какви 5 лева?Ще кажеш,че отглеждаш най-големия престъпник в България.Абе някои хора като не искат и не знаят как да се занимават с деца,защо изобщо се заемат с това?В никакъв случай не оставяй нещата така! Naughty

# 87
Карли, само веднъж в деня засичаш. Избираш си час, в който усетиш, че бебето е най- активно.
Сега като се поразрових наистина пише 2 часа. На мен от офиса ми дават само 1. Тях си слушам обаче.

Флай2, исках да наблегна на това, че кърмата е хранителна и полезна. Някак си ми прозвуча, че с тия 90% вода нищо друго не съдържа. Извинявай за недоразумението.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 10:55 от Niki1

# 88
  • София
Агнес,
Скрит текст:
Много неприятно. Но аз не мисля, че имат право да не допускат детето до яслата, КАК ТАКА?! Това е държавно заведение и това дете не е системно агредивно, доколкото разбирам става въпрос за инцидент. На моя приятелка две момичета отрязаха косата на дъщеря и в една от най-елитните столични гимназии и нищо не се случи, а тук говорим за малко дете и охапване... А, в яслата нямат ли психолог?
Близначе, а ти виж майките какви ентусиастки са..../за конкурсите говоря/ ooooh!
Дъщеря ми сутринта пита със какво ще храня бебето, казах, че от шишенце, при което тя укорително ми каза, че трябва сестра и да се храни от гърдите ми, защото там има мляко, което е много полезно. Стана ми странно, защото в последно време не е общувала с бабите си Thinking
Флай, вярно ли кърми 3 години Shocked Хора вие сте машини Peace

# 89
  • София
Лелеее, колко бебета си имаме вече! Живи и здрави да са!

Аз съм добре, но се усещам мнооого бременна. Дълго не мога да заспя, не мога да си намеря място, киселини ми се обаждат, краката ми изтръпват  Rolling Eyes . Ражда ми се вече.

Аз бях малко на село и много ми беше хубаво. През това време ремонта мъъъничко е напреднал.
 За 'добре дошла" у дома получих посещение от свеки. Гледа тя какво сме направили по ремонта и пита как ще подредим. Обяснявам аз, а тя :"За най-добре (поглежда ме в очите и повтаря натъртено), за най-добре ще е тук да е еди-как-си". Казвам, че не става, защото мебелите не се хващат така. Тя :'значи тук слагате това, там онова(т.е. нови мебели), защото така е най-добре"  smile3515 . Носи ми разни бебешки дрехи и аз ги оставям на възможно най-чистата част от апартамента. Живеем в условия на ремонт, част от багажа ни е в коридора, а тя от вратата :"Ох, ще взема да изхврля всичко от тук!".  newsm61 Най-ги обичам такива гости, дето не си знаят мястото. Стъпват ми в дома, а ще критикуват, вместо да имат уважението, независимо каки са условията (барем да ги бях канила, та да имаше за какво да мрънкат поне от части) !

Общи условия

Активация на акаунт