Частни училища-информативна тема

• 70 286
  • 955
  •   1
Отговори
# 555
  • В офиса
Soleil* , aз не съм чувала да има такава практика, а със сигурност щях да чуя, ако беше по-масово => е било нещо инцидентно. Идват ми наум две възможни причини: 1) Понякога, особено последните дни преди ваканция, когато не се учи усилено, децата (поне от класа на дъщеря ми) си организират "пикници", на които всеки носи всевъзможни вкусотии - домашно приготвени, или купени. Може този клас да е решил да съберат общо пари и да купят заедно храната. 2) Или може пък учителката да е решила по някаква причина да награди този клас - за някакво постижение, или преодолян проблем; А може дори да е изгубила бас.

За храната от вкъщи, нямах на идея че е забранена. Зная само, че е забранено да се яде в класната стая, което е нормално. Всъщност предполагам, че ако попиташ, биха се аргументирали (ако наистина е забранена) Със сигурност не е защото "не е престижно". По-скоро от съображения, че децата от вкъщи биха си носили предимно суха храна, а на място се готви разнообразна, топла и съобразена с нуждите им...

# 556
  • София
В ЧУ на моето дете храната се приготвя на място и още в петък можем да видим менюто за следващата седмица. Моето дете е доволно от храната. Отделно за класовете до 4 кл. има купи с  достатъчно плодове. Закуските се приготвят и изпичат на място / по една случайност познавам жената, която ги замесва и изпича, за да се пресни /. В лавката има здравословни неща / естествено без вафли и др. подобни/
Кое е това училище. Сподели моля.

# 557
И аз да се запиша, че вече сме в ЧУ и ще мога да информирам, но от септември, че ни е за първа година.

# 558
Супер, ще чакаме отзиви, особено ако споделиши и кое е училището Simple Smile

# 559
ЧОУ "Дружба", София. Много противоречиви мнения до сега, а от сега нататък - лични, от мен Hug

# 560
А пък в училището на детето ми са инсталирали машина за фреш и е страшен хит.

# 561

Страхотно! И аз ще предложа! Едно от първите хубави неща в нашето у-ще е, че се слуша всяко ново предложение и почти винаги се осъществява (но, по думи на директора, все пак) Като му дойде времето - ще кажа дали е така.
Първа стъпка - машина за фреш  Simple Smile

# 562

Хм, това не е никак лоша идея все пак ще го консумират съвсем пресно изцедено .... предполагам е от тези за цитрусите, които мачкат плода, защото другите си искат обслужване непрекъснато.

# 563
  • София
В училището на дъщеря ми (досегашното държавно) също има машина за сок, както и в лавката се предлагат само здравословни храни, има стол с прясно сготвена храна. Всичко това е по инициатива на родителското настоятелство и добрата воля на директорката да не спира добрите идеи, а да ги подкрепя.
В тази връзка искам да попитам в частните училища има ли практика с училищни настоятелства, с какво се занимават те?

# 564
Принципно имат, не съм била активна и нямам идея с какво се занимават, но предполагам, че родители, които имат време и възможност да се занимават ще са добре дошли, особено пък ако носят подобни ценни идеи  Peace

# 565
В училището на дъщеря ми (досегашното държавно) също има машина за сок, както и в лавката се предлагат само здравословни храни, има стол с прясно сготвена храна. Всичко това е по инициатива на родителското настоятелство и добрата воля на директорката да не спира добрите идеи, а да ги подкрепя.

Извинявай, имаш ли нещо против да споделиш за кое училище става дума?

# 566
  • София
Ще следя, темата с интерес. Малко ми е рано, но все пак.

ЧОУ "Дружба", София. Много противоречиви мнения до сега, а от сега нататък - лични, от мен Hug
Ще се радвам да споделиш мнение за това училище. Твоето детенце, кой клас ще е?

# 567
В очакване на новата учебна година, тамата е позамряла.
Синковеца ще бъде първа година в ЧУ, подготвителен клас.
При избора на училище, важен фактор беше разстоянието/отдалечеността на училището, не исках да пътува дълго.
Преди 2 дни получих писмо по ел.поща с информация относно: учебни помагала, започване на учебната година, заявление за транспорт и зелено училище.
Въпросното зелено училище се оказва / поне така пише в писмото/, че било традиционно за училището и се провежда всяка година в началото на учебната година, учениците си припомнят материала от предходната година, всичко това 8 учебни дни, извън София, в хотел с приспиване.
С две думи, бях доста изненадана от информацията, да не кажа шокирана. Детето е виждало госпожата, която ще му бъде класна точно 2 пъти. Вторият път изкара един учебен ден, за да се опознаят и взаимно преценят дали си допадат. Синковеца беше впечатлен и доволен, дори заяви, че повече не иска да ходи на градина, училището повече му харесва.
Няма как да пусна детето / на 5г. / на зелено училище, извън София, с преспиване, повече от седмица, с непозната госпожа, непознати деца, да не коментираме стреса за него, че е без нас толкова дълго време / не му се е случвало до сега/. Сигурно аз съм прекалено мнителна и притеснителна, не знам.........
Децата, които няма да са на зелено училище ще получат материали за самоподготовка. Мислех, че е редно да има алтернатива различна от самоподготовката в къщи.
Учебната година започва от 30.09.
Сигурно е моя вината, че не съм се информирала добре, но в сайта на училището имаше само снимки, както и във фейсбука от '' Зелени училища'', не знаех, че са традиционни, част от обучението, и най-вече, че включват и най-малките. На срещите, при избора на училище не са коментирани ''зелените училища''/ не съм се сетила да попитам/.
Сега установих, че имат и бяло/ски училище също с преспиване.

# 568
Много странна традиция. За големите класове звучи интересно. Но малко дете и аз не бих пуснала.

# 569
Традиция... Извиване на ръце и събиране на още средства. На Иванов казармата май имаше подобни практики - задължителен лагер еди къде си. Няма искам, не искам... Друг е въпросът кой и защо позволява подобни практики. Лагерите трябва да са пожелателни, а който се наема да ги организира трябва преди това да осигури нормално протичане на часовете за деца, които нямат желание да ходят.
Кое е това училище, което праща деца в предучилищна на 8-дневен лагер и не осигурява обучение на тези, които напълно резонно решават да го пропуснат???

Общи условия

Активация на акаунт