Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 706
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Ние вече сме записани
KODBG резултата и номерата са точни
Ако печелеше на кликвания и прелиствания
тази година щеше да си вече милионер.
Замисли се за догодина Феновете са много
smile3525 kaffeetrmker_2
Дали някой е снимал списъците с класирани деца? Нямам възможност преди четвъртък да отида на място.

# 241
записването се провали! безкрайна опашка и изнервени служители Simple Smile
Утре пак. Не исках да съм негативна, но със сигурност 15 минути на дете изглежда много неефективна процедура да не говорим за невъзможна в определения срок

Аз отложих напарво за утре.  Laughing

# 242
Качени са на сайта на Danybon още към 14 часа. danybon.com

# 243
# 244
Поздравления за всички новоприети и за техните родители!

Днес записах и аз синчето и сега започват да ни вълнуват семегейските теми.  Най-напред  кои ще са ни преподавателите по математика, български и надяваме се английски. За математиците стана ясно, че ще са г-жа Ваня Данова и г-жа Елена Киселова.
Г-жа Данова е дългогодишен преподавател в СМГ и определено има голям педагогически опит с малките математици. От детето знам от школата по програмиране в СМГ, където учи и  контактува с по-големи семегейчета, че Ханг Хуанг Та, влязъл в СМГ от ПМС 2012 и единственият влязъл тази година без изпит Кьонг Виет До от ПМС са нейни възпитаници. Гледайки и резултатите от ОМТ тази година се оказва, че измежду първите 10  има класирани двама от курса на г-жа Данова. Тя явно умее да създава успешни състезатели по математика. Надявам се  да е  при нея, защото детето има състезателен дух. Що се касае за езиците дано най- накрая да попаднем на строги и справедливи учители, та  да го научат да пише и чете грамотно и четливо, че всички неуспехи в математиката са ни следствие от българския, а английския му е  много важен за информатиката.

# 245
М8М8, с тези въпроси може би е добре да се прехвърлим в "бебешката" тема за СМГ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=667323.0  И без това е малко прашасала, да я побутнем  Simple Smile  Аз оставам с впечатление, че едва на 15.09. ще ни станат ясни повечето подробности около класове, класни ръководители, преподаватели ( с изключение на тези по математика, разбира се)

# 246
Имам едно питане към мамите чиито дечица са приети в СМГ.Моля ви да сполите как се подготвяхте за изпитите и кое най-много помогна на вашите деца да влязат в училището.Предварително ви благодаря  bouquet

# 247
Много моля майките, чиито деца са се явили на изпита в 107-мо и по предварителни изчисления ще се класират, но междувременно са приети в друго училище(най-вероятно  в СМГ) и смятат да запишат детето си там, нека ми пишат на лични!
 Ние сме на кантар и такава информация би ни помогнала, предполагам има и други дечица в това положение.
Благодаря!
 newsm51

# 248
  • София
"Дамата", която е записвала "нашите" (както ги нарича тя) ученици в СМГ е надминала всичките ми очаквания.. Подготвена от вашите мнения , предупредих свеки .
Госпожата е опитала да откаже служебна бележка/заявление, че синът ми е приет. Иска си "Удостоверението" и не я интересува, че то не може да бъде взето от "бившото" училище  без доказателство , че детето е прието в друго такова и ще продължи образованието си там...  Crossing Arms
Притекъл се някакъв татко на помощ (за което благодаря  Grinning) за да и разясни правилника.
Това обяснява, бавното придвижване на опашката.Ако всеки води спор с тази особа, по един или друг повод - 15 мин. е много оптимистичен срок.

# 249
  • София
Имам едно питане към мамите чиито дечица са приети в СМГ.Моля ви да сполите как се подготвяхте за изпитите и кое най-много помогна на вашите деца да влязат в училището.Предварително ви благодаря  bouquet

споделям моя опит:
в 1  и 2 клас подтикната от г-жата се яви на състезанията, като за целта решавахме задачи от "Математика за бързоуспяващи ученици" плюс задачите от предните състезания. В 3 клас - няколко избрани теми от Читанката плюс предните състезания. В 4 клас - неделен курс и  предните състезания; част от задачите от Математика за таланти, което са пробните изпити и изпитите от предните години. Искаше ми се да реши всички, но реално е решила около половината от двете книжки и книжката от годините, когато са били 3 задачи за разписване. Може да звучи малко, но реално е доста. За моето дете мога да кажа, че помогна най-много курса и това че той е протичал спокойно в подходящо за нея темпо, и са му показвани някои трикове. На допълнителни уроци не  е ходила никога, задачите, които е решавала вкъщи от предните състезания съм ги проверявала аз, ако е имала грешни сме ги решавали заедно. Няколко пъти за решенията ни е помагал форума. Ми това е, останалото е подкрепа и вяра в детето.

# 250
Имам едно питане към мамите чиито дечица са приети в СМГ.Моля ви да сполите как се подготвяхте за изпитите и кое най-много помогна на вашите деца да влязат в училището.Предварително ви благодаря  bouquet
На първо място желание, участие в състезания включително КМС и ВМС за тренировка на скоростно четене и решаване, и в 4 клас курс в СМГ, където се преговарят темите от състезанията и най-важното решаване на задачи с описание. Ако бяхме ходили и в 3 клас на курс може би щяхме да сме още по-добри на състезанията, но така или иначе от всички имаше грамота така че не е било фатално. От друга страна се бях притеснила, че ако в 3 клас е минат материала с повторението може да се затвърди, но пък рискуваш да му е скучно в 4 клас и да изпусне нещо, което не му е било ясно от 3 клас. Решаване на задачи толкова колкото е приятно на детето а не на всяка цена по 5 часа на ден преди изпита и спокойствие и позитивно мислене.

# 251
"Дамата", която е записвала "нашите" (както ги нарича тя) ученици в СМГ е надминала всичките ми очаквания.. Подготвена от вашите мнения , предупредих свеки .
Госпожата е опитала да откаже служебна бележка/заявление, че синът ми е приет. Иска си "Удостоверението" и не я интересува, че то не може да бъде взето от "бившото" училище  без доказателство , че детето е прието в друго такова и ще продължи образованието си там...  Crossing Arms
Притекъл се някакъв татко на помощ (за което благодаря  Grinning) за да и разясни правилника.
Това обяснява, бавното придвижване на опашката.Ако всеки води спор с тази особа, по един или друг повод - 15 мин. е много оптимистичен срок.

Мъжът ми е бил този татко.   Laughing

# 252
Подготовката на синът ми е подобна на тази описана от EliG .Лежерно до 4 клас, само явяване на състезания , за които подготовката е била 3-4 теми от предни години и в началото Математика за бързоуспяващи ученици.
В 4 клас курс-дават домашни, така че всяка седмица е отделял поне по час да ги напише. Само задължителните състезания за прием в СМГ.
Синът ми е спортист, който по стечение на обстоятелствата се справя добре и с математиката. Винаги сме се старали задачите да не му пречат на спорта, да не го насилваме, защото стигне ли се до избор между двете е нормално да избере спорта. Преди изпита ходихме за 8 дни на море. Не сме изтерясвали и СМГ не ни е бил самоцел, но пък и не сме неглижирали задачите. Лично за себе си винаги съм била убедена, че за него ще е добре да учи сред деца, на които им се отдава математиката, но в същото време не на всяка цена.
Абсолятно подкрепям по- горно мнение, че децата сега имат нужда от детство, игри, спорт.

# 253
Здравейте, току що синът ми ме застреля с детайли от това, как е протекъл изпитът в СМГ!
Детето ми разказа как спокойно се е преписвало, докато учителите са си говорили в коридорите "на хладно", както се изрази то!
Сега ми става ясно как е възможно деца с доста посредствено представяне на състезанията през годината, да изместят някои от първенците...
Чудя се, дали при това положение випускът ще е на ниво и дали, училището за което толкова се борихме, ще оправдае очакванията ни...
Все пак - ще се запишем утре, но с едно наум...

# 254
Здравейте, току що синът ми ме застреля с детайли от това, как е протекъл изпитът в СМГ!
Детето ми разказа как спокойно се е преписвало, докато учителите са си говорили в коридорите "на хладно", както се изрази то!
Сега ми става ясно как е възможно деца с доста посредствено представяне на състезанията през годината, да изместят някои от първенците...
Чудя се, дали при това положение випускът ще е на ниво и дали, училището за което толкова се борихме, ще оправдае очакванията ни...
Все пак - ще се запишем утре, но с едно наум...

И от кой са преписвали?
В стаята на моето дете не само, че не се е преписвало, но не се е и говорело - непрекъснато е имало преподавател.
Това за изместването е друга тема...

Общи условия

Активация на акаунт