Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 721
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, току що синът ми ме застреля с детайли от това, как е протекъл изпитът в СМГ!
Детето ми разказа как спокойно се е преписвало, докато учителите са си говорили в коридорите "на хладно", както се изрази то!
Сега ми става ясно как е възможно деца с доста посредствено представяне на състезанията през годината, да изместят някои от първенците...
Чудя се, дали при това положение випускът ще е на ниво и дали, училището за което толкова се борихме, ще оправдае очакванията ни...
Все пак - ще се запишем утре, но с едно наум...
това е малко несериозно изказване. Те са малки непознати деца. Откъде точно преписват като дори във форума имаше спор по решенията на задачите доколкото си спомням. Да не говорим за краткото време. Относно модул 2, повечето цеца пишат толкова нечетливо, че сами не си разчитат ....та за какво преписване въобще говорим

# 256
Съгласна съм със Slayer .
Сега попитах синът ми- учител е седял през цялото време в стаята, не се е говорило. И да е преписвал някой моя син не е видял, защото е решавал задачи. Според него звучи абсурдно.

# 257
  • София
Това с преписването звучи смехотворно просто. Най-малкото откъде ще знае детето от кого точно да препише. Според мен нито има време, нито има смисъл от това. Това да не е в клас, където се знае кой какви знания има и в чии писания да "надникнеш"...Най-много да си загуби времето и/или да препише нещо грешно...

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 22:43 от *Ирина*

# 258
Здравейте, току що синът ми ме застреля с детайли от това, как е протекъл изпитът в СМГ!
Детето ми разказа как спокойно се е преписвало, докато учителите са си говорили в коридорите "на хладно", както се изрази то!
Сега ми става ясно как е възможно деца с доста посредствено представяне на състезанията през годината, да изместят някои от първенците...
Чудя се, дали при това положение випускът ще е на ниво и дали, училището за което толкова се борихме, ще оправдае очакванията ни...

А кой от кого е преписвал? Все пак децата са конкуренти? Не врявам да са толкова глупави, че да помагат на конкурентите си. Но дори да препишат, и дори да е вярно това, което са преписали, те няма да изместят най-добрите, а някои от последните около чертата. Та няма да спадне нивото.

# 259
  • София
Но дори да препишат, и дори да е вярно това, което са преписали, те няма да изместят най-добрите, а някои от последните около чертата. Та няма да спадне нивото.
А и колко да е в точки това вярно преписаното, ако успеят все пак да го направят.
Поредната градска легенда.  Crossing Arms

# 260
  • София
M8M8 , благодаря!  Hug Grinning

Относно "подготовката",  същата като на Ели.
Само да допълня, колко много му повлия курса. Той наклони везните и му вдъхна истинско желание да учи в СМГ. Децата , с които се запозна, атмосферата, която цареше в час, много по различна от тази училище. Беше много впечатлен от тях и заяви,че иска такива деца за съученици, защото ще имат много общи интереси и теми за разговор.
Започна да уважава интелекта на момичетата... Laughing Laughing

За преподавателя, вече съм говорила много.  Heart Eyes

# 261

В коя стая е било детето помните ли?
Тъкмо попитах сина. Каза, че е бил в стая 413 и е имало както се изрази той строг контрол. Даже не пускали  до тоалетната по двама едновременно. За преписване не бил забелязал, но си спомням, че на Черноризец Храбър ми каза, че не стигнали третокласниците и били по двама четвъртокласници на чин.
Сега са били по един. Ако са описвателни задачи ще им е трудно да преписват, но ако е тест с ограждане на отговори а, б, в, г, какъв е проблема да си сверят отговорите.
Като решава в къщи  само да му кажа, че има грешка, без да уточнявам къде е в целия тест,  сам си я открива, но ако не му кажа никога няма да си я намери дори да има време. Винаги смята, че е безгрешен.

# 262

Предлагам, да се откажете от приема и да освободите място на чакащите резерви, тъй като посредствените са изместили тези "велики математици", за които четем цяла седмицавъв форума.

# 263
Имам едно питане към мамите чиито дечица са приети в СМГ.Моля ви да сполите как се подготвяхте за изпитите и кое най-много помогна на вашите деца да влязат в училището.Предварително ви благодаря  bouquet
Моят опит е , че всяко дете е различно. Много малко са докоснатите от бога с дарба на перфектни математици.
Решаване на много задачи , труд вяра в собствените си възможности, без да се прекалява /взимат се много на сериозно, като успеят внякое състезание/ , ходене на състезания и пробни изпити в СМГ. Тук задачите и провеждането на изпита не са като на никое друго състезание нито като време, нито по трудност. Но труд, труд и труд. Това е формулата на успеха!!!

# 264
  • София

В 4 клас - ..... и книжката от годините, когато са били 3 задачи за разписване. ...

За коя книжка става въпрос ?

# 265
  • София
Книжката със задачи от конкурсните и пробните изпити 2000-2005, малък формат, издание на СМГ. Тогава форматът за прием е бил три задачи за разписване. Имам я в ксерокопиран вариант от майка с по-големи дечица, учещи в гимназията. Може би я има на Славейков, бих я сканирала, но трябва да намеря време да я зачистя, че има доста писано отгоре й.
Да допълня предния си пост - би било хубаво да се решат задачите от двете Математики за таланти. Ние започнахме късно, чак след нова година, и не винаги оставаше време за тях и детето успя да мине само половината.

# 266
  • София
Благодаря, Ели !

# 267
 Prizma, ако проявяваш интерес към книжката, имам я в pdf формат.  Simple Smile

# 268
  Дидева, на имейл ли ще я пратиш?

# 269
  Дидева, на имейл ли ще я пратиш?
Може на мейл, може да я кача в DOX-а... По желание на клиента.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт