Грижи за косата - 92

• 60 375
  • 752
  •   1
Отговори
# 540

tedi133, sweety Simple Smile страхотни сте, благодаря ви! Ще заложа на Митик ойл, значи  Wink

# 541
  • София
Преди малко прочетох в друга тема, че препоръчват ето това масло:

Сравняват го с това на Лореал  и казват, че е по-добро, особено за по-суха коса.

# 542
Аз си направих маска с яйце(жълтък) , кисело мляко , зехтин и кокосово масло , стана стахотна косата ми  Heart Eyes само дето митиша на кокошка малко  Laughing

# 543
Един въпрос за хранителните добавки. В момента пия цинк и биотин, заедно с фолиева киселина.Преди да започна да ги пия пих приорин з месеца. И тъй като пише, че и зинка и биотина се пие 3 месеца, чудя се нама ли да ми дойдат много?И не трябва ли да правя някаква почивка?Все пак не мога да ги пия постоянно нали.

# 544
Един въпрос за хранителните добавки. В момента пия цинк и биотин, заедно с фолиева киселина.Преди да започна да ги пия пих приорин з месеца. И тъй като пише, че и зинка и биотина се пие 3 месеца, чудя се нама ли да ми дойдат много?И не трябва ли да правя някаква почивка?Все пак не мога да ги пия постоянно нали.

цинк-биотинът се пие 1 месец  Thinking в темата е обсъждано,че се изпива 1 опаковка,после 1 месец почивка и после пак така.

# 545
Благодаря  Simple Smile

# 546
Miss_Bingley, мисля че ти беше писала,че е спорен въпроса за добавянето на алкохол в домашните маски за коса. Това, което аз знам е,че е добре да се добавя, когато слагаш маската в корените,по скалпа,защото подобрява усвояването на маслата от кожата. А за дължините, които са сухи и много увредени е добре да се избягва, защото изсушава допълнително.  Peace
И да споделя за маска, в която една от съставките е намачкан банан  Sick е няма такъв ужас! Намачках свръх старателно банана, но това не попречи да остане в косата ми,заплетен между космите, покафенял и въобще гадна работа, едва го измих. Накрая остана тук там и след като изсуших продължих да премахвам ръчно остатъци  Tired Не ми беше станала супер косата даже изобщо... Такива неща повече на косата си не слагам. Преди пробвах маската с червен пипер и тази с горчица на прах (синапено семе) и ядовете бяха същите - остатъци в дължините, които супер трудно отстраних! Просто не си струва според мен...

# 547
______Freya_______, хаха, разсмя ме! Аз вчера вадих сварени яйца от дължините (а уж с хладка вода се мих), а предната седмица стъргах залепнала хума от скалпа  Laughing Мислех, че съм само аз! Аз си правя шей с банан и мляко (за пиене) и го разбивам с блендер, може би така ще стане за маска. А това с червения пипер мислех да го пробвам, но ти май ме отказа Simple Smile Въпреки това не спирам да се мажа Simple Smile) Косата ми върна блясъка си, но за сметка на това изгуби напълно обема си... Сега имам дилема, да се подстригвам или не  ooooh! Тъкмо си харесвам дължината, но пък не съм се подстригвала от 3 месеца. Оо, сетих се за маските с мед, от тях съм много доволна, също губя обем (какъвто нямам, що за израз използвах!), но пък косата става страхотно мека и бляскава.

# 548
______Freya_______
Аз си правя домашните маски напоследък само с масла - слагам Стимулант на Икаров,маслото на Макадамия,маслото на Нукс и малко зехтин,стоя около час-два.Косата ми е суха в дължините и от тази маска става много хубава.Може би има значение,че смених и шампоана - взех си Митик ойл,много съм доволна от него.Хидратира ми повече косата,отколкото шампоани,които са за къдрава коса ( последно на Джон Фрейда ).Препоръчвам го за сухи коси  Peace

# 549
L.o.v.eGrinning да и аз си мислех,че блендиран може би няма да остане, но предпочитам да го пия, на косата повече не рискувам  Mr. Green Червения пипер и синапеното семе едно,че никаква лютивина и парене, които пише да се очакват, не получих, друго,че измиването беше още по-плачевно от това с банана, защото частичките бяха съвсем дребни  ooooh! абе някакъв ужас просто...
.◦♥Жана♥◦., моята е права и беше трудно представям си на къдрава какво е  Shocked И аз преустанових маслените маски. И на мен много ми харесва Митик Ойл шампоана Heart Eyes
Като си помисля колко много още жени са имали проблеми с някои от домашните маски...  Laughing

# 550
Цитат
И аз преустанових маслените маски.
А, защо?Не си доволна ли?

# 551
Цитат
И аз преустанових маслените маски.
А, защо?Не си доволна ли?
Исках да кажа преоткрих маслените маски, бях направила почивка от 2 месеца и сега започвам отново  Laughing Embarassed Crazy

# 552
 Hug Hug Hug

Сега като се замисля за олиото Макадамия... Да, знам, че пише, че може да се използва и в маски, но не мисля, че е подходящо за редовна употреба в корените, все пак има силикони, които запушват скалпа. Има чисто олио от Макадамия, което е препоръчително за скалпа пред такова със силикони.
А за дължините не мога да отрека, че е прекрасно!

# 553
Привет, дами!

Да се отчета и аз - направих маската с тривитаминол. Комбинация от 2 жълтъка, супена лъжица мед, зехтин, арганово масло(най-вече заради аромата - да притъпи миризмата от жълтъка), вит А,D и малко тривитаминол. Не си намазах корените, престоях под найлонова шапка и хавлиена кърпа 2 часа. Хареса ми резултатът. Определено ще повторя пак през уикенда Simple Smile

п/с къде да питам за макадамията, марка?

# 554
Zorie, зависи за какво ти трябва маслото. Ето два варианта:
http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-% … %D0%BC%D0%BB.2358
http://www.zlatnaribka.com/olio-macadamia-healing-oil-treatment-30-ml

Защо не слагаш маската в корените?

Общи условия

Активация на акаунт