ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 628
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте,
прочетох книгата "Ние и зоната". От известно време чета форума- прочетох в него много ценни напътствия. Разгледах сайта www.vzonata.com- огромни усилия са вложени в него- много подробно и увлекателно е написано всичко.
Може ли някой да ми отговори на следният въпрос- имам следните мерки:
Жена
ханш- 103 см.
талия при пъпа-90 см.
тегло- 63 кг.
височина- 168 см.

От таблиците в книгата "Зоната" и "Ние и зоната" изчислих, че трябва да консумирам 7ПБ, а от КАКЛКУЛАТОРА ЗА ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ В ЗОНАТА изчисли, че трябва да консумирам 9ПБ.

Къде бъркам? Моля, помогнете да изчисля колко протеинови блока трябва да консумирам дневно?

# 526
Спокойно си хапвай по 9 Б. Според новите проучвания на д-р Сиърс жените не бива да падат под  8Б. А книгата " Ние и Зоната" е писана доста отдавна и оттогава има изменения в грамажите, които се препоръчват за 1Б и в някои други неща. Така че се води от таблицата в сайта и те съветвам да не ползваш рецепти от книгата, че доста ще се объркаш.

# 527
Здравейте, наскоро пробвах нови рецепти от Зоната, харесаха ми и реших да ги споделя
КЛАДНИЦА С ПИЛЕШКО МЕСО - 3блока:

кладница     230гр.       1   бл.В
лук                65гр.        0.5 бл.В
чесън            15гр.        0.5 бл.В
хляб                                1   бл.В

Пилешко варено  56гр.    2бл.П
кашкавал              28гр.    1бл.П

Зехтин                   1ч.л      3бл.М

Подправка -  копър

Гъбата кладница се сварява съвсем леко, за около 5 мин.След това, заедно с лука се задушава в
зехтина.Добавят чесъна и копъра, сол и по желание други предпочитани подправки. Когато лукът омекне се добавя и пилешкото.Всичко това се изсипва в тавичка, пече се на 220-230 градуса за
около 20-30 мин. Преди да извадим тавичката поръсваме с настъргания кашкавал

БРОКОЛИ С ДОМАТИ НА ФУРНА  6 блока/2 по 3 бл./

Броколи  320 гр.     1бл.В
домати    240гр.      1бл.В
хляб         2 фил. /по 1 на порция/
кисело мляко  120гр. 1В+1П бл.

сирене             56гр.   2бл.П
яйца        2бр.          2Пбл.
кренвирш /или пилешко месо варено-28гр./  1Пбл.

зехтин 2ч.л.    6 бл.М

Броколите се сваряват.
Доматите заедно с кренвирша/нарязан на колелца/ се задушават в зехтина, когато им поизври водата се изсипват в тавичка, добавят се броколите и се заливат с разбитите заедно с киселото мляко и сиренето яйца. По желание се добавя магданоз.Пече се във фурна на 200 градуса за около 20 мин.
добавя се половин плод на порция

Дано да Ви хареса!!!

# 528
  • варна
момичета,имам питане пак,не видях в табличката магданоз,копър,сол,може ли да слагаме на салатките и ястията?

# 529
Без никакви притеснения  Wink Само зехтина се брои. Дори и оцета не се смята. Така че си овкусявай , както ти е вкусно.

# 530
Обаче внимавай с лимоновия сок, че е в червения край на табличката. Wink

# 531
Плахо , казвам, здравейте!  bouquet
От близо месец се подготвям да пиша  - поизчетох почти всичко и се възхищавам на  всички пишещи тук ...Дано и аз успея да се справя с проблема си...
Да, историята е банална - жестоко качване на кг, след две раждания с голям интервал(11 години), много натоварено ежедневие и т.н....
Та бих благодарила ако някой от вещите в ЗОНАТА тук, ми каже дали се ориентирам правилно. Ето го примерното ми меню: ( ще напиша само закуската и обяда. предполагам е достатъчно да ми кажете дали правилно тълкувам всичко...)
Аз имам 9 блока на ден:
3акуска: -1 ко.ф кис. мляко - 2% - 2бП+2бВ
2 суп лъжици авокадо - 2Бм

Обяд: 126 гр. свинска шунка - 3 бП
240 гр. домат - 1 бв
Стафиди - 2 суп. лъжици - 2бВ
Маслини - 6 бр. - 2бМ
Лешници - 3 бр - 1БМ

Надявам се правилно съм комбинирала, това което ме притеснява, е че след поглъщането на подобно количество храна за обяд...се чувствам дискомфорно...май никъде не успях да прочета за подобен проблем...Дали не правя някаква ТОТАЛНА грешка?
Благодаря предварително! Hug

# 532
  • София
Плахо , казвам, здравейте!  bouquet
От близо месец се подготвям да пиша  - поизчетох почти всичко и се възхищавам на  всички пишещи тук ...Дано и аз успея да се справя с проблема си...
Да, историята е банална - жестоко качване на кг, след две раждания с голям интервал(11 години), много натоварено ежедневие и т.н....
Та бих благодарила ако някой от вещите в ЗОНАТА тук, ми каже дали се ориентирам правилно. Ето го примерното ми меню: ( ще напиша само закуската и обяда. предполагам е достатъчно да ми кажете дали правилно тълкувам всичко...)
Аз имам 9 блока на ден:

240 гр. домат - 1 бв
Маслини - 6 бр. - 2бМ
Лешници - 3 бр - 1БМ

Надявам се правилно съм комбинирала, това което ме притеснява, е че след поглъщането на подобно количество храна за обяд...се чувствам дискомфорно...май никъде не успях да прочета за подобен проблем...Дали не правя някаква ТОТАЛНА грешка?

Здравей,
1.Киселото мляко за да е балансирано като БП+БВ трябва да е 0,1.
2.Св.шунка ако не си я изчислила по етикет не е ясно колко грама е 1ПБ
3.Стафидите не са удачен избор за БВ защото са "червени". Най-добре е да се придържаш към "зелените" продукти от таблицата.
Не пишеш часовете на хранене. Вода пиеш ли? По колко и кога? Тук също има много инфо. Успех.

# 533
Плахо , казвам, здравейте!  bouquet
От близо месец се подготвям да пиша  - поизчетох почти всичко и се възхищавам на  всички пишещи тук ...Дано и аз успея да се справя с проблема си...
Аз имам 9 блока на ден:

240 гр. домат - 1 бв
Маслини - 6 бр. - 2бМ
Лешници - 3 бр - 1БМ

Здравей,
1.Киселото мляко за да е балансирано като БП+БВ трябва да е 0,1.
2.Св.шунка ако не си я изчислила по етикет не е ясно колко грама е 1ПБ
3.Стафидите не са удачен избор за БВ защото са "червени". Най-добре е да се придържаш към "зелените" продукти от таблицата.
Не пишеш часовете на хранене. Вода пиеш ли? По колко и кога? Тук също има много инфо. Успех.

Леле ,значи съм в тотални грешки...Трудно ще ми е да изчислявам всеки път по етикет...Вода пия много...знам ли...2 литра...а как тогава се смята кис. мляко 2%?
И ме вълнува, капсулите рибрно масло, които пия, броят ли се за някакъв блок?

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 10:05 от pimentoto

# 534
  • София
Не, рибеното масло не се брои.

# 535
Добър ден, пиша тук с надеждата да намеря компетентно лице, което изготвя хранителен режим по "Зоната". Не знам дали е най - правилният начин за сваляне на излишни килограми, но ми е една от последните надежди, а нещо не мога да се ориентирам как да си изготвя меню по тези блокове.
Пробвах, какви ли не диети, резултатът е само докато ги спазвам, в момента в който си позволя нещо по - различно от салати, плодове и риба и веднага + е на лице. Иначе не мога да се оплача от бавно сваляне, постоянно килограмите ми варират лятото, когато има изобилие от плодове и зеленчуци и хапвам само от тях за 2 месеца съм сваляла и 20кг, но неизбежно зимата си ги възвръщам. Знам, че не е правилно, нито пък здравословно. Затова сега се спрях на този начин на хранене, не държа да е бързо, но искам да си ги запазя. Ще съм много благодарна ако някой разбиращ от това се свърже с мен! Благодаря предварително! Лек ден!

# 536
  • Варна
здравейте!
искам да попитам лападът и копривата като спанакът ли ги измервате-1ч.ч.?

# 537
  • София
Добър ден, пиша тук с надеждата да намеря компетентно лице, което изготвя хранителен режим по "Зоната". Не знам дали е най - правилният начин за сваляне на излишни килограми, но ми е една от последните надежди, а нещо не мога да се ориентирам как да си изготвя меню по тези блокове.
Пробвах, какви ли не диети, резултатът е само докато ги спазвам, в момента в който си позволя нещо по - различно от салати, плодове и риба и веднага + е на лице. Иначе не мога да се оплача от бавно сваляне, постоянно килограмите ми варират лятото, когато има изобилие от плодове и зеленчуци и хапвам само от тях за 2 месеца съм сваляла и 20кг, но неизбежно зимата си ги възвръщам. Знам, че не е правилно, нито пък здравословно. Затова сега се спрях на този начин на хранене, не държа да е бързо, но искам да си ги запазя. Ще съм много благодарна ако някой разбиращ от това се свърже с мен! Благодаря предварително! Лек ден!
Здравей,
Първо - Зоната е погрешно да се счита за диета за отслабване. По скоро я приеми като здравословен и природосъобразен начин на хранене, чиято цел е подобряване на здравословното състояние. Загубата на излишните мазнини(отслабване) е вторичен ефект от зоновото хранене.
Хранителния режим можеш да си го измислиш и сама на основата на това с какво обичаш да се храниш. Ще се опитам да обясня основните правила за зоновото хранене:

1.На едно хранене се консумират протеини, въглехидрати и мазнини в определена пропорция. За по-лесно смятане д-р Сиърс е въвел понятието БЛОК. Тогава на едно хранене трябва да се консумират еднакво количество блокове протеини, въглехидрати и мазнини.
2. Колко блока ти се полагат можеш да изчислиш тук. Аз ям по 10 блока.
3.Между 2 хранения не трябва да има повече от 5 часа, като на 1 хранене се ядат еднакво количество блокове протеини, въглехидрати и мазнини
4.На ден имаш поне 5 хранения- 3 основни(закуска, обяд, вечеря) и 2 междинни(следобедна закуска и закуска преди сън).
5.Моите 10 блока съм разпределил така - 2-3-1-3-1. Това е закуска - 2блока, обяд - 3блока, следобедна закуска -1блок, вечеря 3 блока, закуска преди сън -1блок.
6.Когато кажем закуска 2 блока това значи, че за закуска се ядат 2 блока протеини + 2 блока въглехидрати + 2 блока мазнини. Съответно е същото за останалите хранения, където под блок се разбира блок протеин(БП)+блок въглехидрат(БВ) + блок мазнина(БМ).
7. В тази таблица можеш да видиш кой продукт и колко от него какъв блок се явява. Остава да си сглобиш менюто според това колко блока си си изчислила. Препоръчвам ти да приемаш само от зелените храни поне първите 3-4 месеца докато премине хормоналната настройка на организма ти.

8.Пие се доста вода. Тук е калкулаторът за вода. Половин час преди хранене се пие по около 250 мл вода.
9.Първото ти хранене трябва да бъде до 1 час от събуждането ти от сън.
10. Горещо препоръчвам прочитането поне на една от книгите на д-р Сиърс. Тук и тук.
11.Много рецепти за зонови ястия има тук.

Зоната наистина може да промени живота ти както промени моя, а и на много хора от този форум. И всичко това без "вълшебни" хапчета.
Успех!

# 538
  • София
здравейте!
искам да попитам лападът и копривата като спанакът ли ги измервате-1ч.ч.?
Ако нещо го няма в таблицата то си го изчисляваме по етикет.Прочети тук как става.

# 539
  • Варна
Гого61,много благодаря....този сайт,който си дал и много полезен...  bouquet

дали това рибено масло е добро
http://iherb.bg/nowfoods-ultra-omega-3-180-softgels/
ако не е,то което е добро и да може да се купи от БГ
мерси предварително!!

Общи условия

Активация на акаунт