ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 127 974
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Според мен е по-добре да махнеш картофите и да си хапнеш салатката.
Картофите,ориза и хляба определено не са добър избор!

# 661
  • Chicago/Varna
По добре забрави за картофа, и яж повечко салата. Т.е ако искаш да си в Зоната, трябва да си мериш блоковете  Wink за да знаеш колко салата ще изядеш

# 662
Благодаря Ви.

# 663
Момичета исках да Ви попитам дали Зоната би могла да ми помогне при хормонални нарушения свързани с щитовидната жлеза? Пия си хапчетата, но имам доста неприятни на моменти симптоми, сърцебиене, топли вълни. Надявам се да ги преборя с новия си начин на хранене.

# 664
  • Chicago/Varna
Зоната е хормонална диета. т.е създадена с цел да се регулират хормоните.

# 665
Зонувате си тук  Crazy Има и познати лица от ехеее кога  Flutter

Идвам да гушна Емигрантката, ей така просто  Grinning Heart Eyes Hug

# 666
  • Chicago/Varna
Идвам да гушна Емигрантката, ей така просто  Grinning Heart Eyes Hug

Ах милата ми тя Меритооооо  Hug Ама ако знаеш как ми липсваше на последното състезание сега преди няколко седмици...често се сещах за теб..беше някак си скучно  Laughing
Много се радвам, че си показа нослето. Аз  рядко влизам, но нещо се зачетох тук последните няколко дена Simple Smile Всички са новички както ми изглежда, и почти никой от старите муцунки не се вясва..... Иначе аз си бродя из моята територия, тук идвам само на гости   bouquet

# 667
Здравейте на всички,

след дълго "изоставяне" най-накрая реших да се взема в ръце и да се погрижа за себе си.
От седмица започнах да тренирам по малко и да ограничавам храненето.
В миналото контролирах теглото си (говоря за +-4-7кг максимум) с 3-4плодувания за година, но сега имам много килограми за сваляне и не намирам този режим за правилен.
От вчера чета за режима Зоната и така обяснено ми се струва изключително логичен. Набляга се точно на биохимичните връзки в организма и защо и как се отразява яденето на едно нещо върху тялото ни, хормоните и всичко останало.
Смятам след седмица да започна Зоната и силно се надявам, че комбинирана с тренировки ще даде ефект.
Записвам се, за да следя темата. Доста неща все още не са ми ясни, но предполагам с времето и с четене ще си дойдат по местата.
По калкулатора излиза, че трябва да приемам 12блока дневно, само ще видя как ще се справя със закуската (трудно ми е да закуся час след като стана, защото вече съм на работа).

# 668
  • София
Смятам след седмица да започна Зоната и силно се надявам, че комбинирана с тренировки ще даде ефект.
Ако си стриктна резултатите неминуемо ще дойдат.
Записвам се, за да следя темата. Доста неща все още не са ми ясни, но предполагам с времето и с четене ще си дойдат по местата.
Можеш да погледнеш тук и тук.
По калкулатора излиза, че трябва да приемам 12блока дневно, само ще видя как ще се справя със закуската (трудно ми е да закуся час след като стана, защото вече съм на работа).
Трябва да се закуси ДО час след ставане, като до 30 мин. след ставане трябва да си си изпила водата и след това след 30 мин. да закусваш. Значи ако след ставане веднага си изпиеш водата ще можеш да закусиш 30-35 мин. след ставането. Успех.

# 669
Гого, благодаря много.  
Редактирам се, установих какво мога да хапвам за закуска - кисело мляко с някой от видовете ядки.
Тази сутрин не бях подготвена и хапнах няколко лъжици кисело мляко.  Честно казано ми се стори ужасно, а като цяло обичам кисело мляко.

Сега идва въпроса какво може да се хапва при междинните закуски, тази преди обед и след обед?
Възможно ли е отново кис.мляко с ядки?

Обяда и вечерята също са ми все още мътни и какво се случва ако превиша количеството протеини и мазнини?
Имам 12блока за моето тегло, ръст и физ.натоварване но някак не мога да определя точно какво и как да ям все още.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 09:04 от Sesylle

# 670
Сега идва въпроса какво може да се хапва при междинните закуски, тази преди обед и след обед?
Възможно ли е отново кис.мляко с ядки?

Обяда и вечерята също са ми все още мътни и какво се случва ако превиша количеството протеини и мазнини?
Имам 12блока за моето тегло, ръст и физ.натоварване но някак не мога да определя точно какво и как да ям все още.

Всичко може да се комбинира стига да спазваш съотношението Б М В
Ето тази табличка ще ти е много полезна, ако не я знаеш вече
http://www.vzonata.com/Tablica.htm

Можеш да комбинираш примерно така:
Сутрин 1 блок
Междинна закуска 1 блок (или ако ставаш по-късно - в 9-10ч два блока)
Обяд - 4 блока
Следобедна закуска - 1 блок
Вечеря - 4 блока
Хапване преди сън - 1 блок
Винаги можеш да добавиш междинното хранене към някой от основните блокове. Хубаво е обаче хапването 30 мин преди сън да остане.

За междинно хапване може следното примерно:
една средна ябълка (около 100 гр)+ 1 чаша протеин на прах (7гр чист протеин)+1 орех (или други ядки 3 броя)
аз обичам сандвич с пълносърнест хляб половин филийка с кашкавал 28 гр. или филе 28 гр.
Може и котидж сирене 56 гр. - много е вкусно (или варено яйце) с лютеница (домашна!)-100 гр.
Абе, яко можеш да си вихриш въображението.

Принципно, не е добре да се превишава на едно хранене повече от 4-5 блока.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 10:21 от Пит

# 671
Пит, благодар, таблицата я гледам и в общи линии си отговарям на някои въпроси.
Но ето сега за обяд примерно....имам по 1блок от Б М В, или по 3блока от всяка група?
Т.е. общо 3блока ли трябва да изям, или по 3блока от Б М В?

# 672
Пит, благодар, таблицата я гледам и в общи линии си отговарям на някои въпроси.
Но ето сега за обяд примерно....имам по 1блок от Б М В, или по 3блока от всяка група?
Т.е. общо 3 блока ли трябва да изям, или по 3блока от Б М В?

по 3 блока от Б М В!
Например омлет от 3 яйца за протеини 3 блока + салата от домати 240 гр.+240 гр.сурови чушки (или 140 гр. печени) за два блока въглехидрати +1 чаена лъжичка зехтин (за 3 блока мазнини) + 1 ябълка (или друг плод за оставащия един блок въглехидрати)
Евентуално можеш да пропуснеш мазнините ако хапваш по-мазни протеини като сирене и кашкавал (които са в червения и оранжевия списък).
Като за начало на режима, обаче, следва да се избягват продукти от червените и оранжевите  Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 10:31 от Пит

# 673
Mомичета а киноа как се брой като блокове Simple Smile

# 674
Искам да почна пак  режима. И имам въпрос четох някъде, че блоковете трябва да са 11 най-малко. Дали е така или да си следвам таблицата за 8.

Относно щитовидната жлеза - аз нямам и тоз режим ми помогна да се стабилизирам отслабна забременвя и да имам една прекрсна бременност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт