ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 127 845
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Аз отново с питане, но май ще възникват доста в началото.
Какво се случва ако се консумира по-малък грамаж в някой блок? Примерно днес ядох по-малко зеленчуци като количество, но според таблицата трябваше да изям 500гр. зеленчук, а това е твърде много и ядох само 300гр.
След обед комбинирах кисело мляко с ядки, обаче пак не можах да изям толкова кис. мляко колкото е дозата за блока.

# 676
Аз отново с питане, но май ще възникват доста в началото.
Какво се случва ако се консумира по-малък грамаж в някой блок? Примерно днес ядох по-малко зеленчуци като количество, но според таблицата трябваше да изям 500гр. зеленчук, а това е твърде много и ядох само 300гр.
След обед комбинирах кисело мляко с ядки, обаче пак не можах да изям толкова кис. мляко колкото е дозата за блока.
Ти питай, все ще се намери кой да ти отговори.
Според мен е по-важно да си в правилното съотношение на ПБВ, отколкото да изядеш непременно едиколко си блока.
Относно зеленчуците сигурно визираш 500 гр.някаква зелена салата. Едва ли е фатално, ако си изяла малко по-малко зеленчуци. Винаги можеш да допълниш с нещо друго-плод или зеленчук, ако искаш да си супер точна.
Не мога да цитирам точно този абзац от книгата, но пишеше нещо от този род: Не се отчайвайте, ако в някое от храненията излезнете извън зоната, компенсирайте в следващото хранене като сте в съотношения ПБМ по зоната.  Peace

# 677
здравейте. Аз все още не съм в зоната, сега тепърва чета. Но доста се обърках.
Имам няколко питания : Прочетох на много места, че може да не се смята ,а да се приеме , че жените имаме нужда от 11 блока на ден , а мъжете от 14.
Тоест за мен 11 блока. Мога ли да го приема ?
И втория ми въпрос е : Ако разпределя блоковете (11) така : закуска 3 Б; обяд - 3б; сл.закуска - 1б, вечеря 3б и късна вечеря 1б. така добре ли е ? И това озачава ли , че на закуска трябва да имам : 3бл въгрехидрат, 3мазнини и 3 протеин. Това най не го разбрах. И на следобедна закуска от 1 блок , той какъв е блок мазнини или блок протеин ?
Извинете за "глупавите " въпрости , но толкова много инфо, че ... да се объркаш , Мерси предварително

# 678
 katrinkoleva, 1 общ блок трябва да съдържа в себе си по 1 блок от протеините, 1 блок от въглехидратите и 1 блок от мазнините. На всяко хранене трябва да присъстват и трите неща. На колко се равнява един блок може да вземеш от таблицата на сайта. Така може да си правиш безбройно много комбинации.  За по-добри резултати си изчисли нужните за теб лично блокове от калкулатора за протеинови блокове пак в сайта. Ако с ниска физическа активност 11 блока може да са ти много. Но, ако си с висока физическа активност може и да са ти малко .

# 679
благодаря, това го разбрах, това означава ли , че при закуска от 3 блока трябва да имам в нея : 3ВБ+3ПБ+3МБ

# 680
Да, винаги трябва да има равно количество и от трите . Без значение 1, 2 или 3.

# 681
ДА.ЯСНО .МЕРСИ Simple Smile аз съм на 25г. излезе ми 10 Блока на ден, като посочих физ.активност по 30 минути 3 пъти в седмицата
Не ми е толкова, но е различно . 1 ден ми е час и половина и след това имам още два пъти , по 30тина минутки. Но не мисля, че ще е толкова фатално Simple Smile

# 682
Ето едно примерно меню, което си направих за първия ден Simple Smile 10 Блока
Закуска 3блока : 1 кофичка кисело мляко, 1 киви и 1 ябълка, 4 бадема и 5 кашута .
Обяд 3блока : 126гр. Сьомга -3ПБ,480гр.краставица+240гр.домат+80гр.моркови=3ВБ и за 3 МБ съм избрала 9 маслини.
Сл. Закуска от  1 блок : 1 яйце, 1 киви и 3 бадема;
Вечеря 2 блока: 1 яйце, 42гр. Сирене; 500гр. Маруля + 240 гр. домат ; 1с.л.зехтин и 3 маслини
Преди лягане : 1 блок : 1/2 коф.кис мляко + 3бр. кашу.
Какво мислите ? така по грамаж не си представям точно кое колко е , но това го изчислих по таблицата.
Утре ще ми е първи ден

# 683
Обяда с толкова много зеленчук не моЖ го изяде  Laughing сложи един плод там. Дори и нещо червено може да имаш при въглехидратите. Поне аз така бих го направила. Представяш ли си да изядеш половин кило краставици? Аз - не Grinning

Емигрантка, не знаех, че сте си направили пак състезание  Crazy Щеше да ми е забавно да ви следя, а защо не и да се включа  Mr. Green  Hug
Даниии,  Hug Hug Hug

# 684
Мерри мерси. Иначе добре ли е, смисъл схванала ли съм я поне :Д

# 685
Да, така e Simple Smile
Сега виждам, че и при вечерята ти зеленчука е доста. Като започнеш да ги теглиш, ще видиш, че не можеш да го изядеш това количество Grinning
Мазнината ти там не знам дали не е много - 1 с.л. зехтин и 3 маслини? Доколкото помня, 1 ч.л. беше 3 блока М. Една трета чаена лъжичка е 1БМ. Абе дето ще се мъчиш с тия третинки зехтин, вземи още 3 бр маслини и ги направи 6 Grinning

# 686
Добреее, мерси много Simple Smile ще видим Simple Smile купувам кантарче и почвам Simple Smile имам 5кг горе долу за сваляне Simple Smile

# 687
Ето едно примерно меню, което си направих за първия ден Simple Smile 10 Блока
Закуска 3блока : 1 кофичка кисело мляко, 1 киви и 1 ябълка, 4 бадема и 5 кашута .
Обяд 3блока : 126гр. Сьомга -3ПБ,480гр.краставица+240гр.домат+80гр.моркови=3ВБ и за 3 МБ съм избрала 9 маслини.
Сл. Закуска от  1 блок : 1 яйце, 1 киви и 3 бадема;
Вечеря 2 блока: 1 яйце, 42гр. Сирене; 500гр. Маруля + 240 гр. домат ; 1с.л.зехтин и 3 маслини
Преди лягане : 1 блок : 1/2 коф.кис мляко + 3бр. кашу.
Какво мислите ? така по грамаж не си представям точно кое колко е , но това го изчислих по таблицата.
Утре ще ми е първи ден

Тук закуската не е балансирана. Киселото мляко 0,1% масленост е смесен продукт за 220 гр. 1 блок Въглехидрат + 1 блок Протеин. Ако си изяла 1 кофичка това са 2 блока от В и П. Плодовете са били излишни, или е трябвало да добавиш някакви други нискомаслени протеини към тях /протеин на прах, пилешко месо или друг по избор/. Киви 1 брой - 1 БВ, ябълка 100 гр. - 1 БВ.

# 688
eldass мерси Simple Smile но не разбирам,. ако  млякото е 2 Блока Б и П , то нали трябва да са ми три ? сега разбирам , че е трябвало да махна ябълката, а да добавя още 1 БП. Но тъй като млякото не беше 220 гр. а 300, то да речем прави още 1 БП. Тоест само ябълката да махна. Добре ли ще е ?

# 689
Изобщо не е била балансирана закуската с тези плодове, ако беше добавила 2 блока протеини / примерно 84 гр. пуешко филе/, тогава закуската би била 4 блока.  

Ако трябва да е 3 блока закуската -
1 кофичка 400 гр. кисело мляко 0,1% - 2 Б П+В
1 ябълка 100 гр. - 1 БВ
пуешка шунка филе - 42 гр. - 1 БП
9 броя бадеми - 3 БМ

Общи условия

Активация на акаунт