ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 127 895
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
 marianapanova, радвам се, че си толкова упорита и успяваш да се придържаш към Зоната толкова дълго време  Hug . В жегите организма си задържа вода за запас и затова свалените килограми са по-малко, но като захладнее ще свалиш от раз повече. За по- сигурни резултати си следи мерките с метъра ( или по размера на дрехите, че те са по-показателни.
За крема сиренето - Има доста различни видове крема сирене  . Повечето са доста мазни и се броят към мазнините, че повечето са 30-40 гр мазнини на 100гр и тогава се брои за М . Но в случая , който е посочила Mamma Natty , тъй като е обезмаслено се брои за П ( но според мен в този случай може за П+ В, защото са почти равни). Най-добре е за повечето пакетирани продукти да се смята по етикета, а на таблицата да се разчита за непакетираните неща, че има доста големи разлики при различните производители за една и съща стока.
А най-добрият вариант е да се наблегне на изварата и котиджа, а крема сиренето да е по-нарядко  Naughty
rochi, малките грешки в менюто са ти ги посочили вече, но и аз да си кажа  Simple Smile - когато имаш кисело или прясно мляко не добавяш допълнително В, защото млякото се брои П+В . И червените храни не трябва да надвишават 25% от дневното меню. А ако целиш по-бързо сваляне на килограми, а не само здравословно подобрение е по-добре да се придържаш към зелените храни.

# 76
Здравейте и от мен, много нова съм в сайта. От 2 месеца усилено чета материали за Зоната. По мок сметки трябва да консумирам по 9 блока на ден. Чудя се, гледайки таблицата ( http://www.vzonata.com/Tablica.htm) не е ли много 10 ч.ч. маруля или 20 ч.ч. спанак за 1 блок? Звучи ми ужасно много. И може ли малко помощ в избора за рибено масло (от тези на българския пазар)? 

# 77
Grany, зелените храни са с големи количества за 1 ВБ. Затова в едно хранене от 2 или 3 блока си консумираш няколко различни В,като е важно накрая да получиш необходимите ти блокове. Например от марулята вземаш само 2чч, което е 1/5 ВБ и добавяш още 4/5 от други зеленчуци - краставица, домат, чушка, зелен лук и така ти се получава  1 ВБ вкусна и засищаща салата. а останалия  1ВБ може да е плод за десерт.
За съжаление качествено рибено масло няма никакво на БГ пазара. За това, ако държиш да го приемаш е най-добре да си поръчаш . Виж в блога има препоръчани и изпробвани марки.

# 78
Ох, писах, писах и зачезна нанякъде Sad Както и да е.
С две думи - Grany - съчетай в един въглехидратен блок зелена салата, краставици или домати ако искаш и лимонов сок вместо оцет (примерно краставици 240 гр.+маруля 125 гр. + 18 гр. лимонов сок). И така, ако към тези храни добавиш една лъжичка зехтин и сол, и варено яйце или 42 гр. риба тон и се получава едно много приятно ядене само един блок В+Б+М   Simple Smile

За рибеното масло аз лично се оринтирах към NOW или Барлийнс, и двете ги има в аптечната мрежа или можеш да поръчаш онлайн от бг-сайтове. Мисля, че са достатъчно добри.

Dani1712, гледам ти рецептите по зоната и само преглъщам, преглъщам. Ще пробвам първо хупкавите тиквички.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 11:36 от Пит

# 79
  • София
Grany, зелените храни са с големи количества за 1 ВБ. Затова в едно хранене от 2 или 3 блока си консумираш няколко различни В,като е важно накрая да получиш необходимите ти блокове. Например от марулята вземаш само 2чч, което е 1/5 ВБ и добавяш още 4/5 от други зеленчуци - краставица, домат, чушка, зелен лук и така ти се получава  1 ВБ вкусна и засищаща салата. а останалия  1ВБ може да е плод за десерт.
За съжаление качествено рибено масло няма никакво на БГ пазара. За това, ако държиш да го приемаш е най-добре да си поръчаш . Виж в блога има препоръчани и изпробвани марки.

Здравей,

За рибено масло мога да препоръчам да видиш мненията тук http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=23&start=48. Много изгодно като съотношение цена/качество идват рибените масла на Now, но купени от www.iHerb.com, а не от България. Разликата понякога достига до 2,5 пъти по-евтино в полза на iHerb. Аз си купувам това "http://iherb.com/p/858?" - концентрирано рибено масло, което минава теста на д-р Сиърс с фризера. Повече информация на  http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=23&start=48

# 80
  • Варна
Моля Дани или Емигрантка да отговорят, защо в рецептите киселото мляко 1 ПВ блок е 1/2 ч.ч.? Мога веднага да посоча соления кекс на Дани, вчера го правих, но сложих цяла чаша. Мисля  говорихме, че 1 блок кисело мляко е 220 грама, което е 1ч.ч.

# 81
_belladonna_, много пъти сме го обсъждали, че за България киселото мляко е 220 гр - 1чч за 1ВБ+1ПБ (толкова излиза по етикетите на почти всички продавани марки). А за Америка Е 110 гр - 1/2 чч, защото млеката при тях са с друго- завишено садържание на П и В (мисля, че Емигрантка беше споменавала за П = 7 до 10 гр за 100 гр продукт, а при нас са 3,5- 4,5). И тъй като д-р Сиърс е американец е използвал техните    стандарти при съставянето на таблицата. Аз затова винаги съм казвала, че не бива да се доверяваме сляпо на таблицата, ако искаме да сме прецизни, а да гледаме опакованите продукти според садържанието на етикета.

# 82
  • Варна
Да, аз така го изчислявам, но ми направи впечатление  соления кекс, а той мисля, че е по твоя рецепта. Мъча се от седмица да съм зонова и доста неща съм забравила, съжалявам за тъпия въпрос Embarassed

# 83
Благодаря за отговорите на dani1712, Пит и Гого61.
Май ще трябва да купя ел. везна, че нещо с тези чашииии.... е някаква лудница  Laughing

# 84
  • София
Електронната везна за мерене на продуктите е просто задължителна ако искаш да практикуваш зоново хранене. Успех Hug

# 85
  • Варна
Гого61, моля те сподели как един мъж спазва Зоната? Сам ли подготвяш менюто си, на работа носиш ли си храна и изобщо как успяваш? Моя мъж вкъщи е на Зоната, а на работа не, което обезсмисля труда ми да му готвя и да му меря порциите у дома. Освен това вечерната закуска нерядко я пропуска и изобщооо никаква Зона не е това.

# 86
Здравейте !!!Приемате ли нови попълнения  Grinning Започнах скоро и съм много навита, една приятелка така ме зариби,че нямам търпение да се нижат дните и да виждам ефектите  Simple Smile След здравословни проблеми,напълняване след хормонални терапии и  стрес от преживяна загуба намерих спасението в Зоната !С везната под мишница тръгвам по новия път  newsm68 Започвам с 9 блока,планирам си менюто за ден,два напред, работата ми е такава,че изобщо не ми пречи да спазвам режима на хранене....Ще надничам ,ще прочета назад темите ...Лек ден   Nature Sunny

# 87
  • София
Гого61, моля те сподели как един мъж спазва Зоната? Сам ли подготвяш менюто си, на работа носиш ли си храна и изобщо как успяваш? Моя мъж вкъщи е на Зоната, а на работа не, което обезсмисля труда ми да му готвя и да му меря порциите у дома. Освен това вечерната закуска нерядко я пропуска и изобщооо никаква Зона не е това.

Здравей Peace,

В Зоната съм вече 10 месеца. От първия ден започнах да губя тегло, по 200-300 гр. За 4-5 месеца отслабнах значително около 20 кг. Сега съм надолу с почти 25 кг и 26 см от талията ми. Всичко това много ме стимулира да спазвам Зоната. Храната си я приготвям сам. Нося си естествено и в работата. Сега по жегите  съм минал на кисело мляко и за вечеря извара, маслини/зехтин и домати и краставици. Не чуствам глад и отпадналост. Просто е невероятно, но се случва.Меря се сутрин и вечер и си записвам резултатите на компютъра. Пия си редовно и рибеното масло.

Жената като видя резултата от зонуването се присъедини към мен, така че приготвям храна и за двамата. напоследък малко го е ударила през просото #2gunfire , но въпреки забежките и в храненето и при нея се забелязва промяна.

Вечерната закуска и аз понякога я изпускам, а не трябва.

# 88
  • Варна
Гого впечатляващ резултат, поздравления! Незнам как да го убедя да се придържа към Зоната. И той през просото я кара-както дойде. Ние пихме рибено масло известно време но от БГ пазара и аз лично усещах остатъчен аромат на риба отвреме навреме, което не ми беше никак приятно. Сега ще поръчвам от Ихерб.

# 89
  • София
Гого впечатляващ резултат, поздравления! Незнам как да го убедя да се придържа към Зоната. И той през просото я кара-както дойде. Ние пихме рибено масло известно време но от БГ пазара и аз лично усещах остатъчен аромат на риба отвреме навреме, което не ми беше никак приятно. Сега ще поръчвам от Ихерб.

Благодаря за поздравлението. Аз също си поръчвам рибено масло от Ихерб и съм доволен. Не съм забелязал да има остатъчен аромат. Аз си поръчвам от това Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels. Ако проявяваш интерес тук http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=23&start=48 можеш да получиш още интересна информация.

Общи условия

Активация на акаунт