ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 127 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Днес срещнах една позната - беше неузнаваема! Hug Hug Hug Каза ми за 'зоната' и аз яко се зарибих - боря се неуспешно с 6-7 кг от нколко години и ве не успявам!
Бегом отидох за кантар и спретнах едни бъркани яйца за вечеря по рецепта от сайта, даден горе, но е чудя утре как ще се справя: всеки ден обядваме на заведение - моля тези, които имат опит в това да споделят как се справят с обядите, когато сте на работа? Какво мога да си поръчвам и да се надявам, че е 'зоново'?

# 91
Здравейте, някой от вас досега имал ли проблем с косопада по време на зонуването.
Моля споделете.  bouquet

# 92
  • Варна
Здравейте!
Днес срещнах една позната - беше неузнаваема! Hug Hug Hug Каза ми за 'зоната' и аз яко се зарибих - боря се неуспешно с 6-7 кг от нколко години и ве не успявам!
Бегом отидох за кантар и спретнах едни бъркани яйца за вечеря по рецепта от сайта, даден горе, но е чудя утре как ще се справя: всеки ден обядваме на заведение - моля тези, които имат опит в това да споделят как се справят с обядите, когато сте на работа? Какво мога да си поръчвам и да се надявам, че е 'зоново'?

Какво да ти кажа...трудна работа с обяда в заведение. И аз преди да почна Зоната обядвах в заведение- обедно меню. Сега също сядам, но не всеки ден, най-вече заради колегите, че не върви да се цепя всеки път от колектива. Поръчвам най-често пилешка пържола на скара със салата или 2 кюфтета стандартно са по 70 гр, т.е. идват три блока двете комбинирам с въглехидрати и общо взето карам на око. Но повечето дни съм на храна в кутии приготвени и изтеглени  вкъщи. И аз се боря със 7 кг. Лошото е че съм непостоянна, почивните дни винаги нарушавам. Тук има много по-стриктни от мен, предполагам и те ще те посъветват.

# 93
  • София
_belladonna_, не е добра идея с тия кюфтета. Не знаеш въобще какво има вътре, така че не можеш да разчиташ на никакви протеини. да не говорим пък и колко мазнини и то от лошите има вътре. Когато съм на заведение си поръчвам или пилешко на скара или риба с някаква салата, като се съобразавам с изчислението по дланта(виж на първа страница от тази тема) Може да не е абсолютно точно, но дава определени насоки за количеството.

# 94
  • Варна
_belladonna_, не е добра идея с тия кюфтета. Не знаеш въобще какво има вътре, така че не можеш да разчиташ на никакви протеини. да не говорим пък и колко мазнини и то от лошите има вътре. Когато съм на заведение си поръчвам или пилешко на скара или риба с някаква салата, като се съобразавам с изчислението по дланта(виж на първа страница от тази тема) Може да не е абсолютно точно, но дава определени насоки за количеството.
Знам, че е така, но това ми се случва може би веднъж в седмицата. Аз рядко ям риба..., затова може би не бях най-добрия пример. Като цяло и аз съм на скара в заведение, не се сещам какво друго да е по Зоната

# 95
Благодаря! Ще се фокусирам върху рибата и пилешката пържола. Относно мазнините: колко да 'заложа', че са вътре в месото?

# 96
  • София
Благодаря! Ще се фокусирам върху рибата и пилешката пържола. Относно мазнините: колко да 'заложа', че са вътре в месото?

На всеки протеинов блок от месо се падат около 1,5 г. мазнини.

# 97
Благодаря!
Някой да е готвил агнешко по 'зоната'? Бих се радвала на рецепти за печено  Simple Smile

# 98
  • Варна
Благодаря!
Някой да е готвил агнешко по 'зоната'? Бих се радвала на рецепти за печено  Simple Smile
Моето не е точно рецепта, по скоро ще ти кажа какво правя аз с агнешкото и респективно с др. месо. Изтеглям си две парчета от по три блока в сурово състояние и ги слагам в тавата в страни от другото месо за семейството. Така за мен има две порции. А иначе традиционните подправки за агнешко са мащерка и джоджен. Много върви с ориз, но аз лично го избягвам, тъй като е много въглехидратен и си оставам гладна с него-полагаемото количество е много малко. Така че бих ти препоръчала печено агнешко със зелена салата, домати и краставици и чаша вино да речем. Simple Smile

# 99
Здравейте!И аз реших да спазвам зоната,но имам малко въпроси-защо в таблицата с блоковете напр. за броколи-сурови пише 4 чаши х 250 мл,а като грамаж е 320.Също така искам да попитам за грамажа на варените зеленчуци-малко съм зле с мерните единици и затова така.Освен това да питам дали е фатално ако меря месото вече сготвено?

# 100
 mariana_789, предполага се, че на 4 чаши с броколи отговаря 320 гр  Laughing. За по-лесно си избери дали да мериш всичко в чаши или с кантарче и се придържай към това. аз никога не съм ползвала чаши, а има хора, които мерят почти само с тях и пак имат резултати. За много малко варени зеленчуци има дадени грамажи в таблицата, затова по-добрият вариант, ако искаш да си в Зоната е да мериш всичко предварително преди да си наготвиш. Месото , ако го мериш вече сготвено трябва да е малко по-малко, отколкото "суровия "грамаж.

gold__, мазнината от месото не се брои в Зоната. Задължителен е приема на добри мазнини на всяко хранене  Peace

ananascheto, аз имам проблеми с косопада при промяна на сезоните постоянно. напоследък като , че ли намерих спасение с използването на тази маска за коса. Определено има значителен ефект от редовната й употреба .

# 101
Здравейте момичета!Къде ли не се лутах и вече и аз реших да премина към Зоната.Проблема е там ,че съм на 48 г и предменупауза и каквото и да правим все се пълнее.Остава да наблегна  на този начен на хранене ,защото ми се вижда най-здравословен.Имам я книгата и"Ние и зоната" и в края на седмицата сядам да я  прочета пак ,защото от 2010 г  дори съм  писала  в началните теми я загърбих .Ще излизам в отпуска в края на седмицата и ще имам време за по обстойно прочитане.Работя на смени като първа смяна ми е в 4.00-13ч а втора от 13.-22 ч.И не знам как ще стане с това хранене сутрин.
Точно когато стана не съм гладна и закуската ни е в 7.00 .
Нададох почти 10 кг и това ме замисля да предприема нещо.
Сега чета старите  ви теми.Надявам се ,че когато имам въпроси ще ми отговаряте.
Не очаквам чудеса,но поне да смъкна някой др.килограм.
Ади 999 още във форума ли е?Много е полезна  с нейните съвети, а също и другите.
Нямам кантарче ,но ще се ориентирам по шепи и в чаши.Но пък си имам електронен кантар.
Желая ви усмихнат ден!

# 102
  • Варна
Ади 999 не влиза вече за съжаление. Бих те посъветвала да си купиш кантарче. Преди 2 г., когато за пръв път започнах режима карах на око, но не може да се усети пълния ефект. Успех и пиши за резултатите.

# 103
  • София
Джижи, мисля че не трябва да се отказваш от електронна везна за продуктите. Прилагането на метода на око се прилага само когато не можем да ползваме електронна везна, например на ресторант, на гости...Иначе е от голямо значение точното количество на приеманите протеини, въглехидрати и мазнини, което няма как да стане с метода на око.
Относно храненията - трябва да се яде, като между 2 хранения не трябва да има повече от 5 часа. След ставане от сън трябва да се закуси до 1 час. Ако чак  толкова не ти се яде изяж 1 кофичка кисело мляко, което е 2БВ+2БП. Ако млякото е 0,1% то ще трябва да добавиш и 2БМ, а ако е 2%, то мазнините са си вътре.

Дани1712, не е съвсем точно, че мазнината от месото не се брои в Зоната. Виж какво пише в един много хубав сайт за Зоната:

"52. Защо 1 блок мазнини е само 1,5г?

Всеки блок нискомаслени протеини съдържа приблизително 1,5г „скрити” мазнини. Следователно, като прибавим още един блок мазнини (определен като 1,5г мазнини) на всеки протеинов блок ние всъщност изяж¬даме Зг или два блока мазнини (един вътре в протеините и един – извън тях) на всеки протеинов блок. Ако използвате напълно обезмаслени протеинови източници, като протеините на прах например, тогава би трябвало да прибавяте по два блока мазнини на всеки блок протеини, за да постигнете същото съотношение. Съответно, ако консумирате мазни протеинови източници, не би трябвало да прибавяте никакви мазнини към съответното хранене. Запомнете; желателно е винаги, когато добавяте към храната си мазнини, те да бъдат предимно мононенаситени."

Това е от тук - http://www.vzonata.com/faq/

# 104
  bouquet
 belladonna_, и аз така направих: едно изтелено парче - трудно се преценя, защото все има кокал и хрущял в него, но дно съм уцелила!

А как се справят в случаите, когатго ви се хапва шоколад или баклава, например?

Не съм много по сладкото, но щом ми е 'забранено' сега всичко ми се дояжда  Wink

Общи условия

Активация на акаунт