ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 519
  • 752
  •   2
Отговори
# 105
Някой ми пише от профила това за маската за коса на ..............си е чиста реклама писаното не е от мен.

# 106
Явно вече трудно може да се комуникира в тази тема  Cry

# 107
  • ES
Здравейте  Hug
Значи ако са с висока мазнинност продуктите не се добавят мазнини, така ли? Аз ям пълномаслено мляко (но не вярвам да е 3%, тук не е в %) и добавям бадеми. Ама след това, което написа Гого, значи трябва да не се ядат ядки с киселото мляко.
ananascheto, кой ти е писал от профила, не разбрах? newsm78 Дани ти е казала, на нея коя маска й влияе добре на косопада, каква реклама.
Момичета и момчета, чувствате ли нещо особено от приема на рибено масло? Четох, че е добре за акнето, а мен ме мъчи понякога. Наистина ли не се увеличава апетита от него?

# 108
Здравейте,момичета благодарение на вашите коментари се справих със зоната и за 5 месеца свалих
16 кг. вече съм 67кг.в момента съм малко в застой но продължавам в да се храня по зоната.  bouquet

# 109
pax дай по вече яснота!Как започна отначало,как ти действаше,имаше ли нарушения.
С колко блока започна?
Да попитам зимата как се справяте със зеленчуците?Зимните краставици и домати не мога да ги ям.

# 110
  • София
Здравейте  Hug
Значи ако са с висока мазнинност продуктите не се добавят мазнини, така ли? Аз ям пълномаслено мляко (но не вярвам да е 3%, тук не е в %) и добавям бадеми. Ама след това, което написа Гого, значи трябва да не се ядат ядки с киселото мляко.
ananascheto, кой ти е писал от профила, не разбрах? newsm78 Дани ти е казала, на нея коя маска й влияе добре на косопада, каква реклама.
Момичета и момчета, чувствате ли нещо особено от приема на рибено масло? Четох, че е добре за акнето, а мен ме мъчи понякога. Наистина ли не се увеличава апетита от него?

Гери,
Основен принцип в Зоната е, че трябва да се храним балансирано, т.е на едно ядене приемаме еднакво количество въглехидратни, протеинови и мазнинни блокове. Храни с голяма  масленост са си просто мазнинни блокове. Ще се опитам да обясня по следния начин. Кисело мляко 0,1% е 1ПБ - 189гр., 1ВБ - 209гр, 1МБ - 1500гр, т.е това кисело мляко смело можем да обявим една кофичка от 400 гр за 2БП+2БВ. И за да е балансирано ще добавим например 6 маслини. Ако обаче маслеността е например 2%, то тогава 1МБ = 75гр и тогава излиза, че това кисело мляко вече е станало мазнина, като в кофичката има вече около 5 МБ. И ако изядеш тази кофичка ще си приела 2БП+2БВ+5БМ, което не е балансирано.Такова е положението. Трябва да се ядат нискомаслени/обезмаслени продукти и да добавяме добри мазнини - маслини, зехтин, ядки.

# 111
Джижи,
много добре ми се отрази зора е първата седмица после не чувстваш никакъв глад като ми се дояде сладко си купувам н.шоколад с над  70 % какао.
като гледам долу горе сме на една възраст така, че не се притеснявай и не се отказвай.

# 112
  • ES
Благодаря Гого, разбрах. Макар, че съм много предубедена към нискомаслените продукти.
Моето кисело мляко е по 3 гр. протеини, 3 гр. бъглехидрати и 3 гр, мазнини на 100 гр. продукт (долу горе по 3 гр.), значи ако го ям трябва да добавям 1 ПБ и 1ВБ.
А за рибеното масло?

# 113
Да питам за черния шоколад-към мазнините ли спада и по колко грама горе-долу се яде?Имам предвид над 70%

# 114
  • София
Гери, и аз нямам добро мнение за нискомаслените продукти. От известно време си купувам 2% , а не 0,1% кисело мляко, макар че то не може да се балансира. Изварата обаче която ям е нискомаслена 0,5%.
Ако твоето мляко е по 3гр. въглехидрати, белтъчини и мазнини, то като се изчисли излиза следното:
1БП = 233гр, 1БВ = 300 гр, 1БМ = 50 гр. С малко приближение и ако не вземем под внимание мазнините можем да кажем, че 1БП+1БВ = 270 гр. от това мляко. Ако обаче трябва да сме прецизни то 1БМ е 50 гр, които трябва да се балансират с 1БП и 1БВ от някакъв друг хранителен продукт.
Що се отнася до рибеното масло аз си поръчвам рибено масло от Ихерб и съм доволен. Не съм забелязал да има остатъчен аромат. Аз си поръчвам от това Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels. То е молекулярно  пречистено, концентрирано и мина теста с фризера на д-р  Сиърс. Ако проявяваш интерес тук http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=23&start=48 можеш да получиш още интересна информация или ми пиши на лични.

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 20:54 от Гого61

# 115
  • София
Да питам за черния шоколад-към мазнините ли спада и по колко грама горе-долу се яде?Имам предвид над 70%

Мариана, натуралният шоколад определено е мазнина. Аз си бях изчислил един такъв на Линд 99% какао. Излезе 3гр(горе долу 1 квадратче) за 1 МБ и чат пат замествам част от маслините със шоколад.

# 116
Защо никой нищо не пише? newsm78 Тия хора сигурно отслабнаха вече?
Е ,ний ще си  четем стари теми и ще се учим! Няма как!

# 117
Добро утро !Искам да ви питам за рибеното масло- няма ли добър продукт на българския пазар?Нужно ли е да се поръча от чужд сайт? Можете ли да ми предложите приемлив  вариант ,който мога  да си взема от тук? Благодаря!

# 118
Защо никой нищо не пише? newsm78 Тия хора сигурно отслабнаха вече?
Е ,ний ще си  четем стари теми и ще се учим! Няма как!

И аз съм нова,чета назад и ми е много интересно...за съжаление не мърда много темата...Успех с пребиваването в Зоната  Wink

# 119
  • София
Добро утро !Искам да ви питам за рибеното масло- няма ли добър продукт на българския пазар?Нужно ли е да се поръча от чужд сайт? Можете ли да ми предложите приемлив  вариант ,който мога  да си взема от тук? Благодаря!

Здравей,
Разбира се, че има добри рибени масла и на българския пазар. Проблемът е там, че се предлагат на повече от двойна цена в сравнение с чужбина барабар с доставката. И след като рибеното масло трябва да се пие постоянно, то разликата в ценово отношение става несравнима.
Това: http://www.vzonata.com/  е един много добър сайт за Зоната. Има и форум - http://www.vzonata.com/forum/. Една от темите е за рибеното масло -  http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=23&start=48

Общи условия

Активация на акаунт