ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 523
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро !Искам да ви питам за рибеното масло- няма ли добър продукт на българския пазар?Нужно ли е да се поръча от чужд сайт? Можете ли да ми предложите приемлив  вариант ,който мога  да си взема от тук? Благодаря!

Здравей,
Разбира се, че има добри рибени масла и на българския пазар. Проблемът е там, че се предлагат на повече от двойна цена в сравнение с чужбина барабар с доставката. И след като рибеното масло трябва да се пие постоянно, то разликата в ценово отношение става несравнима.
Това: http://www.vzonata.com/  е един много добър сайт за Зоната. Има и форум - http://www.vzonata.com/forum/. Една от темите е за рибеното масло -  http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=23&start=48
Благодаря ти  Simple Smile Вярно,че има огромна разлика в цените ...Ще поръчвам и аз май от iHerb.com

# 121
Здравейте,
как процедирате когато ви се прияде нещо сладко: я шоколад, я пастичка?

# 122
  • Варна
Здравейте,
Ами ядем Simple Smile Но рядко ни се прияжда.
Аз лично когато ми се прияде нещо си позволявам. Но следващото хранене гледам да е зоново.

# 123
  • София
Здравейте,

Добре е, ако има възможност да се изчисли по етикета лакомството, което ни се е прияло и да се помъчим да го балансираме. Например от черния шоколад на Линд, който е 99% какао 1МБ излиза 3 гр, което си е почти 1 квадратче. А пък като го оставиш да ти се разтопи върху езика Joy Вкусотия  chef Иначе, макар и рядко си позволявам да не вземам под внимание някое малко изкушение.

# 124
Нали сте отзивчиви и добри та реших да питам нещо,което ме вълнува (нали съм нова) Въпросът ми е за оцета- определено прекалявам с количеството му (така ми харесва)в салатите и питам дали вреди ? Искам да се придържам стриктно и затова питам...мерси  Simple Smile

# 125
  • София
Нали сте отзивчиви и добри та реших да питам нещо,което ме вълнува (нали съм нова) Въпросът ми е за оцета- определено прекалявам с количеството му (така ми харесва)в салатите и питам дали вреди ? Искам да се придържам стриктно и затова питам...мерси  Simple Smile

Ако вземем данните от тук http://www.bb-team.org/hrani/search?for=%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%82 можем да изчислим, че 1БВ за съответните оцети е :
-балсамов - 53 гр;
-ябълков - 968 гр;
-гроздов - 3333 гр.

така относно балансирането в Зоната има смисъл да отчиташ единствено балсамовия оцет. Едва ли пиеш по  кило ябълков оцет Joy
Що се отнася до това колко е здравословно пиенето на голямо количество оцет -не знам, но ми се струва, че не е много добре, особено за стомаха.

# 126
По-добре го замени с прясно изцеден лимонов сок, оцета не е полезен!  Peace

# 127
Здравейте на всички, отскоро и аз се храня по зоната, или поне се опитвам, препоръча ми го лекар, тъй като след глюкозно обременяване кръвната ми заахр е 7.4 и съм в преддиабетно състояние. Откакто спазвам този режим се чувствам добре, преди ми премаляваше, виеше ми се свят, схващаха ми се ръцете и всичко останало свързано с хипогликемията, искам да ви попитам има ли някой, който спазва режима заради диабет или ситуация като моята, и колко време е необходимо за да се нормализират хормоните, защото ако объркам пропорциите - например малко повече от "неблагоприятните въглехидрати", не се чувствам добре. Хапва ми се нещо сладичко или нещо по-така, но не искам и да си помилям,винаги ли трябва да броя и да пресмятам какво да ям, при пътуване наистина е много трудно да се спазва зоната.

# 128
  • София
Здравейте на всички, отскоро и аз се храня по зоната, или поне се опитвам, препоръча ми го лекар, тъй като след глюкозно обременяване кръвната ми заахр е 7.4 и съм в преддиабетно състояние. Откакто спазвам този режим се чувствам добре, преди ми премаляваше, виеше ми се свят, схващаха ми се ръцете и всичко останало свързано с хипогликемията, искам да ви попитам има ли някой, който спазва режима заради диабет или ситуация като моята, и колко време е необходимо за да се нормализират хормоните, защото ако объркам пропорциите - например малко повече от "неблагоприятните въглехидрати", не се чувствам добре. Хапва ми се нещо сладичко или нещо по-така, но не искам и да си помилям,винаги ли трябва да броя и да пресмятам какво да ям, при пътуване наистина е много трудно да се спазва зоната.

Здравей,

Не е чак толкова страшно това мерене и броене. С времето се свиква и няма да ти прави впечатление. Аз се храня по Зоната вече 11-ти месец. Убеден съм, че ще се справиш с кръвната захар - Зоната ти дава възможност да контролираш инсулина си. Просто трябва да си постоянна и да балансираш всяко хранене. Преди Зоната и аз хапвах доста сладко - шоколад, баклавички...Сега обаче желанието ми за такива неща клони към нула. Ако понякога ми се прииска нещо си хапвам черен шоколад на Линд 99% какао(сметнал съм го 1МБ = 3гр.) или домашен мед, като задължително балансирам.

# 129
tedieta, сега мислиш кога ще спреш да се храниш по този начин, за да си позволяваш сладинко и т.н., но след още известно време ще ти се иска цял живот да се храниш така - Емигрантката ни е от тези мазохисти  Laughing като скелет с кантарче в кухнята я виждам след 200г  Joy Hug
Добавяй си сладко в рамките на Зоната - да, изключително малко количество е, но е по-добре отколкото без нищо и утре да нападнеш цял шоколад. Прави си сладкиши по Зоната, има рецепти в сайта (на 1ва страница), сигурна съм, че ще се справиш!   bouquet

# 130
Момичета,благодаря ви за отговорите по оцетния  въпрос   Simple Smile Ще си продължа с него,защото лимонов сок не ми харесва..Между другото да споделя,че Зоната е нещо гениално, аз обичам да ям и ми допада да се храня по 5 пъти на ден и да слабея,а как се преобразих като настроение и самочувствие....страхотно е  newsm10

# 131
Merry. това на снимката ти ли си? Страхотен корем  Party

# 132
Благодаря ви за отговорите, наистина зоната  ми върни силите, защото бях доста зле, продължавам и дано да се регулира кръвната заахр, защото не искам да се тровя с хапчета. Успех на всички!

# 133
Искам да ви попитам нещо!От една седмица чета стари теми и се уча. Постепенно се мъча да навлизам  в Зоната. Изчислих си с калкулатора 9 блока. разпределих ги така:
закуска-2 бл.
обяд -3 бл.
СЗ- 1 бл.
вечеря 2 бл.
преди лягане 1 бл.
Закуската ми беше палачинка от ов.трици.
Обяда си правя от рецептите  "Кюфтенца с дом.сос."- 3Б
Трябва да прибавя още  1/4 БВ и още 1/4 БВ и 3 БМ-напр. лешници,защото това имам  в къщи и орехи.
Та въпросът ми е следния.
Тия кюфтенца ми се вижда доста като мазжичка. newsm78Притеглих си ги продуктите.
Имам кантарче от едно време тези,които  са на стената.Нямам електронен,но и този ми показва горе долу,защото измерих 1 кг захар и ми  даде точно кг.
За това пък съм си разпределила 2 Б за вечеря,защото искам по-малко за вечеря.

# 134
Джижи, не ти схванах точно въпроса, но да ти кажа, че за тази рецепта, която си запланувала за обяд трябва да си добавиш 1 цял ВБ (просто Емигрантка е избрала да бъде 1/2 като салата и 1/2 като десерт) + 3 БМ (само, ако не си ползвала мазнина при готвенето). Иначе добре си си разпределила блоковете . И да така е, в Зоната се яде, за да се отслабва  Wink  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт