Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Зоната?
Какви са основните принципи на Зоната?
Какви са ползите от стриктното спазване на Зоната?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Зоната?
Зоната е хранителен режим, който се фокусира върху поддържането на стабилни нива на кръвната захар, увеличаване на притока на кислород до мускулните клетки и изгаряне на излишни телесни мазнини. Той предлага редица ползи като по-добро мислене, по-добро движение, по-добър външен вид, отсъствие на глад между храненията и достигане на състояние на свръхздраве.
-
Какви са основните принципи на Зоната?
Основните принципи на Зоната включват поддържане на стабилни нива на кръвната захар чрез балансиране на въглехидрати, протеини и мазнини в съотношение 40:30:30 във всяко хранене. Този хранителен режим използва блокове за измерване на хранителни продукти и препоръчва нискомаслени протеини и здравословни мазнини като зехтин, авокадо, ядки и рибено масло. Освен това избягвайте високогликемични въглехидрати.
-
Какви са ползите от стриктното спазване на Зоната?
-
Какво мисли д-р Барни Сиърс за рибеното масло?
-
Какви са препоръките за приемане на рибено масло?
Все ми се струва,че манджичките забавят нещата...

, а сега дори и на върха на лъжичката захар ми е супер сладко
. Аз започнах да намалям захарта постепенно. Никой не казва да се спре от раз . Лека-полека , ден след ден намаляте с по-няколко "прашинки" и така ще свикнете с новия вкус. Другото предимство е, че така се усеща вече и вкуса на кафето и "започвате да имате претенции и за марката кафе, което пиете" (както казва ММ
).
, тиквата, която може да се ползва и в солени ястия и с нея стават страхотни супи и чудесно замества картофите, зелен боб, тиквички (може да си замразите)
как сте Зонички
И я карам на око, докато се наглася психически. Имах нужда от такава здрава почивка, и най вече от психологична гледна точка- да знам че няма кантарчета, и време за ядене и кутийки за работа и т.н.
Някой тук беше споделил,че се подслажда с него и аз ентусиазирано си взех,а едвам го преглътнах...Иначе нямам глад за сладко,ама никакъв.Много съм стриктна с везната и грамажите и това си дава резултат, а и съм си по вкъщи и е лесно-после като започна работа ще се разкарвам с кутиите,но ще го правя с удоволствие