ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 531
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Дани точно така,че трябва да прибавя 1ВБ.Мазнина прибавих 1ч.л  Нещо бях се заблудила и като  прочетох наново рецепта си казах,че греша но пък няма да ползвам напр. 3БМ.Явно съм се уляла във водичката т.е като сосче.
Наистина трябва да се яде за да се отслабва.!

# 136
И на мен ми се иска да питам туй-онуй ,но се притеснявам да не досаждам...Чудя се дали,когато човек иска да отслабне активно не е по-добре да се набляга на суровите зеленчуци и пиленцето( или рибка) ..или съм в грешка  newsm78 Все ми се струва,че манджичките забавят нещата... Thinking
Да споделя - за 6 дни съм -2.200 кг .Започнах от 65кг при височкина 160см. Натрупах тлъстинки (10 кг)от близо едногодишна хормонална терапия..Никога не съм спазвала режими -не ми се е налагало.Имам страхотно настроение и се чувствам прекрасно,а и здравето ми започва да влиза в релси- усещам го  Peace
Отивам да си хапна следобедната закуска: половин кофичка Верея 0.1% с 3 бадема  Simple Smile

# 137
mini_mami и аз съм нова така,че по добре да питаме за да има резултати.
Само се чудя зимата с тия зеленчуци как ще се оправяме.
Надявам се и при мен нещата да потръгнат,защото имам много бавен метаболизъм. Женски неволи!Все някога настъпва  в един период при жената.Важното е да се отслабва здравословно.

# 138
И моят метаболизъм е бавен...по съвет на една приятелка сутрин си позволявам половин лъжичка кафява захар в кафето,за да си осигуря ходенето до WC. Интересно ми е какво ще кажат по въпроса другите  newsm78 - дали не греша ..
Зимата ще я мислим, ще взимаме идеи ...ще хапваме зеле,марулки, броколи...Ще пропусна нитратните краставици и домати .

# 139
Аз го пия с малко захар,че нямам и мед.За Стевия не мога  сега да мисля.
Аз имам книгата и от там също  си вземам рецепти."Ние и Зоната" имам и ми е отголяма полза.
Е  не е хубаво да говорим за хора ,които не са сред нас,но Руслан Мъйнов е доказателство Peace
Все се чудех тоя човек как е отслабнал и като прочетох тук нещата ми станаха  ясно.Но първо чукнах в чичко Гугъл и от там разбрах.Та така де и аз се подпалих Grinning
Изгори за да светиш! ,че и моята работа.
Постепенно намалявам захарта .Без кафе не мога работя на смени!Сутрин започвам от 4.00 Rolling Eyes

# 140
Аз го пия с малко захар,че нямам и мед.За Стевия не мога  сега да мисля.

Стевия на хапчета (както захарина) си взех, но е много странен вкуса й! На прахчета или голям пакет по-поносим подсладител ли е?
Аз пия кафето със захарин, но с тази 'стевия суитли' ми е отврат. Сякаш шп-добре без него или да вземам друг вид?

# 141
Моят съвет е да се постараете лека -полека да премахнете захарта от кафето. Като си помисля, че преди 2 години си пиех кафето с 2 чл  ooooh! , а сега дори и на върха на лъжичката захар ми е супер сладко  Flutter . Аз започнах да намалям захарта постепенно. Никой не казва да се спре от раз . Лека-полека , ден след ден намаляте с по-няколко "прашинки" и така ще свикнете с новия вкус. Другото предимство е, че така се усеща вече и вкуса на кафето и "започвате да имате претенции и за марката кафе, което пиете" (както казва ММ   Joy).
 Аз лично бих препоръчала да използвате минимално количество захар или мед  (което постепенно да премахнете) като си го смятате според таблицата като ВБ и да компенсирате със закуската другите блокове.  Тази стевия, която наводни пазара е също толкова голяма химия като изкуствените подсладители.Друго е, ако си намерите изсушени листа от самото растение  Peace . Освен това подсладителите също подклаждат желанието за сладко като самата захар, ае по-добре да се заложи на естественото, а не на изкуствените храни.
Зимни зеленчуци са зелето-прясно и кисело , броколито и карфиола (има замразени миксове ), печените чушки (от тях ползвах доста голямо количество, така че сега е време да се заредите  Wink , тиквата, която може да се ползва и в солени ястия и с нея стават страхотни супи и чудесно замества картофите, зелен боб, тиквички (може да си замразите)

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 22:48 от dani1712

# 142
  • Chicago/Varna
Ехооо  Hug как сте Зонички Simple Smile Аз да се похваля  ooooh! -бях извън зоната почти цели два месеца- здраво ядене и пиене Simple Smile И сега къв зор ми е да вляза обратноооо  Blush И я карам на око, докато се наглася психически. Имах нужда от такава здрава почивка, и най вече от психологична гледна точка- да знам че няма кантарчета, и време за ядене и кутийки за работа и т.н.

Прекарах си чудесно в БГто, при моето море,  със здраво ядене само на морски Омеги 3 Simple Smile Но на всяка ваканция й идва края, и сега ми е смърт докато вляза в час  Joy И за мое учудване, се върнах с 2 кила още по малко- демек 48кг  ooooh!, и сега се тъпкам с повече мазнини, пак да си вляза в ритъм. Предполагам, че е от самото море, по цял ден от сутрин до вечер на плажа, недоспиване и т.н, и се стопих съвсем, а ядях двойно повече, щото храната беше изключително ужасно вкусна Simple Smile

Много се радвам на новите Зонички тук, но и ми е много мъчно, че все по рядко виждам старите муцунки, което значи че са зарязали зоната. Оказва се, че хората, които  превръщат този режим в част от живота си, се броят на пръсти... дори и да не ползвате кантарче след време, поне карайте на око. Най-трудното е да се научите да мислите хормонално, но не е невъзможно  Hug

Хайде успех на всички начинаещи, и не се отказвайте Simple Smile   

# 143
Как сте зонаджии  Simple Smile Аз съм перфектно -топя сеее .Влезнах да споделя за черния шоколад 99% какао на Линд- аууууу ама това не е шоколад,а отрова  Sick Някой тук беше споделил,че се подслажда с него и аз ентусиазирано си взех,а едвам го преглътнах...Иначе нямам глад за сладко,ама никакъв.Много съм стриктна с везната и грамажите и това си дава резултат, а и съм си по вкъщи и е лесно-после като започна работа ще се разкарвам с кутиите,но ще го правя с удоволствие  Peace
Лек и спорен зонов уикенд   chef

# 144
И аз съм в отпуска и след отпуската ще  разнасям кутии! Някой да ми каже ,ако не сте си сготвили зоново какво правите ?
Аз нещо тази вечер се изложих обаче хич не ми се яде и имам едни яйца,че и сирене нямам!
Боб сготвен обаче аз не съм  по боба .Имам и кюфтета със сос  обаче не са зонови.
А стана и късно ,но пък трябва нещо  да се хапне.
При мен няма жажда за сладко newsm78
Аз пък много обичам натурални шоколади!Умирам за натурален! Simple Smile

# 145
Джижи хапни си една кофичка кисело мляко от 0.1% с няколко бадема или кис.мляко от 2% примерно без ядките - според Симеонов кофичка кисело мляко замества едно ядене

# 146
За в бъдеще ще го имам в предвид.Чета стари теми и там пише  как д-р Папазова при Гала е казала да готвим в по-големи количества.Само си разпределяме  на грамажи месото и др.работи и след това го разделяме на 2 на 3 или 4 парчета.
Абе ще се научим  обаче с питане и до  Цариград се стига!
То наистина отначало голямо пресмятане, объркване Rolling Eyes а си хвана главата ooooh!от сметки!

# 147
За знаеш ли какво правя всъщност - една приятелка ходи при диетолога Огнян Симеонов и той й е дал листове с готови изчислени блокове в таблици -просто си избираш ред протеини,ред въглехидрати,ред мазнини .Та тя ми даде тези листове- то си има грамаж .Дори си има различни листове за един блок, за два блока,за три блока....много ми е лесно.Сутрин ставам и си взимам листа с 2 блока (изчислих си от калкулатора че ми трябват 9 блока на ден и ги разделих 2-сутрин,3 обед,1 следобед,2 вечер и 1 преди сън) и просто си избирам по един ред ...Ако искаш пи пиши на лични да ти изпратя листовете по имейл )

# 148
  • София
Здравейте! Харесвам Зоната и ви чета редовно, въпреки че още не съм започнала стриктно да спазвам всичко, може би защото ми е трудно да намеря време за кантарче и изчисления. Карам на око, стараейки се да балансирам. Не знам доколко ми е необходимо рибеното масло, но т.к. ми донесоха чак от Канада, реших да опитам. Четох внимателно, че не е без значение какво е рибеното масло, но не мога да разбера дали е добро това, което вече имам. Ще бъда благодарна, ако споделите мнението си.  http://www.kozmetika.bg/show/JAMIESON/43761_Рибено-масло-от-дива … -мг-х-90-капсули/ Струва ли си да го пия? Rolling Eyes   bouquet

# 149
Как се справяте, когато сте навън или пътувате? Адски трудно е при пътуване, напаво незнам как да се оправям и ми се струва, че нещо обърках в храненето вчера, защото сутринта ми беше много зле, много премаляло нямях сили за нищо, очевидно съм объркала зоната и ми е паднала кръвната захар.

Общи условия

Активация на акаунт