ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 647
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Хора, при мене възникна един проблем. Стриктно се старая да съм в Зоната като на ден трябва да приемам 11 блока (3-3-1-3-1). След хранене обаче съм гладна до час и реших, че има нещо нередно. Използвах калкулатора повторно като вкарах новите си мерки и новата си физическа активност. Излезе, че трябва да изяждам по 16 блока  Shocked Сега какво да правя? Да променя ли количеството?  newsm78 Малко множко ми се вижда  Thinking

# 511
  • София
Хора, при мене възникна един проблем. Стриктно се старая да съм в Зоната като на ден трябва да приемам 11 блока (3-3-1-3-1). След хранене обаче съм гладна до час и реших, че има нещо нередно. Използвах калкулатора повторно като вкарах новите си мерки и новата си физическа активност. Излезе, че трябва да изяждам по 16 блока  Shocked Сега какво да правя? Да променя ли количеството?  newsm78 Малко множко ми се вижда  Thinking
exisss , определено има нещо нередно в това, че си гладна след час. Просто, ако си в Зоната такова нещо не може да се случи. Напиши тук, или ми пусни на лични данните по които си изчислила блоковете за да мога и аз да ги изчисля. Също така пусни ми и един твой ден какво ядеш, пиеш - по часове, грамажи, литри, блокове. Някъде бъркаш, дай да видим къде.

# 512
Искам да попитам по добре ли е да си поръчам книгата на Бари Сиърс "Зоната "?
Имам  българската  "Ние и зоната " но там бяхте писали ,че не всичко е точно. Рецептите  на Бари по ли са възприемлиеви ?
От днес  започвам  да спазвам режима,защото  съм сама и мога  само за мен да готвя!
когато и моя е при емн нещата са други!
Моля споделете дали е удачно да я поръчвам  книгата ?

# 513
Можеш да минеш и без книгата, освен ако не те интересува научната информация. Спокойно можеш да използваш сайта на Емигрантка www.vzonata.com  Всичко важно е събрано там.

# 514
Можеш да минеш и без книгата, освен ако не те интересува научната информация. Спокойно можеш да използваш сайта на Емигрантка www.vzonata.com  Всичко важно е събрано там.

Благодаря много !

# 515
  • София
Искам да попитам по добре ли е да си поръчам книгата на Бари Сиърс "Зоната "?
Имам  българската  "Ние и зоната " но там бяхте писали ,че не всичко е точно. Рецептите  на Бари по ли са възприемлиеви ?
От днес  започвам  да спазвам режима,защото  съм сама и мога  само за мен да готвя!
когато и моя е при емн нещата са други!
Моля споделете дали е удачно да я поръчвам  книгата ?

Джижи , тук има преведени 2 от книгите на д-р Сиърс  - ОВЛАДЯВАНЕ
на ЗОНАТА
и ЗОНАТА . Препоръчвам книгите на Сиърс не заради рецептите(те са за американците, на мен поне не ми допадат въобще), а заради информацията от първоизточника. В "Ние и зоната " имаме едно не до там сполучливо интерпретиране на Зоната. Който иска да практикува Зоната обезателно трябва да прочете поне една от двете цитирани по-горе книги на Сиърс, за да разбере за какво иде реч. Ако имаш въпроси с радост ще отговарям.Успех!

# 516
Здравейте,
приемате ли нови в редиците? Аз съм съвсем начинаеща, доста изчетох преди да се включа, но от днес се чувствам подготвена и мотивирана! По- голямата част от мотивацията и подготовката я дължа на вас, затова да ви благодаря като за начало  newsm51 newsm51

# 517
И аз започвам (за втори път). Лесно се отклонявам от пътя. Аз искам да отслабна и ям само от зелените храни, но май нещо не смятам добре, защото мн бързо огладнявам.

# 518
  • София
И аз започвам (за втори път). Лесно се отклонявам от пътя. Аз искам да отслабна и ям само от зелените храни, но май нещо не смятам добре, защото мн бързо огладнявам.
Ако не балансираш протеините, въглехидратите и мазнините, дори и само от зелените храни да приемаш няма как да попаднеш в Зоната. Напиши какво, по колко ядеш, колко блока за да проверим.

# 519
  • На брега на морето
Здравейте  Simple Smile
И аз съм новобранка, дори днешна новобранка.
Малко сложно ми идва смятането, но се надявам с времето да свикна.

Не успях да сваля килограми след бременността, а оттогава мина година и половина. Не съм кой знае и колко спортуваща, но се старая да има и физическа активност. Освен свалянето на килограми се надявам да се получи и благотворно здравословно състояние, тъй като от години си влача проблем с отичане на десния крак, за който уж нямало причина.

Хубав ден от мен Simple Smile

# 520
  • София
Здравейте,

Аз също започвам втори опит с Зоната. Първия път беше с цел здравословно хранене, сега поради необходимост от сваляне на килограми.

Дъщеря ми е на 11 години. Не е с наднормено тегло, но ако продължава да се храни с толкова въглехидрати , натам е тръгнала.

Говорихме за това , и тя иска да минем заедно на хран. режим Зоната. Така и аз ще имам стимул, за да и бъда пример.

Не знам как да ѝ изчисля блоковете.
Бихте ли ми помогнали.

# 521
  • София
Здравейте,

Аз също започвам втори опит с Зоната. Първия път беше с цел здравословно хранене, сега поради необходимост от сваляне на килограми.

Дъщеря ми е на 11 години. Не е с наднормено тегло, но ако продължава да се храни с толкова въглехидрати , натам е тръгнала.

Говорихме за това , и тя иска да минем заедно на хран. режим Зоната. Така и аз ще имам стимул, за да и бъда пример.

Не знам как да ѝ изчисля блоковете.
Бихте ли ми помогнали.

Виж тук въпрос 20.

# 522
  • варна
може ли малко помощ,2 ден съм на режима и искам да знам дали бъркам или  правилно съм разбрала схемата,ако за обяд имам 3 блока и искам за си направя сьомга със зелена салата+репички+краставичка+зелен лук -колко трябва да измеря ,не е ли множко това  общо количество за салатката Embarassed

# 523
може ли малко помощ,2 ден съм на режима и искам да знам дали бъркам или  правилно съм разбрала схемата,ако за обяд имам 3 блока и искам за си направя сьомга със зелена салата+репички+краставичка+зелен лук -колко трябва да измеря ,не е ли множко това  общо количество за салатката Embarassed

Ето я табличката за продуктите за 1 блок: http://www.vzonata.com/Tablica.htm
Колко блока ти изчисли камкулаторът, че трябва да приемаш дневно?
Ако обядът ти е от 3 блока: протеини, мазнини и въглехидрати може да го направиш така:
сьомга /ако не е пушена/ - 3х42 = 112 гр - 3 ПБ
зелена салата 250 гр - 1/2 ВБ
репички 200 гр - 1/2 ВБ
зелен лук 40 гр - 1/2 ВБ
зехтин 1 ч.л. - 3 МБ
Вижда се, че за да ти е балансиран обяда и да не се надуеш прекалено от голям обем зеленища е добре да хапнеш 1, 1/2 ВБ нещо допълнително. Аз слагам нахут в зелената салата, или пък някакъв плод за 1, 1/2 ВБ.
Успех!

# 524
  • варна
Благодаря за отговора и табличката.трябва да приемам 9 блока дневно.нямах плод  и направих салатката с 80гр.лук.

Общи условия

Активация на акаунт