ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 605
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Гого61 благодаря ти! Сега вече разбрах как да си ги изчислявам, явно ще трябва да прочета и още някои неща.

# 556
От къде си купувате непреработени овесени ядки? Не съм виждала никъде.Също какво сирене и извара и кисело мляко си купувате?

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 16:57 от Inessita

# 557
  • София
От къде си купувате непреработени овесени ядки? Не съм виждала никъде.Също какво сирене и извара и кисело мляко си купувате?
Овес купувам този или този . Сирене не купувам, защото не е балансирано за протеин. Ям много извара. Сега купувам извара на Домлян с 1,3% масленост. Киселото мялко купувам на Елби 2%.

# 558
  • София
И какво, и овес ли трябва да чакаме от чужбина? ooooh!

# 559
Овесени ядки има в магазини " Берьозка " - цели и начупени. Има и овесено брашно. Пак там има извара от 2% и кефир от 1,5%.

# 560
Овес има в магазините за ядки, семена и брашна, аз купувам от този на Екзарх Йосиф, точно зад Халите - 3 лв. кг.

# 561
  • Бургас
Здравейте, вчера по желание на моя мъж купих книгата Ние в зоната, започнах да я чета, а днес влязох и във форума. Много съм объркана, имам много въпроси, има ли запознати имащи желание да помогнат. От години правим разделно, според кръвните групи, 90 дневната, но вместо да сваля кг от третата бременност, свалих 7 и пак ги качих, имам 15 общо. Моя мъж има малко за сваляне около талията, а голямата ми дъщеря на 9г върви закръглена. За нея ми се струва най трудно какво ще яде, тя си носи храна в и  от къщи.

# 562
Здравейте, вчера по желание на моя мъж купих книгата Ние в зоната, започнах да я чета, а днес влязох и във форума. Много съм объркана, имам много въпроси, има ли запознати имащи желание да помогнат. От години правим разделно, според кръвните групи, 90 дневната, но вместо да сваля кг от третата бременност, свалих 7 и пак ги качих, имам 15 общо. Моя мъж има малко за сваляне около талията, а голямата ми дъщеря на 9г върви закръглена. За нея ми се струва най трудно какво ще яде, тя си носи храна в и  от къщи.

Задавай въпросите си тук, ще помагаме.
Първо обаче се отбий vzonata.com
Там ще намериш доста отговори.  Peace

# 563
  • Бургас
По калкулатора излезе за мен 9бл, за детето 9, 11 за мъжа. Струват ми се много за детето.
Разпределих ги така:
7,30 - 2бл
12,30 - 3бл
17,00 - 1бл
19,00 - 2бл
21,30 - 1бл

Аз ядох 1 филия домашен ръжено-пшеничен хляб (колкото  2 филии тонус) , с 2 ч.л майонеза и шунка 84г.
На дъщерята направих 3 бл от утре ще са по 2. За трите блока - 84г кашкавал, 15 маслини (каламата, незнам дали са подходящи), 1 ябълка и 1/2 с.л. мед (не можа да изяде половината ябълка и смених с мед).
Мъжа няма да пиша, че него съм го объркала, сметнала съм кис мляко за протеин, и сега е гладе.

# 564
  • София
По калкулатора излезе за мен 9бл, за детето 9, 11 за мъжа. Струват ми се много за детето.
Разпределих ги така:
7,30 - 2бл
12,30 - 3бл
17,00 - 1бл
19,00 - 2бл
21,30 - 1бл

Аз ядох 1 филия домашен ръжено-пшеничен хляб (колкото  2 филии тонус) , с 2 ч.л майонеза и шунка 84г.
На дъщерята направих 3 бл от утре ще са по 2. За трите блока - 84г кашкавал, 15 маслини (каламата, незнам дали са подходящи), 1 ябълка и 1/2 с.л. мед (не можа да изяде половината ябълка и смених с мед).
Мъжа няма да пиша, че него съм го объркала, сметнала съм кис мляко за протеин, и сега е гладе.
Здравей,
Ако искаш по скорошен резултат трябва да се храните поне първите 5-6 месеца само със зелените(добър избор) храни. Таблицата е тук. Забрави за тая майонеза. Кашкавалът също не става за протеин - много е мазен. Имаш грешка с маслините.1БМ от маслините е 3 бр. маслини. За 3 БМ трябва да вземеш 9 маслини, а не 15. Киселото мляко е комбиниран продукт - протеин+въглехидрат. Погледни този сайт и форума към него. Успех! Simple Smile

# 565
  • Бургас
Как да пресмятам готовите храни - лютеница, вафла, шоколад, луканка, домашно сирене,. Дъщеря ми много иска вафла.

# 566
  • София
Как да пресмятам готовите храни - лютеница, вафла, шоколад, луканка, домашно сирене,. Дъщеря ми много иска вафла.
Готовите храни се смятат по етикет. Как става е описано тук.Вафлата, луканката, домашното сирене не се връзват в концепцията на Зоната. Въобще не са балансирани. За шоколад съм изчислявал за натуралния на Линдт с 99% какао. Там 3 гр(1 блокче от шоколада) се пада 1БМ. Съжалявам за дъщеря ти, но ще трябва да се откаже от вафлите ако иска да живее в Зоната. Sad

# 567
  • Бургас
Здравейте, маринованите краставички, колко гр са 1БВ.

# 568
  • София
Направи изчисление по етикет или дай данните за да ги изчисля.

# 569
Едно време Симеонов беше писал по листовете си 100 гр туршия =1 блок въглехидрати.
Но много зависи от туршията и колко захар и сол има вътре..., така че добре ти е дал съвет Гого, стига да намериш информация на етикетите, защото много производители си я спестяват.

Например:
http://www.bb-team.org/hrani/id/953206_meshana-turshiya-karfiol-luk-sinap

тук за туршията въглехидратите са 26 грама в 100 грама делено на 9 грама за 1 блок = почти три блока или 33 грама за един блок въглехидрати.

Тук намирам за кисели краставички, но май е само за краставички, защото излиза че 400 грама са един блок, аз аз със сигурност знам че 400 грама е един блок пресни краставички:
http://kalorii.bazadanni.com/food/3544/kiseli_krastavichki.html

А!  Shocked И тук пише като в горния линк.
http://www.bb-team.org/hrani/id/961073_krastavitsi-v-salamura-kornishoni-s-kopar
То било далавера да си хапва човек кисели краставички...  Wink

Аз лично не бих прекалявала с мариновани храни, обаче.

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 16:14 от Пит

Общи условия

Активация на акаунт