ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 578
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Можеш да си купиш книгата на д-р Папазова, в която има рецепти съобразени с нашата кухня, казва се "Ние и зоната".
Въобще не препоръчвам тази книга. Аз си я купих, но установих, че е пълна с грешки в рецептите и не по най-добрия начин са преразказани книгите на Сиърс.
За рецепти - тук. На същия сайт можеш да намериш и 2 от книгите на Сиърс. По добре е да пиеш вода от източника, нали? Wink

# 601
  • Варна
Здравейте на всички. Дали може някой да ми каже как да смятам рожково брашно и брашно от лимец.
Благодаря предварително   bouquet

# 602
  • София
Здравейте на всички. Дали може някой да ми каже как да смятам рожково брашно и брашно от лимец.

Тук е обяснено как се пресмята по етикет. Ако има нещо неясно питай пак.

# 603
  • Варна

аз може би неясно се изразих. Купих си брашното насипно и никъде не мога да намеря съдържанието му / из интернет/, за да си сметна блоковете

# 604
  • София

аз може би неясно се изразих. Купих си брашното насипно и никъде не мога да намеря съдържанието му / из интернет/, за да си сметна блоковете
Потърси тук или тук.

# 605
Можеш да си купиш книгата на д-р Папазова, в която има рецепти съобразени с нашата кухня, казва се "Ние и зоната".
Въобще не препоръчвам тази книга. Аз си я купих, но установих, че е пълна с грешки в рецептите и не по най-добрия начин са преразказани книгите на Сиърс.
За рецепти - тук. На същия сайт можеш да намериш и 2 от книгите на Сиърс. По добре е да пиеш вода от източника, нали? Wink

Аз не съм чела оригинала, така че ще се възползвам от съвета Simple Smile Иначе въпроса беше освен сайта vzonata, къде може да се гледат рецепти.

# 606
  • София
Аз не съм чела оригинала, така че ще се възползвам от съвета Simple Smile Иначе въпроса беше освен сайта vzonata, къде може да се гледат рецепти.
Малко ли са ти? newsm78

# 607
Здравейте приятели !Искам да споделя нещо с вас ! Два пъти започвах  Зоната и се отказвах по една или др.причина.Първата беше ,че съм на смени като първа смяна ми започва във 4 сутринта и продължава до 13ч , а втора от 13.20 до 22 ч .Живеехме само двамата със съпруга си,обаче сега взех майка си да гледам при мен ,а тя е на 79 г .и все едно ,че имаш бебе в къщата си.
Това е втората причина да се отказвам.
Има ли някой от вас ,който е с голямо семейство и как се справя с готвенето в къщи?
Защото ще ми е трудно да готвя на тях и отделно на мен.
Не ме плаши изчисленията  и тегленията свиква се ,но просто при мисълта,че трябва да готвя и на тях , а те едва ли ще седнат да ядат зоново.
Единсвения начин  да готвя на тях и на мен отделно ,но не знам как ще справям.тия смени ни побъркват. Една седмица първа ,една втора .

# 608
Джижи, някои от храненията не свързани с готвене /закуските напр./ а за другите може да се опиташ да пригаждаш твоята порция от вече наготвеното за цялото семейство - определени количества и да добавяш разни неща за да балансираш. Как го обясних  Embarassed, но може би разбра. Ако си сготвила зеле ти си добавяш съответното количество протеин, ако е нещо с месо - дозираш месото и т.н. в твоята порция. Няма да е много точно, но е приемливо според мен

# 609
Малко ли са ти? newsm78
Не не са ми малко, но на въпрос освен vzonata, къде може да се намерят рецепти, отговора определено не е vzonata. Май някой отговаря без да чете въпросите.

# 610
  • София
Малко ли са ти? newsm78
Не не са ми малко, но на въпрос освен vzonata, къде може да се намерят рецепти, отговора определено не е vzonata. Май някой отговаря без да чете въпросите.
Напротив, много добре схванах въпроса, но в сайта vzonata има доста зонови рецепти. В крайна сметка колкото и рецепти, от различни сайтове, да намериш  могат да ти се окажат малко. Мисля, че  е по-важно да разбереш същността на Зоната, как се комбинират протеините, въглехидратите и мазнините и тогава сама ще можеш да си правиш каквито искаш рецепти. Peace

# 611
# 612
# 613
Джижи, някои от храненията не свързани с готвене /закуските напр./ а за другите може да се опиташ да пригаждаш твоята порция от вече наготвеното за цялото семейство - определени количества и да добавяш разни неща за да балансираш. Как го обясних  Embarassed, но може би разбра. Ако си сготвила зеле ти си добавяш съответното количество протеин, ако е нещо с месо - дозираш месото и т.н. в твоята порция. Няма да е много точно, но е приемливо според мен

Аз съм така. Simple Smile Ама готвя почти за всички ни зоново. Случва се понякога да направя на себе си нещо отделно и различно, защото дребните не всеки път искат да ядат зонови храни - не ги ограничавам, защото те препочитат да ядат повече плодове и зеленчуци, но супи, готвени ястия и т.н. изчислявам и готвя за всички. Отделям за себе си, а другите хапват колкото искат и хапват допълнително разни други неща.

От месец съм на доста напрегнат режим, но успявам да се справям пак...въпреки, че съм извън къщи от 8:30 до 18 ч. Нося си храна с мен, при това трябва да е компактна, а не кутийки с манджички...и пак се справям. Wink Та, начин има, стига желанието да е голямо. Wink

# 614
Здравейте момичета!
Можете ли да ми помогнете да разбера колко блока трябва да ям на ден, за да отслабна?
Мерките ми са: 62 кг, 173 см, корем - 82, ханш - 99.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт