ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 554
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
KERIZI, ще изкажа моето мнение по поставените от теб въпроси . Знам, че ще има хора, които няма да са съгласни с него  Naughty, но аз все пак ще си го кажа  Simple Smile
Хубаво е, че дъщеря ти на тези години се грижи за себе си и се замисля за своето хранене. Но според мен е твърде малка, за да се подлага на толкова стриктно ограничение. По-добрият вариант би бил да спазва основните принципи на Зоната, но да се храни по принципа на дланта без толкова стриктно мерене и ограничаване на мазнините. Не забравяй, че понякога лишаването от мазнини би могло да доведе до спиране на цикъла. Всяко едно спиране на джънкове, газирано, тестяно и сладко би довело до по-добра визия. Особено и щом спортува. Важно е постепенно да свикне да хапва правилните храни.

# 646
dani 1712-благодаря за мнението.Аз те подкрепям на 100% .Попрочетох естествено доста относно зоната и мисля ,че е достатъчно безопасно за нея и затова се ангажирах да следя храненето и.От друга страна съм абсолютни съгласна с теб да не сме напълно стриктни и да не изпадаме в крайности все пак още е дете.Но пък си казвам ,че така все пак донякъде мога да контролирам нещата ,за да не се тъпче с боклуци навън( е не че ще разбера ако го прави).Но наистина имам доста въпросителни относно следването на Зоната,все пак трябва да съм наясно.Снощи готвих мусака със спанак и кайма,но каймата ми е свинска(домашна).Ами тя си е мазничка и затова не прибавих мазнина.Но за млякото ако е 2% да прибавям ли мазнина незнам .За сега прибавям .Към сиренето не слагам допълнително защото не е обесмаслено.И на мен ми стана интересна тая зона,но за вегетарианци дали става ? Ще чета и ще разбера newsm78.Хубав ден

# 647
  • София
Но наистина имам доста въпросителни относно следването на Зоната,все пак трябва да съм наясно.Снощи готвих мусака със спанак и кайма,но каймата ми е свинска(домашна).Ами тя си е мазничка и затова не прибавих мазнина.Но за млякото ако е 2% да прибавям ли мазнина незнам .За сега прибавям .Към сиренето не слагам допълнително защото не е обесмаслено.И на мен ми стана интересна тая зона,но за вегетарианци дали става ? Ще чета и ще разбера newsm78.Хубав ден
Ако млякото е 2%, то не е точно балансирано за блок протеин + блок въглехидрат. Все пак ако се ползва такова не прибавяй мазнини.
За децата и Зоната виж тук въпрос 20.
Разбира се, че Зоната е приложима и за вегетарианци. Сиърс има и специална книга - Соева Зона.
Тук има темичка по въпроса.
Ако се интересуваш от Зоната много полезен ще ти бъде този сайт и форумът към него. Успех.

# 648
Опссс ... да се запишем и тук. Виждам ... познати стилове на писане. Никове - различни, героите - еднакви  newsm62

# 649
Хайде и тук да се разпиша.Трима зонуваме у дома-аз ,моят мъж и майка.Резултати за месец.Минус 5,минус 9,минус 5.Справям се с готвене и приготвяне,макар да ми писва с тези кутии и любов към печката.Сложното е само,че ММ има повече блокове от нас.Ние караме с по 8,изчислени по старата методика на  Сиърс,по сайта трябва да са 9.Дали да ги увелича?Още не пия сериозно рибеното масло.Но го започнах

# 650
Аля , аз поръчвам това рибено масло http://www.herbalprovider.com/Triple-Strength-Omega-3-Gold
.Три капсули са дневният ти прием от 3000 ЕРА +DHA.
[/quote

Кога се приемат капсулите? На няколко пъти или само вечер (някъде четох такава препоръка).

Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels
тази или другата коя Омега е по добрата?
и Защо 3 капсули аз чета че препоръчаната доза е 1 капсула дневно!
Може ли някой да ми обясни моля

# 651
Маслото на Нутриголд е това , което аз ползвам.Ако се вгледаш в съдържанието на EPA+DHA е 1000мг в една капсула,докато това на Ню фууд е наполовина.Говоря за три капсули на ден , защото такова количество/3000мг/ препоръчва Бари Сиърс.Хубаво е да влезеш в www.vzonata.com
където има много подробна информация.Поздрави от мен!
Желая ти успех!

# 652
  • София
Пинко, на Нутриголд маслото маслото е молекулярно пречистено, концентрирано и има 5 звезди на IFOS, докато Now Foods, Super Omega EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels също е молекулярно пречистено, концентрирано но не е тествано в IFOS. Освен това маслото на НАУ е почти 3 пъти по-евтино от това на Нутриголд, а и доставката му е направо символична от iHerb.
Три капсули от Нутриголд защото в 1 капсула има 1гр EPA+DHA, а д-р Сиърс препоръчва за поддържаща доза омега 3 2,5-3 гр омега 3(EPA+DHA) на ден.

# 653
  bouquet
разбрах 3 капсули от нутри по добрата омега или 6 капсули от кофата на Нау,
това простете ако е коментирано но доживотно ли е като прием или ... се правят почивки от месец
на 6 месеца примерно

# 654
  • София
Пинко, горното не е т.н кофа на НАУ. Тя е 500 капсули и в нея маслото не е концентрирано. А в цитираното по-горе масло на НАУ има 120 капсули и маслото е концентрирано.
Да, рибеното масло се пие непрекъснато за да може да се осъществи баланс между омега 3 и омега 6. Омега 6 има прекалено много в храната, а омега 3 почти не и трябва да си я набавяме от рибеното масло.

# 655
Мерси Гого61
значи без почивка  Peace

# 656
Здравейте. Четох доста за режима, но ми е много объркано. До сега през живота си съм била на разделно хранене. В момента съм на безразборно хранене, покрай детето все тичам и време да седна да се храня нямам много, но това не ми е оправдание. Та, реших да започна да се грижа повече за себе си и здравето си като се спрях на Зоната. Нямам кг за сваляне да кажа. Слаба съм , но искам да променя начина си на ядене. Спортувам активно в къщи. Към Зоната ме поведе именно причината, че като се нахраня обилно на обяд и след няма и 2-3 часа съм отново гладна и то глад за сладко и тесто. Сутрин като си отворя очите и първата ми работа е да помисля какво да ям и то все нещо вредно. Имам въпрос. Като за начало ще се водя по дланта за ориентир. Добре, обаче искам да попитам когато искам да си хапна месо с картофки салатата къде остава? Четох, че ако искаме да хапваме от неблагоприятните въглехидрати то те трябва да са като големина не повече от тази на протеина и останалата част от чинията да остане празна. А аз днес и вчера хапвах протеин, малко картофки и една голяма салата. Май съм сгрешила? Иначе глада за сладко пък намаля драстично и не се сещам много.

# 657
  • Chicago/Varna
В случая, по-голямата част от салатата ти е била излишна, да не кажа и цялата салата, тъй като не знаем колко картофи си изяла... Hug

# 658
1 картоф изядох. И снощи пак така с малко зелева салата и 1 и 1/2 кюфте. Значи трябва да махам салатата ако искам да ям картофи примерно така ли?

# 659
1 картоф изядох. И снощи пак така този път си сложих  малко зелева салата и 1 и 1/2 кюфте. Значи трябва да махам салатата ако искам да ям картофи примерно така ли?

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 09:23 от Elizabett

Общи условия

Активация на акаунт