41 ОУ "Св. Патриарх Евтимий" - гр София - тема за информация 2

• 82 783
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
При записване за ПК, необходимо ли е да се носят картони, както в ДГ? Ние когато отидохме да се разпишем, че записваме детето не се сетихме да питаме, но не ни и поискаха... newsm78

# 151
  • София
Да, всяка учебна година се носи картон на детето при сестрата.

# 152
Здравейте на всички Simple Smile
Вчера, на родителската среща, ни показаха "медицинския картон", който трябва да се занесе в у-ще и той всъщност представляваше разпечатана страница от сайта. Прерових целия сайт, но не намерих, от къде може да се разпечата. Някой знае ли?

# 153
  • София
Вчера, на родителската среща, ни показаха "медицинския картон", който трябва да се занесе в у-ще и той всъщност представляваше разпечатана страница от сайта. Прерових целия сайт, но не намерих, от къде може да се разпечата. Някой знае ли?
Изпрати ми мейл на лични и ще ти я пратя. Всъщност, мога да пратя на всеки, на когото му трябва, но не знам къде в нета да кача файла за сваляне.

# 154
  • София и там където не се пуши
Личните лекари имат това в компютрите си и нанасят направо и разпечатват.

# 155
  • София
Dorpthy, не си съвсем права. От няколко години си има нещо като бланка на 41-во и сестрата в училище много си държи на нея.

# 156
Изпрати ми мейл на лични и ще ти я пратя. Всъщност, мога да пратя на всеки, на когото му трябва, но не знам къде в нета да кача файла за сваляне.

Много ти благодаря, изпратих ти мейла  bouquet

# 157
  • София и там където не се пуши
Dorpthy, не си съвсем права. От няколко години си има нещо като бланка на 41-во и сестрата в училище много си държи на нея.

Тази при ЛЛ е същата която я дават и в училище. И по наше време я даваха.

# 158
  • Sofia
Дъщеря ми до миналата година учеше в 41 ОУ. Носех си профилактичната карта,която ЛЛ  я вади от компютъра си. Информацията е една и съща с тази,която се купува от специализираните книжарници.

# 159
Здравейте! Дали някой, който познава работата на учителите в подготвителните групи в 41-во, би могъл да сподели следното: 1) Доколко ефективни знания/умения/отношения овладяват децата в подготвителните групи там? 2) Имат ли време за свободни игри и средата на занималнята предразполага ли към това или си е същата като в първи клас?  3) По коя програмна система работят? 4) Коя от двете учителки умее по-добре да индивидуализира, надграждайки според възможностите на всяко дете?
Тъй като сме по-малки с една година, но сега сме в четвърта група, единият вариант е да я повторим в 41-во, та в тази връзка се интересувам - притеснявам се да не му е скучно; прекалено строго и т.н.

# 160
  • София
Здравейте! Дали някой, който познава работата на учителите в подготвителните групи в 41-во, би могъл да сподели следното: 1) Доколко ефективни знания/умения/отношения овладяват децата в подготвителните групи там? 2) Имат ли време за свободни игри и средата на занималнята предразполага ли към това или си е същата като в първи клас?  3) По коя програмна система работят? 4) Коя от двете учителки умее по-добре да индивидуализира, надграждайки според възможностите на всяко дете?
Тъй като сме по-малки с една година, но сега сме в четвърта група, единият вариант е да я повторим в 41-во, та в тази връзка се интересувам - притеснявам се да не му е скучно; прекалено строго и т.н.
Ако обмисляте вариант да го пуснете в 1клас, вместо на занималня, Ви препоръчвам да го запишете при Теодора Даскалова, която тази година ще взима първи клас. Тя отговаря на всичките Ви изисквания. Децата я обожават. Слушат когато трябва и беснеят когато трябва! Не дава много домашни, обича да казва, че работата си я свършват в училище. За двете учителки от подготвителната нищо конкретно не мога да кажа. Нямам наблюдения към Стойкова, мисля че е строга, а другата е нова от тази година. Тази, при която беше моят син от тази година води първокласници. Надявам се съм Ви била полезна! Simple Smile

# 161

Не мисля, че е много строго или са се преработили, но това е доста субективно Simple Smile
Моят син е ПУК тази година. Много рисуват, оцветяват, апликират, творят, учат песнички и стихотворения. Струва ми се, че пишат и "учат" по-малко, отколкото в детската миналата година, но то много зависи и от програмата, самите учители и кое намират за по-важно на този етап от развитието на децата. Занималня няма предвидена за тях, започва от 1 клас. Децата, които се налага да посещават, ходят на частна. Ние сме до обяд и не мога да дам мнение за занималните в района, но такива има достатъчно.
Синът ми си харесва учителката, спокоен е и не се притеснява. Тя никога не им е крещяла или наказвала, както процедираха градинските ни учителки, в това отношение съм доволна. За мен лично, можеше да учат повече, но това, което за едни е малко, за други е достатъчно или много, така че няма как да се угоди на всички.
За мен най-важното е, че досега учителките, които съм виждала в училището са много положителни и добронамерени към децата. Иначе нямам големи очаквания от държавните ни у-ща и не разчитам особено на у-щето да образова детето ми. Опитваме се да му дадем това, което намираме за важно, допълнително със занимания след у-ще.

# 162
biala i dobra, много благодаря за включването - съветът ти потвърждава и мнение на близки; ако отидем на вариант първи клас - тя изглежда е подходящата учителка за моето гардже.
mmmmm, благодаря и на теб. Твоите думи се вписват в досегашната ми представа за една творческа атмосфера там (аз не смятам за редно децата да прекаляват с формалното учене - но с учене чрез игра вероятно и Менделеевата таблица лесно могат да научат; иска ми се да имат широк хоризонт, но през присъщи за възрастта любими дейности; а истерични и наказващи учителки изобщо не искам да повярвам, че още има, но за съжаление, знам че не са малко ... ). Знам за занималнята в ПГ; не мисля да разчитам на нея и в първи клас.

Ще се радвам още някой да сподели мнение по-натам.

Желая на всички ви весели празници!

# 163
Училището лежи на стари лаври, има все още добри учители (които един след друг напускат или се пенсионират), но ръководството е много калпаво. Това обяснява лошите материални условия, недостигът на занимални, лошата храна в стола, слабата дисциплина. След 4-ти клас децата масово се местят в други училища.
Във физкултурния салон често вечер играят хора външни възрастни, които имат достъп до класни стаи, тоалетни и т.н. - това способства за разнасяне на вируси, моето дете често след ФВС е болно.

Директорката си позволява своеволия, не зачита интереса на децата, нито мнението на родителите. Ако имате време прочетете: http://www.blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/skandal-v-stolichno-uchi … _news469781.html; http://www.duma.bg/node/137911; http://news.bnt.bg/bg/a/za-uchitelya-s-lyubov

Хубави празници на всички!

# 164
Дъщеря ми изкара там от 1-ви до 7-ми клас включително. Моят съвет е да не записвате децата си в паралелите с изобразително изкуство и приложен дизайн и музика и танци. В това училище се отнасят изключително несериозно към подготовката и обучението на тези паралелки. Не се преподава адекватно нито един предмет на изкуството. А че преподават "приложен дизайн" е малко да се каже пресилено. За преподаването на езици в училището също имам коментар - ако разчитате детето ви да научи език от преподавател в обикновено училище /изключваме специализираните езикови/ много грешите, нивото на знания на учителите и подходът им на преподаване са елементарни, както насвякъде.  Без извънлкасни уроци в школа не става. Няма да коментирам учителите поименно, но ако имате шанса да попаднете на подходящ начален и училището ви е удобно, си струва да запишете детето си там до 4-ти клас. След 4-ти клас е загуба на време ако искате серизно отношение към децата и подготвката им.

Точно с това, в червено, категорично не съм съгласна. Малката е в паралелка с хореография и музика и смея да твърдя, че се набляга на тези занимания. И между другото, до колкото ми е известно, тази година за първи път пуснаха такъв профил, или поне много отдавна не е имало.
Колкото до дизайна и чуждоезиковото обучение- подкрепям изцяло мнението ти Peace

Най-активният в този форум Mona77 е служител от училището, вероятно зам.директорката. Не вземайте всичко казано от нея за чиста монета, проверявайте! Trust but verify! както казваха в годините на "студената" война. Като родители на деца в 41 ОУ се гответе за такава с ръководството!

Общи условия

Активация на акаунт