СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 525
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Привет отново! С майка минахме през Хиполенд и още един друг бебешки магазин. Купих един непромокаем протектор за матрак (ще ми трябва поне още един), играчка за количка (разгледахме един куп и пробвахме всички), четири чифта бебешки ръкавички и позиционер (възглавница против преобръщане). Ще ги снимам и кача утре. Гледах и възглавниците за кърмене на Бертони/Лорели, но цветовете, които имаха не ми допадат. След малко ще ходим до Кауфланд и ще взема веро за съдове на Бочко.

# 361
Цитат
А някой да е чувал, че се слага сребърна лъжичка в шишето с вода   Сетих се, защото видях една приятелка, че е сложила в шишето на детето. Но като се поразрових в интернет се оказа, че не трябва да се прекалява.
Това не го знаех ,но среброто има обеззаразяващо действие ,при преварена вода и стерилизирано шише за мен е излишно . Праха за пране ще е Персил,а ръкавички нямаме и няма и да купя ,ако се налага толкова  на най малките бодита се обръщат ръкавчета.
Днес ме е обзела някаква депресия и само ям  Cry  И аз с нетърпение чакам  вторник за да си видя бебоци ,този път ще си искам снимки Crossing Arms

# 362
Туитито,и аз вчера бях така , гадно настроение и залъгване с гадна храна Sad  Днес малко по-добре , но и нямам толкова време да се замислям. Обаче с храненето поне се справям добре .
Таня, и аз си взех комплектче от същият магазин с щампа жабка. Моето обаче е горничка и долничка .Като горничката е с качулка и е от тънък плюш. Светло зелено е и много си го обичкам  Heart Eyes Беше намалено от 30 лв ( или нещо такова ) на 15 лв  Party
Веселото според мен на първо време и един протектор ще е достатъчен. реално аз започнах да използвам такива чак когато започнахме да махаме памперсите . Преди това , не е имало инциденти с пропуснал памперс или нещо такова .

# 363
Таня, и аз си взех комплектче от същият магазин с щампа жабка. Моето обаче е горничка и долничка .Като горничката е с качулка и е от тънък плюш. Светло зелено е и много си го обичкам  Heart Eyes Беше намалено от 30 лв ( или нещо такова ) на 15 лв  Party
сега нямаше такива, явно зависи от сезона. Това струва 17,90, много мекичко и сладичко. Имаше още много хубави неща, но като нямам толкова пари.

Протектори - няма смисъл от тях, то бебето нали е с памперс. Аз никога не съм ползвала такъв.

# 364
Амели, благодаря за клиниката, ще я проверя. И майка ми, и бабата на ММ ги оперираха в Софиямед. Бях похвалила хирурга им. Поне е чистичко и си имаш тоалетна към стаята! Пък и не си в някакво отделение със зарази, няма страшно за Ива. Ние пък тичахме до аптеката да сменяме течния аналгин, защото ни осъмни. Не миришеше като този едно време, пишеше, че е за интермускулно приложение и... Върнахме се с Хексаралдин. Ще видим той как ще действа, но утре. За днес доволно пи обезболяващи. Дано да спи тази нощ, иначе ще издирваме клиниката посред нощите. Амели, желая ти спокойна нощ и утре всичко да е наред!

# 365
сега нямаше такива, явно зависи от сезона. Това струва 17,90, много мекичко и сладичко. Имаше още много хубави неща, но като нямам толкова пари.

Протектори - няма смисъл от тях, то бебето нали е с памперс. Аз никога не съм ползвала такъв.
Аз моето го купувах преди не повече от седмица , по-скоро явно зависи от самият магазин и какво е останало . Скоро и аз искам да взема от там гащеризончета , но като получа паричките  Flutter

# 366
ДианаР, аз писах май вече, че също никаква коластра през бременостто нямах, а кърмих две години и отгоре. Така че не се притеснявай Peace Сега също, само някакви корички мяркам. Става ми интересно, до скоро (преди да забременея) като стиснех гърдата и имаше капчици кърма. След като забременях - нищо. Сега от любопитство в банята пробвах пак и изкарах капчица, но вече коластра. Успокоявам и аз другите, но изпитвам едно известно притеснение за кърменето... Даже майповече за кърменето се притеснявам, отколкото за самото раждане.

С индийското име, това, което аз бях сънувала, беше много подобно, но не помня точно. Много интересно, също така го чух произнесено. Държа ме няколко дни особеното усещане, пък после се съсредоточихме върху българските имена. Mr. Green

Протектор ползвах, лятото обаче доста спарваше и често го махах. Инциденти с памперс не съм имала, но все пак се случваше чат пат да предпази матрачето.

Виж, ръкавичките си ми трябваха от самото начало, още на първия ден в болницато беше разкрасен и баща му веднага ги донесе. А на бодито не може да се разчита да го предпази, защото то си е живо същество и шава, измъква си ръчичките, колкото и да е некоординирано. Ама те и тия ръкавички по мои спомени струваха около левче, въобще не би трябвало да са дилема Sunglasses

А възглавничка за позициониране азлично не бих сложила на детето, освен ако няма определени медицински показания за това.

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 21:09 от Lulu25

# 367
Лулу, и на мен  след раждането на малката после ми остана такъв бял секрет от гърдите , даже по едно време бях чела , че може да се дължи на по-висок пролактин . Но сега и при мен секрета е прозрачен . Обаче никога не протича , само при стисване се отделя .

# 368
Ръкавички забравих  ooooh! ooooh!

Добре че споменахте  Simple Smile Те са стотинки, но първия месец много си трябват, че и в родилното. Дребната успяваше да си измъкне ръчичките от тях ако не са със по-стегнат ластик. Още има малко белегче на едната бузка от едното одиране, беше смъкнала цяло парче кожа  Crazy

Памперси са ми пропускали и то доста, но не чак толкова че от начало още да слагам протектор.

Аз съм в много силна дилема с количката - след дълго оглеждане стигнах до извода че все пак ще ми трябват май две - комбинирана и лятна. Тези дето имам много трудно ги движех, но и те са куча марка  Crazy

Възглавнички за позициониране
не ми е трябвало, още като се прибрахме от родилното си спеше по гръбче с много силно извъртяна глава наляво или дясно, да се чудиш как ѝ беше удобно. Даже лекичко повдигах матрачето, че ме беше страх да не повърне.

За кърменето - коластра никога не съм имала първата бременност, но няколко часа след като родих гърдите ми станаха с още два номера поне по големи и препълнени. С втората бременност май писах, че буквално на 4тия ден след бебеправенето ми се запушиха гърдите с коластра и знаех че съм забременяла. Първият триместър от бременността си имах, но сега нямам изобщо, не ми и трябва още. Като се роди тогава, че като знам какъв теч е  Mr. Green

# 369
Памперс, какво имаш предвид под това, че маслото не е подходящо за масаж? Не съм знаела.
Масажите се правят с нещо мазно - лосион, олио. Маслата попиват веднага в кожата и ако се пробваш с тях да масажираш бебето направо ще му свалиш нежната кожичка. Както и на всеки възрастен де.  Mr. Green

DianaR, в urbandictionary няма ли го името? В разни американски сайтове също съм срещала значение на имена от цял свят.

Честит празник на именниците! cheers

# 370
Момичета, много се кефя - взехме си кошарката - в кашони е, но така или иначе ще я сглобяват след изписването  1crib Матрачето също вече е на лице  newsm53
Поръчахме и количката, взехме кенгуру, корито за къпане - сгъваемото и стойка, взехме и козметиката, и разбира се още няколко дрешки  newsm44 newsm10 newsm68
Чувала съм много добри неща за сребърната вода - на мен свеки тържествено ми подари сребърна лъжичка, която е била на ММ и като му дойде времето ще чета инфо и ще си правя сребърна вода.

Протектори вече даже 2 съм взела, но аз и на нашия матрак на спалнята си слагам, таке че това ми си е, като "кафе с мляко"  Smile

За яденето и на мен все ми се яде нещо, а не знам какво точно    newsm78

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 23:39 от Choch_KA

# 371
Момичета, много се кефя - взехме си кошарката - в кашони е, но така или иначе ще я сглобяват след изписването  1crib Матрачето също вече е на лице  newsm53
Честито! Със здраве да си ги ползвате!

# 372

Масажите се правят с нещо мазно - лосион, олио. Маслата попиват веднага в кожата и ако се пробваш с тях да масажираш бебето направо ще му свалиш нежната кожичка. Както и на всеки възрастен де.  Mr. Green

Мислех, че нещо в състава те притеснява. Моето кокосово масло всъщност е студено пресовано кокосово олио (даже се ползва за готвене). По този повод някой беше питал откъде го купуваме. Аз го купувам от био магазин за храна. То реално не е козметика. а си е чисто олио както зехтина, но не е течно, а се втечнява при допира с кожата. Не попива чак толкова бързо, нали аз си правя масажи с него. Добре, значи няма да променям идеята Peace

Петя, и от мен ЧИД на края на деня, даже при вас - на патерици Hug

# 373
Петя,Честит Имен Ден -здрава, много щастлива и обичана бъди!
Честит Имен Ден на всички празнуващи днес!

Амели, дано предположенията на твоя доктор се потвърдят и скоро да сте в къщи с Ива.
На всички болни бременлийкии и техните близки бързо да оздравяват!

Ръкавичките са много необходими, не бих ги пренебрегнала, особено първия месец - когато ноктите не се режат...още помня с какви остри маникюри се роди Диди! Сега се сещам че тук не съм виждала... newsm78

Моите крака и най-вече левия са много оттекли вече два дни...тъкмо се похвалих, че 1 седмица не са оттичали, и сега не спадат.
И коремът ми се стяга 2 дни...имам проблем с WC...вероятно са свързани newsm78

Hug Hug Hug коремчета

# 374
Добро утро и от мен!
Като ви чета как бързо напредвате с покупките, чак ми става гузно, че нищо не съм купила още. Може би съм по-спокойна,защото доста от нещата имам от баткото, та няма да пазаря кой знае колко. Ще вземем само сгъваема кошара, комплект за изписване ( не е лоша идеята да си го окомплектовам сама ) , козметика и някои дребни неща. На първо време смятам да купя само едно шише, евентуално за вода, макар че сина ми до шестия месец реално не пиеше вода, ще видим за второто. Имам намерение д се кърмим активно, дано не ни мине котка път. Първият път кърмих година и четири месеца, след това още година като стиснех излизаше капка. Даже ходих и на гръден хирург, който ми изписа Прогестогел и спря капката. Сега може би от към 20 г.с. имам коластра, но само при стискане, не тече свободно.
Има ли мами като мен, чиито бебчета упорито  се крият и като не знаете пола какви цветове купувате? Аз мисля ако не разбера скоро пола да купувам унисекс - жълто, зелено, бяло. Кошарата я избрахме в сиво и жълто, може би юли месец ще я купим.

Общи условия

Активация на акаунт