Отговори
# 510
Здравейте момичета,все се каня да пиша и не ми остава време.Първо честито на новите мамчета,да са им живи и здрави бебоците!!! HugНие най- после сме вкъщи(вече от 3 дни)Засега се кърмим ,не очаквах да се получи,защото малкият беше в кувъоз 7дни и се хранеше с биберон но той засука веднага и аз съм страшно доволна.Луиза, когато бебчо не беше при мен ,аз също се изцеждах на 3 часа и така не ми спря кърмата.Да ви разкажа за раждането.В събота на 15 бях на преглед и док каза че бебето върви големичко,прегледа ме за разкритие (имах 2 см)и каза че ще тръгне по-рано поне с 10 дни че можело и 20(което било добре понеже аз съм с високо кръвно и така ще избегнем секциото заради мн голям плод).Сестрата искаше да ми дава документите,но док се  шегуваше че няма да се разраждам точно тази седмица да оставим за следващата.И така на 19.06.към 2 се събудих от болки тип менструални,станах леко ми се подмокри белъото,ходих до тоалетна,на следващото ставане пак така с белъото ,реших че е течение (по-силно),но болката не отминаваше не беше силна но я имаше.Станах отново и се заразхождах из апартаментакато си мислех сутринта да се обадя на док ,но в 4 без 20 ми изтекоха солидно количество води,определено не можеше да се сбърка вече.Обадих се на док и се уговорихме ако нямам силни болки да изчакам 1-2 часа и да отивам да ме приемат , той ще дойде в 7 часа.Тръгнахме  за болницата след 30 мин защото ММ ме чакаше на вратата и препираше.Приеха ме в болницата в 5 часа.Доктора дойде в 7 ,като преди това звънеше да пита как съм имам ли болки.Шегуваше се че съм избрала най неподходящич момент между 2 секциота. До 9.30 контракциите бяха съвсем поносими и не толкова болезнени,имах 5 см разкритие.В 9.40 ми сложиха система.Контракциите се позасилиха и то4но след 2 болезнени имах вече 7-8 см разкритие.За 10 минути направих 10 см ,супер бързо както каза док,и ме качиха на магарето.След4- 5 напъна се роди бебчо.Имах 2 шева ,  чувствах се супер и не бях уморена .И по план успях да се вместя между двете операции.Извинявам се за дългия пост , но нещо не ми се получи със скрития текст Wink

# 511
Глупи....ако не е тайна каква е тарифата на Надежда за нормално раждане и всичко ли включва...

# 512
Ани мразя кантара, той не ми е приятел, а лошото време не е причина да спаднат отоците просто са доста по-малко, но не съм заслабнала от тази работа, просто до вечерта няма да съм +2 кг  Laughing
Роси Весела е толкова права, а Петър очевидно е добър баща, така че не си вкарвай лоши мисли в главата, щом се грижи за голямата си дъщеря, ще се грижи и за Далия. Това пък ти го казвам от собствения си опит, бащата на дъщеря ми от 10 години не се интересува от нея, знам че няма друго семейство, и съм сигурна че е защото си пада егоист, и не иска деца.  Така че при теб нещата са съвсем други, просто се научи да приемаш Василена, и няма защо да ревнуваш от нея. Hug За Кара не те разбирам и не искам да взимам отношение.
Весе много чувствително дете имаш, наистина както ти казва близначето е дете-мечта.
Данче на жегата ясно че се потиш, ти мен ме питай днес при 20 градуса навън пак съм вир вода, а прозореца е широко отворен. Обливат ме едни вълни, като в критическата съм  Embarassed А за лигнин, няма страшно и аз нямам, и няма и да имам, купих си превръзки за родилки, и нощни и това ще е, отказвам да ползвам тази тоалетна хартия пък  Crossing Arms
Бейби е вие нямахте ли количка на бейби дизайн  newsm78
Ники  ей на това му се вика мечта. Ако не беше липсата на майчинство, щях да завиждам дълго време, ама така се успокоявам, че поне майчинство имаме. Laughing
Иве оздравявай бързо, и да се прибираш, че да си се гледате вкъщи.   Hug
кати благодаря за разказа, като ви чета, направо почвам да се поуспокоявам, че може и бързо да минат нещата, аз съм малко карък но все пак Wink
Глупи това е много сполучливо, жалко че на мен не ми се удават тези неща Sad

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 15:51 от mysterious

# 513
  • Варна
Здравейте, момичета!
Не съм писала и не съм чела назад, видях само, че доста мами са вече с бебчетата си и много се радвам. Честито на всички родили последните дни, да са ви здрави дечицата и вие да сте много спокойни, защото и това е страшно важно!
Секциото ми мина много добре, показаха ми малките ми душички и ги отведоха. Когато ме закараха в следродилната зала, изпратих СМС на Катето, за да ви съобщи новината. Бях много щастлива, защото малчовците ми се родиха със стабилно тегло - 3060 и 2760гр. Но няколко часа след това дойде старшата педиатърка да ми съобщи, че бебетата ми са в кувьози, защото белите им дробчета не са добре развити. Пита ме защо сме решили толкова рано да насрочим секциото и аз се почувствах супер виновна. Най-много ме е яд, че на една от последните консултации бях питала за инжекциите за разширение на дробчетата, но ми отговориха, че няма нужда, защото децата вървят с добро тегло. Но ето че се оказа, че развитието на детето няма нищо общо с килограмите. Във вторник вече ставах и отидох да си ги видя, много е тъжно да не можеш да ги гушнеш, но ми казаха, че са малко по-добре. В 11 вечерта обаче пак дойде старшата педиатърка и ме уводоми, че има спад в показателите и се налага да извикат линейка и да ги прехвърлят в неонатологията в АГ Варна. Можете да си представите как се почувствах...  Cry
И така няколко дни, докато лежах в болницата, не можех нищо да направя, освен да се моля, получавахме информация по телефона веднъж дневно и с нетърпение чаках да ме изпишат, за да отида да си ги видя. В петък ме изписаха и веднага отидохме на свиждането в АГ, бяха по-добре, но ми обясниха, че са приети в много критично състояние - с хрипове, недоразвити бели дробове, инфекции със секрети, а малката е направила и пневмоторакс. Наложило се е да ги интубират и да ги включат на командно дишане. Съответно за времето, в което бяха в кувьозите в Майчин дом не бяха хранени, защото им вливаха антибиотици, глюкоза и хуман албумин и аз не можех да кърмя. Хубавото е, че в АГ приемат всеки ден кърма и след като се прибрах, започнах усилено цедене. Сега всеки ден ходим да оставяме кърмата и да се информираме за състоянието им. Илия вече е малко по-добре, храни се добре от биберон, но са му излезли някакви обриви, Цветинка обаче сучела по-вяло и нея я хранят през сонда, тя е свалила вече около 280гр от раждането, а той 190, но пък в сравнение с вчера, той е качил 30грама, но тя пък е свалила 100, при нея явно нещата ще се оправят по-бавно, заради пневмоторакса. Хубавото е, че вече са се поразгърнали дробчетата, но все още е под кислородна палатка. И двамата обаче са на антибиотично лечение заради инфекциите, което ще продължи минимум 7 дни. Ох, пиша много объркано, извинявайте, че ви натоварвам, но ми е много трудно и мъчно, да се прибереш в къщи след раждането, но все още с празни ръце, много боли  Cry Дано по-скоро да заякват и да ги изпишат и тях, че да си нагушкам и нацелувам, вече нямам търпение, даже не съм успяла да ги докосна все още  Cry
Искам да кажа на всички, на които им предлагат по-ранно секцио да не се връзват, защото никога не се знае, колкото по-близо до термин, толкова по-добре.
Въпрос към ЛЛЛ (Скреч) - Започнах да се цедя в петък и все още ми тече коластра, не е ли вече време да слиза млякото? Иначе като количество е добре - около 40 мл на цедене (и от двете гърди) и гледам да ги докарам до 8 изцеждания на денонощие - общо около 280 -300мл ми се събират да нося на децата. Нормално ли е това количество коластра, не е ли много, и не трябва ли вече да идва млякото, какво мога още да направя, за да го стимулирам да тръгне. Пия много течности, чай за кърмачки, хомеопатия - Рицинус Комунис 5CH, мога ла да направя още нещо?
P.S. Мислех да не качвам снимки в албумчето, защото вече не искам да ги гледам в кувьози, но не мога да се сдържа да не ви ги покажа, на мама сладурчетата и да ви помоля да ни стискате палци бързо да се възстановим и да ни изпишат. Благодаря на всички ви и успешно раждане!  Hug

# 514
Ох Поли, стискам палци бързо да се оправят мъниците. Ето как дори и планувано, докторите пак не могат да преценят доколко е готово детето. Въпреки, че то може да тръгне и нормално и пак да не е доразвито. Важното е накрая да са добре.

леле Кати, като чета за твоето раждане и все едно за 5 мин си родила. Направо ти завидях и тайно се надявам и аз така да родя.
Портокалчо, цента е 1400 лв и се поема 3 нощувки на майката при нормално раждане и 4 при секцио.

# 515
polyamitko, стана ми мъчно за бебчетата ти, но съм сигурна че съвсем скоро ще са заякнали и ще са си при теб.
katy_a, направо ти завидях за естественото раждане. Макар че бях близко до него, последните контракции аз се стисках да не тръгне да излиза. А колко хубаво щеше да бъде "да напъна 4 -5 пъти и тя да проплаче". Така като ти го извадят от корема без някакво усилие от твоя страна не е същото. Само тези шевове малко ме стресират.
И аз имам въпрос към Скреч или някоя от вас ако знае може да пише.
Ако мина изцяло на изцеждане и хранене с биберон има ли опасност по бързо да ми спре кърмата. Така е по сложно за мен, но малката има проблеми с едната гърда - зърното ми е много голямо и безформено и тя постоянно го плюе. Освен това постоянно заспива като я сложа на гърда, а ако е много гладна и бърза да засуче и ако не намери зърното изпада в истерия, вдига си езичето нагоре и вече нямам шанс да й напъхам зърното в устата. Затова ми се струва по щадящо за нея да се изцеждам и да й давам кърмата с биберон. Просто се притеснявам че нали казват че бебето е най добрата помпа. Ама като че ли това не важи за Далийка.

П.П. Ооо, Глупи, изпревари ме със завиждането  smile3503

# 516
Поля е за пореден път бих казала, егати лекарите, защо не са ти били прословутата инжекция, сега е много гадно, но ти не си виновна HugМолим се за тях да наддават бързо и да се оправят, че от мамината прегръдка по-добро лечение няма  Praynig

# 517
Поля ,съжалявам да чуя ,че не са при теб децата ! Така се зарадвахме всички ,ако знаеш...такова мечтано тегло за близнаци,не ми е минало и през ума ,че може да има проблем.Те в коя седмица всъщност са родени,в началото на 37 така ли?Питам ,защото неми я много ясна линийката ти.Нали уж след 37г.с. трябва да са напълно развити дробчетата Rolling Eyes Как се е стигнало до това...толкова много въпроси имаш сигурно ,а най-важното е да наддават ,да се справят с инфекциите и скоро да са си у дома.Силно те прегръщам и те уверявам ,че имаш подкрепата на всички ни тук! Вярвам ,че скоро ще сте си заедно с Цвета и Илия (Прекрасни имена Hug)
Знам ,че не ти е много до нас сигурно ,но пиши като можеш ,че ще ви мислим Hug

# 518
Поля, кураж, миличка  Hug.  Разбирам как се чувстваш.  Моите дечица също бяха в кувьози, съответно 10 дена и 14 дена.  Аз също се цедях на на всеки 3 часа и ходих по 2 пъти наден до болницата да ги видя и да нося кърма.  Много е трудно да се прибереш у дома без деца, след толкова трудна бременост и борба да ги запазиш.  Аз също ви съветвам- мамитата със планово секцио- стискайте до последната възможна дата.  Мето беше по спешност, в 35 седмица и от утре ми предстои кошмарът по всички прегледи, задължителни в Кипър за недоносените деца- слух, зрение и всичко останало.
Стискам палци на всички мамита за здрави и доносени дечица  Praynig

# 519

Роси - доста по-голяма си от мен (така поне си мисля),но на моменти ми звучиш като сърдито,нацупено дете. Не го казвам с цел да те обидя,но така го разбирам аз. Не мога да си обясна как сте се решили да имате дете....с цялото си поведение или поне това,което описваш тук показваш,че ти си независима жена,която не позволява друг да взима решения за живота й и не умееш или неискаш да правиш компромиси. Търсиш под вола теле във всяка една ситуация...както казва баба ми. Това,което ме смути е израза....връщам се с Кара,ако не я иска...раздяла с него.... Ще лишиш детето си от баща заради куче...

не съм се обидила ни най малко, не се притеснявай (пък си права че така звуча). Бих се радвала ако проблема беше само в мен наистина (просто и двамата сме силни характери, дълго живяли като вълци единаци). Не мисля да ви занимавам с всички неуредици в нашето съжителство. Насъбрало ми се е много и както се казва останала е една капка за да  прелее чашата. Съдейки и по родителите ми (израснах в среда на почти ежедневни скандали) - по добре дете на разведени родители, отколкото на лош брак.

# 520
Сега вече съвсем се сдухах и се чуствам виновна. Може би трябваше да премълча пред лекарката за болките и контракциите. Трябваше да стискам зъби и да не казвам нищо. А сега, насрочено секцио за 04.07. което си е 20 дни преди термин Sad Ех, а можеше, можеше да постискам още....Утре все пак ще я попитам, пък каквото и да ми коства, възможно ли е отлагане с няколко дни. По-добре да ме боли, отколкото да родя недоносено бебе Sad

Роси, така е. Аз за това се разведох. Знаеш ли, ние бяхме същите. Двама горди и независими, свикнали да живеят като единаци. И съответно от там и проблемите ни. Предпочетох дъщеря ми да е дете на разведени, отколкото всеки ден да ни гледа скандалите и неразбирателството.  Сигурно Кара е просто капката, нали? Сигурна съм че в основата е  нещо друго, кучето е просто капака на всичко. Винаги има нещо което прелива чашата, то не може да се търпи вечно. И при мен така стана...денят в който бившият ми възлюбен отново ми вдигна скандал пиян и то за нещо супер дребно, ужасът който видях в очите на дъщеря си, думите "Тате моля те, не се карай с мама ! Когато си пиян ти не си моят тате".....това преля моята чаша и господина скорострелно изчезна от живота ми.

polyamitko, силно стискам палци на малките !  Praynig Скоро да се оправят и да си ги прибирате  Hug

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 17:06 от blizna4e

# 521
Здравейте и от мен. Честито и поздрави на всички мамита за новите бебчовци - да са живи, здрави и много щастливи. Поля, стискам палци скоро да се приберете всички заедно вкъщи.

Аз ви чета от няколко месеца, но не винаги успявам да изчета всичко. Терминът ми е края на юли, дано да устискаме до тогава Simple Smile Исках да ви питам дали сте правили или правите подготовка на зърната за кърмене, ползвате ли някакви кремчета? Аз все още се чудя дали да започна да се мажа.

# 522
Здравейте ,момичета!
Много моля да ме извините,че не съм ви прочела обстойно,днес ни изписаха и не ми остана време за това.. Embarassed,ще наваксвам.Трябваше бързо да се организираме,че цяла седмица вкъщи са вилняли баща и две диви дъщери,та можете да си представите какво заварих... smile3511Иначе като се прибрахме се накърмихме,спа 2 часа и половина и аз я събудих да яде пак,че не ми харесват тези големи паузи,ще ми намалее кърмата.На пробното кърмене в болницата днес беше осмукала 50 мл,което според докторката било чудесно,надявам се така да продължим.Качих малко кофти болнични снимки,тези дни ще кача и от изписването,да видите голямата фамилия Laughing
   От бързия преглед на постовете усетих много проблеми и негативни емоции,искам да ви кажа,че всички имате моята морална подкрепа и силна прегръдка и...всичко е поправимо,освен...Гърл,прегръщам те,така че стискайте зъби и не се отчайвайте Hug

# 523
  • София
Поля силно те прегръщам и стискам палци бързо да се оправят децата. Представям си колко ти е трудно, дано по-бързо ги изпишат и да се гушкате спокойно в къщи. Hug

Кати ама ти си за завиждане, браво момиче! Hug

Роси изпусни парата миличка, бъди сигурна, че всички около теб те обичат, и теб и детето. Ние също! Не се ядосвай за нищо, Кара ще е добре, нали е при майка ти. Опитай се да бъдеш спокойна.  Hug

Иве бързо да ти минава тази температура. Калина ще е добре, не се притеснявай.  Hug

Близначе и аз се притесних, още повече, че при мен този термин не ми е реалния.

Изгорих си яденето, майната му.

# 524
Близначе, не се сдухвай толкова. Нищо не се знае. Ето ти и друг пример - моята Далийка се роди 23 дни преди термин с тегло 2170 но се оказа че всичко й е развито до степен да си живее самостоятелно. И на мен ми казаха като ме приеха с изтекли води че е добре да устискам да изтече и 37ма седмица че дробчето й било недоразвито, но се оказа че не е вярно. Не се самообвинявай, нищо не се знае.

rady123 аз подготовка не съм правила никаква. Дори и сега след като вече кърмя и се цедя редовно, не се мажа с нищо. Зърната ме понаболяват само когато бебка засмуче много силно но това е за секунди, после дори нищо не усещам. Е, не че те съветвам да не правиш нищо и ти. То си е индивидуално, но все си мисля че ако усвоиш правилния начин на кърмене, зърната ти няма да се разранят.

Що бе Весе, що изгори яденето. Да не би форума да е виновен  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт