Отговори
# 495
 Hug на всички
Роси, изключително тъжно ми стана Sad Днес Кара, утре какво?  Ако има нещо против теб да ти каже...Защо го прави в такъв момент, когато си слаба и тъжна? Все пак е хубаво, че знаеш къде е Кара и тя ще е в добри ръце, Добре че не я е изхвърлил. Знаеш ли, имахме такъв случай в темата за котките. Една мацка си гледаше два котарака и адски много ги обичаше. Обаче мъжът и ревнуваше от котките, караха се, имаха проблеми. И понеже той не намери как директно да и навреди, един ден просто изхвърлил до контейнера котараците със всичките им принадлежности. Докато нея я нямало. Прибира се тя и няма котараци. Първоначално я лъжеше, че са избягали, но после си призна. Опита се да реши проблемите си с нея, като махне котките. Ми не е това начина ! Да не говорим децата им колко бяха травмирани от случая. Към днешна дата вече са разведени а котараците така и не се намериха.....

Странно ама и аз тия дни само ям и спя  Thinking Казвам ви аз че нещо витае във въздуха  Rolling Eyes

Сандалка, благодаря за поста  Hug Но...да ти кажа всичко което си написала съм пробвала и не действа. При всеки един човек нещата стоят различно. Моята психотерапевтка бая се узори с мен докато намери някакъв път за спасение. Оказах се доста сложен случай. От страни е лесно да се даде съвет, но не винаги е така лесно, повярвай. И само като ми каже някой "Бъди силна !" и ми  иде да го фрасна, само това не искам да чувам ! Ми аз ако можех да бъда силна, щях ли да съм на тоя хал бе?  Crossing Arms

**Baby**, е това си го представих просто  Joy Важното е че си надделяла  Peace

Абе Весе, къде е Калин? Той вълнува ли се за братчето? Че Калина вече няма търпение и само кара баба си да му купуват дрешки. Ама ха да видим като се появи как ще се държи  Thinking

# 496

Роси за мен негативното отношение на Петър е насочено към теб, а не към детето.

Ей, радвам се че си по спокойна. А за цитата горе - права си - към мен е насочено. Там е работата че аз никога не съм се държала лошо с дъщеря му. Тя даже много ми се радва. Проблема е че не съм детешарка, като видя дете и не налитам да го щипя, гушкам и целувам. А Петър винаги е очаквал подобни реакции от мен към нея. Ето, и на майка ми се оплака, че съм се държала лошо с Василена. Чух я как му отговори че аз и с Пресияна (племенницата ми) се държа така.

Близначе, Петър не е чак толкова зле. Не би си позволил да изхвърли Кара не заради мен, а заради принципите си. Не е чак толкова коравосърдечен слава богу.

И искам да ви питам нещо. След като вече минаха 2 -3 седмици и аз съм супер мобилизирана покрай детето и ми е хубаво с него дали все още има опасност да изпадна в следродилна депресия, че само това ми трябва сега

Ох, как ми се иска да прочета разказите на другите родили. Все се мъча да се върна назад и все не успявам. Ето сега съм си нарочила да прочета писмото на Близначето но дали ще успея.  newsm78

# 497
  • София
Близначе, Калин в петък го взе баща му. Ами какво да ти кажа за вълнението, това моето дете ме изумява по някога. Вълнува се, но някак си като голям. Изобщо не се е сещал нито за дрешки нето за нищо което се купува, по скоро ми следи изследванията, придружава ме по доктори когато съм по прегледи, гледа да не ме оставя сама, забранява ми да имам лоши мисли, побърква се ако ме види да плача, не ми дава да се навеждам или нещо да направя, следи ми редовно кръвното е такива някакви. Дали ще се случи по един път на ден да ми целуне корема.

Роси може да не си се усетила но с нещо си показала лошо отношение към Василена и той те е взел на прицел. Реакцията му е нормална да се дразни, и евала на такива бащи които ги боли за децата му. Казвам ти го като жена която живее с мъж който не е баща на детето ми. Аз на моят съм му казала, че ако усетя нещо да има срещу Калин най-малкото което ще направя е да му извадя очите с вилица и после да го изгоня кьорав. Опитай се да не делиш децата, поне не пред него. Не мисли само за малката показвай грижи и привързаност и към Василена. Не се дразни за това, че тя ще дойде във вас, разбира се, че ще дойде нали е при баща си. Аз винаги съм държала децата на мъжът ми да идват в къщи не зависимо какво ми е коствало това като средства и време. И никога не съм си позволила да взема страна на някое от трите деца, за мен са били равни. Те са идвали и са оставали с дни в къщи дори и когато него го е нямало, заедно сме ходили на вилата без баща им. Ти щом си приела да живееш и създаваш семейство с човек който вече има дете, значи си приела и неговото дете като част от вашето семейство. Така разсъждавам аз.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 12:46 от *ВЕСЕЛА*

# 498
Роси, следродилната депресия никой, ама никой не може да я предвиди. Тя връхлита изневиделица. ПОнякога при жени, които си имат всичко, щастливи са и нямат никакви проблеми. Но говорим за депресия ! Не за онова нормално състояние след раждане - тъгата. Така че не се навивай, споко  Peace При мен се случи един де изведнъж, без да очаквам. Нещо ми стана в мозъка (усетих го като...не знам, сякаш мозъка ми вътре в мен се обърна). В един момент не помнех нищо, не знаех къде съм и се свестих надвсила бебето над терасата. Но това вече е много тежката форма и тя за щастие е рядко явление (ама аз с моя късмет, баш на нея попаднах  Mr. Green)
А за Петър аз това казвам, добре че не е такъв като дадения пример.  ooooh!
И да ти кажа, и аз не съм по децата. Пълен бльон съм. И като видя как някои се лигавят с тях направо ми се повръща. Аз съм темерут.

Ех Весе, дете-мечта  Hug

# 499
МНого тъжни постове днес ....и вчера.Дано да се дължи само на времето.
Между другото ,много съм доволна от времето тези дни,гледам и цяла една дъждовна седмица предстои ,та ще дишам спокойно.Много ме морят жегите и не се понасям.По 4 ,5 пъти днвено си вземам душове и пак се потя като прасе точно.И то на  такива странни места - под гърдите ,между краката ,по врата...ужасно е .
И аз раждането съм си поръчала такова време ,дано да ми се сбъдне желанието Wink
Ние вчера празнувахме имен ден на синът ми на село на двора.Събрахме се само ние ,бабите и дядовците и това е .Мина добре празникът ,но адски се уморих.Днес ще почивам ,ще гладя бебешки дрехи и се ще епилирам където мога Confused Confused
Пина,стискам палци всичко да започне от само себе си и да няма секцио.Нали последно ще е Юлия ,може да си дойде с Джулая Hug
Весе,кураж,стискам палци всичко да е наред !Вече сме в едни нормални за раждане седмици ,така ,че няма страшно ! Ще се справите !
Близначе ,добре си е датата бе,доносено си е бебето...помисли за себе си все пак.Още болки?Вярно ,че всеки ден е от значение ,но дали си струва риска?
Флай ,Сандалка,толкова ми е приятно да ви чета Hug
Лили сф,звучиш все едно си била на спа,а не на нормално раждане:hug:Тайничко се надявам и аз така бързо да родя,колкото и да боли,поне бързо да приключи всичко ,пък после шевове,гадости.,...все ще се справим.
Май аз съм единствената ,която не е приготвила лигнин за болницата Confused Ми казаха  ми да си нося превръзки пък Confused

# 500
  • София
Скреч, моля за съвет: какво да направя, за да не ми намалее кърмата тези няколк одни, докато малчо не е с мен? Болницата имат практика майката да ходи и да кърми или да носи кърма, но аз първо трябва да си направя изследвания, както и на малкия да му излезне микробиология и след това може, ако всичко е ОК. Аз имах немного (по около 40 мл от двете гърди), и заедно с храна, течности, редовно кърмене и сменяне на гърдите в началото стигнах сега до 80 мл. Не ми се иска да губя постигнатото. Мисля на три часа да се цедя, да си пия чая (български от билки) и да поспя, докато малчо го няма (доколкото е възможно, защото съм безкрайно притеснена и стресирана). Всъщност, това най-ме смущава - че се стресирах много и не искам да се отрази на кърмата...Мерси предварително!

Luisa, прегръдки за малчо! Чудесно е, че ти се чувстваш поне физически добре!

Желая по-скоро да ви позволят да даваш кърма!  За сега изглежда да се справяш чудесно, въпреки разбираемото силно притеснение. Графика, който си си изработила, явно дава резултат. Все така редовно цедене (включително нощем поне един път), изцеждане на двете гърди на всяко цедене (според майки, които хранят с изцедена кърма, по-голямо количество мляко се изцежда, ако гърдите се сменят по няколко пъти за едно цедене).
 Знаеш ли сега какви количества изяжда бебето? Ако тръгнеш да изцеждаш твърде големи количества, може да забавиш малко темпото, за да не си  предизвикаш свруъхпроизвоство.
 Ако в някой момент усещаш затруднение да изцедиш, можеш да подпомогнеш отпускането на млякото, като се опиташ да се отпуснеш, дори само за няколко минути да затвориш очи и да опиташ да релаксираш (масажче, ако има кой да ти направи  Simple Smile ) ; да изпиеш чаша вода или приятна за теб напитка; топъл влажен компрес на гърдите; нежен масаж с кръгови движения и с погалване от основата на гърдите към зърното.
 Понякога взимане на вана или топъл душ върши чудна работа.

Желая скоро да се гушкате вкъщи! Ще се радвам да споделяш как върви изцеждането/кърменето!

# 501
Luisa продължавай да се цедиш често поне на 3 часа. Поддържай лактацията с ядки, течности и добра храна, а също и с чайче. Батко ни до 6тия месец беше на кърма без да е сукал, така че няма проблем не мисля, че ще ти намалее кърмата за няколко дни. Стискам палци бебчо бързо да се оправи и да си се гледате скоро в къщи. Прегръщам те силно, знам как ти е застанала буца в гърлото сега.  Hug А не ти ли дадоха да останеш с него в болницата. И ние нали си постояхме 9 дни в болницата, мен ме изписаха на 3тия ден, но си останах с бебчо докато му приключи терапията с антибиотика. Чудесно е че дават да се носи кърма на бебето, при нас я няма тази практика което много ме учуди. А ти какви изследвания трябва да си направиш преди да даваш кърмата си?

Дани_Камен
и в СИБанк има юбилейни монети и едни много симпатични комплекти за бебе.
Весе кураж мила, сега както писа Сандалка нищо друго неможеш да направиш освен да избереш най-доброто място където да се роди бебенцето. А ти си вече в 37 седмица от тук нататък бебетата само качват тегло. Всички органи вече са им напълно развити. Така ми казаха неонатолозите в отделението, нали Виктор се роди 30дни преди термин. Дано този път докторката която ще те следи да вземе нещата присърце.
Сандалка много ти се радвам  Hug
Глупи много ми е интересно какво албумче правиш ще го щракнеш ли да го видим?  Laughing
Пина, Ники голямо стискане на кълките му ударихте, а отпуснете ги малко де.
Роси мисля, че и мъжете понякога преминават през следродилната депресия. Не анализирай всяка негова дума или жест толкова остро. Дай му малко време да осъзнае, че вече е баща на още едно детенце. Със сигурност ако усещаш негативно отношение то не е нито към теб още по-малко към тази невинна душица Далия /чипоноска прекрасна  Heart Eyes/.
Baby желязна тактика  Joy

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 13:06 от моргана

# 502
Здравейте, момичета!
Снощи беше толкова тегаво, че в един момент като настана тишина и аз направо затворих лаптопа.
И само като ми каже някой "Бъди силна !" и ми  иде да го фрасна, само това не искам да чувам ! Ми аз ако можех да бъда силна, щях ли да съм на тоя хал бе?  Crossing Arms
Подкрепям! Гуш!

Сандалка, радвам се, че се записа!  Hug
Скреч, какво стана с твоята тапа? Всичко наред ли е или имате развитие?
Весе, радвам се, че си по-спокойна!  Hug Голям сладур твоя Калинчо, виж колко е загрижено детето!  Heart Eyes
Ани, няма за какво да ми се извиняваш, ти не си насочила каквото и да е било към мен. Просто тези дни съм съвсем зле и може би се ловя за всяка дума, за което аз дължа извинение! Прегръдка!
Бейби, честита ти честно изкарана придобивка!  Wink
Роси, миличка, прегръщам те силно! Дръж се за Далийка и мисли колкото се може по-положително, за да имаш сили и за останалите неща, които ти се стовариха на главата! Знам, че не ти е лесно, съжалявам, че не можем да се видим и да си поприказваме и наоплакваме. Гуш! За Кара, важното е, че е в добри ръце и ще има кой да се грижи добре за нея. Скоро пак ще си я гушиш и разхождаш из парка!

Днес се сетих за комшийката на Ива Ангел мисля, дето й пожела да роди като кокошка  Laughing Ама то с нашите щраусови яйца  Crazy

# 503
  • София
Мили мамички, какво става тия дни - един дъжд удари и вие се отдадохте на тъжни размисли. Това ли е прословутата предродилна депресия? Нещо и на мен не ми се пише, но се включвам специално да кажа "ку-ку" на Флайчето и също, че все още не съм родила Simple Smile Също така - честито на всички, които родиха в последните дни (не изброявам, за да не пропусна някого). Дано бебс да са живи и здравички и много да радват мамите и татковците!!!  Hug

Весе, имаш всичките ми стиснати палци. Някак съм спокойна за теб и вътрешно знам, че всичко ще ви е наред! Прегръщам те, понеже друго няма какво да направя от тук.

Близначе,  Hug, душо поетична! Ти си едно такова крехко и съмняващо се в себе си същество! А се справяш повече от чудесно, въпреки бурите, които те веят отвътре! Някой път е  по-добре по-малко да анализираш нещата и да не се замисляш толкова. Дет се вика: "Блаженни са неведомите". Ти каквото зависи от теб го правиш, а останалото - поне се старае да извадиш най-доброто от себе си. Това е важното, а не да сме префектни! И теб те прегръщам!

Изобщо всички ви прегръщам, за да не сте нещастни и в лошо настроение. Ама така - настрани ви прегръщам, щото коремът ми пречи!

Роси, аз на твое място бих пропуснала покрай ушите, очите си всичко около П. за следващият месец. Сега и двамата сте уязвими психически и каквито и кардинални решения да взимате, все ще са грешни. Както ти преминаваш през хормонална буря, през нови за теб неща, които със сигурност те стресират по някакъв начин, дори само подсъзнателно, така и при мъжете има нещо подобно. Според мен е нормално покрай бебето той да потърси компанията и на другата си дъщеря, може би за да не се чувства тя пренебрегната. Тя също има чувства и също му е дете и аз бих му влязла в положението по този въпрос.  Важно е ти да запазиш спокойствие, да се отпуснеш и да се наслаждаваш на майчинството си, да върнеш кърмата и да релаксираш. Игнорирай всичко негативно около себе си, защото друго по-важно сега няма, а споровете дребнеят на фона на важността на спокойствието!

Забравям да пиша още страшно много неща, извинете, ако пропускам някого!

# 504
Момичета, не знам как да ви прехвърля моето добро настроение Simple Smile Дъжда ми действа чудесно, мъжа ми е на футбол довечера и се ядосваше, че ще им е мокър терена, а аз само си казвам нека вали Simple Smile)

Тази нощ не успях да спя добре, легнах към 3, после малкия ме викна да съм му помогнела с възглавницата и завивката и да дойде при нас. Заспа на пряко на спалнята и аз спах в краката им. Но след това се гушнахме с мъжа ми и Марти като един истински досадни дойде върху нас и ни гушна заедно и ни възнагради с една целувка. За такива моменти живея Simple Smile) страхотно е, и както си лежим и добави, мамо има място за бебето ни, ей там Simple Smile)

Няма да ви давам да изпадате в такива настроения, слагайте розовите очила и марш навън да шляпате боси в дъжда Simple Smile)
За любопитните ви пускам линк да видите с какво се занимавах 2 дни Simple Smile

# 505
Мисти, раждаме в самостоятелна стая. Леглото се преобразува в "магаре" или с колелата веднага може да се изнесе до операционна зала за спешно секцио. Лекари (педиатър и следящия ме цяла бременност) влизат рядко и най- накрая, когато е най- важната част. За мен вие сте героини, че успявате между най- силните контракции да станете, за да отидете до друго място и да се концентрирате наново за избутването. После ни преместват в самостоятелна стая за възстановяване.

Роси, не виждам място за притеснение (освен неразбирателството с кучето, което е трябвало да бъде решено преди появата на бебето). От позиция на бъдеща майка (родител) с 2 деца в момента обръщам в пъти по- голямо внимание на по- голямото.
С този тумор и малко бебе имаш нужда да си нужда да обърнеш внимание на себе си. Ако имаш възможност бягай край морето без много шум от хора около себе си.

Пина, първите бебета имат навика да закъсняват. Бях насрочена за индуцирано раждане 1 седмица след термин, но бебето тръгна само и си се роди на датата, която лекарят ми каза да се подготвя.

Глупиииии, златни ръце имаш. Ще гледам подробно пак по- късно.

Благодаря на всички, които ме споменаха. Оценявам времето в момента за подготовка за новото попълнение много пълноценно   Hug

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 15:23 от Niki1

# 506
НИки,много добре звучи...без много намеса ,в самостоятелна стая....завидях ти Hug
За мен най-голямото недоразумение по бг болниците е "връзването " за запис на тонове и закачането на система,което те приковава към легло.Аз,въпреки ,че раждах в частна болница ,пак не можах да се размина с тези неща.Толкова по-лесно би било да се понасят контракциите ,ако си свободна да се движиш ,да приклякаш ,да се свиваш...изобщо ,каквото тялото ти подскаже.А това да си легнал е убийствено направо!Същото се отнася и за позата за раждане.Аз си усещам ,как ще имам най-много сила да напъвам и леко се повдигам в поза полуседнала ,най-старата акушерка взе да ме натиска да съм лягала ,защото така трябвало.Откъде -накъде????
Пффф,пак се ядосах!
Гифтче ,честита ти Аделина ,за малко да те забравя   bouquet
ПИши ,като имаш време,как мина раждането ,при следящия ти лекар и беше ,изобщо всичко с подробности!

# 507
  • София
Здравейте и от мен, аз четох по малко тези дни, но от телефона и не можах да се лог-на от него, че да пиша...

Прочетох тъжни неща напоследък, пак ще чета след малко малко по-подробно, горе главите на всички, всичко ще е наред, силно вярвам в това  Hug

Ние сме още в болницата, аз пак вдигнах температура Sad  Ба*и каръка съм - да, обаче този път е по-добре от предния, раната ми е добре (засега и се надявам и така да си остане), вдигам само вечер и с 1 парацетамол я свалям до другата вечер, лекарите предполагат, че е от настинката, която имах, днес неонатоложката реши и да ми вземе детето да не седя по цял ден с маска, дано не съм я заразила досега, но тя е здрава, а ако е наистина от това, което лепнах преди секциото тя трябва да има антитела за него...абе каръшка история, няма и аз допълнително да ви развалям настроението. Трябваше да ни изпишат утре, но няма да е, трябва да спра да вдигам темп и тогава, стискайте силно палци Калина да е здрава и да не съм я заразила с нещо, иначе тя свали до 2310 и сега качва, днес е 2360, ако качва така за ден-два ще си стигне първоначалното тегло, пу-пу, всичко си изпапква, на АМ е, че пия хапчета и за кръвното още, абе лудница, само да сме живи и здрави, отивам да ви чета, много, много ви прегръщам  Hug

# 508
Иве....само бъди спокойна и всичко ще се оправи. Важното е,че беба е добре и расте,ти ще пребориш температурата и няма да усетиш как ще сте си вкъщи. Simple Smile И на теб голямо гуш....и кураж.. Hug Hug

Роси - доста по-голяма си от мен (така поне си мисля),но на моменти ми звучиш като сърдито,нацупено дете. Не го казвам с цел да те обидя,но така го разбирам аз. Не мога да си обясна как сте се решили да имате дете....с цялото си поведение или поне това,което описваш тук показваш,че ти си независима жена,която не позволява друг да взима решения за живота й и не умееш или неискаш да правиш компромиси. Търсиш под вола теле във всяка една ситуация...както казва баба ми. Това,което ме смути е израза....връщам се с Кара,ако не я иска...раздяла с него.... Ще лишиш детето си от баща заради куче...извинявай,но колкото и да си обичам кучето или каквото и да е животно,това за мен е глупава причина...да не казвам абсурдна. Съгласна съм,че може да имате неразбирателства,но сега не е времето да си изяснавате ситуацията. Според мен вината не е само негова....ако постоянно си в това негативно настроение.....няма как да постигнете хармония в живота. Сега знам,че повечето ще скочите....да ти преживя много,изстрада много но смятам,че с положителни мисли всичко се оправя. Отвътре ми дойде тази тирада....

# 509
Иве, съжалявам да чуя за температурата Sad Хайде оправяй се бързо за да се прибирате у дома:)

Ники, в болница Надежда е като при вас.Самостоятелна стая с легло което се превръща в магаре. Да видим как ще е раждането по цивилизованият начин Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт