Отговори
# 540
  • varna
Полямитко, ми не си ти виновна пък, пак докторята за пореден път са направили каша  #Cussing out Айде дано скоро се оправят мъниците и си ги вземете у дома  Hug
И аз изобщо не си правя труда да готвя, задала съм я тази задача на милото  Laughing И аз като повечето в 9-я само ям и спя или ако не спя, зяпам филми на дивана, че малката много се бунтува тия дни, чак отдалеч се вижда коремът ми какви странни форми вади  Laughing

# 541
ЧЕСТИТО НА  НОВИТЕ МАМИ!
Здравейте и от мен,тука два дни пак ви позабравих,но преди да се събуди Елито бързам да напиша два реда,ще чета след банята как сте.
Вчера времето беше топло и за пръв път позакъсняхме,ходихме да вечеряме навън,да почерпим кръстниците.Седнахме в едно заведение в парка на брега на Дунава,леко прохладно,но с комари.Покрих количката с комарника и да ви кажа свърши голяма работа.Днес я гледам няма нахапано.До 22часа стояхме и тя спа,този път не ни е създавала проблеми.Но за сметка на вчерашния ден днес е дъждовен,не е спряло да вали и съответно посрещахме гости.Днес беше пика,а тя изморена от прехвърляне от ръце на ръце сега спи дълбоко.
Някой беше писал за жълтеницата,нашата още не е минала,пием сладка вода,глюкоза,но склерите на очите са и още жълти.В петък ходихме да я бодат,но изследванията излязоха добре,но лекарката иска да изчака с хепатита,дано да се изчисти напълно тази седмица,че другата сме на имунизация.
И ние се родиме по-рано,но казаха,че дробчетата са и добре,само един ден е била с кислородна маска и я качиха при мен,явно е индивидуално.

# 542
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ох, мами, не мога да не се похваля, че приключихме с детската стая...най-накрая  newsm44 Сега се надявам бебка да изчака с излизането си поне до петък и вече мога да си добременявам спокойно  Stuck Out Tongue Останаха ни само довършителни работи по кухнята като тапети и шкафове, но до края на седмицата и това ще е готово, та вече мога да дишам спокойно.

Последните 2 дни сте много отрицателно настроени.  Hug Недейте така, само хубави неща ни чакат...е и малко безсънни нощи, но пожелавам да са от глад, а не от разни малки дяволчета   bouquet

# 543
Джине,уби ме с този урунгел Joy НАмери най-точната дума ,която  ме описва в момента.Дано да се засрамя и да стана да си направя поне една маска на лицето ,да взема поне до коляното да се епилирам ,че е срамота.Цял ден се каня и все нещо изскача.Аз в лицето съм най-зле,пъпки ,черни точки.....ми не мога да стоя един час легнала ,зад а ми почистят лицето Crossing Arms Като знам ,че и след раждането няма да имам много време ,ще си ходя грозна цяло лято:xarms:Тази седмица трябва да взема да се боядисам ,че толкова бели коси имам,като баба Яга съм hahaha Сега ще видя и веждите малко да оправя ,че положението е трагично:Не искам детето да излезе и да се чуди "Тая рошла ли е майка ми"hahaha:
Кате,видях ви детската,чудна е с тези мечоци Heart Eyes
Елица,големи разходки сте правили ,чак и вечеря навън ,браво   Hug Аз сигурно поне 10 дни няма да смея да изляза с бебето.Голяма съм шматка,но в началото ще иммам нужда от помощ с тези 2 деца,да не говорим ,че съм забравила как се бута количка Blush
ПОля, напъллно съм с съгласна с herairness,това си е лекарска изддънка отвсякъде.Цял следобяд ви мисля ,особено момиченцето с пневмоторакс,милото...Добре де ,не е ли задължително при близнаци да се слагат тези инжекции за дробчетата,ами ако се бяха родили доста по-рано newsm78
Изпращам ви много положителни мисли и да знаеш ,че сме с теб!

# 544
  • София
Катенце, напомни ми да кажа, че детската е много хубава, браво на вас!
Данче, малкия къпа ли се вчера в новия басейн? Доволен ли е от партито? И ние тая година не и празнувахме рождения ден, бяхме вкъщи, взехме една малка тортичка и детско шампанско, колкото да усети, че има рд. Обещала съм и живи и здрави догодина, като става на 7 да и направим голямо парти.

# 545
Здравейте отново,относно дробчетата и аз мислех че като влезеш в 9 месец(аз родих 36 седмица) и родиш не е проблем ако бебето е с  добро тегло( бебо беше 3350), но се оказа че не е така.Моето бебче затова беше в кувъоз.Час след раждането при мен дойде неонатологът и поиска да подпиша за рангенова снимка тъй като имало проблем с дишането и не бил добре разгънат белия дроб.Взеха малкия,поставиха го в кувъоз с кислородна палатка,беше на антибиотици,хумана албумин,имуновенин.Казаха ми че е с дихателна недостатъчност ,защото съм била родила по -рано и сигурно съм му предала някаква инфекция (това педиатърката),на което аз отвърнах че са ми чисти  следванията ,а тя каза че за да се спука оклоплодния мехур толкова рано има нещо .Права е ПоляМитко,че най –ужасното нещо е да не можеш да си докоснеш детенцето само да го гледаш цялото в тръбички и игли.Аз след еуфорията на раждането буквално се сринах след лошите новини.Всички само ми казваха спокойно ,трябва да си силна ,трябва да имаш търпение, заради детето,да имаш кърма ,но докато не дойде първата добра новина за подобрение на бебчето каквото и да ти казват няма значение.Относно ехографите на последната консултацияв събота  доктора измери бебчето 3300, а той се роди 3350 в сряда и на док  коментара беше че е познал .

# 546
Момичета аз също качих 2 снимки от деня на изписването.

# 547
Кати бебето изглежда още по-малко в ръцете на таткото  Grinning А каката прилича на теб  Wink

# 548
Момичета,много се извинявам,но наистина не мога да ви изчета.Още съм на старата тема.Отказвам се да ви гоня.Ще чета от тук нататък по-често.Честито на всички родили своите бебчета.Благодаря ви за милите пожелания.
Силно се надявам с бебка да успеем да изградим някакъв режим,защото за сега нещата се движат доста хаотично.През по-голямата част от деня тя спи и с големи усилия я будя за да се нахрани.Нощем обаче будува.Дано скоро разбере кое е ден и кое нощ. Whistling
Искам да някоя от мамите с момиченца.Случвало ли ви се е да й изтече нещо от долу?Нещо....като бяло течение.Говорих с една акушерка днес и ми каза,че било нормално.Бебето се чистело.Дори при някои се срещало в розов,че и червен цвят.За всеки случаи да питам и тук,че днес изпаднах в ужас като го видях.

# 549
Руми, споко. Нормално е да има течение. И Калина имаше. Тя сега се чисти от хормоните. Няма страшно  Peace И режима ще и се нагоди, дай И време  Hug

# 550
Моят син и той в началото така беше обърнал деня на нощ. Накрая си стъпах на ината и започнах денем да го будя на 2,5 - 3часа да го храня. Иначе през деня откъртваше и голям сън, а нощем ме побъркавше. Може и да е било грешно, но имаше ефект при нас. След няколко дни свикна и си спеше нощем по нормално. После пък стана поспаланко  Mr. Green та и до ден днешен си се разбираме със съня перфектно.

За течението нищо не мога да кажа, понеже ми е тъмна индия там. А както ми е писано все с пишки ще се занимавам.

# 551
Близначе,успокои ме.Така ми каза и акушерката,но друго си е да го чуеш от някоя от вас тук.Ей да ви кажа,че до като бях в болницата много ми липсвахте.ВСИЧКИ.И искам да ви изкажа едно голямо,ама ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ,за това че през всичките тези месеци ме изслушвахте,търпяхте,съветвахте и подкрепяхте!!Едно от най-хубавото нещо,което съм правила напоследък е че се включих в този форум и опознах(макар и виртуално) прекрасни хора.

Агнеска и аз така се опитвам да направя,но вече втори ден не ми се получава.Няма да се отказвам.Браво на теб,че си се справила съвсем в началото с това.
А както ми е писано все с пишки ще се занимавам.
Скоро ще се занимая и аз с една Blush

# 552
  • София
Въпрос към ЛЛЛ (Скреч) - Започнах да се цедя в петък и все още ми тече коластра, не е ли вече време да слиза млякото? Иначе като количество е добре - около 40 мл на цедене (и от двете гърди) и гледам да ги докарам до 8 изцеждания на денонощие - общо около 280 -300мл ми се събират да нося на децата. Нормално ли е това количество коластра, не е ли много, и не трябва ли вече да идва млякото, какво мога още да направя, за да го стимулирам да тръгне. Пия много течности, чай за кърмачки, хомеопатия - Рицинус Комунис 5CH, мога ла да направя още нещо?

Здравей, polyamitko ! Това, че хранят бебенцата с кърма е чудесно!
 Кърмата ти вече не е коластра, ти си родила преди седмица, независимо, че не си кърмила, нито изцеждала. В момента вероятно това е т.н. преходно мляко, което може да има цвят подобен на коластрата, но в по-голямо количество и различни концентрации на хранителните вещества.
 Децата от колко мляко се нуждаят за денонощие(т.е. още какво количество има нужда да се навакса)?
 8те изцеждания и на двете гърди на всяко цедене е подходяща стратегия. Към нея може да добавиш дребни ритуалчета за отпускане, които да подпомогнат по-лесното отделяне на млякото от гърдите (ако излиза по-лесно, би изцедила повече, а колкото повече изцедиш, толкова повече би се произвело). Такива са кратките почивки за релакс точно преди цедене, топли влажни компреси на гърдите, нежни масажи (които могат да се прилагат и по време на изцеждането). А когато си взимаш душ, може да го планираш така, че да е преди цедене, защото обичайно след баня се изцежда по-лесно.

С редовна стимулация млякото постепенно се увеличава. Колко бързо ще се наваксат нужните количества е индивидуално за всеки организъм. Ако мисли за децата те карат да се чувстваш добре и да "преливаш" от мили чувства, може да си слагаш до теб техни дрешки или снимки, докато цедиш. Ако обаче това по-скоро те разстройва, явно не е вариант при теб.

Успех  Hug

# 553
Добро утро!
Снощи като никога май всички сте спали дълбоко, добре ви влияе дъжда  Grinning
Руми като остане време, разкажи какво стана, ще ни е интересно. А за режима бъди упорита и покажи на Аделина, кой е шефа  Laughing

# 554
Добро утро  Peace Честито на всички нови мами, да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват bouquet Изобщо не смогвам да ви изчета, но по диагонал успявам да хвана нещо от актуалните теми Simple Smile
 Гифт, моята МАртина не е имала такова течение, но от други мами знам, че е напълно възможно да се появи, дори на едно момиченце е било като цикъл. На хормонална основа е, не е притеснително. Мен пък педиатърката ме наплаши, че имала кисти на гърдичките, понеже бяха по- подути, та я преглежда хирург на ехограф, оказа се, че са й просто по- кръвоснабдени.
Ние с бебка сме добре, гледаме се, изгради си сама ррежим на около три часа, но в началото от жълтеницата спеше по цял ден, пропускаше хранения. За съжаление нямам почти никаква кърма, въпреки огромното ми желание да кърмя, та си я храня с АМ и се изцеждам каквото има в гърдите. Слагам я и нея да суче, по- добра помпа от бебето няма, но по- скоро е за залъгване и успокоение от колкото за наяждане Simple Smile Каквото е това е, здраве да е, важното е, че наддава вече, в началото беше с крайно незадоволително тегло, когато само я кърмех. Прочетох, че някой го било страх да извежда бебето в началото- Марти я изведох точно на осмия ден от раждането й и от тогава не съм спирала с разходките, много добре се чувства, ето вчера заради дъжда си бяхме цял ден вкъщи, е спа много по- неспокойно  Confused
Исках още да ви пиша, но съм призована с боен, гладен вик  Laughing До скоро и успех на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт