Отговори
# 120
Мисти, ти го нападни, пък той няма как да ти откаже Simple Smile)) тъкмо както не те е приел насериозно и няма да се усети ако станат нещата Simple Smile) Кажи ако трябва да ти носим и малини Simple Smile))

.... и ананас  Mr. Green

имам и един афродизиак в момента (манджа е, който не иска да не чете)
Скрит текст:
мидички
, та и те могат да му "помогнат"

Това с предизвиканото раждане в смяната на желания доктор си е класика. Претегли си плюсовете и минусите и сама прецени. Дано избереш най доброто  Hug

Си_ти пропуснах те, извинявай  Hug Радвам се, че всичко е наред. Бебчо си расте и скоро ще си го нагушкаш. като се родят бебоците ще си направим една русенска разходка с количките  Hug

# 121
Мисти, може пък бебока да ви изненада и да не се стига до такива предизвикани раждания! А ако можеш да навиеш твоя любим пък да помогне със с***с   Mr. Green

Агнес вече чакам с нетърпение да се събираме с количките и да ходим по разходки  1stroller

# 122
  • София
Мисти  hahahaако твоя не ще да правите секс, пробвай с друг мъж! Спокойно, няма да забременееш!

Си ти чудесни новини. Hug

Момичета говорих с доста хора запознати с антителата и съм по-спокойна. Ще се оправям да си лягам, че миналата нощ не спах. Ако някоя се разражда нощес и пожелавам успех и леко да мине.

За утре стискам палци на плануваните. Hug

# 123
хахахах Весе  Joy колко точно го каза за секса Simple Smile))

Аз чакам да дойде 4-5 юли и го почвам Simple Smile))

# 124
За секциото Пина е напълно права! Тук в МД, стига да си със спинална упойка ти дават бебето веднага щом се почувстваш готова - няма как да лишиш детето си от присъствието си или от ранно поставяне на гърда! Раздвижването е 4 часа след операцията - няма такова нещо като 24часово лежане - напротив - карат те да се движиш много, за да се възстановиш бързо. Няма катетър, както тя е описала също!  Peace Peace

# 125
Мисти  hahahaако твоя не ще да правите секс, пробвай с друг мъж! Спокойно, няма да забременееш!
Ох ще се пукна Joy
Мисти, и аз за пръв път чувам за такова раждане. Confused Дано беба да си излиза по-рано и да избегнеш системите. Ама верно го нападай по нощите твоя хубавец, за кога се пази?!

# 126
koteto_f, да ви е жив и здрав Андрей! Много радост и усмивки да ви носи!   bouquet

Карли, бъди жива и здрава, обичана и щастлива с хората около теб! Скоро едно здраво и пухкаво бебче!   bouquet

Мисти, много романтична история това с ника Simple Smile Вземи вербувай тогава хубостника на щерката, щом тя се скатава Wink
Пенка, Пина, Мисти, пак бива, в групата на племенницата ми имат Джована-Джинджър  Shocked (първото на някаква актриса или певица, а второто на ника на майка й във виртуалното пространство).
За избора на секцио, едва ли е до комисион, макар, че тук във ВИП-а нормалното е 700, а секциото 1000лв. Но, ако има няколко светила, то с планово секцио могат да вместят повече пациентки за по кратко време. Както и, че ако е планово секцио, то е през деня, не оперират планово по нощите. Виж, ако е по спешност е друго. Дано има по-малко такива случаи!  Praynig

Луиза, радвам се, че се появи!  Hug

Близначе, с риск и аз да те ядосам, но хич не си приличате със сестра ти.  Embarassed А пък ти и сега си си хубава, какво като не си след салса-парти  Crossing Arms

Ивка, стискаме ти палчета!  Hug Имай едно на ум, че може от ехографа да е, по мои наблюдения се случват такива неща.

Дани, Мимс,  Hug

Аз днес ходих да видя мъничо, казаха ми, че е около 3100-3200гр., макар, че ако устискаме до петък за другия преглед, може и да нарастне цифрата, защото е при лекаря, при който ще раждам и на друг ехограф. Тоя път си скри атрибута и лекарката малко го потърси, викам да не ме изненадате в последния момент  Laughing Ама показа си го детето, явно се ядоса какво сме се заровили да му го търсим Simple Smile Тонове и разкритие не са ми мерили.
Мисти, в реда на мисли със секциото, акушерката за втори път ме пита: Ти избра ли си дата за раждането? И аз: Ами аз уж нали за нормално се глася. Тя: Ааа, добре, добре!
Явно има практика все пак.
А за падането на корема, питах дали не е мръднал юнака надолу и док ми каза, че корема бързо падал, не знам дали е така.

Нямаме новини от Руми... Притеснявам се  Sad

# 127
  • София

Друга екстра от раждането ми е, че вече си усещам вътрешните мускули и мога съзнателно да ги движа (което е голям плюс при  luvbed ). Четох някъде, че в Япония имало практика от векове да се обучават как да движат този мускул, пък аз без учене получих диплом  Laughing

Гейшите с години ги обучават на това /факт/ Peace
И аз съм с Грако количка /куатро тур де лукс/, но не мога да кажа, че това е мечтаната количка, ама на харизан кон зъбите не се гледат.
Какво значение има как ще си родя детето (като дъщеря ми беше бебе във форума имаше тема от сорта на "за" и "против" секциото и там имаше коментари, че оперативно извадените бебета, не бива да се наричат "родени" Laughing )? За мен най-важното е:
1. Бебето да е живо, здраво и доносено.
2. Аз да съм здрава
3. Възможно най-малко да ме боли и да не се мъча
Не ми е зор да "се докосвам" до "естественото", ако нещо прищракам, ще ида да поживея малко при бедуините. И вътрешните мускули не искам да се уча да контролирам, прехраната си не я изкарвам със секс.
"Майка- Героиня" не е нито жена, която са я порили, за да и вадят детето, нито такава, която се е напиняла с часове, за да излезне от долу. Едно раждане не те прави героиня, дори и майка не те прави. Други са определящите критерии.
Terpsyhora също не е писала тези дни Thinking

# 128
За мен най-важното е:
1. Бебето да е живо, здраво и доносено.
2. Аз да съм здрава
3. Възможно най-малко да ме боли и да не се мъча
Peace
Чул те Господ!  Praynig

# 129
Руми от тая болница бременна няма да излезе, така че...То е ясно, или се е обебила, или се обебва в момента. Пък то си е време на нея Simple Smile

Днес пък ми се обадиха сума ти хора - приятели, колеги, роднини....всички в е дин ден се изсипаха, присетили се за мен. И за капак - шефката. Много и се зарадвах, тя не се обажда така на всеки. Много съм и била липсвала  Heart Eyes Дава зор да се връщам скоро на работа, не можели без мен. Бреййййй, колко съм важна  Sunglasses

# 130
Иве - стискам палчета утре да мине добре fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover И съм сигурна, че ще мине добре. Ще следя специално да видим какво ще кажат за хората родени в този ден  Simple Smile
Карли, честит рожден ден   newsm67
blizna4e - без да се обиждаш, но магарето за какво го търсят  Hug

Днес ходих малко повече отколкото трябваше и сега ме боли всичко. Бях на чичо доктор и сме пораснали до 2500. Малко се ядосах на майка ми, която каза, че било много малко бебето и не можело така да се роди. Аз съм се била родила 3200. Но важното е, че бебето си е добре и си расте според седмиците....Сърцето, мозъчето и всичко останало си е наред, вкл. плацентата. В общи линии ме успокои лекаря, че нищо му няма на бебето (това ми е ужаса, че му има нещо). След това си подарих една страхотна пола,която се надявам да мога да нося и след раждането. Мисля даже с нея да съм на изписването.
А иначе снощи пуснах на ММ плач на бебе и той реагира супер смешно - направо се препоти и започна да вика - изключи го, защо ме тормозиш сега?!?! И се изнерви много...
Ах, за мамитата в Шейново - срещнах една майка днес пред кабинета, която ми разказа, че имало нова практика в Шейново - давали бебета от 13 до 20 часа да седят при майките  ooooh! Аз си представях да си поспя малко следобеден сън и да си имам време за себе си и да осъзная какво точно ми се случва ( не ме нападайте, че е егоистично, но със сигурност ще ми трябва време да се приспособя).
За секциото и  "нормалното" - въпрос на избор. Аз тайничко се надявах да ми се наложи планово секцио, но беба взе, че се обърна  Heart Eyes Не бих си избрала сама, защото просто си мисля, че ако бях на мястото на бебка да си спя кротичко и изведнъж да ми кажат ставай, ще дишаш вече ми звучеше гадно...но ако се налага или пък жената се познава психически подкрепям напълно. В крайна сметка раждането е хубаво да е положително преживяване, а не травма за цял живот. А, това дето казват, че не си станала майка, ако не си родила нормално го разправят някакви ненормални женички. Глупости на търкалета - майка е много преди и много след самото раждане, това е просто един момент от няколко часа. Да ви кажа, че на мен най-големият страх от нормалното раждане ми е, че ще се разкъсам жестоко отдолу и после никога няма да си бъда същата....но като съм се хванала на хорото ще го играя   Rolling Eyes А и друго исках да кажа - какво нормално раждане - наблъскана с хормони, епидурална упойка и шев и кройка....за нормално ще говорим ако е на къра  Laughing

# 131

Ааа, Жалина, не се обиждам Simple Smile аз знам, че ме търсят за работа. И няма нищо против, колкото по-натоварена съм в работата, толкова по-щастлива се чуствам. А и успявам да имам много добър контакт с пациентите ни, малко колеги го могат.
Гледам раждания по ТЛС. Вече съм на път да хвана самолета за Англия и да ида и аз да раждам там  Crossing Arms

# 132
Здравейте,момичета!
Първо,искам да честитя всички нови бебчета на новите майчета,много моля,извинете ме,че не изреждам поименно,страхувам се да не изтърва някое име:Да са живи,здрави и обградени с много любов!
Карли,Честит Рожден Ден!Пожелавам ти най-вече много семейно щастие,а най-големият подарък вече е на път!
Кате,честит юбилей на майчето ти!И както винаги,благодарности за хубавата тема!  bouquet
Иве,Дани,Мимс, Hug,в мислите си съм с вас.
Гледам,че се вълнувате от начина на раждане.Безкрайно съм щастлива,че докторът ми направи възможно естественото раждане на Котето.Първото ми раждане беше ненормално,второто - секцио по лекарско предписание и сега с удоволствие се насладих на болките и всички съпътстващи емоции на естественото.Може да ме помислите за луда,че пиша това,но осъзнавам,че това повече никога няма да ми се случи,затова исках максимално да усетя тръпката.Искам да кажа също,че това не ме прави лоша майка на второто ми дете,защото е родено със секцио,или майка-героиня на третото,защото съм го раждала с болка,важно е това дете после да се отглежда с любов.Извинявам се за отклонението,още съм под влияние на емоциите и настроението ми е едно особено EmbarassedДнес щяха да ни изписват,обаче ми се появи някаква неприятна температура,та сега я борим с АБ,надявам се да не е повече от три дни.Хубавото е,че докато се приберем ще падне пъпчето,защото аз досега не съм се прибирала с бебе с пъп и ме беше малко страх.Кърмим се много успешно,днес ми слезе зрялото мляко и гърдите ми са като две половинки диня и също толкова корави,след като накърмя в полунощ ще поискам помпа-тук имат страхотни електрически,едновременно за двете гърди,че ако не се изцедя ще експлодират бибероните Grinning.
Чета ви подред,но не знам защо не успявам през деня да се включа,а сега вече съм забравила какво искам да коментирам.Гърл,теб нали знаеш колко те мисля,искам само да ти кажа да се подготвиш за най-невероятната и щастлива среща в живота си.Прегръщам те силно Hug
Другото,което помня бяха мидите...Агнес,как можа...чакам си порция миди с ориз eat.В нашия регион не могат да се намерят миди с черупки.
Не ви разказвам за раждането,защото не знам дали ще ви е интересно,пък и някой може да не иска да чете такива работи,само ще споделя,че протече за 1 час.
Мъхче,мъхлите сигурно много са пораснали,кога ще ги освобождавате? Hug
Джина,сетих се,че четох,че някакъв е ударил дъщеричката с колело.Да знаеш,настръхна ми козината на гърба,представих си как се саморазправям с него box
Глупи,от този Бебе маркет си поръчахме количката,много са коректни!
Роси.то,искрено се надявам при теб нещата да се развият в най-добра посока Hug
Лека нощ,дами,отивам да мия бибероните bombs

# 133
  • София
jalina, към какво искаш да се приспособиш? Ако е да се приспособиш към новото си положение на майка с бебе в ръце, а не в утроба, това няма как да стане без бебе. Ако е за да се приспособиш към безбебие, за какво ти е, щом после трябва нови приспособявания да минаваш у вас?  Simple Smile
 Чудя се защо още преди раждането си правите сметка, че толкова ще сте осакатени, та няма да можете да се грижите за себе си, камо ли за бебе? Не очаквате ли нещо по-свежо за раждането? Мен лично първите седмици ми се виждат най-лесни. Бебето само спи и яде. Нито колики има, нито врещи, че иска да пипне всичко най-високо в стаята и трябва да ме ползва за кран. И не задава досадния ми вече въпрос "Защо?"  #Silly В болницата даже друг му сменя памперсите Laughing

И за мен трите точки на Джина са най-важни. За това и раждам нормално(с вяра и надежда, че ще е нормално, а не просто вагинално). Спокойна съм, че мога да предотвратя голяма част от усложненията и болката. Останалото е вече съдба или стечение на обстоятелствата, които съпътстват всеки аспект от живота ни. И решението ми няма нищо общо с героизъм или себедоказване. Просто дилема няма. Това е начинът за раждане, няма причина да не родя така и толкоз. Не съм с замисляла дали или, нито съм правила някакъв избор.

fly2, ако няма нещо стряскащо и травмиращо, не виждам защо да не разкажеш още сега за раждането Simple Smile (на мен ще ми е интересно каквото и да е било, но за другите може би някой сакатлък ще им е стряскащ)

# 134
Флай, радвам се че се разписа. На мен ми е интересно да разкажеш как е минало раждането Simple Smile) Може да го сложиш в скрит текст, който не му е интересно да не чете Simple Smile
Бейби маркета преди беше срещу блока и още с Марти съм си купувала разни неща от там, но малко са им скъпички нещата. Може и да е заради квартала.

Момичета, какво ще ме посъветвате, да купувам ли шапка за изписването или само пелената ще е достатъчна?
И бебешка кърпа не съм купувала, взех малка и голяма нормални, но страшно меки. Дано и да попиват добре.
А някоя дали пие Арника?

Аз нямам търпение да видя бебето, не си представям как ще го оставя за да се наспя. Като си спомня с Марти мен сън не ме ловеше, толкова бях щастлива, че не можех да спра да мисля за него или да го гледам. Наистина Скреч е права, имат много по тежки периоди, от колко първите няколко седмици. Ние сега сме на "защо" и "как се прави това мамо".Многооо е изнервящо:))

Общи условия

Активация на акаунт