ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна

• 77 516
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
ivankaka, мерси за разяснението. Peace
На мен обаче д-ра ми каза че ще правим снимка само ако има хламидия.
Вижда ми се логично,защото - доказано е вече ,че имам СПКЯ и изключително рядко правя О.,МЦ ми е нередовен и при положение,че хламидията е отрицателна newsm78
Не е ли ясно къде е проблема?
Ох как искам вече да ми назначат някакво лечение  Tired

# 196
  • UK
Вижда ми се логично,защото - доказано е вече ,че имам СПКЯ и изключително рядко правя О.,МЦ ми е нередовен и при положение,че хламидията е отрицателна newsm78
Ох как искам вече да ми назначат някакво лечение  Tired

whiteflower
прави ми впечатление (лични), че д-р Емин много не  е любител на ЦС Crazy Навремето като му казах, че имам и че там са ОК нещата, дори не пожела, да я види ooooh!
И все пак, доверявайте се на доктора, който сте избрали, т.к тук във форума, всеки дава съвети всякакви Crazy
Успех на всички по-важното е, мечтите да се сбъдват, а къде, това е факт с най-малко значение Hug

# 197
kokona20, права си. Hug
Аз че ще му се доверя е ясно,но за себе си исках да си обясня някои неща.
Всички момичета сте много мили , знам че ще имаме успех!

# 198
  • София
това, че нямаш О. и е открит 1 проблем, изобщо не означава, че всичко с тръбите ти е наред, също така ЦС дава инфо и за матката, освен за тръбите.
ЦС е едно от задължителните изследвания преди ин-витро.
Освен това хламидиите не са единствения причинител на запушените тръби, напротив....

# 199
Но...,ние няма да правим ин витро.  Rolling Eyes Търсим проблем в момента. Peace
Както и да е,каквото каже док. това ще правя. Wink

# 200
  • София
Но...,ние няма да правим ин витро.  Rolling Eyes Търсим проблем в момента. Peace
именно...ако са запушени тръбите-може да изгубите години...но всеки си знае най-добре...

# 201
Здравейте момичета Hug
Ние започнахме с изследванията.За сега само хламидията е готова.Ето резултата:
- Chlamydia trachomatis IgG   3.1   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
90.58 - Chlamydia trachomatis IgA   2.3   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
90.59 - Chlamydia trachomatis IgМ   0.3   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25

Мисля,че са отрицателни  newsm78
А щом са отрицателни,май няма  да правим цветна снимка(доколкото разбрах от д-р Емин).
Бях и на ехограф,всичко ми е нормално.Само се оздачих,че ми каза че О.била минала (преглед на 11 ден).Може ли да се види преминала О.според вас?Какво точно вижда newsm78?
Пожелавам ви много късмет на всички   bouquet

Познава се по лигавицата ,че е минала овулацията

# 202
  • гр. София
Спермограмата е много лоша:
Скрит текст:

# 203
  • гр. София
С П Е Р М О Г Р А М А

Материалът е получен чрез:мастурбация
Материалът е отдаден: в лабораторията
Основна информация Резултат Норма
Цвят слонова кост
Сексуално въздържание 3   (2-5 дни)
Обем на еякулата 2.8 (1.5-6.00 ml )
Втечняване 30 (до 60 min)
Агрегация  да+
Вискозитет N (0-2 cm)
Аглутинация да++
pH 8.3  (7.2-8.0)
Желатин  не
Левкоцити2. .10 на 6 /ml (<1.106 /ml)
Епителни клетки N (0-1/ поле)
Незрели клетки на сперматогенезата    -  (≤1.10 на 6 ml )

Концентрация на сперматозоидите

Брой сперматозоиди/ ml 54 625 000  (>15.10 на 6 ml)

Брой сперматозоиди/ еякулат 152 950 000 (>39.106 ml)
Брой сперматозоиди след центрофугиране   непроведено

Подвижност на сперматозоидите

Нормокинетични сперматозоиди /гр. a+b/ 26.5 % (>32%)
a+b/ml  14 475 625   a+b/еякулат   40 531 750
Хипокинетични сперматозоиди /гр. c/  36.7%  -
Акинетични сперматозоиди /гр. d/  36.8% -
Тератозооспермален индекс по Kruger-Tygerberg strict criteria (TZI)

Брой изследвани сперматозоиди 200
С нормална морфология (N≥4)  1%
С абнормална морфология 99%
С главични дефекти 99%
С дефекти на средната част 33%
С опашни дефекти 5%
С цитоплазмен остатък 1%
TZI (N <1.6)  1.39
Преобладаващи дефекти: елонгирани (20%), аморфни главички, главички с малка акрозомна област (5%), пречупен среден сегмент
*ТZI е математическо съотношение между броя на откритите дефекти и броя на дефектните сперматозоиди
Заб. Референтните стойности на показателите от семенния анaлиз са съобразно WHO laboratory manual for Examination and processing of human semen - fifth edition, 2010
Заключение: Астенотератозооспермия. Левкоцитоспермия.

# 204
Шоколадче  Hug Не разбирам много от спермограми, но мисля, че има надежда   Praynig Кога ще коментирате с доктора  newsm78

# 205
Не се отчайвай Шоколадче, важното е да се излови поне един герой читав и ще станат нещата.  Мисля си че с този резултат, ще ви каже, че за инсеминация не става а сте директно за инвитро, но все пак това са си само мои предположения. Hug Не се настройвай за нищо, говори с док. И аз се бях изпопритеснила за много неща, но той много успокояващо ми подейства.

# 206
  • София
Шоко, микробиология правихте ли на мъж ти? Левкоцитите показват, че има бактерии.
Иначе, имате добро количество сперматозоиди, така, че при ИКСИ ще се справят с тази спермограма.

# 207
  • гр. София
Сега не сме правили микробиология. Но го пращам утре именно това да прави. Но и аз мисля, че с тази СГ ще се справят за ИКСИ или ИМСИ.
Не съм коментирала с доктора. Довечера ще звъня на биолога/ембриолога да коментираме.

# 208
  • UK
Шоколадче
споко Hug
всичко е оправимо и поправимо, с док коментирайте спермограмата, но според мен, ще ви сложи на лечение поне 3 месеца, аааа и  с тези показатели успешно ще се справят с ИКСИ-то Peace

# 209
Да се включа и аз Simple Smile

Успях на магия бързо-бързо да сменя заповедта си във Фонда, въпреки някои промени в процедурата им, и в петък сутрин, ако не мине черна котка път, сме във Варна. Надявам се много скоро да стартираме процедурата, защото времето лети и търпението ми е на привършване ..

Шоколадче, ние също сме с лоша морфология, но вярвам, че методът ИМСИ може да ни помогне. Биологът на "Радост" Ненов е много отзивчив и обяснителен, звъни му смело!

Общи условия

Активация на акаунт