Бихте ли крили, че имате дете?

• 25 906
  • 426
  •   1
Отговори
# 15
Умишлено скриване, не неизтъкване, а нежелание, забрана да се говори за наличието на дете.
Забрана от кого ? Thinking
Дори не мога да си представя кой по коя линия може да ми забрани да говоря за детето си.

# 16
Ами аз например съм постъпвала така. Пишех известно време на едно място, където не бях споменавала, че имам дете. Не го крия в никакъв случай, но не го и казвам нарочно, без да са ме питали, за да се похваля примерно. И другите хора имат деца, няма нужда. Не обичам да уточнявам и че съм женена, това едва ли е много важно за хората. Просто ми се струваше, че ще се натрапвам, ако обяснявам неща, които нямат значение за другите.
П.П. Да се крие обаче нарочно е може би нещо като параноя. Да не би някой да го урочаса, да завиди...нещо такова си представям като причина да се прикрива умишлено съществуването на дете.

# 17
  • София
Рядко коментирам неща от личния си живот с познати, които са извън близкия ми кръг. За мен е нормално да поддържам контакт (служебен, познанство и пр.) и да не намирам за необходимо да съобщавам, че съм се омъжила, че имам дете и пр. Не крия, но и не виждам причина да оповестявам информация от личния си живот на кого ли не.

# 18
  • Пловдив
Познавам една такава двойка с общо дете Tired Съвсем умишлено не го показват,но те пък не спират да се ''показват''. Винаги са без него където и да отидат.Имат гледачка която не го разхожда в града в които живеят,а на село...Не се празнуват никакви детски празници,не говорят за него.Ако кажат нещо ще е в следствие на въпрос зададен от някой и няма как да не отговорят.Но защо е тази тази ФБР история - никой не знае.

# 19
  • Сопот, Пловдив
Никога не би ми хрунало да крия, че имам дете, може би дори бързам да го спомена, пред познати и приятели, с които не съм се чувала от години и не знаят. Не че първото ми изречение е "Вижте, родих дете.", но ако ме питат "Какво ново?", вероятно веднага ще го кажа.  Grinning

# 20
Умишлено скриване, не неизтъкване, а нежелание, забрана да се говори за наличието на дете.
Забрана от кого ? Thinking
Дори не мога да си представя кой по коя линия може да ми забрани да говоря за детето си.

Уф! Майката забранява на бащата, на малцината посветени, на баби и дядовци.

Разберете, тук не се касае за неспоменаване на детето през касиерката в магазина, или бегла служебна позната, а пред близки, с които, опосредствен, контактът не спира.
- Ало, как си? Как са децата?
- Добре, ти как си?
- Амиии, мотая се.
А тя е в родилното, в парка, кърми, води детето си на ясла.

- Лельо, как сте?
- ....
- Защо плачеш?
- .....
- Лельо, сама ли си, какво се е случило? Бебе ли плаче до теб?!
- ...... Да......моля те, не й казвай, че знаеш, не дава на мен, и на чичо ти У да говорим за това.

Ясна ли съм вече?!

# 21
Thinking От сегашния съпруг на майката ли е? Добре ли е здравословно детето, с нормално физическо и психическо развитие?

А?

# 22
Thinking От сегашния съпруг на майката ли е? Добре ли е здравословно детето, с нормално физическо и психическо развитие?

А?

Да, да, да. Нищо, което да те кара да криеш. Прощавай, че не съм видяла.

# 23
Предавам се, нищо не мога да измисля   33uu

Защо не я попиташ директно, очи в очи? И как си го обясняват мъжа, бабата, дядото? Едва ли е просто ей така, да не строшат хатъра на въпросната. Явно причината, която им е изтъкнала, за тях също е основателна и приемлива.

# 24
Нямало причина, така било й харесвало, а близките й са достатъчно толерантни и интелигентни, за да се съобразят с нея.

# 25
  • Пазарджик
Това ми прилича като на Ам Гъл и Май прешъс.

# 26
От приятели, от познати, от роднини, с които не се виждате ката ден? Като същевременно с тях поддържате кореспонденция, водите телефонни разговори, споделяте снимки от почивки, празници, но без на тях да се вижда, че имате дете?
Защо? Отговор: няма никаква основателна причина.
Да не би това дете да е повод за "срам" т.е. с увреждане? Или бащата да е бил нежелан за родата и още да таят надежи, че ще се развеждат? А как се крият 9 месеца, като често контактуват Rolling Eyes
................
Не бих крила, че имам дете от хора, с които съм достатъчно близка, че да им показвам снимки. Но не обичам да размятам снимки на детето си.
П.С.
Да не е депресия някаква това?

# 27
Хммм, жената явно нещо не е добре и има сериозен проблем.
Но пък да забранява и разрешава на близките си да коментират, или не това...хайде няма нужда.
Тя като иска да си мълчи, но защо останалите и играят по свирката, това не ми е понятно.

# 28
  • София
Следродилна депресия?

# 29

Общи условия

Активация на акаунт