Бихте ли крили, че имате дете?

• 25 913
  • 426
  •   1
Отговори
# 45
А не крие ли само и точно от определени близки и роднини, не от всички?
Иначе ми хрумва една история на Дийн Кунц- майката била забременяла от собствения си баща, крили 9 месеца, че е бременна, казвали, че ще осиновява детето, което ще роди братовчедка и' от град Ж. Като усетила, че наближава, разгласила на всички, че бебето се е родило и заминала уж да го взема. Нооооо, не щеш ли, родила близнаци, и сега какво да прави? Почнала да ги възпитава още от бебета, че са един в две тела, че било смъртна заплаха, ако се спомене даже, че са двама и т.н. и т.н. Романът се казваше "Шепоти".

# 46
  • На брега на морето
Не бих скрила, че имам дете. Дори навсякъде се хваля.
Странно ми звучи да криеш детето си и ми е чудно защо някой би го направил ?

# 47
Не крия, че имам дете, НО не обичам да го "поставям" в интернет пространството... ми не ми допада идеята разни хора дето са знайни и незнайни да ми гледат снимки на детето...

# 48
Може да е нещо, свързано с работата, с друг човек в близкото им обкръжение, но при всички положение ще е с цел защита на детето от нещо/някой.

Не.

Касита, ти как си разбрала, че има дете и крие за това?

От майка й.

Може би не живеят в Бг, затова е възможно тази криеница да продължава 4години

Делят времето между България и друга страна.

А не крие ли само и точно от определени близки и роднини, не от всички?

От всички. И мерси за идеята за книгата. Ще я прочета.  Фен съм на неща ала Кинг и Кунц Simple Smile

Явно и вие нямате никаква разумна идея. Вече половин година и аз търся такава.

# 49
Аз не съм била барабана, докато бях бременна...Знаеха всички, с които съм се виждала през това време (+ всички роднини). Просто ме беше страх дали всичко ще е наред и така...След това обаче си се хваля  Laughing

Миналата седмица срещнах съученик в хранителния, докато пазарувах . Той даже не беше от моя клас и не съм го виждала от завършването. На въпроса "Как си (или какво правиш") отговорих "Тъкмо взех малката от яслата, сега е с баща си вкъщи, а аз пазарувам на спокойствие"  Blush

Идея си нямам защо някой би скрил, че има дете  ooooh! Малко откачено ми се вижда...

# 50
Това пък да крия, че имам дете не ми е хрумвало. На мен са ми интересни майки, които са свободни и при запознанството им с някакъв нов мъж не обявяват веднага, че имат дете/деца.

# 51
Явно се страхува или срамува от нещо.
При всички положения е странно.

# 52
Според мен целта на тази жена е да предпази /защити детето си от някой или от всички. Но едва ли тук някой може да прозре истинската причина, или имаме дипломиран психиатър сред нас?

# 53
Познавам мъж, който дълго време е криел детето си, предимно от родителите си, живеещи в чужбина.Без каквато и да е разумна причина, без паралелна връзка или семейство.Все пак родителите му научиха, но по-късно.Просто човекът, макар и на разумна възраст, май не беше достатъчно пораснал за новата си роля.

Описаният тук случай от една страна е странен, от друга- при тези оскъдни данни- не особено.
Жената има дете, за което очевидно знаят баби, дядовци.Знае се от обкръжението на детето, вероятно това дете има своите си социални, детски контакти.

От кого тогава чак толкова се крие?От някого, който  вероятно не е и толкова близък.Не е като да се скрие детето от баба му или от дължимата ПГ, например.

Ако семейството живее извън БГ, знам ли, може от новини и изопачена инф-я за БГ да си мислят, че едва ли не всяко дете у нас е застрашено от отвличане или др. неприятности, затова- колкото по-малко хора знаят, толкова по-добре.За близки роднини се е случвало да не науча веднага, че имат дете.

Друга вероятна причина е някакво заболяване, в р-т суеверен страх на майката или да си е решила да  не разказва на много хора, за да не я разпитват и ожалват.Дано не съм права в това предположение.

И хайде малко "драма"- ако моя приятелка, живееща в чужбина е забременяла от мъжа ми/Няма ли емотикон с меч, стрелбата не ми е достатъчна hahaha/ и детето поразително прилича на него, мдаааа, ще крие, няма накъде.Особено ако е омъжена, очевидно, че и от мъжа си ще крие- не че има дете, разбира се се, а "авторството".

Това, последното е глупост, разбира се, ама знае ли човек. Simple Smile

# 54
И аз не мога да намеря никаква логика... освен нещо на психична основа. Обаче пък, ако е така - как  успяла да навие и бащата, бабата и дядото да го правят? Едва ли биха й се вързали. И задънена улица. Аз наистина не мога да проумея каква е целта (изключвам всякакви суеверия и тем подобни, това не е сериозна причина, камо ли още 3-4 човека да ти се вържат)

Изобщо случаят е "Х" -  Shocked

# 55
Много странно!
Бих искала да разбера развръзката, ако има такава.

# 56
  • ...на безопасно
Да споделя и аз.

Имам приятелка. Роди наскоро и да, бременността, а и детето не е се афишира. Причината - бившето семейство на таткото било по-добре да не знае. Таткото също малко хора са го виждали / най-близките и роднини/. Изниква въпроса доколко бившите семейства са бивши  Confused / това е добра тема за размисъл/.
И да, всеки разговор за мистериозния и личен живот завършва с " да не казваш на никого".

Друга причина дете да се крие - предразсъдъци разни. Например родено е с някакъв недъг или е осиновено.

А конкретно по въпроса, аз лично не бих крила детето си.

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 12:11 от кеа

# 57
Много странно!
Бих искала да разбера развръзката, ако има такава.
И аз  Thinking

# 58
Единственото, което ми хрумва е нещо на психична основа  Thinking

Не знам колко са толерантни роднините ѝ, според мен просто не признават, че има проблем и затова ѝ играят по свирката  Crossing Arms
(Това при условие, че не им е съобщила наистина важен аргумент за криенето на детето.)

Отделно май доста хора знаят, но продължават играта  Mr. Green

# 59
От приятели, от познати, от роднини, с които не се виждате ката ден? Като същевременно с тях поддържате кореспонденция, водите телефонни разговори, споделяте снимки от почивки, празници, но без на тях да се вижда, че имате дете?
Защо? Отговор: няма никаква основателна причина.

Този въпрос го пусни в мъжкия форум Simple Smile  

Абсурдно ми е жена да крие от познати,че има дете,
или е жена,която на първо време не съобщава на нов(или желан) любовник,че има дете?!

А детето,за което става дума,само с майка си и нейното семейство ли живее?Да не би да крият от бащата,че има дете?Има и такива случаи..

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 15:15 от nikol0455

Общи условия

Активация на акаунт